Új hozzászólás Aktív témák

  • petesejt

    aktív tag

    válasz Tiger. #7305 üzenetére

    Nem megoldás, a többiek már leírták, nem lehet mindegyik ékezetes betűs névjegyet az Edge panelre tenni. Ehhez képest a névjegyekben való keresés lassú, nem hatékony, és pl. kocsiban tartóban is baromi nehéz az alfanumerikus billentyűzeten eltalálni a gombokat.

    Azt nem is értem ki volt az a barom, aki kitalálta, hogy mobilt csak tartóban lehet használni, sokkal veszélyesebb annál, mint amikor az automata váltó mellett egy kézzel, a telefonra pillantást se vetve (!) üthettem be a "JK" "MNO" "GH" "DE" "G" "WXY" gombok lenyomásával a "Kőhegyi" nevet, majd valóban egy pillantással meggyőződve arról, hogy jó helyen járok, rányomhatok a fizikai hívásgombra.... Ehhez képest a hangvezérlés magyar neveknél kész katasztrófa elképzelésem sincs, mikor fog működni rendesen.

    A hívott fél keresése amúgy is a legalapvetőbb funkció, minden ilyen könnyítés nagyságrendekkel gyorsítja a napi munkát, tehát ez a hiba eléggé komoly -- főleg, hogy külső appok és más gyártók tudják -- ellenben a legtöbb lényegtelen sirámoddal, mint ez a gombos is....

    Itt is ugyanaz a helyzet, mint a DSLR-eknél: ott a Nikon-Canon-Pentax-Sony négyes dolgaiból összeszedve a legjobbakat születhetne meg a tökéletes fényképezőgép, mindegyiknek vannak olyan dolgai, hogy hűha.... Nincs már Nokia, ami mindent (is) tud (mennyivel nagyobb öröm volt azért anno kifizetni a horrornak számító 60 ezer forintot....), és mindennek a tetejébe fantasztikusan megbízható is, ma már itt is a 3-4 nagy gyártó dolgainak az ésszerű egyvelege adhatná ki a tökéletes telefont.

    Csak hogy én is említsek egy icipici apróságot: ha ki lehetne cserélni az appok ikonjait egyesével -- mint az LG-nél -- már rég az ExDialert használnám, ugyanis számomra fontos az egységes és tetszetős ikonvilág. Ez azonban csorbát szenved, ha nem a gyári tárcsázót és üzenetalkalmazást használom. Viszont LG-t többet nem, volt rengeteg baj vele mindenhol, esnek szét a Sony-k is, még a Samu is befürdött a Note 4-gyel, örülök, hogy egyáltalán azt a megbízhatóságot hozza most az S9+, amit.

    Mert ami sok embernek a legfontosabb lenne, a régi Nokiák híres megbízhatósága, sehol sincs már. Ez az egész széles réteg az, amelyik jobb híján most épp Samsungot használ.

    "Ne félj a haláltól! A stressz minden napodat elrontja, a halál csak egyet fog." - SH

Új hozzászólás Aktív témák