Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ch4os

    aktív tag

    Sziasztok!
    Elkezdtem nézegetni a robot fűnyírókat, mint kezdő aki már látott és használ is heti szinten fűnyírót egy 500nm-es füves felületen és több mint 10 éve van robot porszívója, de nem tudja milyen robot fűnyírót vegyen. (Robotporszívóban tudok segíteni)
    Nekem mind egykutya, nincsenek jó összehasonlító videók, vagy jó bemutatók és azt látom, hogy robot porszívókhoz képest ezek 'buták'. De nagyon!
    Van egy itt a telek kábeled és abban random rohangál. Hááááát. Nincs ennél jobb? Mivel nem nagyon találtam erre jó gyári megoldást, kivéve az OpenMower.
    Ahogy olvastam itt többen, végül én is a worx M700 (WR167E) + ACS mellett tettem le a voksom.
    Amivel a vásárlás miatt félelmeim vannak és van-e olyan eszköz amit ezeket tudja?
    - Mi van ha a gyerek kint hagyja a labdáját, játék fűnyíróját, valami játékját? Ok, ha a játék lapátot (kis-lapos dolgot amire rámehet) ott hagyja, arra azért nem várok megoldást.
    - Kutya?
    - Szélek? nem akarok trimmelni. Lehet úgy állítani a kábelt, hogy pont jól vágjon?
    - Ha szintben van a fű és az elválasztó pl: térburkoló, járda akkor gondolom kicsit érdemes is ráengedni arra. De ha beton fal a kerítés és ki van engedve a fű a falig?
    - Tényleg az összes növényt körbe kell keríteni a kábellel? Nem akarom. Nem tudja érzékelni, látni őket valahogy? Ez a ACS sem tűnik annyira megbízhatónak, mint mondjuk egy robot porszívó amelyen már lidar van (pontos távolságmérés) és már front kamerával tárgyakat ismer fel és kerül ki.
    - van a kertben dísz fű/nád, bokor, fa vékonyabb vagy vastagabb törzzsel, akkor ezeket mindet körbe kell kábeleznem? De ugye ezek évről-évre nőnek, terjeszkednek.
    - Esetleg nincs olyan ami feltérképezi a kertet lidar-ral és utána az a térkép alapján meg lehetne határozni a nyírtandó területet, nogo zonákat - Ez simán működik porszívók esetén.
    - Tervben van, hogy még az utolsó 2-3 cm-es szegélykőtől való süllyedést is szintbe hozom, csak segítsem a gépet. De hogy a kertben az összes dolgot körbe kábelezni, hogy ne menjen át rajta? Utána egy gyepszellőztetés, hogy nézne ki? Még a széleken OK is a kábel. De mindenhol 'random' a kertben kábel?
    - Mi van ha egy újabb fa/bokor/kerti bútor/... kerül a gyepre? Toldozni-foltozni kell bővítgetéssel a kábelt?
    Segítsetek hülye kérdéseimben, 'tegyetek tisztába' és adjatok megoldást mit vásároljak.
    Előre is köszönöm.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák