Új hozzászólás Aktív témák

  • Bullitz

    aktív tag

    válasz Alcsi69 #30875 üzenetére

    Én is A6000-et vettem életemben először, és sose bántam meg. Nagyon jó döntés.
    Két dolgot tudok javasolni, döntsd el, hogy szeretnéd-e magadat fejleszteni, vagy szeretnéd azt, hogy az elején könnyebb legyen maga a fotózás, és úgy mond "kisebb" erőfeszítéssel készíthess jó képeket?

    Ha szeretnél fejlődni vegyél fix obikat (pl. a Sigmák amiket írtál nagyon jók), ezekkel a saját kreativitásodat fogod fejleszteni, ügyesebben és többet gondolkodva fogsz képet készíteni, ami előnyödre válik később.
    Ha a "könnyebb" utat választod vegyél egy zoomot, mint pl. a 18-105 f/4, szerintem az egyik legjobb zoom apsc-re. Viszonylag tág lesz a tartomány amiben fotózhatsz, és mivel 105 a vége, így azért ezzel is lehet kreatívabb képeket csinálni.

    Egy köztes megoldás lehet a 35mm F/1.8 sony, ezzel majdnem mindent fogsz tudni fotózni, van benne OSS ami segít a stabilitásban, és ez az úgy mond niftyfifty apsc-n. (50mm focal length)

    Végtére is hidd el, hogy mindegy lesz mivel kezded.. ha egyszer vettél egy cserélhető obis gépet, nem egy lencséd lesz, az fix, hiába ígéred meg magadnak ;) :D :W

    [ Szerkesztve ]

    HALA MADRID // 18' Auris HSD

Új hozzászólás Aktív témák