Hirdetés
- Nintendo Switch
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- PlayStation 5 Pro teszt
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Xbox Series X|S
- Azonnali játékos kérdések órája
-
GAMEPOD.hu
TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!(beleértve a sárga kazettákat is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szarvasbogár
aktív tag
válasz PiciDikenz #13548 üzenetére
Biztonsági másolat
Azért ez nem a ps2 chip topik és valóban megállja a helyét a kifejezés magam is gondban voltam sokáig a lemezes dolgokkal gondolok itt a régiekre (ps, saturn) mi lesz ha egyszer végleg elhasalnak? Mi lesz az értékükkel?? Sokak szerint még kitartanak a mi életünkben (úgy legyen) és ha egyszer bekrepál attól még ugyanúgy érhet teljes összeget mert ott már inkább a borító, kisfüzet, tok(saturn) és maga a korong mint gyűjtői tárgy lehet ugyanúgy keresett. Bár mostanában én is egyre inkább a kaziban látom a gyűjtés jövőjét -
PiciDikenz
aktív tag
válasz szarvasbogár #13552 üzenetére
Sajnos a lemezes dolgok időzített bombák, nekem is fáj jelenleg minden pillanat amit a FF7-tel játszok, mert az eredeti lemezt pörgetem. Ilyenkór jó lenne egy chip, hogy csak a kiírt cuccal toljam, az eredeti meg megmarad szép állapotban a szekrényben. Ugyanez igaz a kazettákra is. Egy óvatlan mozdulattal eltörheted, megtörheted, elkopnak a csatlakozók, berozsdásodnak, véletlen megsérül a matrica, leejted, stb, ezek miatt szerintem tök indokolt itt is a helyettesítő megoldás.
De ahogyan mondod is, a gyűjtés a kazettás konzolok kuriózuma marad majd még nagyon sokáig, a lemezes cuccok előbb fognak szétrohadni . (Azt hiszem a nyomott lemez élettartama kb 50 év, de lehet, hogy ez marhaság).
[ Szerkesztve ]
-
szarvasbogár
aktív tag
válasz PiciDikenz #13553 üzenetére
Ne aggódj jön a remake csak legyen körökre osztott a rendszer
Én is úgy tudom 40-50 év megfelelő tárolás mellett.
A snes dobozok még egy kényes téma, kéne rá szerezni olyan ráhúzós vékony plexi védőt csak nem tudom foglalkozik e vele valaki itthon.
[ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
Jönnek a Hootwheel-es Mariok
Nekem nagyon tetszenek.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
PiciDikenz
aktív tag
válasz szarvasbogár #13554 üzenetére
Én most a legutóbbi szerzeményemet egy ilyen plexi"dobozban" kaptam, és igazából vagy vacak minőségű volt vagy nem tudom, de én leszedtem róla. Elég sokat gondolkodtam én is a dobozok védelmén, de sosem találtam meg az ultimate megoldást, de ha tudnánk találni egy jó minőségű védőcuccot tűrhető áron, akkor lehetne akár közösségileg is rendelni.
A Remakere meg nagyon nagyon nagyon kíváncsi leszek, remélem nem szúrják el, mert az örök csorbát ejthet a videojáték történelem egyik legnagyobb nevén... Elég kényes területre tévedtek ezzel a mozdulattal. Nem mertem még vele kapcsolatban túl sok cikket olvasni, mert bevallom őszintén még sosem toltam végig a játékot, így nem tudom mi a vége, és nem akartam lelőni esetlegesen a poént magamnak, de már nagyon a végén vagyok, úgyhogy hamarosan szabadjára engedem a googlezó képességeimet
[ Szerkesztve ]
-
darkmore
tag
válasz PiciDikenz #13557 üzenetére
Legegyszerűbb egy zárós zacsiba belerakni, a Gameboyokat én is abban tartom, amiket nem használok, csak belerakod összenyomod a tetejét, még víz alatt is lehet vele játszani, ha elég bátor vagy
Kazi védelem annyira nem nagy dolog szerintem, mert én pl.: még nem találkoztam üzemképtelen gameboy kazival, mondjuk eddig csak kb. 150db volt a kezeim között, volt amibe egy deci kávé száradt bele, de tisztítás után mindegyik működik.
Benhacks showban láttam, hogy beüzemelt egy Atari játékot, amit anno a válságban temettek el a sivatagban! Mondjuk ott már komolyan hozzá kellett nyúlni a cucchoz.
Lényeg: ha nem érintkezik, fújkálni tilos!Flashkártya: én teljesen ellene vagyok az inkvizíciónak, mert saját programok és mások által írt programok futtatására is alkalmas. Sok konzolhoz még mai napig írnak új játékokat, amiket az eredeti hardware-en csak így lehet kipróbálni és legtöbbjük kb. az utolsó bit-et is kifacsarja a gépből, nagyon durva a mögöttük lévő tudás és munka, főleg ha demókat nézzük..., én majdnem kómába esek a döbbenettől, hogy mit tudnak még kihozni ezekből a régi gépekből. Sok eredeti játék már ingyenesen hozzáférhető, értem ez alatt, hogy a kiadója tette ingyenessé, ezekkel miért ne lehessen játszani? Flashkártya éjjensoká!
[ Szerkesztve ]
-
energy4ever
addikt
válasz darkmore #13558 üzenetére
En eddig 1db mukodeskeptelen gameboy kazival talalkoztam. Tobb gepben is probaltam. A Nintendo logo utan lefagyott.
A Flashkartyat lehetne hasznalni az alltalad emlitett dolgokra is. Viszont nem arra talaltak ki, mas sem csak arra hasznalna. A konzolok chip-elese, flash-elese tiltott mas topikokban is. Pedig nem csak warez tartalmakat tesz lehetove, hanem pl ftp, kodekek, stbk elereset is. Gondolom ertheto miert tiltott.
-
darkmore
tag
válasz energy4ever #13559 üzenetére
Kazi: érintkezőket megtisztítottad kontakt spray-el? Nekem már volt, hogy egy 1000-es csiszolópapírt is rá kellett ereszteni
Flash: én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy ennyi erővel senki ne beszélgessen a késről, mert mindenki a késelésre, gyilkosságra, csonkításra fog asszociálni. Nem fog. Szörnyű ez a para a jogsértő dolgoktól..., de mindegy, én már túl alulmotivált vagyok szabadságharcosnak.
Más: a világ legöregebb Game Boy-ja:
http://www.jofogas.hu[ Szerkesztve ]
-
PiciDikenz
aktív tag
válasz darkmore #13560 üzenetére
Egyetértek veled, ennyi erővel semmiről nem szabad beszélgetni, mert akár mindennel lehet jogsértő cselekedetet is végrehajtani. Ez pont olyan mint az artisjus díjak. Azért, mert feltételezik, hogy én torrentezek és illegális tartalmakat töltögetek otthon, kivetnek mindenféle adót az üres adathordozókra, pedig én csak a saját szellemi termékeim teszem fel rá, és még a zenéért, a filmekért és a szoftverekért is fizetek... (spotify, mozi, EREDETI Windows).
A zárható zacskóval amúgy az a problémám, hogy akkor nem keleht kitenni a polcra őket, és félnék a benne lecsapódó párától is, még akkor is, ha van rajta egy kis szellőzőlyuk :/
-
Rezuhu
aktív tag
válasz PiciDikenz #13561 üzenetére
Hiába pörögtök ilyen kérdéseken, itt változást nem tudtok hozni a témában!
A szabályokat az oldal készítői/üzemeltetői hozták.
Ha valami nem tetszik, akkor vegyétek fel velük a kapcsolatot, bár szerintem felesleges, mert nem fognak a szabályokon változtatni a kedvetekért (egészen egyszerűen a jogi problémák elkerülése miatt)!
Egyébként a flash kártyákat használat tekintetében, szerintetek milyen arányban használják az emberek legális programokat illetve illegális tartalmakat futtatva?
A legálisan használók, szerintem néhány százalékot tesznek ki maximum.
Érthető, hogy nekik ez a szabályozás büntetésként hathat, de ez már csak így megy.
Képzeljétek a németek helyébe magatokat, ahol a cenzúrázás miatt sok játék meg sem jelenik, vagy ha igen, akkor a felnőtt tartalmat teljesen kiherélik a termékből stb.
A flash kártyákról egyébként elég sok infót lehet találni a neten, így ha az itt kimarad, talán nem annyira halálos probléma.
Retro témában így is hihetetlenül sok információt össze lehetne írni a gépekről/játékokról/kiegészítőkről stb.
Mondjuk azt is megértem, hogy egyeseknek a fórumokon a legjobb dolog az aktuális rendszert szidni! -
Zigur
senior tag
Szerintem csak rövid ismertető kellene hogy mi is ez a retro konzol, és sok link infó helyekre. Az, hogy magyarul összefoglalni az 1000x-er leírt dolgokat, amik jól ki vannak bontva máshol, semmi értelmét nem látom, de hát ki mit szeret.
-
don_peter
senior tag
válasz energy4ever #13559 üzenetére
Csak remélni tudom, hogy a hatalommal nem élsz vissza mert nem is olyan régen már volt összeütközésünk az állítólagos post generálással kapcsolatban.. Amiről persze azt sem tudtam addig, hogy létezik Szóval csak ne pörög túl ezt az egészet, mert felesleges.
A RETRO mint olyan leírást én is támogatom, a fiatalabb generáció had olvasgasson csak a még igazi játékokról----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----
-
PiciDikenz
aktív tag
Abszolút egyet értek, még a magyar nyelvű wiki oldalakon is tök jól le vannak írva a dolgok, hát még angol oldalakon. Aki nem képes a googleba annyit beírni, hogy "SNES", vagy "Sega Megadrive", azt annyira igazából nem is érdekli szerintem Egy linkgyűjtemény tökéletesen elég lenne, gépenként a tulajdonságok, variánsok, kiadott játékok listája, stb, aztán kész. Ezzel tuti be lenne biztosítva mindenki jogilag is
(#13562) Rezuhu
Nyilván felesleges, de akkor sem az én stílusom a csendben bólogatás minden marhaságra, ezért lehet nem szeretni, meg büntiket osztani, de akkor sem fér a fejembe, hogy miért lenne nehéz egy nagy piros disclaimer szöveggel lerendezni a jogi problémákat. Leírnánk, hogy mire használható legálisan, aki ezen kívül tevékenykedik, az már nem az, kész. De oké, értem, én túlélem ha nem lesz róluk leírás, nem is pörgök tovább ezen
-
AndrewBR
senior tag
válasz PiciDikenz #13565 üzenetére
Pl a Ps3,360, Wii forumban, a jobb felso sarokban ki van irva hogy tilos a warez.... Itt nincs... (egyenlore)
A.
-
don_peter
senior tag
válasz AndrewBR #13566 üzenetére
Azért valljuk be a RETRO téma már önmagából adódóan sem rejti a warez témát.
2 dolog lehetséges:
1. ha valaki retrozik az már úgy is csak az eredetit veszi meg mert ez a lényege.
2. ha valamire nem lehet megszerezni vagy nem létezik már egy adott játék akkor ott csak a warez segíthet, és abban az esetben a warez maga nem számít rossznak, sőt kimondottan egy és egyben az egyetlen lehetőség/megoldás.Szóval a warez mint olyan elég képlékeny fogalom, soha nem lehet tudni, hogy mikor rossz és mikor nem az..
Bár ez az egy rejtheti az igazi veszélyét is.
Amúgy meg a warez is téves megfogalmazás, mert például a törvény is engedi az otthoni másolatok elkészítését amennyiben meg van az eredeti is.
A warez inkább akkor érvényesül, ha a másolat eladásra kínálja valaki, az meg már egyre ritkább.Szóval ki is merültem ebben a témában
----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----
-
don_peter
senior tag
válasz AndrewBR #13568 üzenetére
Nos vannak olyan kütyük amik alapból kimeríthetik a warez fogalmát, de ez ne a mi gondunk legyen.
Mi megvesszük, játszunk vele és élvezzük.
Amúgy azok soha nem voltak olyan túl jó minőségűek szóval annyira nem is terjedt el, max a piacon, amúgy meg most már szerintem felöleli a retro világa, szóval nem tartom warez-nek.----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----
-
LordVenom
tag
válasz PiciDikenz #13565 üzenetére
Azért ez nem ennyire egyszerű. Nyilván egy Megadrive-ról vagy egy SNES-ről találsz azonnal több leírást is magyarul, de nekem a napokban nem volt siker élményem a Philips CDI-vel kapcsolatban, addig, ameddig itt be nem linkeltek kettő oldalt, ahol olvasgatni tudtam róla.
Az angolom nem túl fényes (és gondolom ezzel nem vagyok teljesen egyedül) így én csak a magyar oldalakra hagyatkozhatok infó gyűjtés terén.
Így viszont a ritkább gépekről vagy keveset, vagy egyáltalán nem találok leírást. Ezt orvosolná egy teljes összefoglaló a 2000-ig kiadott gépekről.
Én biztos örömmel venném. -
PiciDikenz
aktív tag
válasz don_peter #13571 üzenetére
Nálunk azért rettenetesen elterjedtek voltak, nem sok ember engedhette meg magának sajnos régen az eredeti Nintendo termékeket, és így virágzott a sárgakazis biznisz. Sok embernél mai napig a sárgakazis cucc a Nintendo, meg a Sega Igazából nagy koppintás volt az egész, de valahogy soha senki nem foglalkozott a jogi hátterével, manapság meg már ahogy mondod, a történelem részét képezik
-
Aramir
őstag
válasz don_peter #13571 üzenetére
Ettől függetlenül az eBayről néha töröltél azokat a kazettáimat, amiken Nintendos játékok voltak, pl Super Mario, a többi nem Nintendo játékot tartalmazó kazettáimat békén hagyták Utána néztem csak, hogy a Nintendo benne van az eBaynek valami mittomén milyen programjában sok más világmárkával együtt, így ha jelzi neki a jogtulajdonos, hogy valami nem oké, akkor azonnal törlik, nincs kecmec. Sajna attól, hogy régi a cucc, maga a szoftver még védett, főleg a Nintendo nem szereti ezeket, a mai napig a régi címeiből él, Virtual Console-ra is kivan adva pl a Super Mario Bros..
A Famiclon meg nagyon elterjedt volt, főleg Kínában meg a ruszkiknál, meg úgy általában nyugattól keletrehttp://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
Cheesus
senior tag
A kezem közé került a napokban egy PS1-es SW: The Phantom Menace, meg egy Re-Volt, berakom a Fat PS2-be, és nem akarnak elindulni, kérik a PS2 formázó CD-t stb, többszöri újraindításra sem akarnak elindulni. Nem is tűnnek karcosabbnak, mint az átlag PS1-es játékok, és pl a Resident Evil-eket gond nélkül beolvassa és elindítja a gép. Lehet hogy políroztatni kellene a lemezeket, vagy megpróbáljam a sima PS1-be is berakni őket?
Illetve egy általános kérdés, kell valamire figyelni a PS1-es játékok PS2-ben való futtatása során (PS1-es mem. kártya legyen-e benn stb)?
https://www.twitch.tv/csehla
-
PiciDikenz
aktív tag
válasz khron78 #13575 üzenetére
(#13576) Cheesus
Ps1-es memóriakártya kell bele, mert ha jól vagyok informálva, akkor a ps1 játékok nem tudnak menteni a ps2 kártyára a MagicGate technológia miatt. Aztán persze lehet, hogy csak egy urban legendet olvastam még régebben Másra szerintem nem nagyon kell figyelni, de nem ez a szakterületem, csak mondom amit tudok
-
Aramir
őstag
válasz Cheesus #13576 üzenetére
Elég egy apró karc a lemez "elején" (a lukhoz közel, ahol az adatok vannak), és már olvashatatlan is a lemez,
főleg ha nem sugárirányba van az a karc, hanem keresztbe. Én kipróbálnám egy másik gépben is, ha ott sem megy, akkor a lemezzel van valami. Esetleg pc-n letesztelném valami lemezellenőrző programmal, pc Nero CDSpeed-del, hogy mennyire olvasható. Ha a lemez jó, akkor a géped valamiért válogatós, ezeknél a régi gépeknél simán lehet, a fej öregszik, a mechanika kopik, stb.
És igen, PS1 memókártya kell a mentéshez, de anélkül is kell indulnia bárminek, max menteni nem fogsz tudnihttp://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
darkmore
tag
-
Cheesus
senior tag
válasz Aramir #13578 üzenetére
Beleraktam az egyik PS1-be, másodszorra el is indította a játékot, sőt, játszottam is vele, de elég lutri annak a masinának az olvasófeje... Rögtön utána visszaraktam PS2-be, és ugyan azt a hibajelenséget produkálta.
De azt legalább tudom hogy ha nehezen is, de működikPiciDikenz:
https://www.twitch.tv/csehla
-
Rezuhu
aktív tag
válasz szarvasbogár #13587 üzenetére
Gratulálok!
Egészséget kívánok neki, neked/nektek pedig sok türelmet! -
Aramir
őstag
http://retrocovers.uw.hu http://aramir.uw.hu
-
Petreszku
senior tag
Szia!
Gratulálok!
Sok boldogságot és jó egészséget kívánok az egész családnak!
A párom olvadozik a kicsitől. -
szarvasbogár
aktív tag
Köszönöm szépen srácok!! nagy menet lesz az tuti...
-
PiciDikenz
aktív tag
Gratulálok! Minden jót kívánok nektek (Aztán minél hamarabb kontrollert a kezébe )
-
don_peter
senior tag
Hogy üti majd a kontrollert
Gratulálok----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----
-
LordVenom
tag
Gratulálok és Jó egészséget!
-
AndrewBR
senior tag
-
szarvasbogár
aktív tag
Köszönöm mindenkinek!! (nagyon jól esik )
Ideje lesz előkaparni a régi Gi Joe gyűjtit is...
Új hozzászólás Aktív témák
- XBOX Series S / X HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- Eladó Nintendo Switch OLED Dual Boot játékkonzol
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- PlayStation 4/Slim/Pro konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest