Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adster

    tag

    Kasteel Tripel 11°: Rendkívül élénken, pezsgő módjára érkezett meg a pohárba sistergő habot kovácsolva, mely viszonylag hamar búcsút is intett. Élesztős, gabonás illata van némi fanyarsággal és alkoholos jelleggel, mely ízében is igen erőteljesen megnyilvánul: a megszokott alapjegyekre rányomja bélyegét az alkoholos test, mely idővel szépen kisimul, ám mindvégig megadja ellentmondást nem tűrő, markáns karakterét a sörnek.

    St. Bernardus Prior 8: Mélyvörös színben pompázó apátsági remekmű, mely rendkívül titokzatosan kezd, illata legalábbis meglehetősen visszafogott, alig árul el valamit a főzetről. Édeskésen hömpölyög a szánkba, melyet a tapasztalás útján egy pörkölt malátás aroma követ, amúgy belgásan, végül némi komló jelenléte zárja a sort. Az ízek azonban annyira együtt vannak, hogy szétválasztani és külön kiemelni őket felesleges volna, tökéletesen összetett, masszív darab.

    Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock: A "különleges" jelző azt hiszem kevés volna, ha e főzet jellemét hűen tükrözve szeretnénk megragadni lényegét. Ha becsukott szemmel közelítünk felé, minden bizonnyal valamiféle füstölt, kötözött sonka lenne az első, ami eszünkbe jutna illata alapján a sörről. Ezek után erőteljes várakozással latolgatjuk, milyen íz lesz az, ami végül fogad majd minket. A füstölt vonalat természetesen messzemenőkig továbbviszi, de nem tagadja meg sör mivoltát sem, a komló aromája ugyanis mintegy belekapaszkodik az intenzív füstösségbe, mely azonban idővel csakúgy, mint a korábbi, megszokottól eltérő ízvilágú darabok - legalábbis számomra -, kissé túlságosan is intenzívvé válik.

    http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

Új hozzászólás Aktív témák