Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz BigBlackDog #33547 üzenetére
Ez meg nálam van még most is, és léggel ment így.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
04ahgy
nagyúr
-
ffodi
veterán
válasz BigBlackDog #33553 üzenetére
Annyira durván nem melegedett, tekintettel a nem 20 °C-os szobahőre.
04ahgy:
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Alpi.
addikt
A tojás 42 fok fölött süthető.
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
őstag
Üdv Fórumtársak,
AsusP8P67, i5-2500k (Noctua NH-D14-el) párost szeretném egy kicsit feljebb húzni.
Tudna valaki segíteni mi a teendőm?
BIOSfrissítést kellene csinálnom?
Illetve WIN7 alól megy a tuning vagy BIOS alól?Kezdő vagyok
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz JoceeHunt #33556 üzenetére
Akkor itt is: BIOSfrissites max akkor kell, ha gond van..bar a legujabb nonUEFI BIOSal nem volt gondom P8P67-M lappal, a tied meg ~ua.
Tuning kizarolag BIOSbol..szoval az 1. lepes: lepj be
Erdemes advanced modba allitani a biost, ugy konnyebb lesz beallitani mindent. Fejbol 2 ev tavlatbol nem fog menni, ha gep ele jutok, max akkor tudom kifejteni, de a lenyeg toszavakban:
Szorzo 40re,fesz 1.25V terhelt ertekre LLCvel, TDP limit 120/150 long/shirt ertekre 32s idotartammal, C1E/EIST enabled. Mast nem kell piszkalni, esetleg offsettel is beallithatod a feszt, az ugy jobb.
Ez kezdesnek valszeg megteszi..meg kell nezni, hogy toleralja Linx/IBT/P95/stb., utana lehet feljebb menni, amig engedi. A lap 1,3 V magassagaig stabil partner volt nalam i7Kval is, de azert figyeld, mennyire melegszik a VRM reszleg, mert D14 bar remek procihuto, a lapon az "arnyekaban" siman elmelegedhet a VRM komoly igenybevetelkor. -
Memora
senior tag
Sziasztok, tudna nekem segíteni valaki i72600K és ASRock P67 Pro3 normál, standard beállításához, ami még nem tuning, de úgy működik a proci, ahogy kell. Nem értek a tuninghoz, csak fent van az "AXTU" (ASRock extreme tuning utility), és elég össze-vissza működik. Azt akarom elérni, hogy a CPU, ha nincs terhelve, akkor keveset fogyasszon, és ne melegedjen, de ha kell, akkor húzzon bele (pl: tömörítés, videokódolás, játék, stb). Régebben alapbeállításon is úgy működött, hogy a "CPU ratio" értéke folyamatosan változott, de most lehet, hogy elállítottam valamit, mert feltűnt, hogy fix 16-on áll (1600MHZ-n). Az overclocking részben hogy kellene beállítani az értékeket, hogy azok a gyári szinten legyenek? Ill. a ram feszültség lehet még problémás, nekem 1.620 V, ez tudtommal még jó, de mintha más értékeket is hozzá kellene még igazítani...
A CPU hőmérséklet értékeknél is pl: mást mutat az AXTU, és mást a SpeedFan. Ez utóbbi 40 fokot mér, míg az előbbi 49-et, és nem pörgeti fel a ventit sem, hiába hogy a célérték 45 fokra van állítva...Fancy quote placeholder
-
SipiBcs
őstag
válasz Memora #33560 üzenetére
Szia!
Véleményem szerint az AXTU-t felejtsd el, uninstalláld a gépedről. Pont az ehhez hasonló anomáliák miatt nem szoktam ajánlani.
Ha egyáltalán nem szeretnéd tuningolni a procid (szerintem vétek lenne), akkor a legegyszerűbb, ha nyomsz egy C-MOS resetet (mindent visszaállít automata és gyári beállításra) a lapodra és mindent automatán hagysz a lapon. Ekkor él majd az energiatakarékos funkció, amit te is megtalálsz E1, C1 néven a BIOS-ban. Ha ez enabled, akkor működnie kell.
Ha 1600 megy fixen a procid 3,3 GHz helyett, akkor jó eséllyel fixre beállítottad a szorzót 16-ra.
Igen jól emlékszel, ezek mellé a procik mellé az 1,5V-os ramok az ajánlottak. Ha nem ilyened van, akkor vagy a RAM feszültséget érdemes lejjebb venni, vagy a CPU ramvezérlőjét kell feljebb állítani. Az ajánlásokban azt írják, hogy a ram fesz és a vezérlő fesz között max 0,5V legyen a különbség.
Véleményem szerint keresd meg a lapodon a CMOS reset tüskéit és kikapcsolás után rakd át a papucsot a másik tüskére pár másodpercre. Ekkor törlöd az összes eddigi beállítást a lapodon és úgy megy benne a proci mint ha most tetted volna bele először.
Ezek után két választásod van, vagy keresel egy alap szorzós, alacsony fogyasztású beállítást vagy a normál fesszel igyekszel a lehető legmagasabb szorzót elérni. (a harmadik, ha elkezded tunningolni: emeled a szorzót és a feszt is, de ez téged nem érdekel a komentből ítélve)
Szerintem ha már ki van fizetve, akkor had pörögjön. Keresnék egy offsetes vagy fix beállítást 4-4,2 GHz környékén bekapcsolt energiagazdálkodással, de ez mindenkinél más.
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
Sch2
csendes tag
válasz Speed® #33522 üzenetére
Szeva, tippet köszönöm. (Sajnos azóta jegelve lett a hírdetés, valamint az új és a használt között kb ~3k különbség van)
Egy ilyen hűtő jó lehet a későbbi processzoraimra is?
Tavasszal tervezem a next gen intelek, vagy a mostani csúcskat intelek (majd meglátjuk ár/teljesítmény arányban melyik éri meg jobban) -re való váltást és jó lenne, ha nem kéne tuninghoz újból hűtőt venni.
köszi,
Sch -
seederking
őstag
Sziasztok
Egy kérdésem van én nekem i5 2500k vagy i5 3470?
Tesztekben szinte egymás nyakát tapossák.De a tuninpotenciál a 2500k-ban sokkal több.Így gondolom erősebb procit lehet kihozni belőle mint a 3470?Vagy tévedek,ti melyikre tennétek le a voksotokat?Játékhoz kell majd egy r9 280x oc mellé.köszi
-
F_Zolee
veterán
válasz seederking #33564 üzenetére
2500k mivel tudod tuningolni és nem igazán gyengébb tőle de ha meg kell több kraft 2 kattintással 4+ghz-et húzol ki belőle. Nem elég érv?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz seederking #33564 üzenetére
3470 is hozza OCval a ~4Gs i5Kt..viszont tovabb nincs es ha szarul pasztazottat kapsz,az tre. Szoval ~azonos aron i5k.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz seederking #33568 üzenetére
Ha sima 13, az nem huha, a 13Proval nagyobb az esely a csendes uzemre 4G felett is. Attol fugg, mennyire forrofeju a proci. Lap eleg lesz..nem 5gre, de eleg.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz seederking #33570 üzenetére
Z68 jobb szolgaltatasok teren, Ninja3rol meg olvashatsz kicsit visszabb.Az F13nal jobb.
-
SipiBcs
őstag
válasz seederking #33572 üzenetére
A P-s lapokon nincs alaplapi VGA
A H-s alaplapon van VGA, viszont a K-s procit nem tudsz benne tuningolni (a szorzót feljebb emelni manuálisan)
A Z-s alaplapokon van VGA és kezeli a szorzózármentes procikat isAbból a giga lapból tényleg kimaradt az USB 3.0 (ééérdekes...)
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
seederking
őstag
válasz SipiBcs #33573 üzenetére
De a P-s lapban (fönt említett asus) tudom húzni az i5 2500k-t?Alaplapi vga nem gond mivel van pci-os.Ha csak ennyi a hátrány a gigával szemben akkor nincs jelentősége.
Nem tudom eldönteni melyik lenne jobb választás...A gigából az usb 3 nagyon hiányzik nekem.[ Szerkesztve ]
-
SipiBcs
őstag
válasz seederking #33574 üzenetére
Az Asust nem ismerem, de mint ahogy Speed(R) is írta, a Z68-as egy szinttel feljebb lévő lap, picit jobb szolgáltatásokkal. A P67 az s1155 alsó kategóriája.
Hacsak nem másolsz napi 100 GB adatot USB-s külső winchesterre, nem hiszem, hogy olyan nagyon nagy különbséget éreznél vagy hátrányban lennél az USB 2.0-val
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz SipiBcs #33573 üzenetére
És akkor miért van rajta HDMI kimenet? Miért van a Z68AP-D3-on is (azt személyesen is használtam HDMI-n).
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Memora
senior tag
válasz SipiBcs #33561 üzenetére
Szia, köszi a kimerítő választ!
Igazából én az alaplap gombjait nem akarom nyomkodni (most állítottam be pl: SSD-hez a konfigot), inkább egyenként visszaállítgatnám a BIOS-ban az értékeket alapra. Vajon van az alapértékekhez valami leírás valahol a neten? Pl: a topic összefoglalójában is van pár, talán számomra is hasznos info.
A ram egyébként valószínűleg rossz beállításokkal megy nálam amióta megvan, mert nem nyúlkáltam hozzá, és 1.620 V a DRAM voltage (AXTU szerint), a VTT voltage pedig 1.051, így nagyobb a különbség, mint 0.5 V.
Épp most vennék 2x4GB-t a jelenlegi 2x2GB helyére, de még nem nagyon sikerült döntenem melyik típust kéne választanom.
Most épp átállítottam a CPU voltage offset értéket +0 Volt-ra (valamiért mínuszban volt), és végre ismét "észrevette" az AXTU, hogy a CPU hőmérséklete a beállított határérték felett van, és felpörgette kicsit a ventit.A lenti screenshot-on lévő beállítások voltak mindig, csak most valamiért elállítódott a CPU voltage offset érték, és nem tudom, mi volt az alapbeállítás, ill. a CPU ratio-t állítgattam néha, de eddig mindig visszaállt automatára, ha nagyobb teljesítmény kellett, megemelte, egyébként kb: 1600-2200Mhz körül mozgott, de most valamiért Fix-en van. Ebből gondolom azt is, hogy a ram (vagy a ramvezérlő) nem jól van kalibrálva.
Fancy quote placeholder
-
Killer01
őstag
válasz Memora #33579 üzenetére
Axtu gyalu, bios-ban állítsd be a dolgokat. Ha valóban ez a cél: Azt akarom elérni, hogy a CPU, ha nincs terhelve, akkor keveset fogyasszon, és ne melegedjen, de ha kell, akkor húzzon bele...
akkor az offset pláne mínuszban legyen ne pluszban. Éppen az offset lépcsőzetes lefelé állításával lehet megtalálni a legkisebb core feszt. -
ghostmat
tag
Sziasztok!
Tapasztalt már valaki olyat, hogy rendszerfrissítés után a gép egyszerűen mindenféle hibaüzenet nélkül resetel? mindenféle hiabkód nélkül sötét kép és újraindul a rendszer
Win 8.1 után akartam 7-re visszatérni, de tiszta install után az intel engine driver telepítése után pár perc után lekapcsol a gép.. és újraindul...
hőfokok rendben, BIOS defaulton van, tehát nem tuning az oka
Giga z68XP-UD3 +
i5 2500Klehet a vinyómmal van baj?
tippeket előre is köszönöm
Azért írok ide, mert most váltottam phenom x4-ről erre a platformra és még nem tapasztaltam ilyet. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Memora
senior tag
válasz Killer01 #33581 üzenetére
Most néztem a BIOS-t, és egész más értékek vannak ott beállítva, mint amit az AXTU mutat...érdekes.
Majd legközelebb kijegyzetelem papírra, hogy jól láttam e. Egyébként milyen megbízhatóbb szoftvert lenne érdemes az AXTU helyett feltenni, ami mutatja a valós beállításokat, a hőmérsékleteket, ill. szabályozható esetleg a ventik fordulatszáma is? Igazából normál használatra szeretném beállítani, ha csak pl: netezek rajta, akkor ne melegedjen (és ne zúgjon a venti), de ha erőforrás igényes alkalmazás fut, akkor dolgozzon a CPU. A CPU ratio valóban fix-re volt téve, nem auto-ra, ezért nem változott magától a terheltségnek megfelelően. Fogalmam sincs ez hogy, és mikor állítódott el.
Valahol azt olvastam egyébként, hogy a CPU voltage offset-et nem ajánlott mínuszba húzni az Intel szerint. Nem tudom miért, én csak most ismerkedek ezekkel a beállításokkal (több mint 3 évvel a konfig megvásárlása után lassan érdemes lenne szánnom egy kis időt az optimalizálására is )Fancy quote placeholder
-
emre
veterán
-
ghostmat
tag
Köszönöm a választ,
BIOS megvan. Most DVD-ről telepítettem eddig megy... Lehet a pendrive-os telepítés nem tetszett neki.
A jelenlegi rendszer megy. Tuningban is szeretnék segítséget kérni.
Végigolvastam a lépéseket, de nekem már az első fokozatnál, vagyis a feszültségek beállítása Auto-rol a megadott alapra - nem bootol be a gép. Hibával kiírja, hogy a BIOS helyreállt, mert indítási hiba volt OC vagy Voltage állítgatás miatt.
BIOS-t visszatettem a régi F10-et az alaplap Giga z68xp-ud3 rev 1.0
Elég lenne ha csak az offstet tenném -0,075-re? Defaulton a cpuZ szerint 0,9 idle és 1,236V terhelve 3,3 GHz-en.Köszönettel
ha valakinek van ilyen lapja privátban is jöhetnek infók, hátha egyszerűbb
-
emre
veterán
válasz ghostmat #33585 üzenetére
A legegyszerűbb az lenne ha rákeresnél a lapodra a topikban és utánaolvasnál az általánosan elfogadott értékeknek, mert nincs két egyforma lap és proci sem. Ráadásul tulajdonképp neked élesben kell kikísérletezni, hogy milyen beállításokra hogyan reagál a gép.
Nekem ezekkel a beállításokkal megy a 2500k 4,2Ghz-n egy Asrock Z68 Extreme3 gen3 lapban. A memóriát a fenti probléma miatt visszavettem alapra.
[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
emre
veterán
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
SipiBcs
őstag
válasz Memora #33579 üzenetére
Nem kell tőle megijedni, nem olyan bonyolult az a C-MOS reset. 3 tüske áll ki az alaplapból egymás mellett, nagy valószínűség szerint ebből 2-re rá van húzva egy papucs. Ezt kell lehúzni és a szabad, illetve a középső lábra rádugni 10 mp-re. Utána vissza az eredetire, természetesen mindezt kikapcsolt állapotban.
Ezt követően - mert már telepített OS-ed van - csak annyi a teendőd, hogy a vinyód beállításainl AHCI-ra teszed és kész is vagy.Ha ezt kihagynád, akkor még mindig ott a BIOS default és minden visszaáll alapbeállításra.
Hagyd a fenébe azt az AXTU-t, amíg az dolgozik, csak a gondod lesz vele
Biosban sem sokkal bonyolultabb állítgatni. Az elmondásod alapján nem szeretnél tuningot, akkor hagyj mindent auton, az AXTU törlése után szerintem úgyis a BIOS beállításokkal megy a továbbiakban a géped.
A plusz lehetőség, hogy keresel egy offsetes, alulfeszelt, hűvös beállítást amivel elkocog a géped 24/7.
[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
Pll is mehet lejjebb. 1,6 - 1,65 szinte biztos, hogy elég. Az esetek többségében mindegy, de van, hogy segít a kissebb. Nálam 2600K 24/7-es 16-45 szorzós beállításán 1,55 pll-el elszaladgál.
VccIO is rettentően elnagyolt auto-n. 1,07 - 1,09 sztem 99%-ban elég.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
ghostmat
tag
Újra kérdezek. Próbáltam lépésről lépésre átállítani a dolgokat, ahogy itt olvastam.
A rendszer már akkor sem bootol, ha minimális változtatást eszközlök - turbo off, c3/6 off többi on, Vcore - Normal offset -0,075V a többi érték Normal-ra téve ramhoz nem nyúltam. LLC nincs.Semmit nem tudok átállítani. Nem mindent tologatok össze vissza, már 5 napja bújom a fórumot a tuninggal kapcsolatban és 3 A4-es lapom van tele a kiírt lehetőségekkel, de bármilyen irányba megyek a biosig sem jut el a gép. Leáll, újraindul, leáll, újraindul.
Honnan tudhatom mi a gond? Vagy ez egyértelműen alaplap hiba lenne?
Köszönettel
Giga Z68XP-UD3 rev 1.0 i5 2500K Kingston hyperX 8GB 1600 /1333-on megy/ 500GB SATA 7200 vinyó gtx660
-
Memora
senior tag
válasz SipiBcs #33588 üzenetére
Kösz az infót, ezen gondolkodok, ill. a BIOS default-ra állításán. Most találtam egy "UEFI setup guide" füzetecskét is az alaplap dobozában, előbb átolvasgatom, mert az összes funkcióról van írva benne pár sor, és még a default beállítások is le vannak írva benne
Fancy quote placeholder
-
Memora
senior tag
válasz Killer01 #33589 üzenetére
Ok, ezt megjegyzem! Melyik voltage értéket kell nézni egyébként, ha tudni akarom, hogy az enyém is túlzottan emeli e a feszültséget?
szerk: nekem is fel szokott menni auto-n terhelés alatt 37x-re is a szorzó. Gondolom akár 42-re is felmenne, ha engedélyezve lenne valami turbo mód (ill. 100% helyett pl: 120%-ra lenne beállítva a max CPU teljesítmény) Gondolom legalább is...
[ Szerkesztve ]
Fancy quote placeholder
-
SipiBcs
őstag
válasz Memora #33592 üzenetére
Ne érezd magad zavarban, senki sem kezdte az szgép kezelését doktorátusi szinten. Szerencsére a PH-n mindig is voltak és remélem lesznek is olyan kollégák, akik szívesen segítenek időt, fáradtságot nem kímélve.
Ha valamit nem tudsz, kérdezz bétran, biztos lesz aki szívesen útbaigazít.Én magamat is csak kisiskolás szintre helyezném, pedig tizenéve foglalkozom hobbi szinten gépekkel, napi szinten akadok új infóra a PH fórumain.
-
SipiBcs
őstag
válasz Memora #33593 üzenetére
Nem megy fel. Azt már neked kell manuálisan beállítani a BIOS-ban. A CPU szorzóját kell 42-re állítani, viszont innentől kezdve alap, hogy semmit sem ajánlatos auto-n hagyni, mert a lap bár működteti a rendszert, olyan - néha irreális - feszültségeket, beállításokat alkalmaz, ami teljesen felesleges.
Javasolnám neked először egy alapfeszen kitesztelt, magas szorzó megkeresését, mint bevezetés a tuning világában vagy a másik lehetőség, hogy a mostani alap szorzó mellé megkeresni a lehető legkisebb feszültséget. Ebben az esetekben tutti nem tehetsz tönkre semmit és ráadásul nem is bonyolult, csak türelem kell hozzá.
-
Memora
senior tag
válasz SipiBcs #33595 üzenetére
Azért vagyok kissé zavarban, mert a többi topicban azért állt. kb: értettem miről van szó egy idő után, itt viszont mintha minden kínaiul lenne
És lassan már unom azt is, hogy minden aprósághoz tonnányi szakirodalmat kéne átolvasni (topic összefoglalók, az abból linkelt tucatnyi hosszú cikk, hozzászólások átnyálazása, stb)
Most vettem SSD-t is, annál is ez volt, mégse sikerült mindent rendesen beállítani (napi 20-24GB-t ír a rendszer normál használat mellett az SSD-re, míg másoknál már az 1-2GB is soknak számít), ram-ot is venni akarok, de még ott sem egyértelmű minden...Visszatérve a CPU fesz csökkentéséhez, azt vajon meg lehet oldani, hogy a proci 3500-3700Mhz-n működjön, de ne melegedjen, azaz ne menjen mondjuk 40 fok fölé a hőmérséklet? Mert akkor mehet a venti a legalacsonyabb fokozaton, mint általában. Eddig auto beállításokkal azért kissé melegedett, kb: 50 fokon tudom tartani közepes, vagy magasabb venti működéssel (legalább is az AXTU ezt jelzi ki, amúgy lehet hogy 10 fokkal magasabb a hőmérséklete...).
Fancy quote placeholder
-
Alpi.
addikt
válasz Memora #33596 üzenetére
Az, hogy mekkora órajelen, mi a minimális fesz, amivel stabil az egy fix érték. Egyedfüggő, minden proci más és más. De az adott proci által kívánt feszből nem lehet elcsalni.
Megoldani meglehet, csak hűtés kérdése. [link]https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
SipiBcs
őstag
válasz Memora #33596 üzenetére
Először is: Azt az AXTU-t hagy már el kérlek, hidd el, csak bezavar!
SSD-hez csak annyit értek, amennyit nagyon muszáj, abban nem tudok segíteni sajnos, de valószínűleg a lapozófile kavar be, de ez csak tipp a részemről.
Nem tudom milyen hűtésed van. Ha gyári, akkor ne aggódj, 70-80 fokig az égadta világon semmi baja nem lesz a procidnak. (van aki állandóan 90 fok körül kergeti, mondjuk szerintem az sem egészséges)
Először is csináld meg a BIOSban a default beállítást.
Utána a H/W Monitor opció legalján vannak a fun kontrollok. Értelemszerűen az első a cpu ventije. Azt vedd ki auto-ból és rakd manualra. Beállítasz egy neked szimpatikus hőfokot és pl a kettes szintet választod. Ez azt jelenti, hogy amikor a bekapcsolod a géped, akkor jár egy bizonyos fordulaton a venti, amikor eléri a beállított hőmérsékletet, akkor felpörög és igyekszik azon tartani.
Ha fixen szeretnél pl 3700 MHz-t elérni, akkor egyszerűen a szorzót átteszed 37-re. Ezek után próbálnod kell minél alacsonyabb feszt keresni amivel kékhalál és egyéb anomáliák nélkül fut a vas. Ez a fesz valahol 1,2V vagy alatta lesz. Ez procitól függ, van akinek 1,00V körül is gyönyörűen elfut, ezt neked kell kitesztelned.
Ami minden tuninghoz szükséges:
CPU Z
LinX
és egy hőmérséklet monitorozó programBonyolultabbnak tűnik, mint ahogy kinéz a valóságban. Egyébiránt tutti kihagytam valamit, de majd a többiek besegítenek
-
ghostmat
tag
Lehet user error miatt nem megy a tuning.
Van 2 db 2x2 GB-os Kingston hyperX blu KITem.
Az adatainál az írja 1.65V. Az alaplapban 1.5V-pt kap.Lehet ez a BIOS ujraindulások oka?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Intel Sandy Bridge teszt
- Horgász topik
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Okos Otthon / Smart Home
- Filmvilág
- Gitáros topic
- Mikrotik routerek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dell notebook topic
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 4600G
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest