Hirdetés
- Cyberpunk 2077
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5 Pro teszt
- War Thunder - MMO Combat Game
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Marvel Rivals - Középpontban Moon Knight
- Automobilista 2
- Marvel Snap
Új hozzászólás Aktív témák
-
kadarcsaba77
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Én kb. 2 hete vettem a 100 QCR-t. Tapasztalataim a következők:
A ZZ végű ROMot (ami nem volt rootolt) a fórumot olvasgatva a 2. napon lecseréltem a Wayteq oldaláról letölthetőre. A gép sebességével nincs baj, normálisan működik. A wifi ritkán nálam is eldobja a jelet (router közelében is), valamint alvó mód után általában ki és vissza kell kapcsolni, mert nem csatlakozik vissza. Sokkal érdekesebb a wifi átviteli sebessége, ami sokkal gyengébb, mint a telómé (HTC Sensation). Pl. egy Angry Birds Play Store-ról a telómra X idő alatt töltődik le, a tabletre meg 3X idő alatt...
Fagyások szintén előfordulnak néha (PVZ2 alatt, Chrome böngészés alatt). Akksival viszont brutál jól bírja, és a kijelzője is szép szerintem, érintési problémák nincsenek vele.
Ami még érdekes, hogy pl. a SetCpu fut rajta, de a profile-okat nem kezeli, nem indítja el. A telómon az is rendesen fut... Illetve Elixir widgetnél ha rábökök egy ikonra van, hogy csak 2-3 perc múlva kapcsolja a funkciót, van hogy azonnal. Szóval kicsit felemás a kütyü... Sajnos XDA Developers-en úgy látom nem nagyon fejlesztenek rá ROM-ot, kernelt, stb. (az előző tabletem se volt márkás - POV tegra, de arra tucatnyi rom volt elérhető). -
kadarcsaba77
csendes tag
Glass rom +1
Tegnap elegem lett a gyári romból, naponta átlag kétszer állt meg vele a gép, volt hogy nem akart visszajönni alvó állapotból, alvó állapot után csak úgy ment a wifi ha ki és bekapcsoltam. Úgyhogy felraktam a glass romot. A boot idő kb. fele a gyárinak, eddig hiba nélkül, gyorsan fut (remélem így is marad). Van benne pár felesleges app, de nem érdekel.
A youtube-ot nem akarja Play store-ról frissíteni (érvénytelen csomagfájlt ír ki), minden más eddig működik.
-
kadarcsaba77
csendes tag
Sziasztok!
Valaki (akinek sikerült letöltenie), valamilyen módon hozzáférhetővé tenné a Dragon touch romot? A Tabletexpress-ről lehetetlen letölteni...
Előre is köszi...
-
kadarcsaba77
csendes tag
-1 Glass rom +1 Dragon.
Zsír kis rom ez. Nincs benne semmi felesleges szutyok, pikk-pakk újraraktam a rendszert vele. Root is megvolt. Egyelőre gyors, nincs akadás, fagyás, nagy felbontáson se. Boot idő kiváló, mintha a play frissítés is gyorsabb lenne.
-
kadarcsaba77
csendes tag
Remélem KitKat-ből is lesz "Dragonos" változat...
Pár napja már használom a Dragont, eddig tökéletesen működik, akadás, fagyás mentesen. Én 1600x1200-on használom (nem igazán látom a különbséget a nagyobb felbontás és e között, itt is 8 pixel jut 1 milliméter kijelzőre, úgyhogy szerintem nem igazán érzékelhető a különbség..., és ezen a felbontáson azért gyorsabb a cucc). CWM recovery-t is felraktam, csináltam a rendszerről egy jó backupot biztos ami biztos alapon .
-
kadarcsaba77
csendes tag
Elixir 2 telepítésével, az elixir widgetre ki lehet tenni reboot ikont, amiből egy mozdulattal lehet normál reboot-ot, reboot recovery-t, kikapcsolást választani. Nálam működik rendesen.
-
kadarcsaba77
csendes tag
Ilyenkor nem kapcsol ki, csak simán lefagy screen off állapotban. Nálam is ezt csinálta a gyári rommal. Kb. 10 másodpercig kell nyomni a bekapcs. gombot, akkor pukkan (igazából ilyenkor kapcsol ki). Utána lehet bekapcsolni. Érdekes, mert szerintem ez szoftveres hiba lehet, nálam mióta a Dragon van fenn (sima restore-ral tettem fel) azóta nem csinálta egyszer sem. Előtte a gyári rommal naponta 2-3-szor... Fontos lehet még a wifi bekapcsolt állapota, az már valószínűleg hardveres hiba, hogy ha bekapcsolt wifivel küldöm el aludni, akkor van, hogy nem jön vissza a wifi ébresztés után, és kikapcsolni-bekapcsolni se hagyja a gép, csak reboot után megy ismét. Én mindig lenyomom a wifit mielőtt elküldöm aludni...
-
kadarcsaba77
csendes tag
válasz extraktor #2561 üzenetére
Megpróbálhatod, de ahogy itt olvasgatom aki visszavitte, az is úgy kapta vissza, hogy nem csináltak vele semmit. 12 filléres kínai wifi chip van benne, nem szabad sokat várni tőle. Szerintem nem sokan vannak, akinek nem szaggat... Lehet próbálkozni router configgal (fix channel, stb.), vagy durvább routerrel, de nekem a Linksystől 30 centire is eldobálja, ha úgy van kedve Dragon rommal. Szerintem a wifi chipek 90%-a ilyen gagyi, amit beletettek... Alvó mód előtt meg mindenképp érdemes lekapcsolni a wifit, mert lehet nem jön vissza csak reboot után.
-
kadarcsaba77
csendes tag
Szia!
Nem biztos, hogy a gyári wayteq rom hosszú távon megoldja a problémát, nekem 1-2 hét után újra elkezdte. Dragon rom viszont tökéletes rajta, mióta felraktam (elég rég volt)... Én azzal próbálkoznék, de ha nem csináltál még ilyesmit, akkor elég bonyolult lehet a folyamata sajnos... Elég részletes leírást találsz itt a fórumban róla, hogyan kell.
[ Szerkesztve ]
-
kadarcsaba77
csendes tag
Sziasztok!
Az elmúlt 2 hétben én is teszteltem a v2-es romot, de tegnap végül felraktam a visture-t (előtte dragon volt fent). Sajnos a random fagyások továbbra is előfordultak, akár reboot közben is, úgyhogy a visture mellett döntöttem. Én alapvetően nem kapcsolom ki a tabletet, mikor nem használom, ahogy a telefonomat se ( az is android, és 2 hónapja nem indítottam újra), max 1-2 heti újraindítás normális szerintem, de a gyári rommal 3-4 naponta tuti lefagyás miatti újraindítás volt. Egyebekben a v2 rom sokk jobb volt, mint az előző, várom a még stabilabb folytatást...
-
kadarcsaba77
csendes tag
válasz polgcsabi #3197 üzenetére
Sajnos szerintem nem igazán tudják a kisebb gyártók optimalizálni az androidot a tabjaikra... Meg szerintem az se mindegy milyen hardverelemekből rakják össze, és a kínai gyártók annyira nem válogatnak, nincs túlzásba vive a quality control... Nekem az előző tabom (point of view tegra) is produkált hasonlókat. Szóval vagy veszel almásat, vagy valami droidos felső kategóriást. Én következőre még valami win8-ason is el fogok gondolkozni. Egyébként ma a Visture rommal is fagyott egyet, úgyhogy tuti valami hardver gyengeség van benne...
-
kadarcsaba77
csendes tag
válasz FET-MEN #3200 üzenetére
Nem azt mondom, hogy a Wayteq nem törődik a felhasználókkal, mert jött ki újabb rom, csak sajna a fagyásokat ez sem oldotta meg. Mióta a visture fent van 1 db fagyásom volt. A nagyobb gyártók készülékeire, mint pl. a HTC telóm válogathatok 15-20 romból, azon főzött van, mert tapasztalatom szerint 20-30%-kal gyorsabbak, mint a gyári, moddolt kernellel (cpu, gpu finomhangolások, amire a gyártók sajnálják az időt). Arról nem is beszélve, hogy a fogyasztói társadalom "előnyeit" kiélvezve így is kényszerítenek, hogy cserélj gépet. A telómon másfél éve ugyanaz a főzött rom van fent 0 hibával... Hát ennyi. Egy nagyobb gyártó készülékére több finomhangolt rom van pl. Xda-n.
-
kadarcsaba77
csendes tag
Sziasztok, sajnos csatlakoznom kell az előttem szólókhoz, nekem is Visture rom van rajta, ami kb 1/2 évig bírja, és utána ez is belassul hiába akármilyen cleaner. A mostani teljes restore kb. 2 hónapja van fenn, és semmit, ÉRTSD:0 DB APPOT nem hagyok hogy frissítsen play store-ról, a gyereknek van fenn 10 db puzzle játék rajta, meg mxplayer és kb. ennyi, de így is érezheztő hogy néha belassul. Eddig minden romot kipróbáltam rajta és a Visture bírja "legtovább" belassulás nélkül. Gyereknek játékra elmegy, filmet nézni jó, másra nem használjuk. Inkább a telómról netezek, az legalább nem idegesít fel belassulásokkal... A következő tabletem tuti windowsos lesz, nem ilyen hasznavehetetlen droid...
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 12.9
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 1000GB SSD
- iPad 10.gen WiFi / 64GB / Blue (203)
- iPad Pro M2 11"(2022) 128GB Wifi Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3772
- OnePlus Pad 8/128GB Halo Green tablet - csak kipróbált
- Samsung Galaxy S10+ / S10 Ultra 256/512 GB, 1 TB (bontatlan, 3 év garancia)
- Apple iPad Pro, 12.9'', 2.gen, Gold, 256GB, Wifi + Logictech bill+ pencil
- Apple iPad 9, Silver, 64Gb, Wifi+Cellular, új állapotú + Smart Billentyű + Pencil
- Apple iPad 7, Silver , 32Gb, Wifi+Cellular ( független ) karcmentes, + Smart Keyboard + Pencil
- Graranciális OnePlus Pad 8/128 gb eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest