Új hozzászólás Aktív témák

  • Sensut

    őstag

    Van néhány dolog a LA-ban, amiket szerintem nem ártana átállítani az eredeti részek mintájára, mert egy idő után vagy fárasztók, vagy egyszerűen fölöslegesek. Például fölösleges az a sokféle tabletta, meg italok, meg konzervek, mivel második végigjátszás után se találtam egyiküket se életbevágóan szükségesnek. Viszont elég zavaróak a leltárban, ezért mindig eladom őket. Vagy néhány haszontalan megoldás:
    - lőszert külön kitenni az övre;
    - a hálózsák jelentős súlya, ami az összsúlyba beleszámít (én beleszámolnám a hátizsákba);
    - a használatuk után nem letehető/eldobható tárgyak;
    - a túlméretezett "részegségi állapot";
    - a bankjegyek egyenkénti átvétele;
    - mentés betöltése után a hullák eltűnnek (ez utóbbi technikai megoldás, tudom, de lehetne úgy is, hogy csak az átkutatott hullák tűnjenek el).
    Gondolom a hiányos útbaigazítások meg tárgyleírások a félkész állapotnak tulajdoníthatók. Viszont nem jó ötlet a legjobb detektor folyton csipogó hangja az anomáliák közelében. Ez egyenesen idegesítő. És egy dolog, ami az összes STALKER-re jellemző: áll a stalker a hulla mellett, én kifosztom a hullát és eladom a cuccot a stalkernek. Ő szó nélkül kifizeti, holott ő is kifoszthatta volna. Ennél butább már csak az a lehetőség, amikor a bárban a polgár elől elveszem a saját kajáját és eladom neki, ő meg szó nélkül ki is fizeti. Nem tudom ezt hogy lehetne kiküszöbölni, de ez valóban egy "anomália" a sorozatban, habár a COP-ban találkoztam már hullát fosztó vadászokkal.
    De vannak jó megoldások is a LA-ban, mint például a hálózsák (bármikor alhatunk egyet); a teleport (ami elég kezdetleges, ám hasznos); vagy a saját helyjelzők a térképen. Ez utóbbit sokat használtam főleg a javítók és kereskedők megjelölésére.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák