Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!(beleértve a sárga kazettákat is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szarvasbogár
aktív tag
Szerintem fölösleges felső limitet szabni mert ha van 30 ezer forintom amit gyűjtemény bővítésre szánok akkor mi a különbség ha veszek három 10 ezres vagy egy harmincas címet? Én a harmincasra szavazok mert minnél értékesebb annál keresettebb annál könnyebben lehet majd egyszer eladni és a drágábbaknak még az áruk is jobban kúszik felfelé. De megértem azt is aki elvből nem teszi még ha megtehetné akkor sem. ahány ház annyi házmester
-
ayo
veterán
válasz szarvasbogár #14351 üzenetére
de mint írtak feljebb is, játszani veszik, nem kereskedni...
http://jateknaplo.blog.hu
-
szarvasbogár
aktív tag
válasz khron78 #14342 üzenetére
"azt az embert nem a játékok szeretete vezényli..." Nem szoktam kötekedni de ez azért nem egészen így van mert én pl ugyanúgy élvezem mint egy ezer forintos bármi mást és ezzel még sokan vannak így. Ha AAA kategóriás a cucc akkor mindegy, hogy hány forint mert lerakhatatlan. Nehezen veszek egy secret of manát 40k ért boldog vagyok és nyomom amikor csak tehetem hát mi ez ha nem játékszeretet? persze van a másik véglet aki megvesz mindent aztán eladja majd unalomból újra kezdi. Rájuk tényleg igaz
-
shinmegaten
aktív tag
válasz szarvasbogár #14351 üzenetére
Egyetlen játékra kiadott összegről beszélünk. 30-ért nem mindegy, hogy egyet kapsz, vagy hármat.
Másrészről pedig: ezek a játékok retronak minősülnek, de nem érzem, hogy átlépték volna azt a matuzsálemi korhatárt, amitől szentesíthető lenne az árak ily mértékű egekbe szökése. Újfent másrészről pedig: ezt az egészet az ember magának köszönheti. Mesterségesen feltornáztuk saját magunknak az árakat, mert egyeseket oly erővel fűt a birtoklási vágy vagy annyira ellepi a nosztalgia köd, hogy sehall-selát Dömötörként hajlandó egy "kicsivel" nagyobb összeget kifizetni, csak hogy magáénak tudhassa a terméket.
Én speciel nem azért veszek játékot, mert keresett, hanem azért, mert vannak kedvenceim, de ilyenkor is arra gondolok, hogy a megvétele után mi marad a tárcámban, mi marad "élni". Bánja fene a Vampire's Kiss-t, ha engem nem érdekel (és a Rondo of Blood különben is jobb )
[ Szerkesztve ]
-
Rezuhu
aktív tag
válasz shinmegaten #14355 üzenetére
Az lehet, hogy nem mindegy, hogy 1 vagy 3 játékot kapsz ugyanannyiért, ellenben a drágább játék sokszor lényegesen jobb, nagyobb élményt nyújt, mint a 3 olcsóbb.
Az, hogy akárki akármit érez egy játékkal kapcsolatban, az nem változtatja meg a piaci árát.
Ezek a játékok azért ennyire drágák többnyire, mert ritkák, nehezen beszerezhetőek.
Ehhez az egészhez hozzátartozik az is, hogy ki az aki már gyűjtőnek számít, és mi az, ami már gyűjteménynek.
Mitől gyűjtő egy gyűjtő?
Ezek a "maximum ennyit meg annyit adnék egy retro játékért" teljesen szubjektív dolgok.
Én például hamarabb adtam volna egy ritka és értékes retro játékért ugyan annyit, mint mondjuk megjelenéskor a Ps4, vagy Xbox One konzolokért.
A drága/ritka retro játék ára felfelé megy, az új gépek ára pedig erősen zuhan.
A másik téma, hogy ki meddig tervezi a gyűjtést, és hogy amikor befejezi, mi lesz a gyűjtemény sorsa?
Valószínűleg eladás.
Senki nem szeret bukni ezeken a dolgokon, viszont retro témában ügyesen válogatva, erőteljesen pozitív irányba billenhet a mérleg nyelve eladáskor.
Akkor mi is a drága és mi az ami nem éri meg a pénzét?[ Szerkesztve ]
-
Rezuhu
aktív tag
Kis kiegészítés...
A drága retro játék játékélménye valószínűleg nem éri meg az árukat, de ezzel egyben megkapja az ember magát a ritka játékot is.
Szóval aki csak és kizárólag végigjátszási célból venné meg a játékot, annak természetesen nem fogja megérni a dolog.
Nekik ott vannak az emulátorok, everdrive és társai. -
Sziasztok.
Én a PlayStation 1-2-3-4 játékokat gyűjtöm(kedvenceket megtartom) és most tervezek venni Nintendo64-et is.
Azon is van néhány kedves játék számomra.
Találtam itt hardveraprón egyet 8500ft-ért Super Mario64-el,jó karral,kábelekkel.
Szerintetek megér annyit?
Nem nagyon van viszonyítási alapom,mert elég keveset árulnak,vagy én keresek rossz helyen!
Nagyon régen volt ilyen nálam,de nem emlékszem hogy ez memóriakártyára mentett vagy hogy volt? -
t256
őstag
válasz perge666 #14358 üzenetére
Szia!
N64-hez nincs memóriakártya. A cartridge-ben van valamilyen memória, arra ment. Ugyanúgy, mint az SNES.
A hirdetett gép Mario 64-el ennyi pénzért korrekt.Már benne vagy a gyűjtésben, de én azt javaslom nézz körül mennyire kapsz hozzá játékokat. Érdemes-e belekezdeni. Mondjuk N64-re azért akadnak játékok.
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
shinmegaten
aktív tag
válasz Rezuhu #14357 üzenetére
Erről beszélek.
Te úgy beszélsz a retróról, mint a jövőbe való anyagi befektetésről.
Én nem akarok kereskedni ezzel. Én csak játszani akarok. Nekem nem célom 50-et kiadni, hogy később 80-at visszakapjak. Élhetnék újra a Vampire's Kiss példámmal. Tudom, hogy ritka. Tudom, hogy egyébként nem is lenne egy rossz játék, eltekintve attól, hogy egy port, de... egyszerűen nem tud érdekelni. Legalábbis nem ezen az áron. Szóval... igen, ha befektetésként tekintesz rá, akkor valóban megérheti a pénzét HOSSZÚ TÁVON. Csak ezzel megint az a baj, hogy nem azért retrózunk, hogy játszunk, hanem már a vásárlás pillanatában egy egészen más cél lebeg a szemünk előtt, ami... VÉLEMÉNYEM SZERINT megkérdőjelezhető morális hozzáállás, de a választás végül is az enyém, hogy mit vásárolok meg és mit nem. Amíg adottak az általad is említett alternatívák, addig nem muszáj nekem több tízezret kiadjak egy brutálisan ritka angol Terranigmára, amiről az ára ellenére már lehet, hogy kopik a matrica, esetleg magán viseli a Stadlbauer "bélyegét", hülyére van sárgulva, rottyon van az érintkező, lemerült az elem, sérült a doboza, tépett a manual... stb.Egyébként ez az egész onnantól kezd zavarni, amikor tegyük fel, hogy te veszel a dobozos Ys III-ad mellé még egy pucér Ys III kazit. Vagy azért, hogy játssz vele, vagy azért, hogy tovább add emelt áron. Az első eset szimplán sportszerűtlen, a második pedig... inkább nem mondom ki. Hardcore gyűjtők előszeretettel alkalmazzák ezt a hozzáállást. Persze, persze; "Pénz beszél, kutya ugat." ésatöbbi. Ha valakinek volt 20.000 zsetonja, hogy vegyen egy CIB játékot, akkor ugyan hagyja már másnak azt a párezres pucér kazettát
-
khron78
őstag
válasz szarvasbogár #14353 üzenetére
Ha a játék érdekelne, akkor könnyen emulálhatnád is ott és úgy ahogy szeretnéd. Nem kell 40eFt-ot kiadni érte.
-
khron78
őstag
A retro játékok ára magas, azért mert nagy a kereslet. Könnyen átlátható, hogy ez a trend egyszer megfordul, mert nem lesz meg az a vásárlói réteg, aki egyrészt értékelni tudja mondjuk a 16 bites korszakot, másrészt még talán meg sem született, akkor amikor ezek mentek.
Ha érdeklődik, akkor emulátoron, vagy remake verzióban fogja megszerezni. Érzelmi kötődés nélkül ez marad.
Pl. hányan gyűjtitek az Atari 2600-os játékokat?
Nem hiszem, hogy sokan.
Miért? Azért, mert sokan, én se éltem még akkor, hiába játszottam vele piaci klónon.
Megteszi most is a piaci klón.
A retro egyszer majd a mostani generáció lesz és ennek megy fel az ára.
A mostani retro meg megy a múzeumokba és komoly magángyűjtők kezébe. -
-
aya
addikt
válasz shinmegaten #14361 üzenetére
Érdekes hogy a pal verziós Castlevania 64-ek kérnek memória kártyát, a japánokban beépített memory saving van.
A rondo of blood is rohadt drága, de a psp-s dracula x-en rajta van grátisz, persze ha kilockolod
A Vampire's kiss minek a portja???
[ Szerkesztve ]
悪魔城ドラキュラ , NINJA 外伝 , モンスターハンター Switch pro scorpio mi11i
-
aya
addikt
Ha a Ntsc usa dracula x snes, illetve a japán Dracula xx snes-re gondolsz akkor oké.
De nem port hanem régió.悪魔城ドラキュラ , NINJA 外伝 , モンスターハンター Switch pro scorpio mi11i
-
t256
őstag
válasz perge666 #14364 üzenetére
Jobb a Mario 64-es pakk. Azzal a játékkal el is leszel egy darabig. Ajánlott még a Banjo Kazooie, Goldeneye, Shadows Of The Empire, Starfox. Csupaszon elég jó áron hozzájuk lehet jutni.
Aztán ott vannak a horror árú beszerezhetetlen játékok, mint a Banjo Tooie vagy a Paper Mario. Conker's Bad Fur Day-ről már ne is beszéljünk.
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Rezuhu
aktív tag
válasz shinmegaten #14360 üzenetére
Te még mindig szándékosan félreértelmezed amit írok!
Én továbbra is első sorban azért veszem a játékokat (a drágábbakat is), hogy játszhassak velük.
Nem kereskedni akarok velük.
Ellenben a vételnél megfontolom, hogy érdemes-e megvennem játszani.
Ha a játék jó, és esetlegesen nem bukom rajta a jövőbéli eladáskor, tehát előreláthatólag nem fog esni az ára sem, akkor megveszem (ennek a két feltételnek meg kell feleljen).
Ha a játék nem annyira jó/érdekel, vagy inkább kezd telítődni vele a piac, akkor valószínűleg nem veszem meg.
De ez az egész alapjaiban pénztárcafüggő.
Az utolsó mondatoddal viszont megközelítőleg sem értek egyet.
Azért mert egy pénzügyileg jobban elengedett gyűjtőnek van időnként kerete vennie drágább játékokat, azért a kisebb de ugyancsak jó üzleteket el KELL engedje?
Viccelsz-bolondozol?
Milyen utópiában élsz te?
Ritkán vásárolok pucér kazettát, de ha el is engedek pár ilyen üzletet (ami jó), akkor szerinted a sok kereskedő nem fog lecsapni ezekre?
A két szép szemedért fogják elengedni ők is ezeket, vagy hogyan képzelted?A lényeg, a drágább játékok potenciális vevői/gyűjtők több csoportba besorolhatóak (szvsz):
1 - akinek nincsen rá kerete (ők annyira nem potenciálisak )
2 - akinek van, de sajnálja, hogy ilyesmiben áll a pénze
3 - akinek van, megveszi és játszik vele, és nem érdekli, hogy ilyesmiben áll a pénze (ide sorolom magamat is)
4 - akinek annyi pénze van, hogy bármit megvehet
5 - aki kizárólag kereskedik[ Szerkesztve ]
-
PHM
addikt
válasz Rezuhu #14369 üzenetére
Annyival kiegészítenélek, hogy az egyszeri halandó is megvesz néha
olyan játékot, amire nincs szüksége, vagy megvan már neki.
"Jó lesz cserealapnak." indoklással.
Nem tudom, most hogy van, de anno nagyban ment a cserebere a Pecsában.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
A Mario64-et imádtam nagyon,azzal tutira el leszek most is,a StarWars is szórakoztató volt,Goldeneye gondolom olyan mint a Mission Impossible,szóval az is beszerzős,Starfox nem nagyon mozgat meg,Banjo Kazooie nagyon érdekel,de azzal sajnos még nem játszottam.
Meg van még néhány játék amivel szívesen játszanék. ( Vigilante8,Legend Of Zelda,Bomberman,Turok1-2,Lamborghini,Donkey Kong........ )
-
LordVenom
tag
Új oldal retro kedvelőknek (is). Hátha akad valami, amit valaki éppen keres.
-
-
-
t256
őstag
-
aya
addikt
Nekem a top gear rally 1 tetszik nagyon n64-re, 2x végigtoltam legalább, de szigorúan csak az első rész!
-
-
-
LordVenom
tag
válasz szarvasbogár #14384 üzenetére
Ma töltöttem fel 20-30 PS2 címet. Még lesz majd folyamatosan, de retro egyenlőre ennyi. Ahogy megunok valamit, vagy kell lóvé új kincsre teszek fel még pár dolgot.
Gépek és joy-ok azért lesznek lassacskán.
És köszi a véleményt.
[ Szerkesztve ]
-
ayo
veterán
pár hete eladtam egy wii ntsc játékot, majd rámírt az arc, hogy nem jó a tracker... sok olvasás után végül a magyar oldalon megtaláltam a megoldást, azaz egy rossz hír az ebay-eseknek.
azt nem tudom, hogyha US-ből rendelések se követhetőek, de az biztos, hogy aki oda küld cuccot, annak már nem lesz trackelhető, csak ha EMS-t vesz, ami meg olyan 12-14K, tehát csak óvatosan.[ Szerkesztve ]
http://jateknaplo.blog.hu
-
aya
addikt
Pedig nekem jól jött amikor a mocsok vevő azt mondta nem kapta meg a cuccomat,hiába írtam a nagy havat stb. money back megvolt aztán rá egy hétre megérkezett a cucca, na akkor ő szívta meg és az ebay visszavonta töle a visszaadott pénzemet
-
ayo
veterán
-
LordVenom
tag
Srácok, nem tudjátok lesz "Black Friday" valamelyik retro konzolokkal is foglalkozó boltban a hétvégén?
-
aya
addikt
válasz LordVenom #14392 üzenetére
A többi cég nem engedheti meg magának, beragadt raktárak söprése péntek is lehetne a neve.
Újként eladni gyári felújitott táblagépet... nem elég hogy használt még javitott is.
Wiiu 3ds esetleg lesz, régebbivel tudtommal nem foglalkoznak.
[ Szerkesztve ]
-
LordVenom
tag
Ez a hiba orvosolható a Game Gear-nél?
-
szarvasbogár
aktív tag
ps1 tok polírozásával próbálkozott már valaki? sajnos az évek alatt az ide oda pakolgatások meglátszanak rendesen mattulás karcolódás. Elég kényes az az átlátszó műanyag pár helyen utána néztem és a szemcsementes fogkrémet írták de van aki szerint egyáltalán nem lehet mert opálossá teszi! Na azt viszont végképp nem szeretném anyagnak szemüvegtörlőre gondoltam. Lehet kitartó kézi erővel vagy csak gép? Ha valaki otthon van a témában és segítene azt boldogan megköszönném
-
Aramir
őstag
válasz szarvasbogár #14397 üzenetére
Inkább autópolírozó pasztát vagy lötyit vegyél, cd-t/dvd-t polírozok ilyenekkel, igaz géppel, de attól tuti nem mattul be, ne fogkrémmel szórakozz. Azt viszont nem tudom PS1 tokra jó-e, de konzolok fényes felületét lehet javítani velük, idáig egy NGC tetején lévő fekete körön próbáltam ki, illetve egy SegaCD 2 fedélen lévő fényes felületen, azokon ha nem is új kinézetű, de sokkal jobb lett.
Ja, és valami puha pamut rongyot használj.[ Szerkesztve ]
http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
Aramir
őstag
válasz szarvasbogár #14399 üzenetére
Végülis a gépek tetejét én sem géppel csináltam, kézzel+ronggyal A nagy és mély karcokat nem fogod eltüntetni, de a hajszálkarcokat, amitől matt a burkolat, azt leszedi. PS2 tokokat próbáltam, azt nem lehet, de az nem is kemény műanyag, lehet azért.
http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
- Playstation 5 // firmware 5.00 // Umtx jailbreak // CFI-1116A // 3x volt be kapcsolva.
- Új, bontatlan dobozos PS5 Pro 2TB-os gép 3 év gyári Sony garanciával
- Nintendo switch Oled Mario Red új 12 hónap szavatosság!
- FIFA KEDVELŐK FIGYELEM!! Playstation 3 Fifa 08-15-ig CSAK 2990FT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs