Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mandarinn
senior tag
-
-
rumos14
nagyúr
válasz Mandarinn #2056 üzenetére
azt viszont sajnálom hogy bár a markolatot javítják, az idióta gombleosztást nem (az A390-en). gondoltam arra hogy édesapámnak beszerzek egy ilyet, de miután próbáltam megbarátkozni egy A330-cal, elbizonytalanodtam. az egy dolog, hogy az iránygombokra funkciókat pakoltak, így nem lehet egyszerűen kiválasztani a fókuszmezőt, de emellé aprócska a menu, play, kuka gomb és még a szottyadt vaku felnyitó gombot is lespórlták.
én nem pártolom, hogy évente hozzon ki új vázakat a Sony. inkább az árazást kéne felülvizsgálni, mert az, hogy (küldöldön) egy árban van az A550 és a Canon 550D, eléggé, hát, nem teszi versenyképessé a többség számára.[ Szerkesztve ]
-
BEE
addikt
Igaz hogy a Minolta kiszállt, de annyit azért megérdemelne szerintem
hogy a nevét nagybetűvel írják a topik címében.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
rozsdee
tag
A napokban szándékozom egy 50/1.8-as Sony objektívet beszerezni, aztán majd egy fordítógyűrűt is hozzá mindenképp. Valakinek tapasztalatai ilyen téren?
-
Mandarinn
senior tag
-
-
Mandarinn
senior tag
Itt is egy kis infó
-
FEDman
addikt
válasz Mandarinn #2064 üzenetére
Ha összekoszolódik akkor biztosan.
Kérdés hosszútávon mennyire egyszerű feladat egy ilyet tisztán tartani?
Ami engem leginkább most érdekel, hogy mennyi fényt nyel el, mekkora veszteséggel működik? Mert ugye a félig áteresztő tükör lényege, hogy az adott fény egy része megy az érzékelőre, a másik része pedig jelen esetben az AF szenzorra.Ami azt illeti én se vagyok nagyon képbe a témában, de reméljük Roboter hamarosan benéz ide és helyreteszi a dolgokat.
-
Mandarinn
senior tag
Max 1/3 EV a veszteség. Ezt olvastam 2 helyen.
Viszont mivel előrébb van mint az érzékelő ezért gondolom könnyebb lehet tisztítani meg nem olyan necces. Én a CCD-hez nem merek hozzá nyúlni csak ilyen pumpával lefújom aztán vagy nyert vagy nem
De ezt meg merném tisztítani. De így is rossz érzés, hogy van ott valami az érzékelő előtt. A kis fény veszteségen kívül tuti valamit ront még nem? Még ha tiszta is[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
Jó lenne látni a Sony-tól legalább egy hivatalos ábrát.
Ezt a félig áteresztős mókát meglehet csinálni optikai keresővel is, de pl a Sony rumors-os ábra alapján ez kimarad és EVF-et kap helyette. Szóval nem egyértelmű végül milyen elrendezés mellett döntöttek, de ez gondolom most már hamarosan ki fog derülni. -
FEDman
addikt
-
pacorro
aktív tag
Érdekel valakit egy szép állapotú Minolta 100-300 APO?
"Helytelen a képeimet a valósághűség szempontjából megítélni, mert nem bizonyos dolgokat vagy lényeket ábrázolnak, hanem vonalakból, síkokból és színekből alkotott önálló organizmusok." - Ernst Ludwig Kirchner
-
Mandarinn
senior tag
Ezt nem igazán értem...
-
Mandarinn
senior tag
válasz ballington #2077 üzenetére
Én is eddig jutottam
-
kts88
aktív tag
Üdvözlet!
Csatlakoznék a klubhoz egy a200-as géppel. Eddig nagyon tetszik, de a 18-70-es kitobit cserélném valami másra.
két alternatívát nétem ki, és a választásban kérném a tapasztatabbak segítségét.
Mindkettő 40-55mm körül lenne használva. Sajna az ekürüli fix nem fér a keretbe, most .
Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
tailor
őstag
-
Mandarinn
senior tag
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Nálam most van egy Nex-3 + 16mm pár napig tesztre. Az első benyomásom ugyanakkor nagyon pozitív, bár egyértelműen a kompaktról váltókat célozza a rendszer, és nem az amatőr fotós társadalmat.
Miért nincs fényerős 30mm obi a géphez? ezzel a 16mm-rel csak bohóckodni és művészkedni lehet, de normálisan fotózni nem..Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
csirkes
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is Alfa200 van, nagyon jó kis gép.Elég sok kiegészítőm van hozzá, és 50/1.8-as is. Na ezt az obit nagyon nagyon nagyon ... tudom ajánlani mindenkinek.
Gyönyörű a rajzolata és tényleg nagyon jól használható beltéren. Én esküvőhöz is szinte csak ezt használom + persze vakut is.Na és akkor itt értünk el a problémámhoz. Kaptam egy rádiós távkioldó szettet. Az adó remek, minolta sarus, azzal nincs is gondom, de a vevő sajnos középérintkezős, ami ugye nem kompatibilis a vakum sarujával (ami egyébként egy Minolta sarus Sigma ef 500 DG Super)
Forrasztással, kreativitással, házibarkáccsal gondoltam megoldani, de nem jövök rá, hogy lehet ezt a vakut elsütni a 4 kis kimenetéről. Nem villan el, akármelyik kettőt is kötöm össze. Van valami ötletetek? Az lenne a legtutibb, ha szinkronkábel csatlakozót tudnék hegeszteni a vakura, mert a vevőn is van ilyen.
-
-
Matyó83
tag
Üdv Urak!
Van pár kérdésem felétek! Megyek egy buliba 2hét múlva és szeretnék fotózni. A bökkenő a vakun van egyrészt, másrészt a beállitásokon.
Sajnos nem tudtam szerezni vakut, ezért a beépitettel kell próbálkoznom.(sajnos)
A másik a beállitások. Nem fotóztam még ilyen környezetben, ezért a segitségeteket kérném abban, hogy milyen beállitásokat érdemes használni? "körülbelüli értékek is jók!" Illetve a vakuval hogy hozzam össze, hogy se túl sötét se túl világos ne legyen a kép?!
A gépem egy A200-as és van hozzá 2 obim. a 18-70-es kitobi és egy 75-300-as. azt sejtem, hogy nem a telével kell mennem ... csak leirtam, hogy esetleg segit a válaszadásban.
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv: Matyó
Ha kérdezel valamit és ÉN válaszolok és nem tetszik vagy nem kell a cuccom, legalább vedd a fáradtságot, hogy visszaírsz, hogy; Bocs, de nem kell!
-
csirkes
csendes tag
válasz Matyó83 #2092 üzenetére
Üdv Matyó!
Én sokáig partifotóztam, A200-assal, de külső vakuval. Sajnos a beépítettel soha nem fog neked fókuszt találni a kitobi. Csak leadja majd a segédfényt, erre akit fotózol azt hiszi, hogy kész vagy és elmozdul, majd mikor jön az igazi villanás (HA van fókusz) akkor már másmerre fog nézni, rossz esetben el is megy.
Szóval külső vaku nélkül ne próbálkozz buliban, hidd el! -
Matyó83
tag
válasz csirkes #2093 üzenetére
Dejó... Sajna nem fogja futni egy vakura most... ugyhogy a fotózás elmarad...vagy nem tudom... Esetleg bérelhetős okosság nincs valahol?
Nagyon szépen köszi a választ!!!
Ha kérdezel valamit és ÉN válaszolok és nem tetszik vagy nem kell a cuccom, legalább vedd a fáradtságot, hogy visszaírsz, hogy; Bocs, de nem kell!
-
ballington
addikt
üdv
ha vennék egy 17-70-et neten, megjön, és kiderül hogy nem jó - pl fókuszhibás -, akkor kihez/hova lehet fordulni?
ez esetben Veszprémben el lehetne intézni?Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
rozsdee
tag
válasz ballington #2095 üzenetére
Hirtelen ennyit találtam:
Egy részlet az oldalról:
"Hibás termék leszállítása esetén az általános garanciális és szavatossági szabályok alapján első körben kijavítást vagy kicserélését követelhetünk, másodlagosan pedig árleszállítást is kérhetünk vagy végső esetben a vételár visszakövetelésével egyoldalúan megszüntethetjük a szerződést."
-
Matyó83
tag
Üdv!
Olvasok pár fotós oldalt és találtam egy átalakitót sony vázakhoz amivel a középcsatis vakukat fel lehet tenni rá. Namost az a kérdésem, hogy ha vesszek ilyet akkor akár a canon vagy nikon vakukat is rá tudom rakni a gépemre és még működne is? Ha igen akkor annak nagyon örülnék...
várom a válaszotokat! ELőre is köszi a válaszokat!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest