Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• <Adamsky>

nagyúr

válasz Levente1991 #9783 üzenetére

A kábel - tapasztalatom szerint - igazából egyszer (amíg be nem kapcsolod a wireless ADB-t) kell. Szóval kölcsönös is kérhetsz egyet, ha valakinek van az ismerősi körben.

A folyamat kb. (mert fejből írom) ez:
    • összekötöd a box-ot a gépeddel (az előbb említett kábellel)
    • dev. options-ben be kell kapcsolni az USB debugging-ot
    • a cmd-ben kiadod, hogy adb devices -l ekkor úgy rémlik csatlakozik is a box-ra
    • kiadod a parancsot: adb shell pm disable-user --user 0 com.google.android.tvlauncher

kb. ennyi.
    Ja, igen! Az ADB-hez én a Minimal ADB Tool-t telepítettem.
    Pár fontos dolog: Mielőtt letiltod a gyári launcher-t, tedd fel a választott 3rd party-t. Az USB debugging-ot ne hagyd bekapcsolva, különben nem fog működni az USB csatlakozód a box-on. Visszaaktiválni az adb shell pm enable com.google.android.tvlauncher paranccsal tudod a gyárit.

Abban igazad van, hogy ez pont ugyanaz a folyamat, mint mikor letiltasz egy alkalmazást, viszont az a gond, hogy van egy rakat app, amit nem tudsz tiltani (a "disable" gomb szürke), ezért kell ez az ADB-s mókolás. A visszakapcsolást egyébként talán a box-on is meg tudod tenni (nem kell a fenti ... pm enable ...).

Hasznos még az adb shell pm list packages -d, amivel ki tudod listázni a letiltott alkalmazásokat. Egyébként ezek után nagy a kísértés, hogy az ember letiltson még pár tök felesleges dolgot (ezzel értékes RAM-ot területet nyerve)
    Nálam pl. ezek biztosan le vannak letiltva (meg még talán más is):
    com.google.android.inputmethod.japanese
    com.google.android.videos
    com.google.android.play.games
    com.google.android.music
    Ezeket pedig a neten keresgélve találtam (factory reset terhe mellett lehet ezzel próbálkozni).
    mitv.service
    com.mitv.download.service
    com.mitv.tvhome.atv
    com.xiaomi.mitv.updateservice
    com.mitv.videoplayer
    com.mitv.milinkservice
    com.mitv.tvhome.michannel
    com.xiaomi.android.tvsetup.partnercustomizer
    com.xiaomi.mitv.res
    tv.alphonso.alphonso_eula

Új hozzászólás Aktív témák