Hirdetés
- PlayStation 5
- Minden, ami Unreal Engine
- Steam topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Wuthering Waves
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
426os
őstag
Sziasztok!
Favoritban ('93, GLX) az üzemanyagszint jelző műszer mennyire könnyen szedhető szét? Kellene egy szintjelzőt beépíteni az LPG-nek pár ledből és sokkal esztétikusabb lenne, ha az órában lenne, mint valahol máshol a műszerfalon. Ha aránylag bonyolultabb szétszedni vagy nem fér el benne kb. 5 led, akkor nem bontanánk ki feleslegesen.
Esetleg valakinek nincs képe szétszerelt állapotában? Én sehol nem találok, pedig próbáltam csehül is keresni.
Erről a fajtáról van szó.
Ha már itt tartunk a fővárosban esetleg nincs valakinek jó áron egy ilyen műszere (csak hogy ne a mostanin kísérletezzünk).
-
426os
őstag
válasz bringasisti #12926 üzenetére
Köszönöm a nevelő jellegű hozzászólásod. Nyilván nem állnánk neki visszajelzőt építeni, ha még nem láttunk volna fázisceruzát (amire egyébként nincs szükség jelen esetben, helyette multiméter kellhet inkább). A kérdésem arra irányult, hogy mennyire nehéz ki/szétszedni, illetve van-e benne hely némi plusz alkatrésznek (pár led). Feleslegesen nem szeretnénk kibontani, mert más, könnyen elérhető helyre is be lehet rakni a ledeket, csak itt jobb lenne. Egyébként magyarázd már el, hogy a viharba tudjuk felrobbantani a szétszedésével az autót (most a nagy áram belevezetését a tankhoz menő kábelbe ne írd, az nem ér).
.
-
426os
őstag
-
426os
őstag
Favorit, '93. Olyat tapasztalt már valaki, hogy (első)ablak törlés közben folyamatosan megy a szélvédőmosó is? Egyik pillanatról a másikra kezdte el játszani, miután mostam/töröltem kicsit. Tehát ha felkattintom folyamatos törlésre, akkor folyamatosan nyomja a folyadékot is függetlenül attól, hogy nyomom-e befelé a kart. Ha lefelé kattintom és az intervallumkapcsolóval használom az ablaktörlőt, akkor nem nyomja a folyadékot.
[ Szerkesztve ]
.
-
426os
őstag
válasz JossyFavo90 #12957 üzenetére
Azt még érteném, ha nyomnám és nem működne, de hogy nem nyomom és úgy megy, ráadásul azt is teljesen random módon, az már kicsit fura. Még ha lenne benne valami vezérlőegység, ráfoghatnánk arra, de így...
.
-
426os
őstag
Valóban a kapcsoló volt a ludas. Az egyik fém lemezke már megfáradt benne és jobban lógott, mint kellett volna, ezért ha feljebb nyomta az ember a kapcsolót, akkor az is kapcsolódott (annak ellenére, hogy csak a kar befelé nyomására kellene neki). Kicsit vissza kell hajlítani és kész, ki-be szereléssel együtt max. fél óra. A rugóra, ami a golyót nyomja figyelni kell a kapcsoló szétszedésekor.
JossyFavo90: Valszeg nálad is ez a probléma, csak ott már jobban elhajlott az a lemez, ezért mindig érintkezik.
[ Szerkesztve ]
.
-
426os
őstag
Sziasztok, egy normális Skoda bontót tudtok ajánlani Budapest környékén? Egy bal első lámpára lenne szükségem '93-as Favorithoz, mert úgy néz ki szétesett a belseje (utángyártottnak tűnik), ezért eléggé lefelé világít szegény. Eredeti, "Made in Czechoslovakia" feliratú darabot keresek.
.
-
426os
őstag
válasz rigo82 #13227 üzenetére
Nálunk pedig pontosan ugyanez volt a hibajelenség és a motortartó bak volt a hibás. Az, amelyik a jobb oldali kerékdobnál van fent. Induláskor vagy ahogy írtad hegynek felfelé egyszerűen nekiütődött folyamatosan a kerékdobnak a blokk nyúlványa. Kivételkor látszott, hogy a gumi gyakorlatilag elporladt, széttöredezett benne, de amíg a helyén volt annyira nem látszott és kézzel sem lehetett akkorát mozdítani a motoron, hogy gyanús legyen. Kb 1300Ft-ba fáj, tehát ha régen volt cserélve, akkor én kicserélném a helyedben, hátha az a hibás, ha meg még sem az, akkor sem buktál sokat, max megmarad tartalékba.
Ha volt mostanában cserélve, akkor nem szóltam, bár még mindig lehet az, hogy szar az alkatrész már újkorában is. A szerelő nálunk úgy tesztelte le a bakot míg a helyén volt, hogy pajszerrel kicsit megfeszítette az egészet és szépen látszott, hogy hova ütődik a blokk, a festésen is látszott, csak senki nem gondolta, hogy azt a kopást a blokk okozta..
-
-
426os
őstag
válasz bringasisti #13573 üzenetére
Persze, azzal nincs is gond, csak kíváncsi vagyok. Mióta a családban van az autó sosem volt jó a belső állító. Nemrég cseréltem ki én is az egyik lámpát - utángyártott volt benne és egyszerűen szétesett a belseje, de kapott egy bontott eredetit.
A belső állító egyébként azt a célt szolgálná, hogy ha megpakolja az ember a hátulját, akkor egy mozdulattal lejjebb lehessen állítani a lámpákat, hogy ne vakítsanak. Mivel nem szokta senki megpakolni, ezért az elmúlt 1x évben ez nem is hiányzott, de ha nem valami spéci folyadék kell bele, akkor lehet indítványozom a feltöltését, mert miért ne működjön ha már egyszer van. Persze lehet, hogy gyorsan elfolyna, mert hát valahol a régi is eltávozott sok évvel ezelőtt..
-
426os
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani Budapesten vagy a környékén (esetleg Kecskemét) olyan szakit, aki be tud állítani/helyrerakni egy Favorit karburátort?
LPG-s az autó, de első körben a benzines működést kellene megoldani.
Sajnos sem idő, sem hozzáértés nincs elég, hogy saját kezűleg foglalkozzunk vele, ezért keresnék olyan embert, aki rendesen beállítja. Ha esetleg utána az LPG-s részt is be tudja állítani az külön öröm lenne.
Hibák: benzinnel nehezen indul, hideg időben, télen konkrétan egyáltalán nem. Gázadásra "szaggatva" gyorsul, erőtlen (nagyon).
Volt piszkálva minden, csak mindig olyan által, aki nem ért hozzá.
Sajnos csak pékek látták az elmúlt években, soha nem lett normálisan megcsinálva, most kézbe venném a dolgokat és keresnék valami lelkiismeretes személyt, aki még ért a karbi beállításához.
Esetleg itt a topikban van, aki bevállalná? Természetesen nem ingyen, sőt..
-
426os
őstag
Köszönöm, írtam neki.
.
-
426os
őstag
válasz bringasisti #15544 üzenetére
Szerintem az van rajta (talán Pierburg). Távgyógyítás nem játszik sajnos, tőlem is 100km-re van az autó, illetve nem is nagyon van időm vele foglalkozni.
Bár egyre nagyobbak a kétségeim, hogy még van-e értelme vele foglalkozni. Igazából más műszaki baja nem nagyon van jelenleg, csak így használhatatlan, pedig talán lenne még benne élet.[ Szerkesztve ]
.
-
426os
őstag
válasz bringasisti #15546 üzenetére
Nem az enyém, édesapámé. Zavar, hogy mindig csak a szívás van vele, ha épp szükség lenne rá, illetve átmenetileg jól jönne nekem is az év elején, ezért gondolkodom, hogy megcsináltatom. Jövőre úgyis eladósorba kerül, ez is könnyebb lesz, ha rendesen működik.
.
-
426os
őstag
Ezekkel a csomagtartó gázrugókkal van valakinek tapasztalata? Vehető?
.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest