Új hozzászólás Aktív témák

  • TBMC

    addikt

    sziasztok!

    segítségeteket szeretném kérni!
    egy kis infó ami nem tudom kapcsolódik e a történethez de inkább megosztom, lehet ez az okozója nem tudom. hetek óta járnak ki hozzám a t-onlineosok, mert sokszor szakadozik az internetilletve 5-600as pingeket dobál általában este mikor terheltebb a thome hálózata. aztán helyreáll, már mindent kicseréltek közel vagyunk a központhoz valami az ő rendszerükben még sem kóser. (budapest 4 ker, 30/5mbps - speedtesten mérve 31mbps jön le és 5.6 megy fel napközben mindig, csak este szórakozik... )

    oly kérdésem lenne, az itthoni hálózat topológiája a következőképp néz ki:
    bejövő net dsl kábelen t-online speedport hibrid routerbe (wifi és egyéb funkciók kikapcsolva, csak dhcp szórás van és fix ipk) ehhez kapcsolódik egy NAS és 2db access point.

    Az előszobában lévő szerver dobozkában van a tonline modem, és onnan kábelen kapcsolódik az egyik nappaliban lévő ac(asus rt n18u), és az egyik szobában lévő ac(asus rt ac87u).

    Az ac-khez kábelen és wifin (egyik 2,4ghz másik 5ghz) egyaránt kapcsolódnak eszközök, viszont a szobában lévő ac egy lg 43uf778v tv alatt van kb 50cm távolságban, közvetlen alatta, 100%os a jelerősség, semmi zaj és egyéb minden kimérve. A tvken a NASról szoktunk filmezni wbos2.0 smart sharen keresztül.
    VISZONT
    mikor esetlegesen szakadozik az internet akkor a tvken egyszerűen nem tölti be a filmet, illetve ha el is indul folyamatosan karikázik picit tovább megy majd karikázik...

    KÉRDÉS: miért befolyásolhatja ezt az internet kapcsolata, ha hálózaton belül vagyok, miért kellene hozzá net? (bocsi, ha hülye a kérdés de egyszerűen nem értem)
    másik KÉRDÉS: amikor esetlegesen szakadozott a net tegnap este mikor filmeztem volna, összedugtam utp kábellel az ac-t és a tvt, és tökéletes volt (megjegyzés: passz, hogy ilyenkor még szakadozott e a net, vagy a kábel hatására javult meg, ez is kérdéses számomra)

    Előre is köszönöm a segítségeteket!

    :R

    markbellus.hu 

Új hozzászólás Aktív témák