Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerii
addikt
Üdv!
Feltettem a gyári 12-es frissítést, sikerült az iphone majmoló alsó csíkot eltűntetnem, de a rohadt lassú scrollozást hogy lehet visszaállítani gyorsabbra, hoyg többet görgessen egy mozdulatra?
Ráadásul nem is annyira érzékeli az érintéseket a kijelző szerintem.Komolyan, ha ennyire lemásolnak minden balfaszságot, a következő telóm tuti nem Xiaomi lesz mostmár...
-
nagyúr
-
gergo456
csendes tag
válasz Napfénysüti #19152 üzenetére
Beállítások - További beállítások - Képernyő vezérlési mód - Teljes képernyő jelzésének elrejtése pipa
-
nagyúr
-
gergo456
csendes tag
válasz Napfénysüti #19154 üzenetére
Igazán nincs mit. Én is ma frissítettem és engem is idegesített. 😀 Odavonzotta a tekintetet. Igazából a funkcióját sem nagyon értem..
-
Smiro
senior tag
Nálam érintés és scroll is rendben. Nem hinném, hogy erről a "saomi" tehet, egyedi hiba lehet nálad. Olyan userrel meg nem találkoztam, aki a telefonját ne szidta volna valamiért. A lányom rohadt drága Samuja kijelzője beégett, akku kuka, 2 éves telefon. Másik lányom almása koppant enyhén, kijelző repedés, közel fél milla volt. Harmadik a hülyevejkót szidja, az olcsóbb telefon, de kamera, merülés és jelfogás problem. Szóval inkább a hiba okot kell feltárni szerintem, de akár ne vegyél többet Xiaomit, ahogy írod
-
lovas93
tag
Sziasztok! Én is telepítettem a MIUI 12 Globalt. Az eddigi tapasztalatok számomra, hogy az elején tényleg gyorsabban merül a telefon, már most reggel 90% alatt vagyok, de a nap végére nagyságrendileg ugyanannyira merül le, mint a 11-nél. Amit még észrevettem, hogy a feloldás lassabb lett, mind arcalapú feloldásnál, mind ujjlenyomatosnál lassabban úsznak be az ikonok és kis fáziskésés is van benne. A sötét háttér probléma nálam is fennáll. Ami még érdekes, hogy nálam nem elérhető ez a jobbról balról lehúzható értesítési sáv, mindkét esetben ugyanaz jelenik meg. Ez a régió miatt lehet (Azerbajdzsán) vagy a Mi8 nem kapta meg ezt a funkciót? Köszi előre is!
-
st6969
őstag
Én sem tapasztaltam semmi problémát (egyelőre), se érintés jellegű, se scroll. Sőt, nálam ez a fehér csík sincs Pedig frissült 12-re.
#19148 kirk01
De van ilyen menüpont stabilon, eddig is volt. Be is van állítva, hogy "Tételek megjelenítése - Mindig".
Írja is lentebb, hogy "Az energiafogyasztás csökkentésének érdekében az elemek nem fognak megjelenni, ha a készülék hosszú ideig sötétben van". Nekem viszont pont ez kéne Mindegy, tudok élni nélküle. Főleg így, hogy most a 12-vel fade-elve jelenik meg a zárképernyő, sőt beraktak eleve valami sötétet, szóval ha éjszaka felébredek, és meg akarom nézni az időt, dupplakoppra nem égeti ki a szemem...szóval jó lesz ez így -
gallimi
tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Telepítettem az Lg ThinQ alkalmazást de nem fut rootolt készüléken. Elvileg magiks-ben a Magiks Hide- ban bent van a pipa. Mit lehet még tenni, hogy működjön.
-
Tarokk79
aktív tag
válasz Tarokk79 #19088 üzenetére
Újra raktam a rendszert és megjavult a SIM problémám. Örülök neki, így most elnapoltam a lecserélését. Viszont az USB csatalkozóval gond lehet, mert nem mindig veszi fel a töltést. Valaki már cserélt vagy cseréltetett ilyet? Van tapasztalat rá (hol, mennyiért, ...)?
Ha már elvinném szervízbe, akkor talán már az aksit is lehet érdemes lenne kicserélni. Arra van valami módszer, program, hogy mennyire jó az aksim még? -
havri1
félisten
válasz Tarokk79 #19171 üzenetére
Én tuti cserélnék, ha valamiért szét kellene szedni (2 éves elmúlt már az enyém).
Accu battery nevű app adhat egy hozzávetőleges infót az állapotról. Minél több ciklust mér, annál pontosabb. Tehát legalább 1 hétig használd. Első pár alkalom alatt nagyon ugrál az érték.
Nohhon akksikat dicsérik, én azt rendelnék kintről, és vinném a szervizbe.[ Szerkesztve ]
havri
-
Tarokk79
aktív tag
válasz havri1 #19173 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat. Kitakarítani mivel? Sűrített levegővel?
Lenne kérdésem a VoLTE, VoWiFi-vel kapcsolatosan. Nálam SIM1 Telekom, SIM2 Vodafone. Úgy olvastam, hogy a Vodafone-nál nincs VoWiFi és a VoLTE-t nem támogatja a készülékem. Viszont a telekomnál úgy olvastam mind a kettő van és mind a kettő elérhető MI8-cal.
Szóval a Telekommal kezdtem. Felhívtam őket, bekapcsolták, kaptam sms-eket. Utána beütöttem a *#*#86583#*#* kódot és engedélyeztem a VoLTE-t, de a beálltásoknál még mindig szürke.
A VoWiFi-nél meg [ez] alapján eljutottam ida, hogy a "setprop sys.usb.config diag,serial_cdev,rmnet,adb" parancs után felismerte a készüléket a gép, de a PDC nem ismerte fel a telefont.
-
havri1
félisten
válasz Tarokk79 #19174 üzenetére
Tisztítani? Mármint a csatlakozót? Nekem a féktisztító a bt headsetem mikrofonját kinyírta, én azt nem használnám. Óvatosan levegővel kezdeni, aztán tiszta alkohollal talán. Nézz bele, nincs e szösz, azt piszkáld ki fa pálcikával, ne fémmel!
Vodafonenál hivatalosan nem támogatott a készülék, de tudja. Írd be még1x a kódot, mert lehet most kapcsoltad ki Voda hívás alatt akkor működik, ha hívás közben van 4G, illetve a HD hang megjelenik a hívó neve mellett a kijelzőn.
Wifivel kapcs passz, sose volt vele dolgom.havri
-
nobillgates
tag
válasz Tarokk79 #19174 üzenetére
Ha lenyitod a PDC lenyílót ott sincs semmi? Ha van akkor arra kattints, ha nincs semmi akkor sztem drive gondod van. Egyébként szerintem ha sikerül is aktiválni a DT_Greece profilt, a Voda azzal sem működne csak a digi. Az egyik sim nekem is Voda, igaz feltöltős, de azon nem működik a VoWiFi.
Az XDA-s leírás alján vannak miniatűrök, ha arra kattintasz, láthatod, hogy hol és mit kellene látnod.[ Szerkesztve ]
-
Tarokk79
aktív tag
válasz nobillgates #19179 üzenetére
Köszönöm a segítségeket .
Az USB csatlakozót kitakarítottam és most úgy néz ki, hogy jó, de majd az idő eldönti.
Felraktam az AccuBattery programot egyelőre 53%-ot mond, de várok egy hetet vele.
A VoWiFi-nél meg tényleg driver hiba volt. Nem vettem észre a linket és nem raktam fel a legfrissebbet. Viszont most már mindent úgy látok, mint a leírásban, kivéve hogy mintha nem menne . Itt is a carrier check disabled a jó?
Most jelenleg a SIM1 a Telekom itt engedélyeztem a VoLTE és VoWiFi beállításokat a szolgáltatónál. A SIM2 Vodafone, ott nem tudtam, mert céges és nem tudtam elintézni. A következő beállításokat csináltam:
[kép] [kép] [kép] [kép]
Kell még valami? -
Tarokk79
aktív tag
Milyen mágneses kábelt?
Annyi kiegészítést tennék a tegnap estihez, hogy közben írt nekem a céges telefonos, hogy a Vodánál is be van kapcsolva a VoLTE és szerintem a VoWiFi is.
Ha látom az opciókat, akkor be van kapcsolva?
[kép] [kép]
Ha mind a kettőn be van kapcsolva, akkor az okozhat gondot?
A Voda-s VoWiFi-nél kell valami extra dolgot csinálni? -
nobillgates
tag
válasz Tarokk79 #19183 üzenetére
A tárcsázóba írt kód az csak a gombokat aktíválja, amivel be-ki tudod kapcsolni, de ettől a VoWiFi még nem fog működni, csak ha a PDC-vel aktiválni tudod. Ha működik akkor a státusz mezőt ha lehúzod akkor ezt kell látnod:
De előtte a PDC-n ezt :
Ha ez a profil aktív a DIGI-s simmel biztosan működik, de ahogy azt korábban is írtam, a Vodán nem. Ahhoz valőszínűleg valami más profilt kellene aktíválni, de hogy melyiket arról gőzöm sincs. Mint ahogy arról sem, hogy a DIGI-hez miért pont ezt kell aktíválni. Ha a WiFi-t kikapcsolom, akkor a VoLTE aktiválódik automatikusan, de mondom csak a DIGIN. A párom telenoros de nála is CSAK A DIGI működik. -
havri1
félisten
válasz nobillgates #19188 üzenetére
És amúgy ennek a VoWifinek mi értelme van? A hívás ingyenes? Vagy a minősége jobb?
havri
-
Corsa02
őstag
Sziasztok! Kellene egy kis segítség.
Nem rég lefrissült a teló a Miui 12-re (Global Stabil), de nem találok egy-két dolgot.
1.) Hova tűnt a Mi Video?? Hűlt helye van...
2.) Az irányítóközpontban nincs adatforgalom, pedig sokaknál látom...de én nem tudom odavarázsolni, mi a trükk?
3.) Szintén ir.központ: a nagy "buborékokat" nem lehet áthelyezni?Egyelőre ennyi :)
KösziThe Truth Is Out There --->
-
kurtuzov
senior tag
Én is hasonló mágneses kábelt használok (PZOZ márka), pont a porvédelem, csatoló szadizás miatt lett beszerezve, azóta szinte minden cucc megkapta a maga mágneses csatlakozóját. Tud adatátvitelt is (azért a recovery, meg ROM telepítés nálam hagyományos kábellel megy) és a gyorstöltés is működik.
-
Smiro
senior tag
Az enyém ovális, nem zavar, már megszoktam. Tokból kb 2-3 mm-re áll ki. Autóban legjobb, mert menet közben nem kell kínlódni, csak oda tartom és cuppan is rá. Ráadásul egy kábel mindenkinek mindenhol jó. Van vagy 6-7 kábel szabadon, töltő fejen, usb töltő elosztón, szóval mindenütt, ahol kellhet bárkinek.
-
Tarokk79
aktív tag
válasz nobillgates #19188 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztalos klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- ZIDOO médialejátszók
- Discord
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Okos Otthon / Smart Home
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva