Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    A HDS-el kapcsolatban lenne egy javaslatom, nevezetesen a fejlesztők betehetnék a DisableDeleteNotify kapcsoló értékének vizsgálatát és ennek megjelenítését is az információk között. Ez azért lenne hasznos, mert jelenleg ha az Op. rendszer TRIM funkció-nál a Támogatva, Engedélyezve olvasható, akkor ebből az a téves következtetés is levonható, hogy a TRIM-el minden rendben van, függetlenül a DisableDeleteNotify értékétől. Ha a DisableDeleteNotify értéke 1, akkor a Támogatva, Engedélyezve ugyan igaz, de az OS nem fogja küldeni a TRIM parancsot, függetlenül attól, hogy az OS támogatja, SSD támogatja és a driver is rendben.

    Nyilván ez nem akkora "gond", hisz akit érdekel, az parancssorból is lekérheti a DisableDeleteNotify értékét, de ha már valaki HDS-t használ, akkor egyrészt nem kellene parancssorozni, másrészt a HDS figyelmeztethetné a user-t, hogy a DisableDeleteNotify értéke miatt nem megy a TRIM.

    Persze ez csak egy javaslat, Én hasznosnak tartanám. :R

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák