Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz gyulank #11639 üzenetére

    akkor csak azt tudom javasolni - továbbra is -, hogy mással is teszteld majd le, ha lesz rá lehetőséged, ne csak mobiltelefonnal, mert azok nem megbízhatók ilyen szempontból!
    mint korábban is írtam, dinamikusan oszlik el a sávszélesség, így ha minden eszköznél a maximumot engedélyezed, és mindegyik ténylegesen használja adott iodőpontban a netet, akkor osztoznak a tényleges netes sebességen!
    a szabályozást inkább arról az oldaláról kellene megközelíteni, amelyik eszközöket korlátozott szabályozásban akarod részesíteni, azok korlátozva lesznek, a többi eszköz - amiknek maximumot akarsz adni - pedig a maximumon osztoznak majd!
    az általad kívánt szabályozást én úgy oldanám meg legegyszerűbben, hogy a pc és a telefon mac adress mellé fix ip címet rendelnék, és azokat nem szabályoznám le, a szabályozásba - csökkentett maximális sávszélességgel - csak a pc és a mobiltelefon ip címe utáni tartományt tenném be, így a két fix ip címen kívül bármilyen másikat osztani ki a router más eszközöknek, így azok csak a leszabályozott sávszélességet kapnák majd meg!
    példa;
    DHCP -> Address Reservation -> Add New -> MAC Address: (PC) 78-E1-0C-A1-35-D7 -> Reserved IP Address: 192.168.1.100 -> Status: Enabled -> Save -> szükség esetén Router Reboot!
    DHCP -> Address Reservation -> Add New -> MAC Address: (mobiltelefon) 46-C4-2B-C3-76-E2 -> Reserved IP Address: 192.168.1.101 -> Status: Enabled -> Save -> szükség esetén Router Reboot!
    Bandwidth Control -> Control Settings -> Enable Bandwidth Control: pipa -> ADSL/Other netnek megfelelően kiválaszt -> Egress Bandwidth és Ingress Bandwidth a netes sebességeknek megfelelően megad (valamivel nagyobb érték is megadható, a korábbi elvárásodnak megfelelően) -> Save -> szükség esetén Router Reboot!
    Bandwidth Control -> Rules List -> Add New -> Enable: pipa -> IP Range: 192.168.1.102 - 192.168.1.199 -> Port Range: igény szerint -> Protocol: igény szerint -> Egress Bandwidth: Min Bandwidth(Kbps) és Max Bandwidth(Kbps) igény szerint az a sebesség, amit szánsz adott eszközöknek a maximumból -> Ingress Bandwidth: Min Bandwidth(Kbps) és Max Bandwidth(Kbps) igény szerint az a sebesség, amit szánsz adott eszközöknek a maximumból -> Save -> szükség esetén Router Reboot!

Új hozzászólás Aktív témák