Új hozzászólás Aktív témák

  • Kleroo

    veterán

    tegnap próbálgattam a nemrég linkelt legújabb gcam-et. Kb visítva fostam be h mit művel a nigth üzemmód. Konkrétan nem értem hogyan műveli ezt. ISO-záridők csekkolásával is csak fejet tudtam vakarni. Egész hasonló ISO-kra és záridőkre kényszerítve is undorítóan zajmentes, részletgazdag és világos képek születtek. :D A tipikusan nehéz terep, amikor a végtelenül árnyékos egysíkú kontrasztszegény tárgyakat próbálgattam. A gyári szoftver nagyon jó. nem lesz lilás szivárványmintás borzalom a kép, csak erősen pacás, részlettelen. De a night mode kb KATT mintha egy 1" érzékelőre lenne hirtelen kicserélve. Alig van zaj, és olyan részletek jelennek meg amit sehogysem bírnék belelátni a gyári app által készítettbe.
    KB CSI effekt. "élesítést kolléga" :D

    Amúgy feltűnt hogy a tele kamera egy borzalom gyengébb fényben, és a nagylátóból kicroppolva fényévekkel jobb a végeredmény. mint ahogy azis, hogy már a gyári szoft is tudja ezt, és adott fény mellett át sem vált telére. :) smart. Viszont kicsit értelmetlennek érzem így a tele kamerát. ha ekv 100m lenne (4x zoom) akkor azt mondom ok, azt már nem nagyon lehetne croppal megközelíteni, és protrézni is jó lenne ténylegesen. De így szinte nincs értelme. Majd szikrázó napsütésben ki kell próbálni, lehet a voodoo képességű gcam többet tud kipréselni nappal is a nagylátóból.
    Szóval számomra egyértelműen zsákutca ez a duplakamerás trend ebben a formában. és 3-4év múlva csak röhögünk rajta h milyen hülyeség ennyi HW-t bepakolni ami kb végül ugyanazt tudja.

    Hodor. Hodor? Hodooor!

Új hozzászólás Aktív témák