Új hozzászólás Aktív témák

  • Archttila

    veterán

    LOGOUT blog

    Sziasztok!

    Nos remélem jó helyen járok és nem lesz OFF a téma. :) Szeretném leszögezni, hogy mivel nem vagyok szakavatott a témában így előfordulhat, hogy félreértelmezek dolgokat vagy rosszul fogalmazok meg bizonyos gondolatokat, nézzétek ezt el nekem! :)

    Szóval adott egy Dell U2414H monitor amit jelenleg a gyárilag kalibrált sRGB színtérben használok, viszont a minap arra gondoltam, hogy jó lenne kalibráltatni a kijelzőt és az így kapott színhelyes képpel élvezni kedvenc játékaimat.
    Ugye ilyenkor a kalibrálás során létrehozott ICC profilt az operációs rendszer segítségével betölthetjük a VGA LUT-jába, ám ekkor ha nem támogatja az adott játék a Windowed Full Screen lehetőséget, akkor nem tölti be automatikusan indításakor a profilt.
    Két lehetséges megoldást látok a dologra:

    1. Veszek egy hardveresen kalibrálható monitort. Ez esetben ő tárolja a LUT-ot és nem a VGA, így gyakorlatilag bármilyen forrásból is használom a monitort mindig a kalibrált képet fogom látni a kijelzőn.
    2. Egy ehhez hasonló megoldással behúzom minden játék indításnál az ICC profilt... (a jelen kor játékaival nálam nem működött, gondolom már nem fejleszti a srác)

    Mit javasoltok érdemes ezzel foglalkozni, vagy egyszerűen felejtsem el és ha ilyen vágyaim vannak akkor gyűjtögessek egy hardveresen kalibrálható megjelenítőre?

    :R

    [ Szerkesztve ]

    Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

Új hozzászólás Aktív témák