Új hozzászólás Aktív témák

  • hchefi

    csendes tag

    Na kipróbáltam a 360 S6 mopping funkcióját komolyabb elvárások nélkül.
    Ajax-os desztillált vizet raktam a tartályba. Virágillat nem lett utána :) .
    A rendszer "ejtőtartályos" elven működik. Mihelyst a tartály felmosórongy felőli részét a padló felé fordítjuk, elkezdi csepegtetni (nedvesen tartani) a felmosórongyot. Úgyhogy érdemes azonnal indítani a takarítást, ha felrakjuk a porszívóra, és nem akkor elkezdeni a szoftveren a nogo zónákat bejelölgetni.
    A robotnak fogalma nincs arról, hogy moppingol-e vagy sem. A tartály kiürülését nekem kell kézzel ellenőrizni: a robot utáni részre odateszem a kezem, ha nedves a padló, akkor még van benne. Nekem 34nm-t takarított most éppen, a végén már üres volt a tartály.
    Gondok voltak indításkor is. Nekem csak le van téve a parkettára a dokkoló mindenféle rögzítés nélkül. Mivel a mopping miatt a hátsó részről eltűnik a hézag, így tolatáskor nem tudott lejönni rendesen a dokkolóról (vízszintbe állni), így rántotta magával az egészet. Szóval ilyen esetben érdemes kicsit határozottabban odarögzíteni a dokkolót valahová. Vagy elindítani tartály nélkül, aztán ha lejött a dokkolóról akkor pause és rá a tartályt.
    Végeredmény kapcsán lett egy tiszta fehér mopping rongyból egy szürke poros rongy, tehát szedett fel dolgokat a padlóról. A komolyabb koszok maradtak a helyükön, de erre már a kézikönyv is felhívta a figyelmet, hogy nem erre való. Annyiban viszont még jó volt, hogy a fényre visszaverődő lenyomatok (például aki mezitláb járkál a parkettán és ottmarad a lenyomata) többé kevésbé eltűntek.

Új hozzászólás Aktív témák