Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
sorak
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy valamiért az Asus RT-AC55U routerem nem adja vezetéken a PC-mnek csak 10/100-n a netet. UPC Fiberpower240-s netem van, és a UPC-s Connectbox vezetéken csatlakozik az Asus routeremhez, és ugyanúgy vezetéken megy tovább a PC-hez, de így sajnos csak 94-96Mbps sebességet mérek. Ha kikerülöm az Asus routert, és közvetlenül kötöm a Connectboxot a PC-mre, akkor simán jön a 240Mbps. Olyan, mintha az Asus router csak 10/100-t adna, pedig a specifikációk alapján simán kellene tudnia az 10/100/1000-t is.
Előre is köszi a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
titán
-
Topikgazda
-
sorak
csendes tag
válasz Gubek-Einste #30054 üzenetére
Még nem, de tényleg ez volt a gond, most már jó. Köszi szépen
-
Roland-87
aktív tag
Sziasztok. Lehet már felvetette valaki ezt a gondot de én nem láttam eddig hasonlót szóval megírom ide is hátha valaki tud magyarázatot a jelenségre. Szóval adott egy TP 1043v2 ezen Gargoyle 1.7.1 fut a wan porton hosszú évek óta egy PPOE alapú VDSL internet volt. A router után volt egy ingyenes hotspot funkciót ellátó második router ami úgy volt összekötve hogy a főrouter Lan portjából ment a Hotspot funkciós Wan portja felé és ott DHCP automatikus konfigra(DD-Wrt) volt állítva a hozzáférés típusa ez így üzemelt pár éven át aztán megszüntettem egyéb okokból ezt az ingyenes hotspot lehetőséget és a routert bevágtam a szekrénybe úgy ahogy volt. Na most jön az érdekesség, időközben az internetszolgáltatót lecseréltem egy kábelesre és a főrouteren is DHCP lett a beállítás. Aztán ideglenesen adódott egy olyan helyzet hogy ezt a hotspot routert be kellett volna üzemeljem és én azt gondoltam hogy ez nagyon egyszerű lesz mert a konfig be van beállítva hiszen így tettem el akkor szóval csak előveszem bedugom a tápkábelt meg a lant és hasítani fog de nem ez történt ugyanis ha fel akartam csatlakozni a hotspot ssid-re akkor nem volt internet sőt időnként ip-t se kapott így bemásztam az admin felületbe hogy utána nézzek mi a baj. A Wan státusszal kezdtem azonnal és ott nem azt láttam amit eddig minden alkalommal hogy a Wan port IP-je az valami a főrouter dhcp tartományából 192.168.1.100-150 között hanem egy publikus IP cím figyelt ott mégpedig az internetem külső IP-je. Amikor ezt átírtam nagy nehezen a belsőre akkor lett net egy ideig de a legközelebbi indítás után megint a külső IP címem akarta beállítani. Ez hogyan lehetséges? a VDSL alatt ilyen sosem volt, lehet a kábelnet miatt van ez hogy az is DHCP és valahogy azzal akad össze és nem az én routeremtől hanem a szolgáltatótól akar IP-t kérni? És miért tesz így? Nem a legközelebbi eszköznek kéne ezt megtennie? További kérdésem hogy mit kellene beállítani hogy olyan legyen minden mint régen? Hozzátenném hogy megszámolni se tudom hány helyen csináltam már Lan-Wan alapon második router beüzemelést a mindenféle típusú internettel és eddig soha nem láttam ehhez hasonló jelenséget szóval érdekelne hogy ez miért van itt nálam így.
-
törölt tag
Sziasztok!
Routerre usb-n kötött 2.5" hdd-re torrentezni /elsősorban mkv/ és onnen seedelni jelent valamiféle biztonsági problémát vagy hátrányt? valaki a fórumban egyszer azt irta nem ajánlatos de nem fejtette ki miért.
Gyári fw támogatja és megy is a download és a seed is. -
Topikgazda
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #30058 üzenetére
Értem.
A torrent program maga a notebookról menne, tehát a 2.5" hdd mint háttértár szerepelne.
Igy nem a routert terhelné. -
Topikgazda
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #30060 üzenetére
De a routeren nincs torrent kliens. Tp-Link -archer C8.
Ezért marad ez a megoldás. -
Ferdzsoo
addikt
Sziasztok!
Ha egy isp dynamikus ip-cím hozzáféréssel működik és utána egy másik routernek nem oszt semmit akkor az isp eouter mac alapján engedélyez vagy tilt, vagy van a routernek valami más azonosítója is amit az isp ellenőriz?
Mivel router csere volt és hiába adom meg az újnak a régi mac címét így sem kap ip-t.
Köszi a segítséget!"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Topikgazda
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Gubek-Einste #30064 üzenetére
Igen ezt a megoldást ismerem, csak a technikai hátterére lettem volna kíváncsi. Körülményes őket elérni és dűlőre jutni velük.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Topikgazda
válasz Ferdzsoo #30065 üzenetére
Kábelnet esetén a modem a MAC alapján van kiosztva a netkapcsolat, legtöbb helyen az csak egy darab publikus IP címet kapsz így egy időben közvetlenül csak egy eszközzel tudsz kapcsolódni a netre amit a csatlakozó eszköz MAC-e alapján tartanak nyilván. Sok helyen ez az egy MAC cím van regisztrálva fix-en és nem tud az előfizető ezen változtatni magától, elvileg automatikusan kellene megtörténnie az átregisztrálásnak egy modem újraindulás után de sokszor ez nem így van és csak a szolgáltatótól kérés után lehet eszközt cserélni. Elvileg a MAC klónozás után mennie kellene a használatnak.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Gubek-Einste #30066 üzenetére
Köszönöm, a modem a központi szerverszekrényben van az alagsorban, ott nehezen eszközölök restartot, de mac klónozás után mennie kellene, köszönöm az infót, próbálkozom...
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Topikgazda
-
maathe
senior tag
Adott egy notebook és egy TP-Link TL-WR940N router. Mitől lehet az, hogy a gép egészen addig nem érzékeli (csak ezt) a hálózatot, amíg a router újra nem lett indítva? A többi géppel és telefonnal nincs ilyen gond.
-
varadigabor
senior tag
Sziasztok!
Van egy Netis WF2780 routerem. Néha ledobál wi-firől és vissza csatlakozni se enged, egy darabig. TV-t telefont is ledobja 2.4ghz-en illetve 5ghz-en is. Érdemes ilyenkor resetelni vagy ilyesmi hát ha megjavul?Esetleg küldjem vissza gariba? (már ha ott produkálni fogja ezt a problémát)
LAN-on keresztül van internet.www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
Topikgazda
válasz maathe #30069 üzenetére
Több minden is okozhatja.
A gépen csináltál már wifi driver frissítést?#30070 varadigabor
Magától nem valószínű, hogy megjavul egy reset/firmware frissítést érdemes lenne csinálni, ha nem használ akkor mehet a szervizbe.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
maathe
senior tag
válasz Gubek-Einste #30071 üzenetére
Igen, a legújabb van fent. Szerintem a routerrel lesz a gond, mivel csak azzal az eggyel van gondja.
-
Topikgazda
-
d@minator
addikt
Sziasztok erre valaki tud valami okosat? [link] Laptopokról van szó.
Minden újra volt indítva.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz d@minator #30075 üzenetére
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4 GHz-s csatorna képről.
Az SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
A használt wifi csatorna 1 és 11 közötti?
Gyártói/chipset driver-t használsz vagy az OS sajátját?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
mm00
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy ubiquiti EdgeRouter POE-5 routert. 1-es interfészen van a számítógépem. 2-es a WAN, ami DHCP-n kap egy címet egy másik routertől, innen jönne az internet is. 3-4-5-ös port össze van switchelve, switchen van egy DHCP szerver, ami oszt ip-t rendesem ezen a 3 porton. Ezen kívül csak egy Source NAT van állítva masquarade-el a WAN-portra.
Ha 1-es porton van a számítógép static ipvel, van internet és az Ubiquiti felülete is megy.
Ha a 3-4-5 porton van a gép, akkor a DHCP ad neki ip-t, viszont nem éri el az "internetet", pingelni csak a routert engedi, ubiquiti felülete működik.Valahol a switch részen rontok el szerintem valamit, tudnátok segíteni, hogy mit?
-
MODERÁTOR
Szia!
Sosem próbáltam ezt a Radmin-t, de esetleg UPnP-t nem támogat? Ha igen, akkor próbáld meg azzal is.
Ha ezen az oldalon teszteled a beállított portot (a Radmin szerver közben legyen elindítva), elérhetőnek mutatja?
Ugyanezt a portot, és magát a beállított forwardot is megpróbálhatnád tesztelni más alkalmazással, akár egy torrent klienssel. Erre az időre leállítod a Radmin szervert, elindítod a másik alkalmazást, és megnézed, hogy az képes-e aktív módban kapcsolatot létesíteni.
Ha törlöd a routerben a forward szabályokat, és a Radmin szervert futtató gép LAN IP címét beírod a routerben DMZ-be, akkor eléred távolról a szervert?
[ Szerkesztve ]
-
gban
Közösségépítő
-
snake1977
őstag
Sziasztok, van egy WRT54GL (v1.1) routerem, a hibajelenség a következő, a képen látható a menük eltüntek, illetve csak 1-1 opció kiválasztható, így firmware-t a hagyományos módon nem tudok frissíteni, hogyan lehetne megoldani hogy új firmware-t tudja rátenni? Amivel talán megjavulna?
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
sbazsi
veterán
Adott egy asus RT-N16 router.
Se kép, se hang.
Gyanítom a tápegység fáradt el.
Input: 100-240V - 50/60hz 0.5A
Output: 12v 1.25AKérdés, hogy mi az, amire rá szabad dugni? 1.5A, vagy 2A, 12V mehet?
Esetleg nem tudtok Pesten olyan boltot, ahol van, és odamegyek, és elhozom?
-
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
válasz sbazsi #30084 üzenetére
A polaritást nézd meg, általában a belső rész a pozitív, de néha eltérnek ettől, viszont nekem is upc-s modemem van annak a tápja szabvány, ha a routeredé is az akkor sanszos hogy megadta magát.
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
Tompie
őstag
Firmware frissítés előtt / után ajánlott reset / hard reset vagy csak felfrissítem újraindul és kész.
Valahol ezt tanácsolják valahol azt, mi az igazság? (Én még sose reseteltem, frissült újraindult és kész ). -
Topikgazda
válasz snake1977 #30081 üzenetére
Milyen böngészőből próbáltad?
#30082 sbazsi
Elektronikai boltokban lehet kapni univerzális tápot.#30086 Tompie
Ha külön nincsen jelölve a changelog-ban akkor nem szükséges.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
snake1977
őstag
válasz Gubek-Einste #30087 üzenetére
A linksys topikban is kérdezték, most xp alatt is megpróbáltam laptopról, ugyanaz a szitu, explolerrel és operával sem jó, a 30/30/30-as módszerrel sem akar bejönni az update lehetőség, tftp-vel meg server not respond valami üzenetet kapok, pedig megpingelve érzékeli.
-
Topikgazda
-
snake1977
őstag
válasz Gubek-Einste #30089 üzenetére
Valószínű félre lett flashelve, erre keresek megoldást, a tftp-s módszer nem akar működni, pedig elméletben azzal éltre lehetne kelteni. Azért köszönöm a tippeket.
-
Tompie
őstag
Akkor már gyorsan megkérdezem
Ha végre megjön a TP-Link Archer C7 AC1750 routerem ami ha V2 lesz és nem a legfrissebb firmware lesz rajta akkor ezt kell rátenni?!
Archer C7(EU)_V2_160616
Nehogy félre flasheljem[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Tompie
őstag
válasz Gubek-Einste #30092 üzenetére
Miért? Nem kapok plusz funkciókat tudom, de vannak benne hibajavítások.
-
Topikgazda
-
lanszelot
addikt
Hello!
Van egy TP-Link TL-WR841N routerem.
Hogyan tudom megoldani, hogy wifi-n át csatlakozzon az internetre, ne kábellel? (WIFI be - wifi, kábel ki)
A ruoterből kifelé kábelen és wifi-n keresztül is kellene a net. Ha nem lehet, akkor elég kábelen át. -
blueye
veterán
Hello,
van egy TP-Link TL-WDR3600as routerem (gyari firmware) es a UPCtol kapott technicolor doboz. Eddig minden eszkoz amelyik nalam jart mindegyik routerhez tudott csatlakozni. Most is jol mukodnek tobb eszkozon.
Van most nalam egy 8.1es windowsos PB laptop, no ez is tud hozzajuk WiFin kapcsolodni, de nincs net (azonositatlan halozat). Persze vezeteken siman van net a laptopon. Igy meg gondolhatnam h a Wifijevel van baj, node ha a telefonomon osztok neki netet WiFin, teljesen jol megy a net. Mi lehet a gond?
-
Topikgazda
-
vrmus
csendes tag
Adott: ASUS RT-N12 D1 router.
Az admin felülethez tartozó user name/password meg lett változtatva. Lehetséges valahogy default-ra állítani?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest