Új hozzászólás Aktív témák

  • cyborg X

    tag

    válasz Massmurderer #38227 üzenetére

    :B Való igaz, de ennek van fizikai érték mögötte, de az N8-nál mi?
    Ok, hogy dual kamera, nagyobb felbontású kijelző, ami felesleges, mert már az S4-é is kiválló. bár nem vagyok teszt fan, nem is tudom, különbözik-e az S4 és N4 felbontása. A szín mélység is remek, bár már olykor túl színez.
    Megértem a mérnöki szellemi termék árát, megértem a kuriózumság árát, de akkor is marha drága!
    2011-ben az első androidos telóm egy SONY XPERIA X8 volt, ami akkor volt elérhetetlen, méregdrága 70 000 Ft! A következő nagyobb és komolyabb teló 2 évre rá egy ALCATEL OT995 ULTRA 50 000 Ft örül, arra két évre az S4 olyan 100 000 Ft körül, most a N4 olyan 180 000 ezer körül, ami már sok és mire kifizetem, sőt már most, alig éri negyedét!
    Biztos van érthető üzletpolitika ebben, de akkor is, a következő zászlós hajó 500 ezer lesz, és 2020-ra eljön az 1M-ás mobíl, ami nem snobfon?
    Persze ez csak egy kisember hőbörgése, kiáltás a szélbe...
    De olvasgatva itt némelyek beszámolóját, hogy kezd vacakolni nekik a N4-esük, - jelzem nekem is sokszor alig akar felébredni, többszöri bekapcsoló, vagy középső gomb megnyomására - és netán tényleg bekrepál, mit vesz?? Megszokot egy szinvonalat, egy funkció készletet, ez a modell kifutott, slussz-passz, nincs tovább! Vagy vesz egy új és drágább jószágot, jó eséllyel más (plusz, újabb) funkciókkal, mi vagy tetszik, vagy nem, vagy megszokom, vagy nem, (mint én a 6 andridot, utálom! :((( ) vagy ha ragaszkodik szerelméhez, vesz használtan, ami időben onnan startokl kb., mint az ő döglött modelje, teház jön a para, az ugyan meddig húzza? Nem szólva egy két "becsületes, tisztességes" emberke hozzáállássáról; eszi a fene a telómat, eladom, mielőtt megdöglik, dögöljön meg másnál! Grat, szép hozzá állás, így böngésszek a hardver aprón?!
    Sehogy sem jó ez! Persze nem szükség szerű rögtön 4 kategóriát ugrani, piacon vannak még az 5, 6, 7 modellek, bár a 7 renoméját jó megtépázta a SAMU a visszahívással! még, ha csak az akku robbangatása miatt is. És akkor itt jön a költői kérdés: ha a 7 ennyire elsietett volt, akkor hogyan bízzak a 8-ban, mikor még olyan hírek is voltak, hogy az összes 7 vissza lesz hívva és a 6-sal kivonul a modell. Az 5 ahogy olvasgatom nem ad érdemi többletet, csak mint leírtam, drágább, nem feltétlen jobb, újabb 2 év kötöttség, ami idejét lehet ki sem bírja...
    ennyire fogyasztásra lettek tervezve? De akkor ne legyen ilyen drága!! Mikor még nem volt android, volt hogy egy évben 4-5 telefon váltásom is volt, és nem leharcolt szutykok. Megfizethető áron, használható minőséget kaptam. Persze lehetett akkor is lenyűtt telefont venni, de ez látszott is rajta, tehát inkább külső esztétikai hiba volt, netán egy jostick hiba, ami 1-2 ezer Ft-ért javítható volt a sarki telefonos gyerekkel.
    Nem látok semmi jó előre jósolhatót mobil piacon...

    Ma olvastam egy posztot a facebookon:
    Egy kis kínai szenvedett egy videón egy iPhone alkatrészekből történő összeszerelésével.
    A kérdés az volt, össze lehet-e rakni otthon okos telefont?
    - A válaszom, hogy minden további nélkül! Akkor mikor a válasz posztot írtam, nem láttak ennek különösebb értelmét, de most az előbbi eszmefuttatásom után, rávilágosodtam valamire!
    Minden alkatrész megkapható a nemzetközi webáruházakból, ez esetben a kínai szektorból. ebay, aliexpress... stb. Én magam is javítottam már kínából rendelt alkatrészből. Az S4 kijelzőjén semmi különbséget nem veszek észre, sem vizuálisan, sem műszakilag! Sőt, a maszek szervizek is ezen anyagokból dolgoznak. Tehát minden további nélkül össze lehet rakni! És még jó is lesz. (Persze szórás lehet ott is!)
    Aki egy kis műszaki vénával rendelkezik, legfeljebb annyiban talál kiutat, hogy ezt a lépést lépi meg, és összedob magának egy "új" N4-et.
    Olyan ez a mit a futó tűz, valaki elejt egy szikrát, és ha körülmények ideálisak, hamar elterjed! Akár lehet ez egy kezdődő új trend, addig, amíg a gyártók valami bojkottot ki nem találnak rá...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák