Új hozzászólás Aktív témák

  • 22Dávid22

    aktív tag

    válasz Jabby #5075 üzenetére

    Amíg nem tapasztalod, hogy olyan alkalmazásokat zárogat be memóriahiány miatt, amikre szükséged lenne, szvsz fölösleges figyelni a memóriahasználatot. :)
    A droid a kezdetek óta a "szabad RAM elpazarolt RAM" elvet követi, igyekszik gyorsítótárazni, amint egy appnak szüksége van a memóriára, a rendszer azonnal kerít neki. Pont most Android 14-től emelték a gyorsítótárazható appok számát ha jól tudom.
    Félig off, de egyszerűen nem értem, hogy a gyártók miért tesznek még mindig RAM takarítót a telefonokra, pl. itt is a napi egyszeri takarítás kikapcsolhatatlan. Az előzőekből jön, hogy nem csak felesleges, de még ártasz is vele, több app fog nulláról újraindulni (esetenként a háttérben magától), ami nem csak a sebességnek, de az akkuidőnek sem kedvez. Ha jól emlékszem épp emiatt lettek ezek az appok korlátozva 8.0 óta az AOSP rendszerben, azóta nem működnek a 3rd party RAM takarítók. Vagy ennyire user berögződés lenne és egyszerűen igénylik ezt a lehetőséget? Én az appok altatását sem használom, de abban legalább látok annyi fantáziát, hogy ha annyi app futna a telefonon, amennyit már nem bírna, akkor kiválaszthatom azt, ami kevésbé fontos, és elkerülhetem a lassulást/merülést.

Új hozzászólás Aktív témák