Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelna91
senior tag
Sziasztok! Van egy UE40S9AS hajlított tévém. Kicsivel több mint két éve lett vásárolva, a bolti gari egy év után lejárt. Pár napja függőleges kék csíkok kezdtek rajta villogni, de nem folyamatosan. Más modellről olvastam, hogy hasonló hibát okozhat valamilyen alaplapi vezeték rossz csatlakozása és/vagy magas páratartalom. És tény, hogy úgy érzékelem, hogy akkor jönnek elő a csíkok, amikor meleg van és párás a levegő. Ha jár a klíma, akkor nincsenek csíkok, minden normális. Ha kikapcsolom, és 26°-nál melegebb és 70%-osnál párásabb a levegő, akkor megjelenhetnek a csíkok. De ezt nem merem még biztosan kijelenteni, mert csak pár napja jött elő ez a jelenség.
Tapasztalt már valaki ilyet? Mi lehet a baj, mit lehet kezdeni vele?
Mellékelek egy videót a jelenségről. Nem csak ilyen kicsi csíkok szoktak lenni, hanem a képernyő teljes magasságában is. Ebben sem konzisztens a hiba, és a csíkok pozíciójában sem, mindenfele szoktak villogni, amikor előjön a hiba.
[ Szerkesztve ]
-
kelna91
senior tag
Sziasztok!
Van itt egy Samsung LE40A536T1FXXH tévé, ami az itt látható képhibát produkálja. A videó elég jól visszaadja, ami szabad szemmel látható. A színek kábé invertáltak, de azért nem teljesen, például a bőrszín világos marad így is, de az ég kékje magentaszerűvé válik, és a sötét-világos is úgy tűnik, hogy felcserélődik. De van egy erős fehér ködszerű fátyol is a képen, ami lenyomja a kontrasztot. Bekapcsoláskor ez utóbbi hatás nem olyan erős, de pár másodperc múlva felerősödik, és beáll a fent látható állapot.Amit eddig csináltam:
- átnéztem a beállításokat, nem találtam semmi kirívót, de játszottam kicsit az értékekkel
- visszaállítottam mindent a gyári beállításokra a menüből
- előbányásztam a szervizmenüt, átnéztem a beállításokat, játszottam az értékekkel, visszaállítottam a gyári értékeket itt is, többször is
- többször ki-bekapcsoltam
- többször áramtalanítottam, vártam, visszadugtam
- leszedtem a hátlapot, megmozgattam az összes csatlakozót, a panelhez menő vezetékeket kihúztam-bedugtamÉs nem változott semmi. A szervizmenüben kerestem a DDR beállítást, mert ezt javasolta valaki az interneten, de nem lehet állítani rajta. Egyébként "Samsung"-ra van állítva.
Mit lehet még tenni? Meg lehet valahogy menteni? Van már helyette másik egyébként, de mégis. Ha nem lehet megmenteni, akkor lehet belőle valahogy pénzt csinálni, vagy ki kell dobni? Ha utóbbi, akkor bármelyik tévét forgalmazó üzletben le lehet adni?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest