Új hozzászólás Aktív témák

  • awakening87

    aktív tag

    válasz migabi24 #54865 üzenetére

    Az ext4 unpacker elvileg .tar.md5 -ből közvetlenül olvassa az *.img.ext4 -es képeket, csakhogy a system.ext4.img valószínűleg túl nagy neki, vagy tényleg ilyen sokáig tart, passzolom...
    Az adott rom .tar.md5 fájljában levő *.img.ext4 lemezképek, azok ún. sparse image-ek, tehát csak a ténylegesen adatot tartalmazó blokkok vannak letárolva, a csupa nullát tartalmazó blokkra pedig különleges jelölésmódot használnak, ezáltal sokkal kisebb a fájl mérete, ha azokat nem tárolják le egészben.
    Amire már rájöttem és sikerült:
    - simg2img nevű segédprogramot letöltöd, pl. Windows-ra innen.
    - sammobile-ről a kívánt rom .zip-jét letöltöd és kicsomagolod -> a benne levő tar.md5-öt kicsomagolod -> a kívánt .img.ext4 fájlt kiválasztod -> parancssorban lefuttatod: simg2img system.img.ext4 system.ext4
    Ha lefutott, akkor a system.ext4 már egy valódi ext4-es fájlrendszer lemezképét fogja tartalmazni, bármilyen ext4-et ismerő segédprogrammal dolgozhatsz vele.
    Ezután
    Windows alatt, ha van ext4 drivered, akkor egy ImDisk nevű virtuális lemezdriverrel már fel lehet csatolni meghajtóként, de inkább a Linuxos megoldást javaslom.
    Linux alatt sima loop eszközként felcsatolod rootként a system.ext4 fájlt, pl.
    mkdir -p /tmp/ahova
    mount -t ext4 -o loop /ahol/van/a/system.ext4 /tmp/ahova

    ha végeztél:
    sync
    umount /tmp/ahova

    A következő lépések meg valahogyan így néznek ki Linux alatt (innentől nem próbáltam még S4-en, viszont Gio alatt már csináltam ilyet, csak ott ext4 helyett rfs volt a fájlrendszer és sparse image-ek sem voltak):
    - visszaalakítod a system.ext4-et sparse image formátumra, erre is biztosan van segédprogram, valami ilyesmi lehet a neve: img2simg
    - betömöríted tar-ral ustar formátumba a system.ext4-et mondjuk I9505egyébhosszúnév_aminek_fogalmam_sincs_hogy_minek_kell_lennie_HOME.tar fájlnévre.
    - kiszámolod md5sum-mal az előbb létrejött tar fájl md5 hash-ét és hozzáfűzöd az eredeti fájlt és utána az md5-jét a tar.md5 fájlhoz:
    pl.
    md5sum I9505egyébhosszúnév_aminek_fogalmam_sincs_hogy_minek_kell_lennie_HOME.tar >I9505egyébhosszúnév_aminek_fogalmam_sincs_hogy_minek_kell_lennie_HOME.md5
    cat I9505egyébhosszúnév_aminek_fogalmam_sincs_hogy_minek_kell_lennie_HOME.tar >I9505egyébhosszúnév_aminek_fogalmam_sincs_hogy_minek_kell_lennie_HOME.tar.md5
    cat I9505egyébhosszúnév_aminek_fogalmam_sincs_hogy_minek_kell_lennie_HOME.md5 >>I9505egyébhosszúnév_aminek_fogalmam_sincs_hogy_minek_kell_lennie_HOME.tar.md5

    - az így kapott tar.md5 -öt már elvileg megeszi a(z) (Mobile) Odin. Hogy ugrasztja-e a knoxot, azt már passzolom. Elvileg nem kellene neki, mert ez se nem kernel, se nem recovery, se nem bootloader.
    Ennek még utána kell nézni, mert az sem tiszta, hogy a Mobile Odin ugrasztja-e, mert az alkalmazás indulásakor kiírja, hogy vigyázz! igen, de a fórumokon egészen mást lehet olvasni, lásd 4.4.2 rootolt -> 5.0.1 megmaradt root, nem bántott knox-os módszer
    itt kérdeztem róla: #54157

    Különben a system.img.ext4 lemezképben semmilyen csc sincs, azt a cache.img.ext4-ben levő zip-ből tömöríti ki a /system-be a rendszer a recovery alatt.

    Közben megjegyzem, végre sikerült áttennem XEH-ra a kódomat és a csc-t is, igaz, root kellett hozzá meg Xposed keretrendszer és így már le is töltötte a Lolli-t, már csak arra vár hogy rányomjak :)
    A fenti simg2img-s módszerrel kitömörítettem a XEH-s csc-t az ugyanilyen GNG8-as de XEH-s KitKat-ben levő cache.img.ext4-ből.
    Kimásoltam egy könyvtárba, majd onnan be a /system -be a teljes tartalmát. Előtte meg írható-olvashatóra újra kellett csatolni a /system -et.
    A CSC select alkalmazást (amit itt találtam meg: 1. hozzászólás -> A TELEFON SZOFTVERÉNEK GYÁRI VISSZAÁLLÍTÁSA -> III. fejezet)
    elindítottam, a Try with ROOT mode-ot bepipáltam, a Change CSC gombra rámentem, az XEH-t kiválasztottam, az Install gombot megnyomtam és a telefon újraindult, factory resetet csinált, a recovery-ben meg kiírta, hogy sikeresen alkalmazta ezt a kódot.
    A betöltés után pedig egyből magyarul üdvözölt a telefon.

    Sok szerencsét! :)

    ps: juhasla, ha egy módosított system.img.ext4-et tartalmazó .tar.md5 Odin-os rátöltése nem ugrasztja a knoxot (ennek utána kell nézni), akkor valószínűleg elegek lennének csak az alábbiak:
    - hex editorral átírni a lemezképben azt a részt a kívánt kódra, ahol az alapértelmezett kód szerepel, pl. SWC és utána egy újsor karakter.
    - utána a tar.md5-ből le kell csípni az md5-öt, majd az így kapott tarhoz újra ki kell számolni az md5-öt és beírni a .tar.md5 végére.

    de inkább egyszerűbb a root, a saferoot (towelroot-os) módszerrel (knox 0x0!) és a CSC select-tel átírni a kódot.

    [ Szerkesztve ]

    SM-G930F @ BlackDiamond.NFE.PIE.V4.0 | https://www.youtube.com/watch?v=8P6QbTJsb-U&hd=1

Új hozzászólás Aktív témák