Új hozzászólás Aktív témák

  • Taci

    addikt

    válasz picstike #41420 üzenetére

    Egyb tesztbe még olvastam, hogy itt-ott a 6100 is veri a 6400-et. Igaz ez?
    Pár grammal könnyebb a 6100, illetve talán pár %-kal kevésbé eszi az akksit, illetve nyilván olcsóbb is, de azt hiszem, ez az összes előnye.

    Most itt az ideje ismét valami könnyű egyszerű gépre beruházni amit a gyerekek (gyerekeim) is tudnak használni.
    Akkor lesz csak egyszerű a gyerekeknek (bár nem tudok még tippelni sem a korukra), ha megvannak az alapok. Persze tanulni is tökéletes. Viszont ha tényleg gyerekek még, és még soha nem fotóztak, csak így bumm bele, jó eséllyel csalódás lesz a vége. Mondom ezt saját tapasztalatból, mert amikor először fényképezőt fogtam a kezembe, már előtte mobillal elég sokáig fotóztam. És ott hozzá szoktam, hogy már kvázi "kész fotókat" kapok 1-1 kattintás után is. Ahhoz képest a fényképezőgépből érkező képek "szürkék", laposak, unalmasak voltak. Nagy csalódás volt az első találkozás, sokkal többet vártam. Sokáig utána maradtam is a mobilos fotózásnál addig, amíg újra neki nem vágtam, ezúttal már a megfelelő tudással felvértezve.
    De persze ezt csak segítő szándékkal írtam. Viszont írtad, hogy te már fotóztál korábban, szóval nyilván tudod, mit keresel, így nem lesz csalódás.

    Igazából talán a 6100 is elég lehet, hiszen ugyanazt tudja, mint a 6400, csak nem "vízálló". Meg a 6400-nak magasabb felbontású a keresője. De másban nem igazán különböznek. (Azért javítsatok ki, kérlek, ha tévedek.)

    Gimbalra is be fogok ruházni, a kényelme miatt.
    Számomra pont nem "kényelmes", mert ha hirtelen valamit videózni kell, pont nem lesz annyi idő, hogy a gimbalba még megfelelően belerakjam. De simán lehet, hogy én gondolom rosszul. De inkább legyen meg a pillanat stabilizálatlanul, mint stabilizálva ne legyen meg. :D Viszont ha van időd rákészülni, akkor nyilván nagyon sokat jelenthet.

Új hozzászólás Aktív témák