Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Sziasztok!
Van egy 841N v8-as routerem dd wrt van rajta és vissza szeretném rakni a gyári FW-t.
WinSCP-vel nem tudok csatlakozni, pedig a routeren engedélyezve van a telnet és az ssh is.Valaki tudna segíteni?
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
MODERÁTOR
válasz szpeti40 #27752 üzenetére
Szia!
Elvileg az itt található webrevert fw feltehető rá weben.
ftp://tplink-forum.pl/DD-WRT/webrevert/Értelemszerűen használat előtt ki kell csomagolni.
wr841nv8_webrevert.rar[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Intruder2k5 #27753 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!!
meg egy kérdés:
valakinek sikerült UPC-s routert bridgelni tp-link routerrel (gyári fw)?
felraktam a webrevert-et, újraindult, de nem tudok rá csatlakozni
próbáltam a 192.168.1.1-et meg a tplinklogin.net-et is.[ Szerkesztve ]
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
MODERÁTOR
-
addikt
válasz Intruder2k5 #27755 üzenetére
Ez is próbáltam, ez se jó
Csináltam egy resetet a routeren, majd a wifijére fe, és úgyse sikerül egyik ipvel se
192.168.0.1-nél bejön ez[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
addikt
válasz Intruder2k5 #27757 üzenetére
igen, 192.168.0.101
-
MODERÁTOR
-
addikt
válasz Intruder2k5 #27759 üzenetére
MS Defendert használok, ott nincs ilyen lehetőség, megnéztem tabletről (android), ott is ugyanezt írja ki 192.168.0.1-nél
-
Topikgazda
-
scabi78
senior tag
Sziasztok!
Ismét elővettem a jelerősítőt és most sem sikerült életet lehelnem bele. Úgy csináltam mindent ahogy a sógorom mondta (legutóbb is ő üzemelte be). Bedugtam a konnektorba, reseteltem (nyomtam a gombot 20 és 30 másodpercig is), majd összekötöttem a laptoppal, de a repeater nem osztott ki új ip-t. Az alap ip-vel (http://192.168.0.1/) sem jön be semmi.Azt az információt kaptam, hogy a következő szerint kell beüzemelnem:
Összekötöm a laptoppal – hálózati és megosztási központ megnyitása – helyi kapcsolat – részletek – ip kiolvasása. Az erősítő nem oszt ip-t, a helyi kapcsolat helyett csat csatlakozási lehetőség van.Valaki le tudná írni, mit hogyan csináljak?
kösziTiszta Windows, rendes ház!
-
G@bi90MR
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. TP-LINK WR740N típusú routerről váltottam TP-LINK WR1042ND-re. A problémám az lenne, hogy az asztali gépemen nagyon lassú az internet sebessége, Wi-Fi-n keresztül viszont tökéletes mind a letöltés, mind a feltöltés. Beállítottam a kapcsolatomat és a Wi-Fi-nek adtam jelszót. A korábbi router tökéletesen működött ugyanezekkel a beállításokkal. Merre nézelődjek?
Előre is köszönöm!
mazda626 vagyok G@bi90MR kiadásban.
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenki!
Egy furcsa szituval állok szemben, légyszi mondjatok rá valami okosságot.
TP-Link TL-WR740N router. Bootolást követően a LAN1 folyamatosan világít, egyik LAN portn sem ad IP-t. WiFi-re egy Lenovo subnotival fel tudok csatlakozni, de egy Nokia Lumia 820 nem tud konnektálni rá. A firmware-t WiFi-n keresztül legfrissebbre cseréltem, de nem változott semmi.
WiFi-n tudok mászkálni a webes felületen, és látszólag minden rendben, dugtam rá egy DSL modemet, beállítottam a PPPOE-t, kapcsolódott, WiFi-n tudok netezni, a sebesség is megvan, de telefonon továbbra sem jó, illetve a LAN portok is halottak - LED jelzi, hogy valami történik, de IP-t nem kapok LAN-on.Volt már HW reset, WiFi titkosítást is levettem, de semmi eredmény, Természetesen a DHCP be van kapcsolva, ezt ugye alapból bekapcsolja, nem is nyúltam hozzá, és amúgyis, WiFi-n kapok IP-t, stabil a netkapcsolat, nem lassul, nem szakadozik, nem dobja el.
Jó, de mégse. Ilyennel találkozott már valaki?
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
addikt
válasz szpeti40 #27760 üzenetére
Aludtam a dologra egyet, és átdugtam a PC-re a routert, eddig laptopról volt vezetéken, úgy se volt jó, gondolkoztam és leszedtem a beállítási segítőt és azzal sikerült a routert visszahozni az élők sorába.
Köszönöm a segítséget!Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
törölt tag
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem, ha nem bánjátok, hogy gyári állapotában az Asus N10+ mindössze ilyen sebességekre képes (kábellel mérve)
Azért írtam, hogy "gyári" mert DD-WRT v24-sp2 (12/22/14) std (SVN revision 25697) van rajta, már így vettem szóval a gyári firmware-ével sosem láttam, hogyan teljesít.
Viszont az egész azért lep meg, mert az előző, ősöreg WGR614 v7-es Netgear-em is bírt 50Mbit fölött le/föl irányban, ez az asus pedig újabb és combosabb is elvileg (320Mhz valami mips soc +32 mega memó stb)
Ha valakinek volt ilyenje és vágja a tyúkhúrelméletet, meg a routeres dolgokat (én nem; lövésem sincs, ha egész nap guglizom sem érzek rá a lelkivilágukra..) megköszönném, ha válaszolna, hogy mennyit kellene tudnia reálisan ennek a routernek, mert úgy érzem valami nem túl kóser és barna dolog került a palacsintába...Mellesleg: akár régebbbi DD-Wrt verzióra, akár a gyári Asus romokra (2 van neki) frissítenék, látszólag sikerül, írja is, hogy sikeres, de valójában nem történik meg és ugyanaz a SVN revision 25697 fogad a sysinfóban, akkor is, ha 30-30-30-as hard reset követi a flashelést. A saját flashelő progija, valami "Firmware Restoration" sem képes flashelni. Ő már az elején közli, hogy nem megfelelő a routerem (pedig pontosdan a routeremhez tartozó gyártói oldal support/letöltés menüjéből szedtem le) majd, ha erőltetem mégis, leakad router keresgélés után és közli, hogy nem talált restore módban, vagy miben lévő wireless routert. Szóval igenigen barátságos..
Próbáltam kikapcsolt windows tűzfallal és a hálókártya cuccait disabled-re téve (intel gigabit CT) de semmi. Olyan érzésem van ezzel a routerrel kapcsolatban, mintha lóval imádkoznék, lassú és semire sem hajlandó. De legalább rejtélyes. A régi ezeréves routerem gyorsabban pakolta le/föl a netet szóval nem vágom az egészet. Ez most tényleg ennyit tud, vagy valami más übernemoké
[ Szerkesztve ]
-
csabi011
tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy a laptopommal csatlakozom a wifi-hez és bizonyos időközönként (kb fél óránként) egyszerűen elmegy a netem. Aztán a hálózatoknál: szétkapcsolás, csatlakozás és megint minden rendben van. Nem vagyok benne biztos, de mintha a windows 10 telepítése óta lenne ez.
Valami ötlet, hogy mi lehet ez?Előre is köszi,
Csabi -
csabi011
tag
válasz csabyka666 #27769 üzenetére
Tesóm laptopján, illetve telefonomon nincs ilyen gond.
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Ismerősök a tanácsomra hallgatva vettek egy TP-Link WR1043 routert.
A régivel az volt a probléma, hogy nehezen vitt át panelben 2-3 vasbeton falat. Az új papiron nagyobb teljesítményű router úgy tűnik még gyengébb.
Ötletetek van esetleg? Külső antenna kihűzása segíthet? Ha igen melyiket javasoljátok? Sajnos ket lakás közé a folyosóra helyezték el a cuccot.... (Panel).
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
válasz Gubek-Einste #27773 üzenetére
Nem igazán látom, sajnos nem vagyok ott.... Ok gazdagréten, én újoesten.
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
scabi78
senior tag
válasz Gubek-Einste #27777 üzenetére
Számít, hogy milyen típus? Nem ugyanaz a lépés minden ilyen eszköznél?
Ha valaki már üzemelt be ilyet vagy hallott róla, leírhatná, hogy egyáltalán jó a próbálkozásom vagy eleve rossz úton haladok.Azért írtam off-ba, mert nem biztos, hogy router probléma, hanem inkább jelerősítő.
köszi
Tiszta Windows, rendes ház!
-
Topikgazda
válasz scabi78 #27778 üzenetére
Ilyen esetben általában fix IP-t kell adni a beállításhoz. Gyári leírásban benne van, hogy mi a default admin IP címe, ennek az alhálózatában kellene adni egyet a gépnek. Ha ez meg van akkor már mennie kell a beállításnak.
Teljesen mindegy hogy router/repater/AP eszközről van szó, itt mindenféle gondra rá lehet kérdezni.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Exelsior24
aktív tag
Üdv!
A segítségeteket szeretném kérni, hátha van aki tudja hogyan tudnám megszüntetni a következő hibát: UPC kábelnetem van CISCO 3208 modemmel, eddig egy D-Link WiFi-s router volt rákötve, de az nemrégiben tönkrement. Vettem egy ASUS RT-N56U B1 (v2) routert ami egész jó kis masina, sok hasznos funkciót tud, és tényleg eléggé meg is vagyok elégedve vele, azonban amikor lejár a routernél a WAN IP bérleti idő (1 óra vagy 24 óra) olyankor az internet folyton megszakad pár másodpercre és csak utána csatlakozik vissza. Ez a dolog elég kellemetlen olyankor amikor az ember valami olyat csinál amihez éppen folyamatos internet kapcsolatra van szükség.
Esetleg valakinek van még ilyen routerje, vagy találkozott valami hasonlóval, mert nem igazán tudom mit tehetnék ez ellen a probléma ellen?
Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
Topikgazda
válasz Exelsior24 #27780 üzenetére
Van másnak ilyen eszköze, sőt a fórumon van saját topik-ja is, érdemes lenne ott is szétnézned ez ügyben.
Elvileg nem kellene semmilyen szakadásnak lennie mert az eszköz a bérleti idő felénél meg kellene hosszabbítania az adatok érvényességét.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Wentz
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis gondunk es remeltem, hogy tudtok segiteni:
Szeretnenk router cserelni egy tplink WR740N-re, viszont hiaba visszuk vegig a tplinklogin.net feluleten a quick setupot, nem mukodik. Adsl netunk van, de hol a PPPOE-t hozza fel, hol a Static IP-t hogyha auto detectre tesszuk. Tudnatok segiteni, hogy hogy induljunk el es milyen beallitasokra kell figyelni?
Elore is koszonom!
-
MODERÁTOR
-
mezis
félisten
-
Wentz
csendes tag
válasz Intruder2k5 #27783 üzenetére
Belottuk ugy, hogy PPPoE-n csatlakozik is, de a szgep azt irja ki hogy nem azonositott halozat! Ilyenkor mi a teendo?
-
JackFeryll
őstag
Sziasztok!
Van egy TP LINK WR1043N v1 routerem. Időnként úgy néz ki mindent eldob (nem csak a netet, de default gatewayen sem tudom elérni az admin felületet) ezért ilyenkor kihúzom a tápkábelt és vissza, majd működik.
Firmware upgrade-en gondolkodom, most ez van 3.12.2 a legfrissebb a 3.13.15.
Gondolom beállítások közt nem lehet probléma ?[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
válasz JackFeryll #27787 üzenetére
Ilyet nem okozhat beállítás, próbáld meg a fw frissítést, de ez szerintem táp és/vagy kondicserés vagy az egész készülék cserés v2-v3-as 1043ND-re.
üdv, adika4444
-
flash-
veterán
napi több alkalommal előjön ez a hibaüzenet:
DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET
az asztali számitógéppen wifivel csatlakozok a linksys wrt54g routerre.
ilyenkor bontom a vezetéknélküli kapcsolatot, újra csatlakozok és már megy is a net újra.
javasolták hogy dns címet adjak meg elsődleges és másodlagost.
nem vállt be, utána router konfig oldalán adtam ezeket meg.de továbbra is jött a hiba.következőkben ezt elvégeztem:
ipconfig /release
ipconfig /flushdns
arp -d
netsh winsock reset
ipconfig /renewde továbbra sem szünt meg a gond.
wifi kártyát mer cseréltem a pc-ben de ez sem oldotta meg a gondot.
szóval ezek után még mindig fennáll a dolog.
mi lehet a gond?[ Szerkesztve ]
-
TBMC
addikt
Sziasztok!
5Ghz 40mhz tekintetében, mely csatornák ajánlottak/vannak a legnagyobb átfedésben? vagy ajánlottabb a 80mhz?
gondolok itt mint 2,4ghz, 20mhz 1-4-11 a legjobb átfedésben. 5ghznél melyek lennének azok?
Köszönöm!
szerk: illetve 2.4ghz mellett 20 avagy 40mhz ajánlottabb? - 3emeletes bérház (szomszédokat illetően)
[ Szerkesztve ]
-
TBMC
addikt
köszi!
Wifi explorer van fent.
a lényeg, hogy bármely csatornát használhatom, amit más nem használ?vagy mi az amit figyelembe kell vennem?
(2,4en: 6, 11 csatornákat használom 2 AP-t illetően, 20mhzn, VAGY érdemesebb lenne 40mhzn? 5ghzn levő 2APn jelenleg pedig: 136,-1 és 128,-1)
előre is köszi, s bocsi a tudatlanságomért
-
mezis
félisten
Igen, célszerű olyan csatornát választani, ahol a legkevésbé zavarnak a szomszédok, figyelembe véve az átfedéseket.
Ha az éteri helyzet engedi, érdemesebb nagyobb sávszélességet (40MHz) választani.
5GHz-en bizonyára kicsi még a tolongás.
Közben láttam a képet. Jó így ahogy van.[ Szerkesztve ]
mezis
-
Exelsior24
aktív tag
válasz Gubek-Einste #27781 üzenetére
Értem köszönöm, nem tudtam, hogy van saját topikja köszönöm a linket is szétnézek benne és ott is érdeklődök.
Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
scabi78
senior tag
válasz Gubek-Einste #27779 üzenetére
A default ip: 192.168.10.1,de nem történik semmi.
Nem értek hozzá, leírnád lépésről lépésre, hogy mit csináljak?Tiszta Windows, rendes ház!
-
Gallowgater
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Egy Asus WL-520 GC router van itthon DD-WRT fut rajta, UPC-s net hozzá, egy Cisco 3208 modemmel. Pár újraindítástól / áramtalanítástól eltekintve a matuzsálem routerem szorgosan teszi a dolgát hetekig/hónapokig, pontosabban tette a dolgát ezidáig.
Azt vettem észre, (mivel lehalt a net, ez az esetek 99%ban simán orvosolja a problémát) hogy a tegnap esti áramtalanítást követően, a routeren nem a szememnek megszokott sorrendben villantak fel a ledek bootoláskor és szokatlanul gyorsan állt fel (30-40 mp helyett kb 10-15 mp). Majd pedig random időközönként, hol a "bekapcsolást/áram alatt vagyok" jelző led, hol pedig a "air" led alszik ki, 10-20-30 másodpercekre, amikor természetesen nincsen net, majd visszajön 10-15 másodperce és kezdődik minden elölről.
Kiiktatva a routert, és a UPC modem direktbe bekötve simán jön a net maximális sávszéllel.
A kérdés, szegénykém nyugdíjba szeretne vonulni?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
Gallowgater
Ui @ Intruder2k5, ha erre jársz szívesen venném a válaszod, mint az Asus routerek lelkivilágának nagy ismerője!
Z68X-UD7-B3 // Core i5-2500K // Noctua NH-D14 // G.Skill RipjawsX 16GB // MSI GTX 1070 gaming X // OCZ 60GB Agility 3 // WD 750GB Caviar Black // Corsair AX850 // Corsair 600T White // Corsair SP2500 // Roccat Tyon // Isku
-
Topikgazda
válasz flash- #27789 üzenetére
Mivel a router már nem fiatal így öreg router GYIK.
#27798 scabi78
Akkor állíts be egy fix IP címet, mondjuk 192.168.10.10, alhálózati maszk 255.255.255.0, alapértelmezett átjáró 192.168.10.1, a DNS szintén 192.168.10.1 legyen. Ezt a Hálózati és megosztási központ/Adapter beállítások módosítása alatt a Helyi kapcsolatok tulajdonságai között a TCP/IPv4 tulajdonságai alatt kell beállítani. Így már el kellene tudnod érni a repeater admin felületét.#27799 Gallowgater
Mivel a router már nem fiatal így könnyen lehet, hogy az általad is említett szegénykém nyugdíjba szeretne vonulni helyzet áll fent így aztán öreg router GYIK.
Reset volt már?[ Szerkesztve ]
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest