Új hozzászólás Aktív témák

  • tibi020

    tag

    Sziasztok!

    Ritkán szoktam ide írni, de volt kérdés a pixel experience rom, és mivel úgy néz ki most eltaláltam valamit igy megosztom tapasztalataimat.
    Elöljáróban annyi, hogy évek óta használok xiaomi telefonokat és mindig is bátran cserélgettem a romokat.
    Első körben dual boottal próbálkoztam, azaz a miui volt a fő rom és mellette próbálgattam különböző romokat.
    Ez is működik sok jó leírás van az xda-n ezekről.
    De igazából tökéletes sosem lesz így, mert ezt, csak sejtem, különböző particiókat egyszerre használ a két vagy három rom és ez hosszú távon nem tesz jót az oprendszereknek. Főleg ha magisk is megy és egyéb nyalánkságok.
    De tiszta telepítéssel, azaz ha csak egy romot használunk ez a pixel rom nagyon ott van.
    Bár próbáltam a pixel3rom-ot is, de különbséget a mindennapi használatban én nem vettem észre, max azt hogy a telefon mindenhol pixel 3 ként ismerteti fel magát, de pl. a benchmark programokat nem tudja átverni azok hamis szoftvernek látják. Ettől még tökéletes az is. Vissza térve a pixel experience utolsó verziójára , az kell mondjam nagyon jó lett. Főleg az értesítések érkezése olyan ahogy azt Google barátunk megálmodta , ebben verhetetlen, ezenkívül még kiemelném hogy akik Bluetooth fülesbe gondolkodnak vagy már használják is, nekik is jó választás, mivel tudja az aptx szabványokat bár igazából csak az aac-t engedi nekem az én fülesemmel, itt még nem bírtam kideríteni mi miatt nem megy az aptx, azaz selytem, nincs a romba a konfiguráció hozzá, de a miui legújabban még csak sbc van és szembe azaz fülbe ötlő a különbség. Huhh kicsit sokat írtam a lényeg, hogy aki kiszeretné próbálni maximálisan tartsa be a az xda-n leírtakat, azt már nem is írom hogy nyitott bootloader meg ilyenek....
    Adatvesztés természetes mivel tiszta telepítés kell, de most már a legújabb miui romok tudnak googleba is menteni és onnan vissza állítani, úgy hogy egy teljes procedúra kb. Fél óra . De azért egyes dolgokat nem tud vissza állítani, ilyenek a miui saját programjai pl. Jegyzetek stb. A fényképek, névjegyek, sms, programok, ha miuin is a Google felhőbe mented vissza állnak, de azért inkább legyen valahol mentésed. Amúgy remekül működik pendrivevel a telefon, én onnan telepitek mindig és oda is mentek, ajánlom ezt mindenkinek aki ilyesmik tervez csinálni.
    AnTuTu remek, deepsleep is. Hajrá.

Új hozzászólás Aktív témák