Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Csabo007 #9750 üzenetére
Sajnos az egyetlen "megoldás", hogy várod az újabb frissítést. A legutóbbi ugyanis parádésan sz@rra sikeredett (vissza is vonta a Xiaomi).
#9749 smkb
Nem ismerem a 2nd gen. működését, de akkor ezek szerint a távvezérlőjén lévő hangerőszabályzó nem a box hangerejét állítja, hanem a TV-jét? De, utóbbit, hogyan? Honnan tudja milyen TV-ről van szó? Az infra a távvezérlőn nem csak arra van, hogy a box-ot ki lehessen rendesen kapcsolni? -
lala666
senior tag
válasz Hege1234 #9757 üzenetére
Nem volt elég amúgy a tv által adott energia usb ről, kénytelen voltam az adaptert használni. Pedig bekapcsolt ,párosította látatlanba a távot is.
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
törölt tag
Nagyon nehéz korábbi verzióra visszaállítani egy Mi Box S-t? HBO Maxon nem lehet végignézni egy 2 órás filmet. Elkezd elmenni a hang néhány percenként, és az újraindítás sem segít. Választhatok hogy befejezem így, vagy nézem Kodi addonnal, amivel meg szaggat....
Mindjárt kivágom az ablakon ezt a szart.
-
Gabi822
csendes tag
Sziasztok! Vásároltunk egy Xiaomi tv box S MDZ-28-AA- t. Pendriv- ról hogy lehet filmet nézni? VLC KODI MX nem lát semmit vagy üres mappákat. Mit rontunk el? Köszi a segitséget.
-
Madoc
veterán
Srácok van valami gomb kombináció amivel bekapcsolva a mi stick alap képbeállitásokkal indul? Másik tv-re dugtam de nincs kép. Tv-t bekapcsolja cec-el.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Madoc
veterán
válasz #42308056 #9766 üzenetére
Nincs kép ennyi van a tv-n bármelyik hdmi-be dugom. A másik tv el van csomagolva (költözünk) amibe volt igy az nem játszik hogy abba átállitsak bármit is.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Madoc
veterán
válasz RedCactus #9768 üzenetére
Tápegységről van tápja nem a tv-ről.
Köszi hogy találgattok de ezen már túl vagyok. Boot gombkombinációt kérdeztem hogy van-e. De majd hard resetelem, azt találtam.Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
RedCactus
senior tag
Nem tudom ez a megoldás tényleg működik e , de talán egy próbát megér.
-
Criminal017
őstag
Elindult egy újabb frissítés, forrás: [link]
-
Cr00py
senior tag
válasz Criminal017 #9772 üzenetére
Ennyi korábbi blama után ez a " Perfect system stability " elég vicces.
Én személy szerint várok. Az előző szuper update-t is hanyagoltam. Jelenleg működik, addig nem bántom. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Criminal017 #9772 üzenetére
A link szerint ez a gen. 2-re jött (a saját gen. 1-et még nem tudtam megnézni).
A múltkori nagyszerű frissítés után lehet az lesz, hogy mindenki a másikra (ezáltal a tapasztalatokra) vár majd, így senki sem fogja feltenni.
Egyszerre röhejes, és szomorú ... -
bagoly71.
tag
Két Gen. 1-sem van, egyiknél sem ad fel új sztorit.
Most írjam, hogy hála az égnek.... -
törölt tag
Én feltenném pedig, eléggé szétszarta az előző frissítés még gyári visszaállítás után is a streaminget... Se Kodi addonnal se natív HBO Max appal nem jó.
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Egy ilyen Gen.2-es box-al szenvedek, trust vezetéknélküli bill+tapipad kombót nem ismer fel, és sima vezetéknélküli egeret se. Az a gyanúm, hogy valamit esetleg be kéne előtte állítani? -
Levente1991
tag
Sziasztok!
Nem igazán vagyok kibékülve Mi Box 3 alatt a pár hete magától frissülő kinézettel.
Tud valaki Play áruházon kívül egyéb launcherekhez elérhetőséget?
Illetve ezeket lehetséges úgy beállítani, hogy már a box indításakor is a kiválasztott launcher fogadjon, ne az alap gyári?Köszönöm szépen a javaslatokat!
-
bupemko
senior tag
válasz Levente1991 #9780 üzenetére
Ha visszaolvasol, akkor volt pár beszámoló alternatív kezdőképernyőről.
Nekem ki kellett reset-elnem a Mi Box S gen1-et, ezzel átmenetileg visszajött a régi kinézet, úgyhogy gondolom valamelyik komponens app frissítésének köszönhető az új layout.
Szóval akár reset, akár frissítés eltávolítása is jó lehet neked. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Levente1991 #9780 üzenetére
Nekem sokáig az ATV Launcher Pro volt fenn, most pedig Emotn UI. Utóbbi jóval egyszerűbb (talán kevesebb tárhelyet és memóriát is igényel), de a célnak (háttérkép, időjárás, memória "tisztítás", 3rd party alkalmazások indítása) nekem megfelel.
Úgy látom van új(abb) launcher is: Super Smart TV LauncherHa pedig azt szeretnéd, hogy a home gombra se jöjjön vissza a régi (ill. újraindítást követően), akkor ADB-n keresztül (ehhez kell egy USB-A ↔ USB-A kábel) le kell tiltani a com.google.android.tvlauncher -t.
-
Levente1991
tag
válasz <Adamsky> #9782 üzenetére
bupemko, <Adamsky>: köszönöm mindkettőtöknek, mindkét megoldás megfontolandó és hasznos!
<Adamsky>: nincs ilyen kábelem, de ha beszerzek egyet, akkor mi a menete ennek a com.google.android.tvlauncher tiltásnak? Megmondom őszintén, első olvasásra - még nem próbáltam ki amit írtál - józan paraszti ésszel gondolkodva az alkalmazások - rendszeralkalmazások közé belépve és egyszerűen letiltva a fenti műveletet nem érem el a kívánt eredményt, mindenképpen szükséges a kábel?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Levente1991 #9783 üzenetére
A kábel - tapasztalatom szerint - igazából egyszer (amíg be nem kapcsolod a wireless ADB-t) kell. Szóval kölcsönös is kérhetsz egyet, ha valakinek van az ismerősi körben.
A folyamat kb. (mert fejből írom) ez:
• összekötöd a box-ot a gépeddel (az előbb említett kábellel)
• dev. options-ben be kell kapcsolni az USB debugging-ot
• a cmd-ben kiadod, hogyadb devices -l
ekkor úgy rémlik csatlakozik is a box-ra
• kiadod a parancsot:adb shell pm disable-user --user 0 com.google.android.tvlauncher
kb. ennyi.
Ja, igen! Az ADB-hez én a Minimal ADB Tool-t telepítettem.
Pár fontos dolog: Mielőtt letiltod a gyári launcher-t, tedd fel a választott 3rd party-t. Az USB debugging-ot ne hagyd bekapcsolva, különben nem fog működni az USB csatlakozód a box-on. Visszaaktiválni azadb shell pm enable com.google.android.tvlauncher
paranccsal tudod a gyárit.Abban igazad van, hogy ez pont ugyanaz a folyamat, mint mikor letiltasz egy alkalmazást, viszont az a gond, hogy van egy rakat app, amit nem tudsz tiltani (a "disable" gomb szürke), ezért kell ez az ADB-s mókolás. A visszakapcsolást egyébként talán a box-on is meg tudod tenni (nem kell a fenti ... pm enable ...).
Hasznos még az
adb shell pm list packages -d
, amivel ki tudod listázni a letiltott alkalmazásokat. Egyébként ezek után nagy a kísértés, hogy az ember letiltson még pár tök felesleges dolgot (ezzel értékes RAM-ot területet nyerve)
Nálam pl. ezek biztosan le vannak letiltva (meg még talán más is):
com.google.android.inputmethod.japanese
com.google.android.videos
com.google.android.play.games
com.google.android.music
Ezeket pedig a neten keresgélve találtam (factory reset terhe mellett lehet ezzel próbálkozni).
mitv.service
com.mitv.download.service
com.mitv.tvhome.atv
com.xiaomi.mitv.updateservice
com.mitv.videoplayer
com.mitv.milinkservice
com.mitv.tvhome.michannel
com.xiaomi.android.tvsetup.partnercustomizer
com.xiaomi.mitv.res
tv.alphonso.alphonso_eula -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Levente1991 #9785 üzenetére
Nincs mit! Itt egy friss lista, hogy nálam mi van tiltva:
com.android.cts.priv.ctsshim
com.google.android.marvin.talkback
com.android.camera2
com.google.android.apps.inputmethod.hindi
com.mitv.tvhome.atv
com.google.android.tv
com.amazon.amazonvideo.livingroom
com.android.printspooler
com.xiaomi.mitv.updateservice
com.google.android.tvlauncher
com.google.android.syncadapters.contacts
com.google.android.youtube.tvmusic
com.google.android.partnersetup
com.google.android.videos
com.google.android.feedback
com.google.android.syncadapters.calendar
com.miui.tv.analytics
com.mitv.milinkservice
com.mitv.tvhome.michannel
com.google.android.play.games
com.netflix.ninja
com.android.providers.contactsJa, és egy "pro tipp": ADB AppControl
Elég jó kis tool. A korábban leírt ADB-s "mókolást" egyszerűsíti le pár kattintásra. -
Levente1991
tag
válasz <Adamsky> #9786 üzenetére
Köszönöm ezt is!
Nálam a hagyományos alkalmazás tiltással kb. minden tiltva van, csak a Kodi, Plex, SmartTubeNext, meg a Send Files to TV van telepítve, és 1,5 GB szabad helyem van, nem lassú és nem akadozik semmi.
A launcher-kérdést a com.google.android.tvlauncher frissítéseinek törlésével megoldottam, visszajött a korábbi felület, de beszerzek majd egy USB A-A kábelt, és megnézem a másik alternatívát is, ezek után már csak kíváncsiságból is.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Levente1991 #9787 üzenetére
" ... megnézem a másik alternatívát is ... " - azt a kábel érkezéséig is meg tudod nézni. Ugyanúgy el tudod indítani mint egy 3rd party app-ot. Annyi csak, hogy a home gombra és a restrart-ra visszajön a gyári (ill. ott figyel a memóriában).
-
RedCactus
senior tag
válasz Levente1991 #9789 üzenetére
MI Box S-re most nálam megjelent egy frissítés, ami gondolom az előző fiaskót javítani hivatott. 833MB.
-
törölt tag
válasz Criminal017 #9791 üzenetére
Mik a tapasztalatok?
-
törölt tag
Remek az új frissítés, 10 percenként elkezd szaggatni a lejátszott film....
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz #42308056 #9795 üzenetére
Közben megnéztem, és a 9-es droid-ra - ezek szerint kijelenthetjük - hál' Istennek nem jött semmi. Úgy látom, hogy ti - akik frissítettek 12-re - nyertetek egy beta-tesztelői pozit a Xiaomi-nál.
"HBO Max addon viszont ... " - ja, kérem! Tessék a natív app-ot használni (mondják majd erre ők)!
-
Levente1991
tag
válasz <Adamsky> #9786 üzenetére
Szia!
Beszereztem egy USB A - USB A kábelt és a linkelt program segítségével sikerült leváltanom a gyári launchert, újraindítás után is a választott Emotn UI bootol be, valamint jónéhány tiltott appot végleg töröltem, így tényleg csak a korábban említett appjaim maradtak meg és van 3 GB szabad helyem.
Köszönöm szépen mégegyszer!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest