Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Overlocker
veterán
Akkor folytatom
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Cybertrone #600 üzenetére
Jaja, ez marha nagy öngól, mondhatni Giga méretű Így csak az marad meg az emberekben hogy a Gigában kiég a socket.
#nincsbennetarcsi
-
dime27
őstag
válasz Overlocker #602 üzenetére
Ez melyik kitt elárulod egy Gskill oldalrol valo linket elég lenne amugy gondolom vmi combosabb Nekem egy 2x4Gbos 1866Mhzes cl8as RipjawsX jön majd szted azzal 1.5Von a 2000mhz meglesz?!
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
Overlocker
veterán
Ez egy drága kit. A 2300Mhz-es kit
Nem biztos, de 1,55-1,6v között lehet..
[ Szerkesztve ]
-
dime27
őstag
válasz Overlocker #606 üzenetére
Ismerős a PI széria az ud3p-mben egy PC9600-2x2Gbos csücsül az is 82k volt mikor hozattam és azóta is szépen megy 1272Mhzen cl5ben 2.05Val
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
Erdei88
veterán
MSI P67A GD65 + 2600K full test and comparision with X58/I7
A végén van SLi teszt is, érdemes meglesni! -
AirBooms
addikt
válasz MPowerPH #609 üzenetére
Ez tök idiótaság. Ki fogja használni a 980X-et 4 maggal??? Akinek nem kell a 6 mag, az vesz egy 920-at (vagy ha nem normális, akkor egy 975-öt).
Amúgy mi a konklúzió? Van valaki, akinek volt türelme, és szeme ezt a sok külön elhelyezett screenshotot megnézni, összehasonlítani?
-
-
Overlocker
veterán
Közérdekű közlemény!!
Gigabyte P67A-UD7 esetében, 2 kártyás üzemmódban valóban 16x/16x-el működnek a kártyák (ahogy nálam is). 3 kártya esetén 16x/8x/8x.
A Gigabyte egyik technikai embere erősítette ezt meg.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Overlocker #612 üzenetére
Ez viszont jó hír. Mondjuk itt is leírják. 3 kártya esetén tévednek csak.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz subaruwrc #617 üzenetére
Csak hát ugye ezt mindenki tudta. Mondtam, 11% javulás. És még ez sem mond el mindent, mert 4500 MHz egy Bloomfield -el már elég ritka 24/7-re, míg az SB -nek ez meg sem kottyan. 500MHz simán van a két proci között 24/7-es felállásban.
Persze ha csak architektúrális az összehasonlítás, akkor ok. De ez nem a 2600K vs. 980X.
Játéokok alatt ugyan annyi, ez is várható volt. Azt nem értem a Bulldozernek milyen beállításon jön ki a 50%-a a Bloomfieldhez képest.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
AirBooms
addikt
válasz subaruwrc #617 üzenetére
Nem értek egyet.
Ha 980X-szel hasonlítja össze, akkor mindenki azon fog morogni, hogy lám-lám, hogy elveri a hatmagost, amitől csak harmadannyiba kerül! Még akkor is ez marad meg mindenkiben, ha valójában csak négy maggal küldték meg...
Jobb lett volna egy valódi négymagos i7-tel összevetni, mert bár akkor is biztosan kijön a 2600K előnye, de akkor is egyből hozzátehetjük, hogy mindezt dupla árért!
A clock to clock hasonlítással egyetértek, de a procibutítással nem. -
Qru
MODERÁTOR
Ezzel csak az a bajom, hogy a 980X-ban 12MB L2 van a 920-ban meg csak 8MB. Attól, hogy letiltottak 2 magot a cache méret nem változott... Így tök értelmetlen ez az összehasonlítás mert így erősebb mint egy 920/930 de gyengébb mint egy 980X.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
HSM
félisten
A méret az egyik fele... A másik az uncore, ami máshogy megy gulfokon, nincs lockolva a memóriaórajel duplájára. Mondjuk, nekem így is tetszett. Szerintem jó gondolat volt így (is) összehasonlítani a gulfot/sandyt, ad némi képet, mekkora gyorsulás várható, ha megjelenik a 6-magos SB.
Amúgy sehol nem írta, hogy ő itt a Bloomfield-et akarja az SB-hez hasonlítani..[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
Eddig is tudtuk hogy x58-ról nem érdemes váltani... akármennyi magot is letiltanak a 980-as az 980-as marad... badarság komolyan venni a dolgot, majd ha kijön a teljesen korlátozásoktól mentes cucc, akkor majd mi x58 tulajok váltunk a többi meg csak szívja a fogát... ennyi!
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Erdei88
veterán
válasz Cybertrone #626 üzenetére
Csak nehogy leessünk a székről amikor meglátjuk az árát. Én tuti megjelenés után több hónappal fogok váltani.
Szerintem most kipróbálom Sandy-t, mert kíváncsi vagyok, igaz csak egy szolid lappal és 2500K-val -
AirBooms
addikt
Pontosan, ez a két dolog még itt mocorgott bennem, csak én nem értek annyira ehhez az egészhez, hogy ezt leírjam. Tehát ez szerintem is baromság volt.
(#624) HSM: Amúgy sehol nem írta, hogy ő itt a Bloomfield-et akarja az SB-hez hasonlítani..
Na pont ezért volt baromság letiltani két magot. Hatmagost - pláne ennyi pénzért - nem azért vesz a júzer, hogy aztán letiltson belőle akármennyit is. Semmi köze a gyakorlathoz. Engem az sem érdekel, hogy az SB hány mag letiltással lesz gyengébb, mint a 920...
[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
Nem is azt mondtam hogy azonnal de máris váltani kell... ráérünk ezt sem használja ki semmi, és ahogy a jelen állás áll nem is fogja... majd szépen csendben egy lap, aztán egy proci, meg ami még kelleni fog hozzá kb ennyiből áll! nálam a 11% nem üti meg a kíváncsiskodási határt, ez másnál máshogy van hát egézségére!
Nem olyan olcsó a PC világa hogy minden újdonságra ugorjunk mint foxi a labdára!Mod 630. HSZ:
Overclocker:
Nekem is megy majd 4.5ghz-t 24/7 a 920-am az átlag ugysem fogja többön jártani a sandyt... Ahhoz már hűteni is kell, méghozzá szerintem 4.5ghz fölött botortalanság lenne légre bízni a dolgot![ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Overlocker
veterán
válasz Cybertrone #629 üzenetére
11%, meg mondjuk +20% órajel különbség..
-
APC ADAM
tag
válasz Overlocker #630 üzenetére
ment PÜ
-
MPowerPH
félisten
válasz Overlocker #630 üzenetére
Nincs ott 20%, inkább az is egy 10-es. 930 -asomat 4400MHz-n használtam, ez mennyit tudhat 24/7-re értelmes feszen? 4800-at? 10%-al számolva ez 4840MHz lenne, tehát helyben is vagyunk. 20% kicsit erős.
Don't Tread On Me
-
Cybertrone
veterán
válasz Overlocker #633 üzenetére
Azt megfogom nézni hogy rajtad kívül mennyien fogják 4.8-5ghz-n járatni!
-
MPowerPH
félisten
válasz Overlocker #633 üzenetére
Akkor az én esetemben írom, hogy kb. nálam abból 10% plusz adódna. Egyébként volt itt már gyengébb SB eredmény is, ahol csak 4.6GHz-ig jutottak. Vagy ott valami más probléma volt?
Don't Tread On Me
-
Overlocker
veterán
válasz Cybertrone #634 üzenetére
Hidd el sokan, az ipon-os hírben is kész vicc, mindenki jön az antituning szöveggel, aztán amikor megvan és lássa hogy tényleg biztonságosan lehet úgy használni, akkor miért ne hagyná úgy..
-
Cybertrone
veterán
válasz Overlocker #637 üzenetére
Legyen úgy!
-
ffodi
veterán
válasz Cybertrone #634 üzenetére
Ha lenne ilyen rendszerem, hidd el, hogy annyin járatnám.
Lehet, hogy be kell újítanom, mert csábít az az 5ghz.Over:
A procikhoz alaplapot is tudsz szerezni?
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Fore
tag
Szerintem 2500k bőven kiszolgál egy közepes felhasználót jó néhány évig, ( és "k" mert ha már lúd akkor legyen dagadt ). A 2600k nekem már drága móka, főleg hogy 2 gép van a családban ( egy a mamának egy a papának)!
'Nem tudom ki emlékszik még rá a jó öreg Prescott 630-ra. Jó szolgálatot tett, de már kevés.'
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz MPowerPH #641 üzenetére
980x túl drága nekem + ahhoz tri-ch ram stb.... Csak akkor cserélném, ha nem kell sokat ráfizetni.
Hogy mihez kell? Komolyabb eredményeket szeretnék elérni pl HWboton elsősorban. Emellett maximalista vagyok ilyen téren(amennyire a költségvetés engedi), és szerintem ez mindent elárul. A 6950-et is azért vettem, mert alig kellet ráfizetnem az 5870-re, és unlockolva egy +25k-s vga-t kaptam(6970). Az 5870 is elég volt igazából, de 10k-ért ennyi többletteljesítmény szerintem megérte. Ha itt is előállna egy hasonló helyzet, akkor nem haboznék a váltáson.
Ha pedig munkáról/játékról van szó, akkor nem mindegy, hogy 4 v 5ghz, még akkor is, ha 4ghz is elég szinte mindenre.
Cybertrone:
Alap.
-
ffodi
veterán
válasz Overlocker #646 üzenetére
PÜ.
-
MPowerPH
félisten
válasz Overlocker #645 üzenetére
Tudom, hogy azokhoz. Pont az miatt kérdeztem rá, mivel a magszám szerintem többet nyom a latba. Game -ekhez is egy határ után elég az órajel, hacsak nem GTX580 quad SLI van a gépben. Szvsz, az elég ritka. 1-nek meg talán 4GHz sem kell.
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Intel Sandy Bridge teszt
- Politika
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- BestBuy topik
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- Új taggal bővült a Cooler Master Hyper szériás CPU-hűtőinek családfája
- Milyen monitort vegyek?
- Facebook és Messenger
- Rendőrségi feljelentés
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 3600
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest