Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti_sz
tag
szeva
olyan problémám van, hogy simán van 1 router. van hozzá 2 gép.
az egyiken megy a net, a másikon nem.
van még 1 IP-cím is.
hogy van a sima alapbeállítás, hogy 1 router 2 gép?
kösz -
Daneey
tag
hogy van a sima alapbeállítás, hogy 1 router 2 gép?
Először is, az ADSL modemet dugd be a router WAN portjába, majd az első portra csatlakoztasd az egyik számítógépet. Persze ezeket az eszközöket mind kikapcsolt állapotban csatlakoztasd egymással! Ezután legelőször kapcsold be a modemet, várj 10-20 mp-et. Ezután a routert, megint 20 mp, és ezután kapcsold be a sz.gépet.
Az router IP címét, felh.nevét és jelszavát a mellékelt manual-ban vagy az interneten találod. Ha megvannak, irány egy webböngésző, majd beír:
http://ipcím [enter], majd a felh.név-jelszó párost pötyögd be (már ha van - egyes típusoknál nincsen)
A router konfigurációs menüjében állíts be minden fontos dolgot (internetkapcsolat, IP-címkiosztás, port-forwarding, stb.), majd lépjél ki. És miután az összes beállításokat elvégezted, azután dugd be a második sz.gépet.
Kis létszámú gépkörnyezetnél fix IP-címkiosztást javaslok. Tehát minden sz.gépnél állíts be fix IP-címet (192.168.0.x, vagy 192.168.1.x)
Ha vmi nem megy, írj. -
mitabrev
csendes tag
Nálam az lenne a probléma, hogy a net kb. 5 percig működik, utána resetelnem kell a routert ahhoz, hogy tovább netezhessek (a letöltések is megállnak). Nem tud valaki valamilyen megoldást?
-
shift+ő
senior tag
Kezdő felhasználó esetén inkább a DHCP-t javasonám, mert akkor nincs gondja a gép beállításaival. Sőt ha valami extrém -ip beállítás van a gépén, lehet hogy el sem éri a routert. Ezért előtte célszerű előtte a hálózati beállításoknaál az IP konfigurációját beállítani az ''IP cim automatikus kérése'' változatra. Mert ekkor nem csak az IP címet, de az átjárókat és maszkot és egyéb címeket is beállítja a DHCP.
-
shift+ő
senior tag
válasz mitabrev #203 üzenetére
Próbálj pingelni a routert, és a neten valamit. Mit látsz, ha a router sme fog válaszolni, akkor az fagy meg, ha az még válaszol, de a NET-ről nem kapsz választ, akkor lehet a modem, de lehet a router is.
Gyakran előfordul, hogy modem gond, ekkor cseréltesd ki a szolgáltatóval. -
hajmasii
csendes tag
Sziasztok! Fibernet kábeles Internetünk van.Vásároltunk egy microcom 3125-ös routert, amit a telepítő varázsló segítségével állítottunk be. A router berakása előtt megnéztem, mi van, most a routerben azok a DNS és átjáró beállítások vannak, amik eredetileg voltak( ezekhez nem is nyúltam)
Ezt írja ki IPCONFIG /ALL-ra (ahova nem írtam semmit, ott nincs semmi és a fizikai címet hagytam i)
Állomásnév :hajmasii
Elsődleges DNS utótag:
Csomóponttípus: ismeretelen
IP útválasztás engedélyezve: NEM
WINS-proxy: engedélyezve: NEM
Ethernet helyi kapcsolat
Kapcsolatspecifikus DNS utótag:
Leírás: Realtek RTL8139
DHCP engedélyezve: IGEN
Automatikus konfiguráció engedélyezve: IGEN
IP-cím: 192.168.1.1
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró: 192.168.1.254
DHCP kiszolgáló: 192.168.1.254
DNS kiszolgáló: 192.168.1.254
Ez van a router setupban:
IP Address: 85.66.78.111
Network Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 85.66.78.1
195.56.235.99
DNS IP Address: 195.56.234.124
195.56.195.65
A helyzet hogy a böngészőbe bármilyen címet beírva Could not locate remote server üzenetet kapok, de ntert nyomva a címen, újratöltve a lapot aqzonnal bejön a kívánt oldal, még a levelezés is így működik, nem kapcsolódik, de, ha mégegyszer megpróbálom, azonnaljó lesz. Tudnátok segíteni? Mi lehet a hiba? -
emitter
őstag
-
emitter
őstag
válasz hajmasii #212 üzenetére
akkor gondolom neked kellett megadnod a mac-címedet
hát nem igazán tudok mire gondolni esetedben, ha megy a net, csak nem elsőre...
egyébként a szolgáltató engedélyezi a megosztást, vagy a szerződéskor kikötötte, h csak 1 gépre engedélyezi a netet?
ha legális a router-használat, akkor szvsz hívd fel őket, kötelesek segíteni -
zsommi
senior tag
Én nem hinném, hogy bárkinek bámi köze van ahhoz, hogy routert használ-e vagy nem...
Még a netszolgáltatónak sem...
Az, hogy Ő kap egy bizonyos sebességet, és hogy Ő azt hány felé osztja, ahhoz a szolgáltatónak semmi köze nincsen...
Ha switchbe dugná, és a szolg.nak ezáltal két ip-t kéne adnia, akkor lenne, de így nincs...
Ez kb. olyan, mintha a buszbérletre meghatároznák, hogy hányszor használod, egy héten..
Vagy ha a boltos megmondaná, hogy milyen felvágottat rakhatsz csak a kenyérre..
Mod: egyébként nem kötelesek segíteni, mert nekik csak az a dolguk, hogy szolgáltassák a netet..
Az, hogy Ő vett egy routert magának, és nem megy az már egyéni szoc. probléma, mert router nélkül megy a net, szal nem náluk van a hiba...
Ha rendes az ügyf.szolgos kollega, akkor segít, egyébként meg elküld a faszba...
[Szerkesztve] -
-=Valium=-
aktív tag
Pedig van ilyen szolg. aki aki azt is megteszi hogy az átjárón feléd jövő csomagok TTL jét leveszi 1-re ,így a pld. az első eszköz után elvesznek a csomagok, ergo első eszköz a router így mögötte már semmi.
Ha a válaszod "NEM" akkor is, legalább annyival tisztelj meg, hogy ezt megírod!
-
agrarfiatal
senior tag
-
zsommi
senior tag
válasz -=Valium=- #215 üzenetére
Én még nem hallottam ilyen pöcs szolgáltatóról, de ird már le, hogy melyik az, csak hogy hozzájuk semmiképp ne forduljak, és semmiképp ne ajánljam őket senkinek, hanem inkább beszéljek le mindenkit..
-
zsommi
senior tag
válasz -=Valium=- #218 üzenetére
Ha igaz, akkor nem szólhat érte a szolgáltató...
Csak ha kamu dolgot terjesztenél, akkor basznák meg a szád.. -
-=Valium=-
aktív tag
Most néztem náluk nem csak wlanon hanem minden csomaghoz oda van írva hogy max 1 munkaállomás.Csak cégesnél van max 5 munkaállomás.[link]
ui: a ''szabad-e'' esetében a másik fórumra gondoltam
[Szerkesztve]Ha a válaszod "NEM" akkor is, legalább annyival tisztelj meg, hogy ezt megírod!
-
zsommi
senior tag
Nah...
Sztem ilyet sem hallottatok még:
Van egy ST Lab routerem, és egyszerűen nem enged be a konfigjába...
Ott kezdődtek a bajok, hogy kiírt 2 ip-t a routernak, abból egyiket megnyitva Firefoxban kiad egy weblapot mindenféle internetkapcsolat nélkül....
Amikor job napja van akkor látom a router másik ip címét is, egy Wlan bridge segítségével..
Pingelni nem lehet az IP-re, és a routernak 3 portja van nyitva, a pop3, nntp és imap.
Ilyenkor ugy mégis mit lehet csinálni?
Ja, és resetelni képtelenség a routert... -
speed_
csendes tag
hello!
nekem a következő lenne a problémám:
van egy conception márkájú routerem, és az van hogy, az egyik gépnél folyamatosan megszakad a net..
akarok netrádiot hallgatni és pár perc után megszakad, majd 10-15 másodperc mulva ujraindul.. és folyamatosan ezt csinálja. netes játékokkal se tudok játszani mer kilép a serverről..
másik gépen tökéletesen megy.
mi lehet a gond?
előre is kösz. -
Maksifül
senior tag
Vlaki tudna segíteni abbal,hogy egy ZyXEL 334-esben hol tudok engedélyeztetni TCP/ UDP portokat?
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Maksifül
senior tag
Konkrétan a 4662 TCP-t, és a 4672 UDP-t szeretném használni, de a link, nem nyújtot segítséget nekem... nem tudom, milyen IP-t kellene megadnom Emule-hoz...
HELP
Szájbarágós stílusban, plsLuxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Maksifül
senior tag
És azt hol találom?
Mellesleg a link ami egy példa valami Starcraft szetverhez való csatlakozáshoz, nem segítség nekem. Arra lenne szükségem, hogy be tudjam állítani a routeren, hogy engedélyezze az előbb említett portokat, hogy gond nélkül tudjon csatlakozni a emule a szerverekhez...
És LOWID üzenetet se kapjak... most kötöttem be a routert, előtte hibátlanül megt az emuleLuxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
emitter
őstag
-
pitete
csendes tag
Szisztok!
Lenne egy nagy problemam,es nagyon orulnek neki, ha valaki tudna segiteni.
Kint vagyok angliaban, egy csaladnal dolgozom, ahol van adsl internet. Eddig 2 gep volt, egy a csaladi, ehhez van kotve a dlink DFE-530tx adapter, mert a masik gepbe pedig vettek egy wireless lan kartyat( allitolag ebben a csaladi gepben is van). A problema az, h en msot szereztem egy laptopot (toshiba m70-122) magyarorszagrol, de egyszeruen ledob a router. Marmint az a baj, hogy ugye megvan a jel, es elkuldom javitasra a dolgot, akkor utana 3 percig mukodik az internet, de ennyi.Aztan ledob a gep. Megneztem a masik gepet, ami csak wirelessel csatlakozik, minden kis apro beallitast ellenoriztem, es ugyan az nekem minden. A routernel van ip cimem kiosztva, de egyszeruen nem megy a dolog.
A masik gepnel varazsloval csinaltak regisztralast pen drivon at, de nekem az nem megy, mert kiir valami hiba uzenetet.
Amikor MSN messengerrel mennek fel, akkor ugye nem megy, es a hibaelharitasnal van az, h az alapertelmezett atjaro nem erheto el!
Szoval nagyon nagy segitseg lenne, ha valaki tudna nekem segiteni!
Elore is koszonom!
Rita -
Noxy
veterán
válasz Maksifül #230 üzenetére
Mellesleg a link ami egy példa valami Starcraft szetverhez való csatlakozáshoz, nem segítség nekem.
Csak 3 kellet volna kattintan az oldalon és +találtad volna ezt: [link]
Nézegesd már+ légyszives, hogy a ZyXEL Prestige334 routerhez hogyan, és milyen portokat lehet beállítani. [link]
[Szerkesztve]''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
emitter
őstag
a routernek nézd meg az ip-jét (amelyik gépen van net, azon az átjáró ip címe egyben a routeré, az kell neked)
1. a router ip-jét írd be a böngésződ címsorába, kérdés: be tudja-e hozni a router konfigurációs oldalát? (lehet, h jelszót kér, az ne zavarjon, ha odáig eljut, az oké )
2. start->futtatás(run)->cmd->ipconfig /all
ennek a parancsnak a kimenetét lécci másold be ide
3. start->run->cmd->ping [router ip-címe]
pl. ping 192.168.1.1
erre mit ír ki? tudja pingelni, vagy nem érkezik válasz?
4. Van tűzfal telepítve a laptopodon? -
Mishraa
csendes tag
Hello mindenki ha tud valaki segiteni az irjon minél előbb
a gond a következő van egy 4 csatis routerem ebből 2 őt használok 2 gépre van leosztva az internetem a gond az hogy minden tutin müxik csak valamiért az MSN messengerem bejelentkezéskor mindig kifagy már probáltam ujratelepiteni meg minden de igy sme yóó eddig azt a tippet kaptam hogy a router belső tüzfalával kell valamit operálni csk az a kérdés hogy mit ha van valami tippetek akkor irjatok szivesen venném
előre is köszönet midenkinek Byez all -
emitter
őstag
hát elképzelhető, amit mondasz...bár attól még h nincs kiengedve az msn a netre, nem kéne fagynia
szóval routerbean megkeresed a port-forwarding-ot, és msn-nek engedélyezed az 1863-as portot (tcp és udp is)
legalábbis nálam ez az msn portja, ha nálad nem, akkor nézz utána vhogy (talán msn beállításainál megtalálod )
de egy próbát az is megér, h kikapcsolod a router tűzfalát teljesen
ugye a saját gépeden engedélyezve van az msn netre menetele? -
Noxy
veterán
Én qurvára tudnék annak örülni, ha még azt is leírnátok, hogy milyen tipusú routerral van bajotok.
4 csatis routerem
Ebből mi a sz.rt lehet +tudni.
Elnézést 1 kicsit be pöc..em.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Mishraa
csendes tag
kob br100 as router ha ez most mond valamit ha esetleg tudsz valamit segiteni akkor azt szivesen venném előre is köszönet
-
Mishraa
csendes tag
Azért nem értem a dolgot mert ugye az SMN teszteli a kapcsolatot és ott midnent rendben talál!! sza elvileg mennie kellene aztán ha bejelentkezek akkor az történik hogy más felhasználoknál jön a kis ablak hogy bejelentkeztem nekem pedig megáll az egész és fél MP után kiirja hogy nem válaszol szal nem tom mi van
Jah amugy a megoldásról annyit hogy nem találtam meg a port forvarding ot
csak NAT Belállitás alatt találtam valami olyasmit hogy trigger port meg Public port ezeket lehet TCP re és UDP re engedélyezni csak nem tom melyiket hogyan meg merre meg meddig
ha valaki tud valamit ennek a beállitásárol akkor mondjon valamit -
Mishraa
csendes tag
köszi a segitséget de volt más mod is és most már sikerült beálltani
azért leirom hátha másnak is segitség
A NAT beállitásoknál SPECIAL APPLICATIONS alatt engedélyezni kell
TRIGGER PORT 28800
PUBLIC PORT 1863
TCP re és UDP re is
Ennyivel sikerült megoldanom és talán ez igy egyszerübb is kicsit !! Azért mindenkinek köszönet a segitséget -
Maksifül
senior tag
Köszönöm az eddigi segítséget... de van még egy kis gondom...
Amióta bent van a rendszerben a ZyXEL 334, azóta a böngészés nem megy olyan gördülékenyen... Van hogy egy csomó ideig töltődik akár egy egyszerű freemail is, van, hogy egyáltalán nem jön be elsőre, csak másodjára, vagy harmadjára, mert azt írja, hogy ''túlléptem a várakozási időt'' Hol tudom azt beállítani, hogy ez az idő hosszabb legyen? Gondolom, valamit blokkol a router, vagy a böngésző.. Ki lehet azt kapcsolni? Vagy valamilyen potokat kellene engedélyeztetni a gyors szörföléshez?
olyan üzenetet is kapok néha, hogy ''Popup blocking software has prevented display of the Trend Micro Security Services dashboard'' Ez micsoda? Általában csak bekapcsolás után jelenik meg, de utána nem piszkál
Van egy link is hozzá, azt még nem néztem...
Ja, mozillá-t használok, ha esetleg azon kell állítani valamit, akkor ebben is kérem a segítségeteket... Nem értek hozzá nagyon, a routerhez meg egyáltalán nem
Köszönöm a türelmeteket, s remélem sikerül megoldást ajánlanotok!Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Maksifül
senior tag
Köszönöm az eddigi segítséget... de van még egy kis gondom...
Amióta bent van a rendszerben a ZyXEL 334, azóta a böngészés nem megy olyan gördülékenyen... Van hogy egy csomó ideig töltődik akár egy egyszerű freemail is, van, hogy egyáltalán nem jön be elsőre, csak másodjára, vagy harmadjára, mert azt írja, hogy ''túlléptem a várakozási időt'' Hol tudom azt beállítani, hogy ez az idő hosszabb legyen? Gondolom, valamit blokkol a router, vagy a böngésző.. Ki lehet azt kapcsolni? Vagy valamilyen potokat kellene engedélyeztetni a gyors szörföléshez?
olyan üzenetet is kapok néha, hogy ''Popup blocking software has prevented display of the Trend Micro Security Services dashboard'' Ez micsoda? Általában csak bekapcsolás után jelenik meg, de utána nem piszkál
Van egy link is hozzá, azt még nem néztem...
Ja, mozillá-t használok, ha esetleg azon kell állítani valamit, akkor ebben is kérem a segítségeteket... Nem értek hozzá nagyon, a routerhez meg egyáltalán nem
Köszönöm a türelmeteket, s remélem sikerül megoldást ajánlanotok!Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Maksifül
senior tag
Bocsi, csak egyszer akartam elküldeni
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Noxy
veterán
válasz Maksifül #245 üzenetére
Mekkora sávszélességgel jön a net?
Hányan használjátok 1xre?
Nem tölt valaki, valamilyen fájl cserélő softverrel? Pld: DC++ Bitorrent, stb..
A firefox ilyenkor szokott be lassulni.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Maksifül
senior tag
Kétfelé van osztva a 2 MBir-es ADSL,, eddig is ment mellette egy Emule, de nem okozott soha gondot... Most is max 30k-val tölt, az meg nem hinném hogy gondot okozhatna... Hisz van 200K
Hol tudom a net sebességét leellenőrizni? És mitől szakadozik, mióta rajta van a router?Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Noxy
veterán
válasz Maksifül #248 üzenetére
Backupold a Firefoxot, [link] Uninstall, utánna törölj le mindent ami a FF-el kapcsolatos.
Ezt is: ''C:\Documents and Settings\xxx\Application Data\Mozilla''
Rejtett mappa.
Ezután rakd fel ujra.
Ezzel + fel turbózhatod: [link]
[Szerkesztve]''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Fuchs
tag
Tudtok segíteni, hogy a cheelo lightot hogy tudom megosztani? Ehhez más fajta router kell mint az adsl-hez? Esetleg tudtok ajánlani vmit?
Athlon 1333@1400 (7*200) ''Az a tuti, nem a fekete lyuk''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Iphone 13 Mini 256GB Nagyon szép állapot, garanciával, üzletből
- Új HP EliteBook 640 G9 Tartós Üzleti Fémházas Laptop 14" -50% i5-1235U 10Magos 16GB/512GB FHD IPS
- Chord Mojo 2 + gyári bőrtok 2 hetes
- Iphone 14 128GB fekete, Független 93%AKKU, Üzletből Garanciával
- iPhone 11 (product) RED 64GB 100% akkumulátor és hibátlan állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest