Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
einstein
senior tag
Sziasztok! Korábban volt egy problémám a műsorújsággal (Guide-dal), hogy a csatornák duplán jelentek meg benne, és ugyan navigálni lehetett, de pl az odakapcsolás már nem is működött. (Sony W755C-m van). Mivel más is érdeklődött ugyan erről a problémáról privátban, gondoltam, bemásolom ide, hogy mi lett a "megoldás" nálam:
Arra jöttem rá, hogy akkor csinál ilyet a tévé, ha az Android rendszert újraindítom. Nem mindig, de egy-egy ilyen újraindítás után sokszor ez a duplázódás (néha triplázódás) volt a következmény.
Korábban azért kellett a rendszert többször is újraindítanom, mert a tévé elvesztette a hálózati kapcsolatot, és az applikációk (főleg a Netflix, de a Youtube is) lefagytak, nem tudtak csatlakozni a hálózathoz. Hiába csatlakoztam újra a nethez, hiába állítgattam manuálisan, megszakítottam, újrakapcsolódtam a wifihez, de a Netflix nem javult meg. Ilyenkor nyomtam egy resetet. (kikapcs gomb hosszan)
Mióta wifi helyett kábelt használok, sokkal kevesebbszer van ilyen, hogy nem tud csatlakozni a Netflix. Teljesen nem múlt el ez a probléma, de ritkábban fordul elő. Azóta viszont, ha mégis ez történik, rendszer újraindítás helyett a beállításokban lövöm le az alkalmazást a "Kényszerített leállítással".
Magát a duplázódást egyébként a csatorna újrahangolás (általában elsőre) megoldja. A legközelebbi duplázódásig.
-
Joshi
titán
válasz einstein #68301 üzenetére
Az a gond, hogy a W75 és W80 tévék már elég régiek így nincs rájuk frissítés/javítás. Most én is levelezek a Sony Support-al, hogy miért csak a gyári Netflix app tud optikai kimeneten 5.1-es hangot. Az utólag telepített Stream app-ok csak sztereóban küldik ki a hangot. Olyan bugyuta ajánlásokat írnak hogy szörnyű, pedig tuti hogy tudnak a problémáról.
-
rooland
senior tag
Én is most levelezek a Sony support-tal W755C-m miatt, mert nem képes HDMI ARC-on stereo PCM-et kiadni. Olyan erősítőm van, ami stereo PCM-et igényelne. Ha csak 5.1 hangsávja van a filmnek (vagy Netflixen 5.1 hangra váltok a teszt kedvéért), akkor nem tudja értelmezni az erősítő a hang jelet. Csak optikán tudja kiadni a PCM-et a TV. Így kb emiatt kell lecseréljem a TV-t egy újra. Viszont feladom, leráztak egy ilyennel:
Tájékoztatjuk, hogy amennyiben optikai kábelen keresztül megfelelő a hang, akkor valamilyen kommunikációs hiba okozhatja, hogy a HDMI kábelt csatlakoztatva a PCM lehetőség nem kiválasztható.
A technikusaink csak azt tudják tanácsolni, hogy ilyen esetben az optikai csatlakozást használja.Tényleg, nem tudná tesztelni akinek W75/W80--a van, hogy neki ad-e PCM-et HDMI-n?
-
herdsman12
őstag
2015-ös évjáratú KDL-40R550C-hez keresek távirányítót.
MM-ban ezek elérhetők: [link]
Van tuti tippje valakinek? -
temporello
tag
válasz herdsman12 #68307 üzenetére
A távirányító típusa : RMT-TX102U
Emag-on van,ha minden igaz : [link] -
Gerold
csendes tag
Hello hello!
Tudnátok segíteni, hogy a 2022-es Sony tévékre hogyan lehet átjátszani windows 11et, pl notebookról?
Köszönöm előre is! -
totopad
senior tag
válasz Gerold #68309 üzenetére
Ha specifikálnád, hogy pontosan, mit szeretnél kiküldeni, lehet tudok segiteni, de igy általánosságban, a legjobb megoldás, ha 1 az 1-ben akarod átküldeni, máig a jó öreg kábel. Ha google tv-s modelled van, akkor meg a castolás lehet böngésző, vagy fillm lejátszás esetén, vagy játék esetén, esetleg steamlink, de az szinte használhatatlanul laggol.
-
r_zsolt
tag
Sziasztok!
Apósomnak van egy KDL-40WE665 tv-je.
Nem találjuk rajta az alkalmazás letöltés lehetőséget.
Erre valahogy rá lehet varázsolni a Skyshow time-t? -
Joshi
titán
válasz r_zsolt #68312 üzenetére
Ezen a tévén nem Android TV fut, ezért nincs lehetőség külön appokat telepíteni. Venni kell hozzá egy külön tévé okosítót. Mivel ez amúgy is csak egy Full HD készülék, teljesen jó egy sima Amazon Fire TV Stick.
-
SaitoX
tag
Sziasztok,
Vettem egy Sony TV kb 1 hónapja a Media Marktban 3 év garival.
Azt hallottam, hogy elvileg a Sony szervíztől lehet venni további 1 vagy 2 év garit az első fél, vagy 1 évben(?)Valaki meg tudná ezt erősíteni? Kit és hol lenne érdemes megkeresnem ezzel kapcsolatban, ha ilyet szeretnék?
-
Technoman
őstag
válasz SaitoX #68315 üzenetére
Mindkettőnek (gyári, vásárolható gar vs MM gari) van előnye, hátránya
A Sony garancia (nekem ilyen van, cca 2,5 éve vettem, a KD65XH9096-os tv-mhez, akkor 25k volt a három év) Gyártói márkaszervizbe szervizelik. Viszont garancia (már) nincs a vétlen balesetre( törésre)
AZ MM-es garancia (mivel biztosítós a dolog), így nem gyári márkaszerviz fogja csinálni (vajon mit tesznek bele?) viszont baleseti kárra is lehet kötni. (ebben az esetben viszont van avultatás is!)[ Szerkesztve ]
-
Diablo86
csendes tag
Sziasztok!
Sony KDL-40WE665 tv re szeretnék Disney plus és HBO max appot telepíteni. Nem találtam rá módszert. App store nincs rajta, USBn keresztüli APK telepítés nem ismerte fel. Van rá megoldás, vagy felejtsem el?
előre is köszönöm a hozzászólást -
isimi65
friss újonc
Sziasztok! Kis segítséget kérek Sony KD-65XE9005 tv-vel kapcsolatosan. Korábbi csíkozódási problémák ( függőleges, képmerevedés) áramtalanítással helyre álltak. Majd egy év normál működés elteltével áramtalanítás után semmire nem reagál, előlapi LED sötét. Sony márkaszervíz szerint szinte minden panel cseréjével orvosolható a probléma úgy, hogy ki se bontották, be se vizsgálták ( egy hónapig náluk volt) , aranyárban. Annyi sikerült , hogy leírások szerint káván lévő gombok és feszültség bekapcsolásával belép a gyári beállításokra ( zöldre vált a LED) de tovább semmi, sötét a képernyő. Van tipp melyik panel irányában keressek? Netes segítséggel elfogadható árban vadászható hozzá minden. Esetleg van szerelő ki elvállalná? Idő nem sürget, szerettem a tv-t és ha lehet megmenteném a realitások mezején. Köszönöm!
-
Celtis
veterán
válasz isimi65 #68322 üzenetére
Ezt nem értem. Semmire sem reagál, de mégis reagál. Sötét a kép, de szerinted a gyári beállításokba lép a készülék.
Alapvetően bekapcsoláskor piros led-nek kéne villognia hiba esetén. A villanások száma segít a hiba behatárolásában. Amit leírtál az alapján nem lehet megmondani mi a baja. Véggi kell menni a service manual diagnosztikai lépésein.
Ha nem is ez a típus, de közeli: [link]Lehet, hogy működik, csak nincs háttérvilágítás? Egy elemlámpával rávilágítva ki lehet venni a képet.
-
fila
senior tag
Az 50x93j-hez rendelnék egy világítós távot a korábban ajánlott cseh cégtől [link] .
Azt írja, hogy párosítani kell majd a Tv-vel, ez ok.
De a régi távirányító is működik ezután is az újjal együtt?5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546
-
fila
senior tag
válasz Leslie1966 #68327 üzenetére
Asszonypajti örülni fog akkor, lesz sajátja.😁
Megkapja az eredetit😁5% kedvezmény kód minden rendelésre. iherb.com: ZCD546
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok Sony 55XH9096-os TV-m van. Az lenne a kérdésem honnan lehetne letölteni Dolby Vision tartalmat amivel tesztelhető a TV képessége ? Sajnos a virágbolti film tartalmak nem minden esetben érze azt, hogy azokra hagyatkozni lehetne.
Youtube Dolby Vision természet filmek ide vagy oda nagyon szépen néznek ki de a Tv-m például sima videóanyagként kezeli azaz a hagyományos képi üzemmódok elérhetőek tehát hiába szerepel a Dolby Vision a youtube portálon az nem az igazi tesztelésre
-
Vhiktor
veterán
válasz Csabi1984 #68329 üzenetére
Youtube nem tud dolby visiont.
Netflix, Disney plus tele van dv tartalommal.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz Csabi1984 #68332 üzenetére
Szerintem ott us van bőven dolby vision. Mondjuk Sárkányok háza.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
modflow
veterán
Valaki használja a Sony XR TV-n a számítógépét, amiben RTX-40xx VGA van?
[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz David888 #68340 üzenetére
Hát az, hogy az RTX 30xx, RTX40xx széria esetén nincs kép a Sony TV-n HDMI 2.1-en.
Anno volt nálam egy RTX3070Ti és nem volt kép, csak vonalkák ha HDMI 3/4-ben volt. 120 Hz pedig csak itt van. Azóta vártam egy évet és most nézegetem az új RTX4070-et.
Csak ugye nekem nincs monitorom, kizárólag a Sony XR-X93J-n megy a gép és nem szeretnék ismét ilyen hibába futni. -
Sonex79
aktív tag
Egy hónap használat után is teljesen elégedett vagyok az 55x93j-vel. Beállításokat is jól megismerve nem érzem már, hogy hiányozna a vele kb. azonos kategóriában mozgó samsung q80 széria. Ami a samuban jobb volt az a hangrendszere, de ennek is teljesen jó átlagos felhasználásra. Egységesebb a kép, DSE hibák nincsenek, ez igazi felüdülés a samu után, dolby vision, DTS támogatás is plusz pont.
Ja és egyértelműen jobb a vodafone 4k-s set top box képminőségben mint a mediacard, én mindenképpen ezt javaslom mindenkinek, sokkal jobb a kép vele. Bemenet beállításra oda kell figyelni itt is persze. -
wrathchild
tag
válasz Sonex79 #68342 üzenetére
Üdv! Korábban HDCP szabvány (AVR 2.2-es, akkoriban a Vodafone Box 1.7-es volt) eltérés miatt visszaadtam a Vodafone Box-ot, mert nem működött együtt az AVR-rel, mindig visszaváltott TV hangszóróra. Esetleg tudod, most mi a Box HDCP szabványa?
De a lényegesebb kérdés:
hogy kell érteni azt, hogy a 4K TV Box képe jobb, mint a Mediacard?
Utóbbi ha jól értem, kizárólag TV adások megtekintésére való (nem vagyok képben a jelenlegi Box-szal, lehet, azon már stream is megy!?), ott nincs 4K, a "butább" kép felskálázását pedig a TV végzi (legalábbis ez az általános beállítás).. mégis lehet jobb a kép valamelyik verzióban?
Köszi! -
Csabi1984
addikt
válasz wrathchild #68344 üzenetére
Szia szerintem ez szubjektív dolog kinek melyik tetszik. Nekem a vodafonebox alább van a médiacarddal szemben
-
Sonex79
aktív tag
válasz KoVee84 #68343 üzenetére
megyek akkor sorba
nem placebo, a régi horizon set top box valóban nem volt jobb (full hd volt az is), media card is full hd amúgy, új sagemcom (dci362-UHD) set top box viszont már 4k-t tud. Valóban élesebb a kép vele, azon túl, hogy alapban 4K-nak kezeli a tv, másikat meg csak full hd-nak. A jobb 3-as vagy 4-es HDMI portokba kell bedugni, beállításoknál 4k hfr, ill javított formátumban használom (dolby vision, de nem tudom, hogy ez segít-e bármit is).
@wrathchild:
HDCP verzió 2.2, az adások visszanézhetőek egy hétig alapban, de fel is vehetőek (asszem 90 óra a limit). Igen, media carddal csak simán nézni tudsz, viszont ha külső hdd-t raksz a tv-hez úgy tudsz rögzíteni is, ez a tv legalábbis támogatja. Box-hoz vannak plusz applikációk is, de azt a tv is tudná alapban.
Ami hátrány a 2. távirányító. -
Csabi1984
addikt
válasz Sonex79 #68346 üzenetére
Igen ez így van. Annak célszerű a box aki szeret felhő alapú beállított felvételeit megnézni illetve a visszajátszó műsort megnézni
A Card meg azoknak való akik simán csak TV-t akarják nézni és semmi extra igény.
De lekopogom amióta írtunk egy panaszt a Vodkafone-nak, hogy a boxuk állandóan hibádzik minden héten valamit azóta meggyógyult Még a frissítés is 99%-ban rendesen lezajlik, elötte meg volt, hogy beakadt és nem állt vissza a TV adásra. -
wrathchild
tag
válasz Csabi1984 #68345 üzenetére
Persze, úgy is van, nem hitetlenkedem, csak meglepődtem és kíváncsi vagyok, technikailag mi a magyarázata, hogy a FullHD (max....) anyag jobban mutat a Box-on.
(Igaz, nekem is volt Pioneer felső középkategóriás DVD lejátszóm még az ezredforduló után pár évvel és a PS3 képminőségben "kenterbe verte" DVD lejátszás esetén is!!) -
wrathchild
tag
válasz Sonex79 #68346 üzenetére
Köszi! Akkor lehet, újra bepróbálom!
Bosszantó volt, ahogy (felteszem a jogszabályok miatt) a Box-ok szépen fejlődtek vissza.
Az egykori UPC box-szal még a nézett adás mellett/közben további 2 különböző csatornáról tudtam rögzíteni a tárhelyére, az azt követő box-szal már csak +1 csatornáról, aztán jött asszem a Horizon nagy reklámmal, kb. első héten megrendeltem, a szerelő köszönés után azonnal azt kérdezte: tuti lecseréli a meglévőt a Horizon-ra?....Ha jól emléxem, csak a nézett adást lehetett rögzíteni..... bár megjelent az 1 hét visszanézés, DE SZÁMOS CSATORNA ESETÉBEN ELŐRE "TEKERÉS" LEHETŐSÉGE NÉLKÜL, AZAZ A REKLÁMOKKAL EGYÜTT AZONOS MŰSORIDŐVEL....
Aztán jött a mai Box, ami nekem a HDCP verziószám miatt nem működött AVR-hez csatlakoztatva és elég lassúcska volt a reagálása.. de akkor a HDCP már pipa.
Kérdés:
a visszanézés működik "előre léptetéssel", azaz pl. egy RTL v TV2 Híradót, szórakoztató műsort meg tudok nézni mondjuk 12 perc alatt, reklámokat átlépve??? Vagy M4 F-1 futamot reklámokat átlépve?...
Köszi!! -
mexel
veterán
Sziasztok! Nem találom sehol a plazma-lcd tv javítós topikot valamiért. ( talán nem emlékszem jól a címére)
Van egy Sony KD-49XD7005 tv-m amben ledeket kellene cserélni. Tud valaki erre megoldást esetleg? vagy oylan szervizt ahol megbízhatóan megcsinálják olyan áron hogy megérje?Szerk: megtaláltam, a hibái helyett javításra kerestem, oda átmegyek, köszönöm. De ha itt tudna valaki segíteni az is megfelelne
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest