Új hozzászólás Aktív témák

  • sToOrm01umbb

    csendes tag

    Sziasztok!

    Van egy XH90-esem, amit HDR játékra használok (Windows 10, GTX 1080, HDMI 2.0 kábel), legelső használatkor beállítottam a hdmi típust javított dolby vision-re az nvidia drivert pedig YcBCr 4:2:2 10bit 4k 60hz-re. God of War-al játszottam kb. 2hétig működött, aztán egy pár napja (asszem egy windows update után), elkezdett vacakolni a HDR... szinte teljesen elsötétült a játék és "hurkásodik a színek körül" (csináltam egy közeli képet a menüből ahol jól látszik):
    [link]
    Így nézne ki normális esetben:
    [link] (oda állítottam a videót)

    Az elején még megoldódott amikor újraindítottam a tv-t, most már az se segít. Netflix / mpchc +madvr jól lejátsza a dolby vision / HDR tartalmakat továbbra is.

    Ami feltűnt ,hogy csak natív felbontáson rossz a kép, amint lejjebb veszem (játékon belül) a HDR megjavul, vagy ha átteszem ablakos módra, próbáltam Forza Horizon 5-öt is, ott is ezt csinálja.

    További furcsaság hogy a windows HDR teszt videója lila-zöld foltokban villog:
    [link]

    Amiket eddig próbáltam:
    Összes HDMI kapcsolat mód: enchanced, enchanced dolby vision, és VRR.
    Összes színbeállítás nvidia driverben amivel elérhető a HDR: RGB 8bit + teljes, YcBCr 4:2:2 12bit.
    Újraraktam az nvidia driver.
    Windows színprofilokat kikapcsoltam.

    A gépre több eszköz is kötve van: van egy monitor display port-al, van még egy erősítő display port -> hdmi átalakítóval amire a hangot szoktam küldeni, kép kiterjesztéssel.

    Amikor eddig játszottam úgy használtam, hogy a tv-re ment elsődlegesen a kép és kiterjesztettem az erősítőre ,hogy onnan tudjam a hangot lejátszani, próbáltam már csak a tv-re állítani a képet az se segített.

    A tv végig játékmódban fut, próbáltam már a profilok között oda-vissza váltani hátha megjavul, nem segít.

    Jelenleg kifutottam az ötletekből, arra jutottam ,hogy tényleg lehet ,hogy maga a windows update törte el és várni kell egy új frissítésre...

    Valakinek esetleg van valami ötlete/megoldása ,hogy mit lenne érdemes megpróbálni?

    Előre is köszönöm :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák