Új hozzászólás Aktív témák

  • DraXoN

    addikt

    válasz richies #23042 üzenetére

    Nem hiszem, a 80fok bőven nem "túlmelegedés" még.
    A gyári hűtő azért annyira lehűti, hogy túlmelegedés miatt ne induljon újra (azt az értéket azért meg se közelíti a rendszer).
    Újraindulás lehet szoftveres okból (driver vagy sérült windows telepítés), vagy hardveres okból. Hibás alaplap, tápegység, cpu, memória... de lehet hibás háttértár is (vagy hibás sata kábel ha nem m.2 a meghajtó).

    Nem tudom windows 10 esetében hogy van, de régebbi windowsoknál lehetett logolni az indulási folyamatot így hibát keresve "hol akad ki". De meglehet próbálni egy csökkentett módban indítást is (az is kizár pár lehetséged drivert ami bekavarhat).

    HA hardveres eredetű a hiba elsőre én a tápegységre gyanakodnék.. Milyen márka, milyen korú?

    LoyalGuard:
    a X570 Prime-P egy komolyabb lap, finomabb (és pontosabb) a feszültségszabályzása amire képes, így lehetséges nem eteti annyira nagyon a cpu-t mert stabilabb tud lenni az esetleges hirtelen terhelésváltozáskor is. De a cpu-cpu szilícium minőségének különbsége is számít, lehet pont egy jobb példány lett egy "gyengébb" példányhoz hasonlítva amire az alaplap rátett még egy adag különbséget.

    The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RX580 8G; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Samsung Galaxy Z Flip 5

Új hozzászólás Aktív témák