Új hozzászólás Aktív témák

  • #09634560

    törölt tag

    válasz sandró60 #15234 üzenetére

    NA ez az amikor csak tapasztalatból tanul az ember: mert ugye az le van irva a tévéd használatijában: HDMI-ről CSAK sztereó hangot képes kiadni a tévéd a saját optikai csatlakozója felé. Ugye?Így jártál: :W Így "szinte kényszerből" a normális utat követed: a forrás jelét digitális uton az erősitőbe,majd külön a képet más uton tévébe/megjelenitőbe.
    Helyes megoldások:
    1: HDMI-s erősitő és HD forrás esetében mindent HDMI-vel az erősitőbe és onnan HDMI-vel a tévébe,a tévéből pedig optikai vissza az erősitőbe.Az erősitőn pedig külön csatorna,pl."tv" vagy teszem fel "DTV" legyen a optikai,és semmilyen más hdmi forrás ne legyen hozzzárendelve és csak akkor választod forrásnak,ha csak tuner vagy USB-filmet játszol le, más esetben pedig a többi gomb: "Bd", "DVD","Game" vagy egyéb gomb legyen a forrás,amiröl ugye az erősitőtől automatice megy a tévé felé a jel hogy a tévé képpé "varázsolja". Ez érvényes akkor,ha HDMI csatlakozós,HD-képes erősitőd van, és HD jelet akarsz a lejátszókból/forrásokból dekódoltatni.
    2: De minden más egyéb esetben a forrást külön optikai vagy koaxon kell az erősitőbe küldeni,és a képet is külön a tévére kell küldeni.
    És a tévéd is kösd vissza mindenképp az optikaival: mivel az USB-n lejátszott anyagok, természetesen amennyiben felismeri a tévéd a forrást,és a tuneren vett több csatornás jelek mind forrástól függően DD vagy DTS 5.1ben fognak az erősitőn megjelenni és lejátszódni!!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák