Új hozzászólás Aktív témák

  • quby

    őstag

    Sziasztok!

    Üdvözlöm magam a klubban,ugyanis ma reggel megérkezett a 40C650-em. Elsöre nagyon tuti készülék, egy digitális HD-s beltérin váltott le egy 24-es monitort, hát mondanom sem kell a különbség ég és föld! :Y A webshop a korábban többször emlitett kalocsai cég, nagyon korrektek voltak. Volt náluk cseredarab, ha gáz lenne (szerencsére eddig nem volt) a srác összerakta beüzemelte, csak dicsérni tusom őket.

    Fél napos buzerálás után máris van egy pár kérdés a fejemben, de csak szép sorjában...
    1: Analog forrással nem fogom használni. lesz rajta egy beltéri, egy HTPC, és egy gép ahol elsödleges monitrnak lesz kötve. Ha jól látom mivel mind a 3 HDMI-n lesz csatlakoztatva a PIP-ről gyorsan le is mondhatok? :F
    2: A média lejátszást serverröl tervezem, (homserver router helyett) amin van samba és NFS is. Az lenne a kérdésem hogy ezeket a megosztásokat hogy tudom elérni? Az Allshare menüpont azt mondja nincs eszköz. Hálózat rendben, net megy , pingre válaszol.
    3: Igy elsöre HTPC-vel és a beltérivel is HD-s tartalmak alapján amit észrevettem: Néha nagyon szép folyamatos a kép (gondolom 100Hz miatt) viszont néha belassul és elkezd kicsit szaggatni mintha "elmulna" a 100Hz, söt ritkán vannak nagyobb akadások is. Ezt ugyanezekkel a forrásokkal, kábelekkel nem tapasztaltam a 24-es monitoron. Ehez is tartozhat valamilyen beállitás? A forrásokat mindegy melyik HDMI csatiba dugom?

    Ha öszejön a serverröl való tartalomlejátszás és ugy itélem meg hogy kiváltja a htpc-t akkor az meg szünik de addig marad, mert mindent tuti nem vált ki....

    A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

Új hozzászólás Aktív témák