Új hozzászólás Aktív témák

  • RudY

    addikt

    válasz #94529552 #69292 üzenetére

    "A webshop-ok hazai nagykertől vásárolnak..."
    A többsége igen, azonban amikor hirtelen felbukkan, majd egy idő után megszűnik egy-egy ilyen "kereskedő", akkor valószínűleg nem. Hiába közel azonos a Samsung viszonteladói ára, mégis előfordulhat, hogy pl. egy Szlovák nagykerből olcsóbban vásárolható meg ugyanaz a készülék. Mivel elegendő egy közösségi adószám az ÁFA nélküli vásárláshoz (tehát ez már eleve kedvezőbb árat jelent), továbbá az az ár nem tartalmazza a magyarországi forglomba helyezés költségeit (termékdíj, engedélyeztetés stb.). Azt sokan elfelejtik - vagy szándékosan nem foglalkoznak vele -, hogy a származási országtól függetlenül, ahogy beérkezik a termék, ő lesz a magyarországi első forgalmazó! Ez nagyon sok kötelezettséggel jár, a műszaki termékek tekintetében pedig különösen! A már említett környezetvédelmi termékdíj, teljes magyar nyelvű dokumentáció, gyártói megfelelőségi nyilatkozatok stb. stb. stb. A forgalomba hozás engedélyeztetése pedig minden egyes típusra kötelező (nem db-ra), amik akár százezres tételek is lehetnek.
    Ebben az esetben (mint magyarországi forgalmazó), az ő kötelessége a szerviz háttér biztosítása, ezzel együtt a teljes garanciális ügyintézés! Hiába készül ugyanaz termék nálunk, itt a gyártó intéz mindent elég magas költségeken, így viszont a kereskedő kötelessége. Amelyikük pedig az EU-s garanciákra hivatkozik, annak fogalma sincs a jogszabályokról (ezért dőlnek meg sokan), vagy tud róla, csak éppen hazudik.

    (#69299) philoxenia jogos, de szerintem a garanciás mizériát érdemes tisztázni, hogy a későbbi vásárlókat se tudják ilyennel megvezetni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák