Új hozzászólás Aktív témák

  • kiskeni

    aktív tag

    Üdv, hozzászólnék én is (lehet hosszú lesz). Pite megvan, de egyik szemem sír, másik nevet. Először is, elbántak a Bixby-vel elég szépen... Sokkal jobban megért, cserébe kb. töredékannyi dologra lehet megkérni :D Erről amúgy hallottam, hogy ilyesmi lesz az új Bixby. A másik, nem lehet kilőni továbbá a gombot külső app nélkül, mint eddig. Bixby-hez kapcsolódik még, hogy totál eltűnt egy pár beállítási lehetőség. Megnevezni nem tudom ezeket, mert nem igazán használtam ennyire mélyen a Bixby-t, de valami nem stimmt. A Bixby Home amúgy végre nem szaggatva úszik be és ezzel együtt a rendszer is sokkal fluidabb lett, de cserébe a Home-ban 0 beállítási lehetőség van. A Bixby gomb lenyomásával előhozható Bixby Voice-ba kerültek át azok a beállítások, ami meg elfelejtett magyarul (mert eddig ezek a beállítások magyarul voltak a Home-ban). Mondjuk nem csak a Bixby körül felejtett el a rendszer magyarul, pár sokak által nem mindennap látogatott menüpontban sem magyar a rendszer (dafuq?). Persze eszembe se jutna ez sem, hogy hirtelen hol máshol találkoztam még a magyar nyelv hiányával, de majd megírom ha eszembe jut.
    Mindennapi használat során ami bosszant, az az alkalmazásváltó. Akárhányszor előhozom, automatikusan átugrik az előzőleg használt appra így ez kerül középre, nem az amelyikből kiléptem az alkalmazásváltóba... Hányszor zártam már be azt az appot így, amibe át akartam lépni (mert ilyenkor többnyire bezárom az eddig haszált appot és feltételezem, hogy középen lesz az)... Ehhez kapcsolódó, viszlát felugró ablak és osztott képernyő beállítás... Na ezek a rendszerből persze nem tűntek el, csak a beállításokból, így nem kell már konfigurálnom hogyan idézhessem elő (és kikapcsolni sem tudom). Eddig amúgy az alkalmazásváltó gombot hosszan nyomva, az appból való kilépés nélkül tudtam osztott képernyős módra váltani. Most mivel gesztusvezérlést használok, ez nem lehetséges... Neeem, alkalmazásváltó, nyúlj fel az appikonra, kopp rá, osztott képernyő. Vagy, kikapcsolhatom a gesztusvezérlést, így az alkalmazásváltó gombbal ugyanúgy mehetek osztott képernyőre hosszan lenyomással. Nekem a megszokotthoz képest ez sem kényelmes. A felugró ablak módot meg már az Oreo végefelé kezdtem el felfedezni mennyire hasznos is és emlékszem, hogy az ujjamat a bal felső sarokból húzva tudtam ezt a módot előhozni. Most már ezt is szintén csak az alkalmazásváltóból érem el, juhé. Az értesítési sávval kapcsolatosan meg ami nem tetszik, hogy nem mindig lehet dupla felhúzással bezárni. Ha valamelyik kapcsoló szövegesen leírt nevére koppintva kinyitom a "mini-részleteket" akkor nem engedi felhúzni a sávot. Kész gombra kell nyomnom és utána húzhatom csak fel a sávot. Ez sem igazán tetszik.
    Ami nagyon tetszik: Sötét mód, billentyűzet egyéni nyomva tartási késleltetés végre (innentől hivatalosan is best a Samu-billenő), új dizájn, az elrendezés is (bár picikét szokatlan), a sokkal fluidabb rendszer, a gesztusvezérlés és a kuka.

    Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő

Új hozzászólás Aktív témák