Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuomas
addikt
válasz Dyingsoul #21426 üzenetére
A revolut akkor vonhat le esetleg, ha üzleti bankkártyával töltöd fel.
Az OTP nem fog levonni pénzt (ha forintot töltesz fel forintos számálról), mert vásárlásnak könyvelik el. Egyedül az Ersténél volt valami gebasz, a hitelkártyákkal valami MCC kód miatt, de azt hiszem már az is elhárult.[ Szerkesztve ]
We were here
-
vmarci21
tag
válasz Dyingsoul #21428 üzenetére
Az eddigi hozzászólások alapján néhány órától néhány hétig bármi lehet a zárolás ideje.. Néhány extrém esetben lehetett több mint 1 hónapról is olvasni különböző helyeken, de remélhetőleg azóta már többen dolgoznak az ügyfél-ellenőrzési részlegen..
>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<
-
Ezekiell
veterán
válasz Dyingsoul #21431 üzenetére
Amikor létrehozod a Vaultot, ott be tudod állítani a target-et, ott lehet változtatni a vault pénznemét.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
leslie.hun
csendes tag
válasz Dyingsoul #22117 üzenetére
Azért ez várható volt, csak lehet még nem mostanra vártuk.
Eddig a piacszerzés időszaka volt, amit a befektetők pénzén tudtak megvalósítani.
Most elkezdik ezt egy kicsit pénzre váltani. Nincs ebben semmi ördögi.
Még így is megéri sok embernek "nyaraló kártyának" vagy a kis és közepes összegű netes vásárlásoknál használni. -
Tuomas
addikt
válasz Dyingsoul #22120 üzenetére
"De mi lesz a következő lépés? Bármit tehetnek gyakorlatilag."
Ezen ráérsz majd akkor is gondolkozni, ha itt lesz a következő lépés. Addig kár rajta pörögni. Most elindultak egy irányba, nyilván a felhasználók visszajelzései alapján majd még alakul a dolog. Vagy nem.We were here
-
Oliverda
félisten
válasz Dyingsoul #22117 üzenetére
"Nem értem miért kell valamit elqrni ami jól működik?"
Az ő szempontjukból nagyon nem működik jól. Még egy fillér nyereséget sem tudtak elkönyvelni, és változatlan feltételek mellett nem is tudtak volna soha, azaz idővel borítékolhatóan csődbe mentek volna. Még a változásokkal együtt is bőven kedvező marad a sztenderd csomag, hisz úgy kínál egy rakás ingyenes dolgot, hogy jóformán semmit nem kér cserébe az ügyféltől."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Somatom
veterán
Igen, ez így gáz. Nekem az a szerencsém, hogy fordított a felállás. Euróban kapom a lóvét és csak annyit váltok, amennyit otthon elköltök. Az meg nincs 350. Esetleg vmi mással kombinálni? Mondjuk 350 Revon, fölötte Transferwise, vagy ilyesmi.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
-
66zio
aktív tag
Csak a fizus számlának használáshoz pár gondolat. Sokan gondolkodnak rajta, de nem ajánlom. Pénzedre nincs betétbiztosítás, ha van, akkor sok szerencsét az érvényesítésre, de ez csak akkor gáz ha csőd van, van ennél nagyobb probléma is.
Olyan helyre biztos nem tenném a fizumat, ami csak telefonról elérhető. Mi van ha van valami a telefonoddal? Illetve mint itt is többünkkel előfordult, hogy egy frissítés után nem tudtál belépni jó pár napig. Szerintem ezen kockázotok vállalása túl nagy luxus.
-
Ezekiell
veterán
válasz Dyingsoul #22139 üzenetére
Arról majd pár hónap múlva lesz hír. 2020 februárjában ért véget a 2019-es fiscal year, majd október körül jön ki a 2019-es annual reportjuk.
Aki meg nem bír kiköhögni havi 350k váltás felett egy premium árát (ami konkrétan 0.4% a 350k-nak), az nem is értem, mit gondol, jótékonysági intézmény a Revolut?
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz Dyingsoul #22145 üzenetére
Nem is kötelezett senki se, hogy előfizess - amint nem tetszik, lehet menni máshova. A normál bankok is egyoldalúan módosítanak ám kondíciókat, azok is "bizonytalanok" neked?
-
kmarci25
veterán
válasz Dyingsoul #22145 üzenetére
Ha bizonytalannak tartod, akkor hogyan gondolkodhattál azon, hogy a fizudat Revolutra kéred? Persze, oké, hogy nem örülünk neki, hogy változnak a feltételek, és megértem (részben) a felháborodásodat, amiért nem fog menni (ingyenesen) a korábban kitalált módszered, de azért ez továbbra is egy szolgáltatás, ahol a cél a nyereség.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Oliverda
félisten
válasz Dyingsoul #22139 üzenetére
Valószínűleg még rosszabb, mert a járvány miatt szinte teljesen lenullázódott a turizmus és az emiatt devizaváltást végző felhasználók aktivitása:
Last week, more than 2,000 employees at $5.5bn British digital bank Revolut were offered shares in exchange for lower take-home pay, while co-founders Nikolay Storonsky and Vladyslav Yatsenko gave up their salaries for a year.
The coronavirus pandemic and the pressure it has put on revenues seems the obvious driver of these decisions, but there may be another factor at play. Fintech Files can reveal that Revolut is aiming to reach profitability before the end of the year, according to people close to the company.
It is an ambitious goal. The start-up’s revenues more than quadrupled in the 12 months to 31 December 2018, rising 455% to £58.2m, but it also saw losses rise to £32.9m, up 222% on the previous year.
With many of Revolut’s customers are unable to travel amid government-enforced lockdowns, those revenue streams could take a hit. It is natural, then, that the company is looking for ways to tighten its belt while the crisis persists. As yet, the company has not furloughed any staff.
[link]
Pár hete pedig elbocsátottak 60 embert:Revolut announces redundancy of 60 employees due to coronavirus
Ezzel együtt nehéz nem egyetérteni a felettem szólóval. Ha tudsz kedvezább szolgáltatást, használd azt a Revolut helyett."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Somatom
veterán
válasz Dyingsoul #22153 üzenetére
Én egyáltalán nem értem a koncepciót. Minden pénzintézet abból él, hogy az ügyfelek rábízzák a pénzüket. A bizalom a legfontosabb. Én is több pénzt tartanék náluk, ha bíznék bennük. De, ha fennáll a szopatás kockázata, akkor nem teszem. Ha ez az angol jogszabályok miatt van, akkor el kell vinni a céget egy olyan országba, ahol nincs ilyen zárolási rizikó. Ilyen feltételekkel ne csodálkozzanak azon, hogy veszteségesek! A megbízhatóság megteremtése lenne a helyes út, nem a szolgáltatások árainak emelése. Úgy beszélnek itt egyesek, mintha Dyingsoul "akkókapjátokbe" hozzáállása nem számítana. Pedig, a sok ilyen okozza a cég veszteségét.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Friczy
senior tag
válasz Dyingsoul #22153 üzenetére
Sokszor elhangzott már sokféle témában, hogy ingyenebéd nem létezik. Ennek ellenére sokan úgy tekintettek a Revolutra, hogy ingyenebéd, kivéve egy viszonylag szűk rétegnek (akik a prémium szolgáltatásokat veszik igénybe). Nos, az ő számukra kiderült, hogy az ingyenebéd adagja csökkent.
Szerintem erről szól ez az egész. -
gzbotii
nagyúr
-
Solymi81
aktív tag
válasz Dyingsoul #22189 üzenetére
De amúgy mi is a probléma? Ha azt mondod, hogy a pénz egy része megvan, akkor azt aug 12-ig fel tudod tölteni díjmentesen az addigi limittel, utána meg havonta a már új limittel.
Ha meg fél-egy éven belül akarsz autót venni, akkor valszeg azért megoldható ezzel a limittel a feltöltögetés, nem? -
viktorhu
veterán
válasz Dyingsoul #22195 üzenetére
Szerintem ezen kár sokat gondolkozni. A pénz kényes téma, mindenki magának dönti el, hogy kire bízza, nincs azzal semmi baj, ha nem akarsz használni egy szolgáltatást, nem kell megvédened a döntésedet, ahogy a többieknek sem a Revolutot megértő álláspontjukat.
Én a többiekhez hasonlóan megértem a változást, és szívesen fizetnék is a szolgáltatásért, ha ki tudnám használni a fizetős előnyeit (eddig csak utazási biztosításért fizettem nekik - kifizettem egész évre egy kéthetes utazás előtt, és most lehet, hogy az idén nem is lesz már másik utazásom az azóta történtek miatt).
Remélem, hogy túlélik a válságot, náluk sokkal nagyobb cégek is pengeélen táncolnak, amelyek bevétele szintén a helyváltoztatáshoz kapcsolódik (lásd autógyártók és a beszállítóik eltűnt megrendelései, légitársaságok stb., tömeges elbocsátások egy csomó szektorban), ha elindul a dominó, akkor sok kellemetlen év vár majd ránk.
-
Segal
veterán
Ha 1 évig nem lesz szükség a pénzre és biztos helyen tartanád, akkor vegyél állampapírt. Meggazdagodni nem fogsz belőle, de a semminél több Írj rám ha gondolod
zsamiatt: Én ismerem
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Solymi81
aktív tag
Ja, értem már a problémát.
Amikor én egy évvel ezelőtt találkoztam vele, akkor sem értettem, hogy mi ebben nekik az üzlet ill. hol éri meg nekik, szóval azért számoltam azzal, hogy a szép világ egyszer csak nem lesz annyira szép.Másrészt azt lenne jó tudni, hogy a főbb világbankokhoz/piacokhoz képest mennyire éri meg így is őket használni, mert igazság szerint az a 350K-s limit az valóban kicsi még a magyar piachoz mérten is és itt inkább a tudat alatti presszionálás játszik szerepet, hogy több pénzt tarts náluk illetve váltsál díjcsomagot ami megéri.
Érdemes összevetni a hazai bankod váltási árfolyamával és többletköltségeivel az övékét és megnézni, hogy hosszabb távon melyik jobb.
Nem kifejezetten Revolut téma és nem csak neked szól...
Ha valaki ebben tud segíteni vagy jártas ilyesmiben akkor szívesen veszem ha elmagyarázza, hogy melyik árfolyamot kell néznem (számlakonv, kereskedelmi, azon belül vétel, közép,eladás, MNB közép...)
Csak mivel én költözök majd Prágába 1-2-x évre, így muszáj lesz nagyobb összeget átváltanom cseh koronára, kifizetni az albérlet foglalót, így aug 12 előtt váltanom kell.
Képben volt még az, hogy megtartom az itthoni Erste Szupernulla számlámat a kondíciói miatt (gyak nincsen semmiféle plusz költségem utalásnál, váltásnál, bárminél) és mert arról fizetem a Fundát, diákhitelt, stb. , viszont feltétele a jövedelem jóváírás (tehát munkáltatótól kapott fizetés) ellenkező esetben kb. 3500 Ft havidíjat kell fizetni a fenntartására.
Annak nincs értelme, hogy az egész fizumat ideutaljam és Revo-val váltogassam, mert a bankközi devizaváltásnak is vannak költségei meg árfolyama, bár azt jó lenne tudni, hogy ezt hogyan számoljam ki.
Plusz átlépem a 350K-s határt az különböző költségek kifizetése miatt.
A másik opció, hogy a fizum egy részét ide kérem, de ott is ott vannak a költségek plusz kinti számlát is fent kell tartani.
Viszont a Fundi fizetést és a többit valahogy meg kell oldani és ha már kint vagyok akkor a Revot is át kell állítani CZK-ra és nem HUF-on hagyni...[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
válasz Dyingsoul #22208 üzenetére
Mit kéne törölni és miért kell bocsánatot kérni, mégis? Mert azt írtam, hogy te biztos lemondasz egy nagyobb fizetésről, csak, hogy ne kerüljön sok pénzbe az alkalmazódnak? Ahogy a Revolut mondjon le az extra profitról?
Te itt két napja ki vagy akadva, hogy a Revolut mekkora szemét, hogy kapitalista vállalatként pénzt akarnak keresni. Úgy, hogy még így is kedvezőbbek a feltételek, mint egy banknál.
Ráadásul nem is kötelező használni, ha nem tetszik, ahogy/amilyen feltétlekkel a szolgáltatásuk működik.When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
vnorbi
aktív tag
válasz Dyingsoul #29607 üzenetére
Nem Revolut, de nekem is volt a múlt héten olyan, hogy az értesítés nem jött meg, de attól a jóváhagyás még működött.
SmartBankba belépve a "Kártyás tranzakció jóváhagyása" menü. Ha több kártyád van, akkor ki kell választani azt, amiről a feltöltés menne. Ha így sincs meg, akkor lehet kérdezgetni a Revolutot és az OTP-t, hogy hol akad el a folyamat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i3-4GEN I 6GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i3-4GEN I 8GB I 240SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3GEN I 8GB I 128SSD I NVIDIA I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- i5 10400 + RTX 3060 + 16GB DDR4 Igényes GAMER PC
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest