Új hozzászólás Aktív témák
-
snipr
aktív tag
Üdv.
Tarja, só, bors, kis görög fűszerkeverék - nálam ezzel nyerő - 2 perc előmelegítés után 180fokon 14percet ment egyik, majd 7percet másik oldala.
Meglepően jó lett egy picit talán túlment, de a belseje még így is szaftos maradt ... kicsit olyan, mintha grilleztem volna. Legközelebb valószínűleg kisebb hőfokon próbálkozom, de elsőre így sem volt rossz
[ Szerkesztve ]
-
snipr
aktív tag
Sziasztok!
Oldalassal kísérletezem, egyelőre nem találom azt a hőfokot/időt, ahol a csont kifordul belőle könnyedén, van esetleg tippetek?! Alapvetően valami alacsonyabb hőfokon szoktam kezdeni (mondjuk 160fok 20perc), majd a végén kicsit rápirítok (mondjuk 180fok 7perc). Nekem egyébként ízlik is, de tudna még puhább/szaftosabb lenni (ezt főleg párom teszi szóvá).
Épp most is fut egy "tesztprogram", 140fok 25perccel kezdtem el, aztán meglátom hogyan tovább...
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
snipr
aktív tag
Köszi a tippet! Normál sütőben én is fólia alatt szoktam, viszont airfryerbe még nem raktam semmi mást a kaján kívül...
Alapvetően azt gondoltam, hogy a 140-el tuti nem égetem meg 25perc alatt sem, aztán meglátom hogy merre állítgatom... de a vége az lett, hogy az első etap után ment még 15percet 140fokon a másik oldalára fordítva, utána késznek nyilvánítottam (rá se kellett pirítani).
Alakul, egy fokkal jobb mint eddig... még az is lehet legközelebb tovább csökkentek a hőmérsékleten + növelek az időn.
-
snipr
aktív tag
válasz Peetta14 #310 üzenetére
Nálunk ez a 140fok 25perc + 140fok 15perc egészen ígéretes próbálkozás volt már párom is azt mondta, hogy kezd oké lenni... én szeretem a porcot is, no az még lehetne "pattanósabb", könnyebben elrágható.
Valószínűleg az tényleg egy fontos momentum egyébként, hogy alaposan be kell borítani valamivel a húsokat, hogy ne száradjon ki a külseje sem (nálam ez olajos fűszerréteg volt, amiben hagytam állni előtte... sima sertésoldalas fűszerkeverék + olaj, hogy tapadjon, előtte az olajba bele lehet zúzni egy kis fokhagymát, az valóban jót tesz neki, ahogy nagysz is mondta).
A következő alkalommal szerintem még egy -10fok +10perc verziót kipróbálok (130fok 30perc, majd másik oldalára 130fok 20perc - még annyi, hogy első etapban csonttal felfelé tettem be, másodikban fordult a kocka és hússal felfelé fejeztem be).
[ Szerkesztve ]
-
snipr
aktív tag
válasz erdey_a #2013 üzenetére
Nálam 3év után sajnos elkezdett felhólyagosodni a tapadásmentes bevonat a sütőkosár alján (Princess 182020)... szeretem egyébként, mert teszi a dolgát, de most kicsit vakarom a fejem, hogy vegyek egy újat, vagy próbáljam teljesen ledörzsölni/csiszolni a kosrat? Sajnos körömmel is le lehet pattintani róla a felületet, ahol "hólyagos", annyira nem volna jó ha a kajába is bekerülne.
-
snipr
aktív tag
Kerestem konkrétan ehhez a típushoz korábban, de vagy nem, vagy külföldről és drágán (+drága szállítással) találtam... nagyon nem mentem utána. Most szétnéztem és úgy fest aliexpress is alternatíva lehet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Stellar Blade
- Mozilla Firefox
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...