2019. augusztus 25., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-02-12 13:11:38

GAMEPOD.hu

Samsung Galaxy S9 és S9+
Kérlek olvasd át az összefoglalót, mielőtt a fórumban kérdeznél!

Utolsó módosítás: 2019.02.12


Termékismertetők, tesztek:

Mobilaréna teszt
Hivatalos weboldal
Galaxy S9 specifikáció
Galaxy S9+ specifikáció
Galaxy S9 ésS9+ értékesítési útmutató

Különbségek:

Galaxy S9--------Galaxy S9+
5.8-inch----------> 6.25. inch
4GB ram---------> 6GB ram
3.000mAh-------> 3.500mAh akku
12MP kamera--> 2db 12MP kamera


Kamera képek, összehasonlítás:
Teszt
Teszt 2
Összehasonlítás választó
ForRedGlory saját képei
[link]
Huawei P20 Pro vs Galaxy S9+ kamera teszt: [link]

Csomag tartalma:
Készülék, sim tű, OTG adapter, AKG headset, hálózati töltő fej (gyorstöltő) ,USB adatkábel, USB type C átalakító.

GYIK

Hol érdemes megvásárolni?

Samsung üzletek, Nagyobb műszaki áruházak, hazai szolgáltatók és hivatalos Samsung parterek. Miért? A hivatalos forrásból származó készülékekre 1+1 év garancia jár alapból amihez a Samsungnál lehet külön vásárolni még ezen felül kiterjesztett garanciát, lehetőség van készülékbiztosítás megkötésére is 2018.05.28-tól megszűnt a mysamsung regisztráció, az előzőleg regisztrált fiókokat törölték. A kiterjesztett jótállás vásárlásának lehetősége is megszűnt, 2 év garancia jár a készülékre. Erről bővebben: [link]
A hazai szolgáltatók között a Telekom kártyafüggetlenként, míg a Telenor és a Vodafone hálózatfüggőként értékesíti a készülékeit.
A nem hivatalos forrásból származó készülékekre csak 1 év garancia érvényesíthető.
Modellszámok: G960F Galaxy S9, G965F Galaxy S9+
A hivatalos Samsung partnereknél és a Telekomnál a DS azaz Dual Simes verzió kapható, míg a Telenor és a Vodafone egy simes változatot értékesít.

Típushibák:
AMOLED panel beégése: garanciában cserélik, magas fényerőn használva álló tartalomnál. Pl navigációs program fixen megjelenő ikonjai, status bar.
Eddig pár embernél jelentkezett az ujjlenyomatolvasó helytelen működése, csak újraindítás segített rajtuk. Reméljük csak szoftveres hiba.
Nem fogadott hívás értesítés nem jelenik meg: nem lehet szerkeszteni a notification opciót, mert ha nincs minden engedélyezve, akkor nem értesít még a nem fogadott hívásokról sem...
Többeknél ez a beállítás megoldotta:
1.
Beállítások > alkalmazások > névjegyzék > értesítések > nem fogadott hívás > fontosság: sürgős
Ugyanitt a rezgést is be kell kapcsolni
2.
Beállítások > alkalmazások > névjegyzék > értesítések > alapértelmezett

Fontosság: Sürgős, + rezgés

Android 9, pie alatt: Kivették a Pie-ból Professzionális módban a videózást.

Reméljük nem lesz több :)

Szervizelés, Garancia:

Amennyiben szervizelésre kerül a sor, érdemes meggondolnunk, hogy lehetőségeinkhez mérten hova fordulunk. A legnépszerűbb itt a fórumon - a szervizek rövid listáján - a budapesti, Váci úti Samsung szervíz, ahol jópár fajta meghibásodást a helyszínen javítanak, rövid határidőn belül. Budapesten ide érdemes a leginkább vinni a telefont. Amennyiben viszont itt nem tudják megjavítani a készüléket, a Váci úti szervíz is a TMX-hez fordul. Ez utóbbi cégtől több fórumtárs elmondása alapján is karcosan, hibásan kerülnek vissza a telefonok a felhasználókhoz. Éppen ezen utóbbi kellemetlenségek elkerülésére érdekében erősen javasolt a szervízbe küldendő készülék alapos körbefotózása a leadás előtt, bizonyíték gyanánt. Forrás: Galaxy S8, S8+ topik

1+1 év garancia érvényesítése, kiterjesztett garancia vásárlása, szervizfutár rendelés: [link] 2018.05.28.-ai hatállyal megszűnt.

Akku idő, SOT:

Nokia 8, Iphone X, Galaxy S9+, Galaxy Note 8, Oneplus 5T akku teszt
Gsmarena lista

Fórumtagok eredményei:
[link], [link2], [link3]

Fóliák, tokok:
Samsung boltokban kapható üvegfólia: [link] Ára: 15.000Ft Legtöbbször hiánycikk a boltokban, és árához képest nem a legjobb minőségű. A fórumon többen jelezték, hogy az uv ragasztó egy idő után elkezdett elengedni és emiatt a fólia alá levegő kerül.
A hagyományos 2,5D üvegfólia nem fedi le az egész képernyőt, az ívelt részek szabadon maradnak.Nem fekszik fel teljesen a fólia ezért a szélei levegősek maradnak ami alá egy idő után bemegy a por és felválik és rettentően csúnya :) .

Az úgynevezett Full cover 3D fóliák már rásimulnak a lekerekített szélekre is így ennek használata javasolt aki fóliát szeretne.

Kijelzővédő folyadékok: Egyre jobban kezdenek itthon elterjedni, bevásárlóközpontokban, GSM boltokban is promózzák már. A személyes tapasztalatom ezekkel az, hogy a semminél valamivel többet ér, de egy üvegfóliát nem helyettesít. Előnye viszont, hogy csak rá kell egyenletesen kenni a kijelzőre, utána mikroszálás kendővel szárazra törölni és várni kb 30 percet míg teljesen megszárad. Használattól függően kb fél év alatt kopik le teljesen, 5-10.000Ft között lehet itthon kapni.

Kameravédő üveg: Egyenlőre csak külföldi webshopokban elérhető, A kameralencsér(k)-re kell felhelyezni így védve a gyári üveget.

Tokból gyári Samsungból is már nagy választék elérhető, de a nagyobb gyártók mint pl Nillkin, Spigen is elkészítették hozzá sajátjaikat.

Szoftveres rész

FIGYELEM!

Az itt leírtak haladó felhasználóknak javasolt! Ha valamit nem értesz vagy nem vagy 100%-osan biztos
a dolgodban inkább kérdezz mert egy helytelen szofveres beavatkozástól a készülék működésképtelen lehet
és a garanciáját is elveszítheti! A szoftveres beavatkozásokért, frissítésekért, különböző modok telepítéséért sem a Prohardver, sem a Topikgazdák, és a fórumon jelenlévők sem vállalnak felelősséget!
Minden beavatkozás amit elvégzel, a TE saját felelősséged!
Az itt leírtak tartalmazhatnak hibát, elírást.

Frissítés, driver, keretprogram:

Odin: Usb-n keresztüli frissítéshez használatos szervizes keretprogram. [Letöltés]
Gyári romok nem hivatalos gyüjtőoldala:
Sammobile (Amennyiben nincs prémium fiókod lassú letöltés)
Sammobile kliens a gyors letöltéshez: [link]
Updato (Gyors letöltés)
USB driver: [link]
OTA frissítések után ha nem is egy factory resetet, de egy wipe cache-t érdemes elvégezni amit recovery módban tehetsz meg: Hang FEL+Bixby gomb+Bekapcsoló gomb együttes nyomva tartása. Ha mindent jól csináltál akkor egy fekete hátterű listanézet fog megjelenni, a hang le/fel gombokkkal lehet le/fel navigálni és a bekapcsológombbal jóváhagyni az általad választott művelet ami jelen esetben a wipe cache partition Wipe cache.

Szoftveres GYIK Galaxy S7 topikból gerner1 írása: [link] A készülékspecifikus dolgok eltérnek.

Odinos frissítés menete:

Ha már minden szükséges drivert telepítettünk, odin és a feltenni kívánt rom file letöltve akkor:
1. Telefon kikapcsolása
2. Hang LE+Bixby gomb+Bekapcsoló gomb együttes nyomása. Ha jól csináltuk akkor egy figyelmeztető üzenet jelenik meg a telefon kijelzőjén ahol a hang FEL gombbal lehet továbblépni Download módba.

Részletesebb leírás a Galaxy S7 topikból: [link]. Értelemszerűen a linken szereplő Odin verzió, és a rom file-ok eltérnek.

Gyári romok S9+:

Telenor

Vodafone

T-mobile


Magyar független XEH rom: XEH

JanR leírása Android 9 PIE telepítésről: [link]

A félreértések elkerülése végett: Amennyiben a XEH romot felteszed egy hálózatfüggő készülékre nem szűnik meg a hálózatfüggőség csupán egy szolgáltatói alkalmazásoktól és beállításoktól mentes rendszert fogsz kapni!

Gyári romok S9:

Telenor

Vodafone

T-mobile


Magyar független XEH rom: XEH

Hasznos alkalmazások:
Call Recorder : Működő hívásrögzítő, ami mindkét fél hangját rendesen rögzíti.
Package Disaber pro : A nemkívánatos intregrált rendszeralkalmazásokat lehet segítségével letiltani, root jogosultság nélkül.
Bixby Button Remapper : A dedikált bixby funkció gombot lehet segítségével átállítani/letiltani.
Sabs: Adblock és package disabler funkciója is van, Knox SDK kulcs kell hozzá. Kulcsgenerálás, telepítés menetéről bővebben: [link]
AdHell: Hasonló a Sabs-hoz, de a Sabs-al már leálltak így érdemes ezt használni: [link]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.