Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
Próbáltad friss driverrel? Olvastam valamit róla, pont az 5GHz kapcsán, de nem ugrik be, hogy hol. Egyébként ehhez az adapterhez, ha tökéletesen működne, jobban illene egy nagyobb tudású router, mondjuk a xiaomi router pro. Igaz, ennek az ára már zsebbe nyúlós és a vámon is hamarabb kiszúrhatják, tehát az áfával is tervezni kell.
-
Patrol
tag
válasz woodworm #652 üzenetére
Persze a legfrissebb driver van rajta.
Igen, én is olvastam valamit. Ha minden igaz, akkor a Win 10 alkotói frissítését nem szerette és eldobálta a wifit.Néztem a PRO-t, nem olyan vészes az ára...
Ami nem tetszik, hogy USB 2.0 szemben a 3G 3.0-val.Amúgy miben más/mennyivel jobb a PRO a 3G-nél?
A 2600Mbit-en és a MU-MIMO támogatáson túl nem igazán értem mi okozza a dupla árat.[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
A 2600Mbit pár kategóriával feljebb van a wifi sebességlistán, mint az ac 1200. A 3g az 2x2-es wifi streamet tud, a pro pedig 4x4-et, mellé a mu-mimo. Ráadásul tudja a 256-qam-os modulációt 2,4 GHz-en, ebből a szempontból jobb választás az asus adapter mellé. Szerencsés esetben szép kis sebesség jöhet össze ott is.
Hol láttad a pro-t usb2-es porttal feltüntetve? Ahol én nézem ott usb3-as.
[ Szerkesztve ]
-
Patrol
tag
válasz woodworm #655 üzenetére
ITT, de közben láttam, hogy mindenhol máshol viszont USB3.0 van feltüntetve, úgyhogy csak elírták.
Egyre jobban tetszik a cucc, bár eléggé nagy és nehéz, mondjuk az Asus hasonló megoldásával szemben.
Bár az is igaz, hogy az Asus régebbi routere még most is dupla annyiba kerül mint a PRO...[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
Mint korábban írtam, nálam meghaladja a lélektani határt. Negatívat nem tudok a wifijével kapcsolatban. A kezelőfelület meg olyan xiaomis, nem bíz rád túl sokat, de az működik.
Ami engem visszatartana, az a transmission, normális fájlmegosztás, igmp hiánya és jelenleg nincs rá alternatív fw sem.
Az általad linkelt ali-s store miből gondolod, hogy áfa mentesen tudja bejuttatni az árút? Nem látok hasonló opciót sehol, a dhl pedig sokkal rizikósabb ebből a szempontból és díjtételei is magasabbak, ha oda kerülk a sor. -
Patrol
tag
válasz woodworm #660 üzenetére
Szia,
Nos, idő közben megpróbáltam félretenni a Xiaomi márkahűségem és átértékelni a dolgot.
Sokáig nem tartott rájönnöm, hogy nem mindenre a Xiaomi a legjobb megoldás
Körbenéztem az Asus routerek terén és azt hiszem maradok is ennél a márkánál.Tulajdonképpen amit szeretnék:
- LAN-on kihajtani 6-700 Mbit-et és 2-300 Mbitet felfelé.
Összesen egy eszköz lenne LAN-on, egy Androidos TV box. (nyilván gigabites LAN-al)- WIFI-n pedig amennyire lehet szeretném kihasználni az AC előnyeit.
Ezért szeretném ha legalább 300 Mbitet szórna a lakásban.
A WIFI-n lógna összesen 4 mobil eszköz, (melyből 3 db 5G-n egy pedig 2.4G-n) 1 TV és egy asztali PC a fentebb tárgyalt eszközzel USB3-on keresztül.Ezekhez az igényekhez szerinted melyik Asus router illeszkedik a legjobban?
Két típust néztem nagy hirtelen:
- ASUS RT-AC1200G Plus
- ASUS RT-AC68UIlletve érdekelne típusajánlás tőled is.
Köszi szépen!
[ Szerkesztve ]
-
harom.14
tag
Sziasztok!
Szerintetek megéri most egy Xiaomi Router 3G mindennel együtt 15500 Ft-ért? A mini áfával 8700 lenne, a sima 3-as pedig 9900 Ft. A netem most 100/50-es, és ez a legkisebb csomag, erre ha jól sejtem már kell a 3G verzió. (Mások itt a fórumon 50Mbs-es letöltést írtak a Minivel)
Esetleg van tippetek hasonló ac routerre ilyen áron? Egyáltalán nem ragaszkodom a xiaomi-hoz, de sok jó és olcsó cuccuk van, most már lehet ki kéne próbálni egyetHi! I'm a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
-
woodworm
veterán
válasz harom.14 #668 üzenetére
A 3G-vel összevethető router a d-link dir-860l b1, de abban kevesebb ram és flash van. Az ára is hasonló, bár az áfa és a hazai gari sokat jelenthet. A mindennel együtt mit jelent? A bangoodon 14500-ért láttam tn-nel, két héttel ezelőtt 13 alatt volt preorderben.
Mindenesetre a xiaominak is van pár hátránya, a legfőbb, hogy nem bíz sokat az userre és néhány beállítás elég korlátozott. Pl. a telekom hálózatában iptv-vel nem túl jól működik, jelismétlőként váltott frekvencián működik (2,4 GHz-en vesz, 5 GHz-en ad vagy vice versa.)
Ha elérhető lesz rá, akkor padavannal vagy ledével mutatja meg igazán a karmait, mert amúgy nagyon erős hardver. De a korábban említett 860l-en már jelenleg is működnek.A mini max. sebessége nem 50Mbit. Nálam kábelen és mindkét wifi sávon átjött a 100-as lanból adódó ~90Mbit.
-
harom.14
tag
válasz woodworm #669 üzenetére
Köszi a gyors választ!
A mindennel együtt azt jelenti, hogy gearbesten $49.89 plusz az EU Express vámmentes szállítás.
Padavannál használnám majd, ha csinálnak rá, amit elég esélyesnek érzek. Addig elleszek a gyári rommal is.
A legfőbb szempont most a hatótáv/jelerősség lenne amúgy. Jelenleg egy párezres Zyxel van, de az a hátsó szobából sokszor gyenge vagy meg is szakad. Ráadásul, ettől függetlenül, újra kell indítanom majdnem minden nap a routert, mert elveszti a netet.
Pont a dir-860L-t néztem még 17-ért az extreme-ből. Vajon annak erősebb lenne a wifije? Ennek amúgy nagyon bejön a designja.
Kösz a sebesség infót, akkor igazából a mini sem olyan rossz, féláron - ha nem váltok nagyobb csomagra.Hi! I'm a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
-
harom.14
tag
válasz woodworm #669 üzenetére
Hu, most nézem az árukereső vélemények között szörnyen lehúzzák ezt a DLinket, főleg szakadozó netre hivatkoznak. Többek között ez zavar a jelenlegi routerben is.
Hi! I'm a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
-
woodworm
veterán
válasz harom.14 #670 üzenetére
A router 3 esete alapján nem biztos, hogy veszélymentes a padavan felrakása. Nehéz kibogarászni az orosz fórumról, de nem 100%-os a flash chip meghajtója és az ubootban is trükköztek valamivel, ezért hajlamos néha összeomlani a fájlrendszer. Ha ezt örökli a 3g, akkor lesz némi veszélye az áttérésnek.
A 860l olcsóbb egy ezressel az emagon. Eddig még mindkét oldalról a b1-es jött.
A szakadozásoknak nem a hardver az oka, hanem a d-link gyenge szoftvere és dobálja az ipv6 csatlakozást. Lede-n a wifi nem tökéletes mindenkinél, de folyamatosan fejlesztik, ill. padavan alatt volt valakiknek csatlakozási problémája androidos telefonnal. Mivel azonos drivert használnak, ez utóbbi előjöhet a xiaominál is.
Hatótávban, szórásképben a nálam eddig megfordult routereknél jobb volt (1043v1, wdr3600, c5, mini) -
Black&White
addikt
Ha valakit érdekel, elmondom:
sikerült szert tennem egy Mi 3 Pro routerre.
Bár specifikációban eléggé elmarad a HD variánstól, alapvetően elégedett vagyok vele.
Gyárilag a legújabb china stable firmware-rel érkezett, de sajnos az 5ghz-es hálózattal gondok voktak.Ezt amúgy egy taiwani firmware downgrade-del sikerül orvosolni.
Erről annyit érdemes tudni, hogy alapból tartalmazza az angol nyelvet, illetve lehet választani hong-kongi lokációt, amivel az 5ghz-es sávot is sikerült életre kelteni.
Sajnos csak 100/100-as netem van, így nem tudom letesztelni mit mutat egy komolyabb nettel, de ezt röhögve viszi.
Ha kell még valami infó a gyári firm-el kapcsolatban, kérdezzetek.
Üdv[ Szerkesztve ]
-
pulpi
csendes tag
Sziasztok
Nézegetem én is az új xiaomi wifi 3g-t. Most jelenleg egy mini-m van ami padavannal beton stabilan megy. Viszont csak usb 2.0-van rajta és a netemet sem tudom kihasználni vele mert csak 100-as a portja. Ezért gondolkozom ezen az új fajtán. Nem tudom, hogy gyári fw-ben mi van benne és az app-ban.
Az érdekelne, hogy a gyári romra lehet e rakni torrent klienst, illetve tud e dlna-t?
Vagy érdemes addig várni vele amíg erre is csinálnak padavant?Köszi
Pulpi
-
blash
tag
Ez a MI 3G csak kínai verzió, kínai felülettel, adapterrel. Megvárnám, hogy legyen padavan tamogatása, meg még jobb lenne, ha eu adapterrel is árulnák, mint az előd MI 3-at. Elvileg a MI 3 gyári firmware-jében is van transmission, csak épp nem tölt felfelé. Bár erről csak olvastam, mert rögtön tettem is rá prometheus szkripttel a padavan firmware-t. Ha jól rémlik ezek a leírások alapján csináltam: miui foruma, reddit. Április óta használom, azóta stabilan működik. Egy 64 gigás Sandisk Ultra Fit pendrive-ot tettem bele, ami alig áll ki a routerből, bár kicsit melegszik letöltéskor, de azért nem vészesen.
[ Szerkesztve ]
-
pulpi
csendes tag
Köszi a választ. Nekem is prometheussal van fent. Én egy orosz oldal és a google translate segítségével raktam fel + segített nagyon sokat woodworm forumtárs is. Azóta tökéletesen megy a wifi meg a fel le töltés is, csak az usb 3 miatt akartam cserélni mert a letöltésnél ott van a szűk keresztmetszet. Az írási sebesség miatt tölt lassabban. Meg idén november kürül bővítek netet is most 120 megás van, amivel ki tudok hozni 80-90-et ezzel a routerrel. De ha bővítek 500-ra vagy 1000-re akkor már elég karcsú lesz.
-
woodworm
veterán
Routerek esetén általában nem az usb lehetőségei korlátozzák az elérhető letöltési sebességet. A 3g-n hiába lesz usb3, a letöltési sebesség 5-10 MB között lesz. Ami egyértelműen gyorsabb az a hálózati megosztás, íráskor 30 MB/s, olvasáskor akár 100 MB/s körüli sebességek is elérhetőek.
-
blash
tag
válasz woodworm #679 üzenetére
Az jo, ha mar van a prometheusban, kar, hogy nem forrasztanak ra gyarilag soros csatlakozokat.
"Routerek esetén általában nem az usb lehetőségei korlátozzák az elérhető letöltési sebességet. A 3g-n hiába lesz usb3, a letöltési sebesség 5-10 MB között lesz."
A letoltesi sebesseg miert korlatozodna ekkora sebessegre? Hisz mar nem szazas a lan a 3G-ben, hanem gigas.
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
Eddig még minden flashelésemnél elboldogultam egykezesen, a másikkal tartottam a kábelt.
Ennyi a proci torrentes tudása és ez még az erősebbek közé tartozik. Hálózati másolásnál ~30 MB/s-os írási és 60-70 MB/s-os olvasási sebességet értem el a hasonló hardvert tartalmazó dir-860l b1-essel. Természetesen ez függ az usb-s háttértár típusától, vannak ennél jobb eredmények is.
Wan-lan irányban nincs korlát, a mögötte lévő gépen múlik a letöltési sebesség.Jelenleg egyébként jó árban van a banggoodon, appból fizetve 10500 Ft-ba kerül.
-
Szoszo94
őstag
Üdv Urak!
Kellene egy kis help.
Albérletbe költöztünk, Telekomos a fő router, amihez nem nyúlhatok, mégcsak LAN kábelt sem tudok áthúzni - főbérlő az ikerház másik oldalán, kaptunk egy jelszót és netezhetünk azon. Viszont nekem ugye itt a felokosított Prometheus-os Mi router, az egész hálózat bekonfigolva (DLNA, Samba, stb), ráadásul elég gyenge a lakás töb bpontján a wifi.Na de ez mindegy is, a lényeg: a TP-Link routeremet (amit szülőknek otthon hagytam) be tudtam állítani OpenWRT-vel, hogy AP módban wifiről is továbbítsa a jelet (ez lenne a repeater mód, ha jól tévedek), viszont a Prometheus-ban csak a sima, WAN-os AP van, amit csak kábellel tudnék használni. Most akarok fordítani egy új rendszert (beállításokat kimentettem, remélem vissza is tölti majd), hátha bele tették már - viszont ha valaki használja még ezt a rendszert és tudna ebben nekem segíteni, azt megköszönném OpenWRT alatt nem volt stabil a router, ezzel a Prometheussal viszont már fél éve stabilan fut, úgyhogy maradnék ezen a vonalon ha lehet
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
woodworm
veterán
válasz Szoszo94 #682 üzenetére
Ez nem így van!
Most pont nem vagyok mellette, de a wifinél be tudod állítani, hogy milyen módon működjön (ap, client+ap, bridged client+ap). Nálam a lan beállításoknál van neki adva egy fix ip a másik router dhcp tartományán kívülről, ap módba kapcsoltam a módválasztónál, a wifinél pedig bridged client+ap módba kapcsoltam. Így a fő routerrel van egy hálózatban, az adja neki és a klienseknek is az ip-címet. -
Szoszo94
őstag
válasz woodworm #683 üzenetére
Na rakok ide képet, lehet akkor túl régi már a rendszerem, de sehol nem találtam ezeket
Viszont köszönöm a gyors reakciót, ezek szerint van remény
Mindjárt rakom ide a kéepket, csak ugrálni kell most a router és a wifi közt, hogy legyen netem is elküldeniÓóóóó hogy az a...tényleg, ott van a Wireless fülön (2.4-re néztem rá) a Bridge lap Néztem mindenhol, de itt bevallom nem kerestem, azt gondoltam itt nem lehet. Na akkor már csak konfigolnom kell
[ Szerkesztve ]
-
Szoszo94
őstag
válasz Szoszo94 #684 üzenetére
Nincs több kérdés, sikerült!! Köszi az infót, ha nem segítesz, akkor meg is akadok, elég volt ennyi, hogy elmondtad hol keressem
Amit csináltam:
192.16.1.1
Wireless 2.4GHz menü
Bridge lap
Wireless Operation mode: AP-Client + AP
Wireless AP-Client Role: WAN (Wireless ISP)
Radio Channel:Autoseek pipa
Illetve kitöltöttem a router adatait, amire csatlakozni akartamKöszönöm szépen!! Azért ha már nekiálltam, fordítok egy rendszert, már csak próbaképp is, ha fel se teszem akkor is
-
Szoszo94
őstag
válasz woodworm #686 üzenetére
192.168.0.1 a gateway, 0. után oszt ki, a Xiaomi pedig 1.1-en van. Szerinted oszthat ki 192.168.1.X-es címet a Telekomos router? Szerintem nem, de ha Te azt mondod én hiszek Neked Viszont akkor hol tudok fix IP-t kérni a routernek? Illetve jó az Ap-Client+AP, vagy legyen AP-Client és AP disabled?
[ Szerkesztve ]
-
Szoszo94
őstag
-
pulpi
csendes tag
Hali
Hétvégén volt egy pár áramszünet ami miatt a routeren a prometheus visszaállt gyári beállításokba. Gyorsan vissza tudtam állítani mindent azzal semmi gond nem volt. Viszont a 5GHz wifi jel erősségem most egy kicsit gyenkének érzem. Mit kell állítanom hogy erősebb legyen? A strenghtet néztem ott 100%- on van. Lehet valamit állítani még?
-
Szoszo94
őstag
válasz woodworm #692 üzenetére
Na kicsit tesztelgettem a hálózatot, úgy lett stabil. hogy AP disabled-re raktam a 2.4-es sávot és 5GHz-en szórja tovább a netet a picike. Majdnem minden eszköz itthon 5GHz-et is tud (telefonok, TV, gép, egyik tab - a másiknak tovább szóratom a gépről 2.4-es sávon ), úgyhogy minden okénak tűnik
google.com-ot pingelve:
Speedof.me eredmény 20/1-es T-Home nettel[ Szerkesztve ]
-
Szoszo94
őstag
válasz Szoszo94 #694 üzenetére
Csak nem lesz jó ez így sajnos...estére sokan kapcsolják be úgy tűnik a gépeket, leesik 1-3Mbps-ra a net, semmit sem tölt be percekig, ping szintén az egekben...természetesen egyből telefonnal a fő routerre kapcsolódva is ez a szitu
Úgyhogy valszeg mobilnet lesz a vége, itt jön a kérdés: valaki használ USB hubot? Vennék egy aktívat, menne bele a HDD és a dongle (amit ha jól láttam kezel a Prometheus), van aki így használja? Ha ez menne neki, akkor nem szenvedek tovább ezzel a nettel
(Kimentem egy cigire, mikor vissza értem, még nem küldte el ezt a hsz-t Remélem a szerkesztés még bele fog férni az 5percbe )
[ Szerkesztve ]
-
blash
tag
válasz woodworm #681 üzenetére
Ah, hogy a torrenttel elerheto legnagyobb sebessegre ertetted azt a sebesseget.
Mas valami: probaltam masik juzert letrehozni, hogy ne az alapbol root jogu admin hasznaljam mindenre. Ez alapjan csinaltam, de nem jon ossze: http://wiki.openwrt.org/doc/howto/secure.access#create_a_non-privileged_user_in_openwrt
Megoldhato ez egyszeruen? Mert napok ota ezzel szivok.
-
Szoszo94
őstag
válasz HornedReaper #697 üzenetére
uGreen van otthon, az bevált, most mobilról nem tudom linkelni. Viszont laptop vinyó van külső házban és azt viszi a gyári USB-n a router, úgyhogy elvileg nem is kéne a táp, de azért a dongle-nek is van fogyasztása, így a biztos
Na megvan!
Ugreen USB HUB 4 Port High Speed USB 2.0 OTG Hub with Stand Power Interface Micro USB Splitter for Notebook Computer Laptop PC
http://s.aliexpress.com/6nEvi6fE
(from AliExpress Android)
8$ volt akciósan mikor vettem
Rokon kapta ajándékba tőlem, rajta van a wifi adapter, webkamera, illetve telefont tölt róla. Sajnos nem mértem le, hogy mit bír leadni, de nekem egy ilyen elég is lenne[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- Peugeot, Citroën topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- iPad topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- Cooler Master 240L core white Vízhűtés!
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest