Hirdeté​s

2018. április 23., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) joysefke


joysefke
(PH! addikt)

Nem értem miért kell rendszeres jelleggel konzol meg integrált grafika témákban ebben a szerecsenmosdató stílusban írni hosszú bekezdéseket néha feltételezésekkel meg vágyálmokkal fűszerezve miközben egy egy oldalas cikkbe nem fér bele az a három sor ami kb a lényeget írná le egyenes nézőpontból, a legkevesebb feltételezéssel meg magyarázkodással. Magyarázkodni a teljesítmény miatt majd a gyártó dolga lesz...

Azért ennyi a chipek órajele, mert úgy tűnik a jelenlegi technikai és gazdasági korlátok alapján a Nintendo (és az Nvidia) úgy döntött, hogy annyi pénzért amennyit a Nintendo hajlandó egy chipre lebontva fizetni, ennyi teljesítmény jár. Pont.

(1)
Nyilván ott van egyrészt a technikai korlát, hogy milyen fogyasztás mellett mekkora órajel hozható ki a chipekből és ezért mekkora selejtarányt kell bevállalni. Nyilván van a technológiának egyfajta felső korlátja órajelben illetve teljesítmény/fogyasztásban illetve

(2)
Ott van a gazdasági korlát, hogy a Nintendo láthatóan minél olcsóbban akarja megúszni a bulit és olyan keveset fizetni a chipekért amilyen keveset csak lehet. Ebben az esetben nyilván a chip-termésnek a legeslegalját kapja meg.

Na most ha belegondolunk, hogy az Nvidia már megmutatta, hogy a chipjei értelmes kihozatal és fogyasztás mellett tudnak magasabb órajelet is, akkor nyilvánvaló, hogy a Nintendo itt gombokért fölvásárolja az ami egyébként selejt lenne, mert az adott chip órajele vagy fogyasztása már nem felelne meg az Nvidia prémiumabb termékspecifikációi szerint, de a Nintendonak (nyilván gombokért cserébe) ez is jó lesz.

Azzal kapcsolatban persze nincs kétségem, hogy a végén a Nintendo a kukázott chipekből összerakott gépért handheld mércével prémium árat fog kérni...

[ Szerkesztve ]

(#2) Tigerclaw


Tigerclaw
(PH! kedvence)

Lehet hogy nem a teljesítmény adja el a konzolt, de annak hiánya sem épp egy keresett feature a vásárlóknál. A Nintendonak jó ötletei vannak, de hardverben mindig 5 évvel kullognak a másik kettő után, érthetetlen okból.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#3) Abu85 válasza joysefke (#1) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Azért kell leírni, mert felmerülnek ilyen képtelenségek az emberek gondolatában, amit most leírtál.

Semmi köze nincs az órajelnek a fizetett árhoz. Ez egy olyan lapka, amit a Nintendo kap csak meg, és olyan órajelet állít be az NV, amit a Nintendo kér. Se többet, se kevesebbet. Nyilván a Nintendo ezt nem úgy kérte, hogy 1020 MHz és 307,2 MHz. Hanem úgy, hogy van x fogyasztási keret, amibe mindig minden körülmények között bele kell férni, és ezekre adjanak nekik javaslatokat. Az NV adott párat, és a Nintendo abból kiválasztotta azt a kombinációt, amit jónak találtak.

Azt a lapkát, amit a Nintendo kért máshol nem adhatja el az NV.

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#4) joysefke válasza Abu85 (#3) üzenetére


joysefke
(PH! addikt)

Igen, így is körül lehet írni a lényeget. De attól függetlenül ez csak egy körülírása a lényegnek.

Körülírás, mert ahelyett, hogy a legkevesebb szóval egyenesen leírnád, azt ami szinte leugrik a monitorról, ahelyett nekiállsz körmondatokkal kéretlen ügyvédként védeni egy céget úgy hogy közben van olyan része a témának ahol egyértelmű következtetéseket nem vonsz le, míg másutt hosszasan magyarázol és vonsz le következtetéseket, teszel feltételezéseket.

Semmi köze nincs az órajelnek a fizetett árhoz. Ez egy olyan lapka, amit a Nintendo kap csak meg, és olyan órajelet állít be az NV, amit a Nintendo kér.

Már hogyne lenne köze a fizetett árnak az órajelekhez? Egészen biztos vagyok benne, hogy lenne az az ár, amiért az nV nekiállna válogatni és harvestelni a legjobb chipeket (legmagasabb órajel a megadott keretből) a Nintendo kedvéért, ahelyett, hogy a termés legalját, adnák a Nintendónak. Ez nyilván egy csomó pénzbe kerülne, mert egy csomó chipet eredményezne, ami nem fér bele a szűkebb specifikációba, és ezektől az nV-nek másik csatornán keresztül kéne megszabadulnia. Lehetőség lenne rá az biztos, max a pénz és az akarat hiányzik Nintendo oldalról.

olyan órajelet állít be az NV, amit a Nintendo kér. Se többet, se kevesebbet.

igen, így beszél egy kormányszóvivő...

A valóság pedig az, hogy olyan órajelet állít be az nV amit a Nintendoval közösen kialkudtak a gazdasági és technológiai meg gyártási korlátok figyelembevételével.

Hanem úgy, hogy van x fogyasztási keret, amibe mindig minden körülmények között bele kell férni, és ezekre adjanak nekik javaslatokat. Az NV adott párat, és a Nintendo abból kiválasztotta azt a kombinációt, amit jónak találtak.

Igen, így is lehet tálalni és ebbe nem is tudok belekötni. Viszont a Tegrák nV féle specifikációit látva azért elgondolkodik az ember, hogy ezek a chipek ennél többre is képesek. Tehát ha már okoskodunk meg feltételezgetünk, akkor nem lehet lesöpörni az asztalról azt a feltételezést sem, hogy a Nintendo a legeslegalacsonyabb árhoz tartozó specifikációkra bökött és ehhez a legalacsonyabb árhoz tartoznak ezek a "felezett" órajelek illetve az a fogyasztás ami tartozik. A számítás nyilván úgy jöhet ki, hogy ezen órajelek mellett alig van selejt, illetve ezeknek a chipeknek a nagy részére egyéb vevőt nem találtak volna...

Azt a lapkát, amit a Nintendo kért máshol nem adhatja el az NV.

Azt elhiszem...

[ Szerkesztve ]

(#5) noPublicFG válasza joysefke (#4) üzenetére


noPublicFG
(senior tag)

Ha nem haragszol, most szóról szóra téged foglak idézni:

"Igen, így is körül lehet írni a lényeget..."

plus ça change, plus c'est la même chose

(#6) #41133696 válasza joysefke (#1) üzenetére


#41133696
(törölt tag)

Kedvenc részem:

(#7) Abu85 válasza joysefke (#4) üzenetére


Abu85
(HÁZIGAZDA)

Azért nincs köze az árnak az órajelekhez, mert ez egy konzol. A megrendelő lead egy igényt. Mennyiségre, fogyasztásra, illetve kér a beszállítótól olyan paramétereket, amelyekkel tudja hozni az igényét. Ezután kiválaszt egy órajel párosítást a megrendelő, így megszületik a specifikáció, amit le lehet adni a fejlesztőknek. Az NV-nek elsődlegesen azért nagyon mindegy, hogy milyen órajelet állítanak be, mert a megrendelőnek szánt lapkát senki sem használhatja fel. Ez a Nintendóé és kész. Emiatt pontosan annyit fognak gyártani, amennyit a Nintendo igényel. Jó némileg többet, mert a konzol egy biztonságos projekt, tehát a Nintendo azt megveheti egy év múlva is. Nem mellesleg azért a Nintendo igényei eléggé extrémek. 3 wattos maximum fogyasztást engednek meg, miközben például a speckó lapkához legközelebb álló Tegra X1 TDP-je megvan 10 watt is. Szóval nagyon jó lapkákat kell gyártani nekik, de ezt a TSMC megoldja, főleg ha maradnak 20 nm-en, ami egy kiforrott node.

Az NV-féle Tegrák háromszor többet fogyasztanak. Ez nagy különbség. De a Nintendónak nem jó a 10 wattos TDP. Nekik 3 watt maximum kell, ami ugye nem is TDP. Az NV persze így is beállítaná a DVFS miatt ezeket az órajeleket, csak visszaskálázná magát a termék használat közben. Ez szintén nem jó a Nintendónak, mert nekik kőbe vésett teljesítmény kell. Olyan, ami a melegedésre nem csökken a felére.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#8) smkb


smkb
(őstag)

Ez a cikkcím édesisten... oszt mán milyen felhasználók általános vélekedéséről van szó? Most vagy tudatlan vagyok, vagy a cikk szerzőjének van időgépe, és olvasta a jövőben megjelenő hiteles közvéleménykutatás eredményeit, amit Nintendo Switch tulajokkal készítettek, vagy a szokásos kamu saját kútfőből gyártott urban legendjenek újabb szüleményéhez van szerencsénk. Sikeresen próbálja megmagyarázni az általa kreált negatív ál NV hírt, de a lényeg, hogy megágyazzon az NV "órajelparának" :)

A kézikonzol vásárlók tudottan a soc órajele alapján vásárolnak handheldet :) Azt nézik meg először. Azt nem értem, hogy a Nintendo DS-ben lévő bitangalacsonyórajelen 67mhzen menő soc esetén, mi az ördögért vették a DS-t csilliószor annyian, mint a magasórajelű PSP-t. Lehet, hogy a "felhasználók" ban akkoriban nem volt még tudatos órajelpara? Vagy ma sincs, csak a szerző lázálmaiban? :)

[ Szerkesztve ]

(#9) big-J válasza smkb (#8) üzenetére


big-J
(őstag)

Te is körülírtad, de már a lényeg sem került bele... :D

(#10) derive


derive
(senior tag)

Nem lett volna egyszerubb egyszeruen leirni, hogy gyengek a Switch orajelei? Miert kell ket oldalt irni arrol, hogy ez tulajdonkeppen nem is az NV sara... Ja szokasos NV bashing? :U Inkabb hasonlitsatok ossze egy Snapi 835el, mert a vegen meg a Zelda is lagolni fog.

(#11) DithenS válasza smkb (#8) üzenetére


DithenS
(senior tag)

Konzol esetében nem nézem az órajelet.PS4 esetében is sokan paráztak de én a játékok grafikáját lestem és nem csalódtam.PRO esetén emelték 2,1Ghz re amitől szintén nem kell hanyatt esni de még is milyen szép grafikát ad.Majd meglátjuk.De egy konzol esetében ott az optimalizáció.

(#12) Sinesol


Sinesol
(őstag)

Hât en sem hallottam erről az órajelparàról, pedig olvasok híreket, fórumokat. Na meg egyaltalaban, ki a vihar törődik a konzolvasarlok közül a technikai dolgokkal? Kb kutyat se erdekeli, gépet megveszi, jatszik, örül. Totàl nem életszerű ez az egész műbalhé. Utobbi időben mintha Abu paràzna folyamat valami fiktiv problémàn.
Habàr nem sok minden történik mostansàg, szóval lehet csak muszàj valamiről írni..

[ Szerkesztve ]

(#13) Menthirist


Menthirist
(PH! nagyúr)

Nekem ez volt a kedvencem:
"A Nintendo Switch esetében persze egy kicsit nagyobb a különbség, mivel az ARM Cortex-A57-es magokra 1020 MHz-ről szólnak a hírek, miközben a Shieldben ugyanezek a magok 2 GHz-en üzemelnek."

Szóval mára ott tartunk, hogy a kétszer akkora órajel "egy kicsit nagyobb".

Ha pedig valóban a garantált órajel a lényeges:
- miért nem üzemeltetik egyenesen 200 MHz-en? Elvégre úgysem a teljesítmény adja el a konzolt, nem? A fejlesztőknek nyilván mindegy, mert őket nem érdekli a teljesítmény, csak az hogy fix legyen (sarcasm)
- Ha a shield-ben megy a 2 ghz, akkor itt miért csak 1 ghz-et tudnak garantálni? Ha a fogyasztás miatt, akkor megint ott tartunk, hogy legyen akkor 200 vagy 500 MHz-es, aztán vissza a kvarcórák világába.

Agyam eldobom ezektől az érvektől. Értem én hogy a számok nem számítanak a vásárlóknak, de a kapott minőség, látvány, stb azért csak tán. Különösen hogy itt nem csak kézi, hanem tv-re kiköthető konzolról van szó. 40-60"-os fullhd kijelzőn meg azért egy DS grafika nem olyan mint kicsiben.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#14) battisti


battisti
(tag)

A kézikonzolok technikai paraméterei tényleg nem sokakat érdekelnek, de üssetek agyon, ez egy érdekes cikk volt, amihez a kommentárok is érdekesek. Szóval: már megérte... imho.
:N

batt

(#15) sh4d0w válasza battisti (#14) üzenetére


sh4d0w
(PH! nagyúr)

Nem érdekesek, hanem már baromi unalmasak. Mindig ugyanaz a néhány vallási fanatikus, ráadásul csak azt nézik, hogy ki írja a cikket, de hogy utánanézzen, miről szól a bejegyzés - na azt már nem. Én csak rákerestem: "nintendo switch too weak" és számolatlanul kaptam a weboldalakat, amelyek erről írnak.

[ Szerkesztve ]

Ha marhasagot irok, vallalom a pofonokat erte a forumon, nem sirok a modiknak.

(#16) Sinesol válasza sh4d0w (#15) üzenetére


Sinesol
(őstag)

Too weak?
Mégis ki szerezte be a gépet tesztelésre? Pontosan mely jatekok alatt mutatott teljesítmenye volt problemas?

Biztos a szokasos bullshit kamubalhé megy azokon a külföldi forumokon is, gondolom akkor Abu csak atvette a hülyeséget, mert nincs egyeb hir.

Btw belefaradtam mar a hasonlo hirekbe, nincs energiam, idöm minden hülyeségre rakeresni. Fanatikus dolgot meg nem tudom ertelmezni, fikarcnyit sem erdekelnek az adott cégek, sosem erdekeltek.

[ Szerkesztve ]

(#17) derive válasza Sinesol (#16) üzenetére


derive
(senior tag)

Az a problema, hogy a Switcht a nagy konzolokkal vetik ossze, mikozben meretenel fogva inkabb a mobilokkal van egy szinten.

(#18) lezso6 válasza sh4d0w (#15) üzenetére


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog (1)

"Nem az a lényeg mit mond, hanem hogy ki mondja."

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#19) jedis


jedis
(senior tag)

No azért egy ilyen kézi konzol tervezésénél elég sok mindent számításba kell venni, nem olyan mint egy asztali, aminek mindegy, hogy 1Kg, vagy 2Kg, az asztal úgy is elbírja . A 3Watt-os fogyasztási limit, gondolom főleg maga, a konzol miatt volt, mert a Nintendo, egy olyan kézikonzolt tervezett, amivel kényelmesen lehet játszani kézbe véve, akár óra hosszákon keresztül is. Persze lehetne egy 10 Wattot fogyasztó Tegra is benne, de annak már lehet aktív hűtés, vagy passzív, de de jó sok rézzel, aminek súlya van, a 15000mA-es aksiról meg már nem is beszélve. :U Senki sem szeretne úgy játszani egy kézikonzollal, hogy közben egy féltéglát kell tartani neki folyamatosan. A Nintendo megadta az NV-nek, hogy 3Watt, és az NV meg kihozta belőle, amit csak lehetett. Majd a dokkolóban, ahol már nem számít az aksi idő, ott felnyomja a "póvert", hogy már TV-n is megfelelő fps-el fusson. Szerintem jó lesz ez a konstrukció, de majd a piac eldönti. :)

ui.: az FHD kijelző, szerintem (is) felesleges volt.

[ Szerkesztve ]

Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !

(#20) mcsabee válasza derive (#17) üzenetére


mcsabee
(senior tag)

Egyrészt a Switch hibrid dizájnjából fakadóan nem lehet képes olyan teljesítményre, mint az Xbox One, vagy a PS4, másrészt ugye ott van az is, hogy a Nintendo játékok jellemezően nem operálnak Gears of War 4, Quantum Break, Forza Horizon 3, Driveclub, Uncharted 4, vagy épp The Order: 1886 szintű grafikával, csak hogy néhány példát mondjak.

Így logikus módon nincs is szükség akkora teljesítményre, mint a másik két konzol esetében.

Egyébként nekem személy szerint a tököm ki van már azzal, hogy mindenhol azt kell olvasni, hogy jaj, így túl gyenge XY konzol, úgy nincs benne erő... Ezzel a mostani konzolgenerációval előjött barlangjából egy olyan gamer generáció is (akinek nem inge...), akik mást se néznek, csak a teraflopot, a felbontást, meg számolják a pixeleket, és ha egy konzolon 10-zel kevesebb van, mint a másikon, akkor az gyenge gép, bukás, katasztrófa, kár volt kiadni.

Fura mód, mikor 2006-ban megjelent a Wii, nem sokakat érdekelt, hogy csak 480p-s grafikára képes, amit már ugye a 2000-ben megjelent PS2 is tudott. Ennek csak az az érdekessége, hogy PC-n már ekkor is nagyobb felbontásban játszottak az emberek. Most pedig attól kiakadnak, hogy 1080p helyett 900p valami, és elhordják mindennek a programozókat, a kiadót, a fejlesztőt, a konzolt, és azt is, aki azért az ipari hulladékért pénzt volt hajlandó fizetni.

Én továbbra is annál maradok, hogy nincs rossz konzol (felbontás, grafika, fps szám, akármi...), csak rossz játék. És egy játék minősége teljesen tökéletesen függetlenül attól, hogy azt 720p-ben játszom low grafikával PC-n, vagy 4k-ban tolom PS4 Prón, esetleg akármilyen más felbontásban Switch-en a buszon, vonaton, repülőn utazva. A Diablo 2 a mai napig az egyik legjobb ARPG, pedig 800*600 a max felbontása. :-)

[ Szerkesztve ]

Stay a while and listen...

(#21) J.C.G. válasza Tigerclaw (#2) üzenetére


J.C.G.
(tag)

Régen ez nagyon nem így volt.
N64 erősebb hardvert kapott a PS1-nél, mégis utóbbit vették többen. Pedig sokkal szebb játékok voltak N64-re. (Németországban is sokan használtak másolt játékokat.)
Gamecube Vs. PS2 Itt se a PS2 volt az erősebb konzol mégis azt vette a tömeg. Miközben GC-ra olyan graffal jelentek meg játékok, hogy csak lestem. Aztán jött a WII ami számomra visszalépés volt grafikailag a GC-hoz képest és mégis vitték mint a cukrot. Nem is értem miért. Számomra csalódás volt az a gép. WII U-t már meg se vettem, jelenleg nincs semmilyen konzolom.

(#22) MaUser válasza mcsabee (#20) üzenetére


MaUser
(PH! addikt)

Egyébként nekem személy szerint a tököm ki van már azzal, hogy mindenhol azt kell olvasni, hogy jaj, így túl gyenge XY konzol, úgy nincs benne erő...

Talán nem kéne erről olvasni, ha a Sony és az MS nem úgy reklámozta volna magát 1000 + 1 fanboy által megtámogatva fórumokon már az előző generációnál is, hogy végre itt a konzol Kánaán és röhögve fél kézzel megesz minden pc-t reggelire, meg megoldanak mindent. Mert ugye már a ps3-nál is arról ment a hittérítés, hogy azon stratégiák fognak futni, mert lesz hozzá normális egér/bill támogatás és hülye mindenki aki nem így gondolja (hwired és társai ugye...). Aztán meg amikor a mostani generációnál anno valaki meg merte említeni, hogy egy, már a megjelenésénél is alsó közepes vga-ból nem lesz itt semmilyen hw közeli api-vel sem csúcs grafika már a kezdetteknél sem, nem hogy hat éves távlatban, az szintén le lett hülyézve fanboy-ék által. :U

Szóval ha most valaki le meri írva, hogy igen, elcseszték és nagyon nem az azonnal haszonra kéne koncentrálni, ha nem valami olyasmit lerakni, ami évekig tényleg használható, akkor inkább fület-farkat be kéne húzni, vagy elfogadni, hogy akkor majd évente veheted az új ps/xbox/nintendó 2k/4k/8k/gamer/kutyafüle edition-öket, ha játszani akarsz az új játékokkal. :(((

Fura mód, mikor 2006-ban megjelent a Wii, nem sokakat érdekelt, hogy csak 480p-s grafikára képes, amit már ugye a 2000-ben megjelent PS2 is tudott.

A Wii hosszú távon konkrétan egyértelmű csőd volt a Nintendo-nak, mivel ugyan eladtak rengeteget belőle viszonylag rövid idő alatt, de a gyenge grafika miatt játékokat már alig vett hozzá valaki és a kezdeti hype után nullára beestek az eladások, olyan spirálba lökve a Nintendo-t, amiből négy éve próbál kikecmeregni és ha az generáció is bukta lesz, akkor gyakorlatilag megszűnik érdemi gyártóként. :U

Én továbbra is annál maradok, hogy nincs rossz konzol (felbontás, grafika, fps szám, akármi...), csak rossz játék. És egy játék minősége teljesen tökéletesen függetlenül attól, hogy azt 720p-ben játszom low grafikával PC-n, vagy 4k-ban tolom PS4 Prón, esetleg akármilyen más felbontásban Switch-en a buszon, vonaton, repülőn utazva. A Diablo 2 a mai napig az egyik legjobb ARPG, pedig 800*600 a max felbontása. :-)

Sokak szerint pedig a T modell az igazi autó, csak mégsem járnák már azzal dolgozni...

''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''

(#23) Mister_X válasza J.C.G. (#21) üzenetére


Mister_X
(PH! nagyúr)

N64 két évvel később jött ki a PS1-nél, az lett volna a vicces, ha nem lett volna erősebb. Ott is a cartridge tett be: nem a tárhely(hiány), hanem az ára miatt: egy cartridge lehetett 25$ is legyártani, míg egy CD-t kisajtoltak 25 centből - tessék vizualizálni, hogy mennyi profit veszhetett el félúton :) Tárhelyet azért se írtam negatívumnak, mert lehetett látni, hogy csak programozni kell megtanulni, lásd Resident Evil 2: 64MB-os cartridge vs. 2CD és N64-en szebb is volt.

GameCube és PS2 esete romantikusabb: fejlesztői szempontból a Nintendo tárcájában van egy tízezres, a Sony-éban meg egy köteg húszezrs, csak az a tárca szögekkel van kibélelve. PS2-rebkínkeserves volt fejleszteni, de aki megtanult rá, az tudott mutatni egyet s mást, lásd God of War 2, Metal Gear Solid 3, Gran Turismo 4.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake." --- A warezt tiltja a bushido.

(#29) #20691712 válasza DithenS (#11) üzenetére


#20691712
(törölt tag)

Es a grafikanak ugyan mi koze a cpu-hoz?
Plane egy konzolon, alacsony szintu api mellett?
Meg ha 1 gigat emeltek volna rajta, hogy jobban tudja etetni a gpu-t (bar az se dobott volna sokat a dolgon mivel az a cpu egy szar), de meg igy is nagyon lowcost.
A pc-s low szintet hozni meg nem egy tul nagy dolog egy jatekra kielezett masinabol, azt hiszem ez nem kerdes.

[ Szerkesztve ]

(#30) #20691712 válasza nonsen5e (#27) üzenetére


#20691712
(törölt tag)

Azert mert az nv nem tudott cpu-t felmutatni, az intel meg gpu-t.
Ez nem egy rocket science.
Az amd meg olcson adott egy eredetileg kazant amit jol megynyirbalt, hogy ne legyen 300 watt.
Ezert kamu az a sok teraflops amiket irtak (es amibol nem is latszik semmi).

(#32) #20691712 válasza TESCO-Zsömle (#26) üzenetére


#20691712
(törölt tag)

Gazdasagi fejlodes?
Egyutt teptetek be az atv-sekkel jobarat?
Igen, papiron noveli a kereslet a gdp-t (mert nem szamoljak a szennyezesbol kovetkezo kart) csak ugyanaz a gdp-re raelvezo az oldal meg mar meroorat akar a seggunkre szereltetni a kornyezetszennyezes miatt.
Tudod mi lesz a regi konzolokkal?
A 60%-a a szemettelepen vegzi.
Az a keves ami meg visszakerul a sonyhoz, felkerul egy kontener hajora es ujrahaznositas cinmszoval leb@sszak afrikaban egy varos melle.
Ok, hogy unnepek vannak\lesznek, de azert nappal ilyen csunyan berugni nem kene...

(#33) Medocsabi


Medocsabi
(őstag)

Konzolnál soha nem voilt szempont az órajel.SOHA.Megfelelő optimalizálással ez is élhető lehetne.De pont itt vérzik el a projekt,és lesz akkor bukás mint a ház.Melyik stúdiónak éri majd meg erre optimalizálni?...
Ennyir erővel akkor azt is várhatjuk hogy hasonló tudású,de androidos eszközökre is megérné.De nem éri meg.
pont :)
(#31) Nilnarunion :Mihez is kevés a mostani konzolgen?
Játszottál bármelyikkel?witcher 3,doom?Ezek besz@arás milyen grafikával futnak stabilan....

[ Szerkesztve ]

Ami nem öl meg az megerősít.Kivéve a Medve.... ...A Medve az megöl!

(#34) TESCO-Zsömle válasza #20691712 (#32) üzenetére


TESCO-Zsömle
(Jómunkásember)

Szövegértelmezés 1-es "jobarat". Olvasd el még egyszer és emberi hangon/nyelven beszélj, ha én megtisztellek vele!

Jó gazdaságilag, mert aki szebb/jobb játékot akar, az megveszi, több haszon, kevesebb újratervezése ugyanannak a HW-nek. És jót tesz a fejlődésnek (igen, így külön) is, mert nem kell a HW kifulladása után még 4-6 évig reszelgetni a játékokat és visszafogni a grafikát az új technikákra alkalmatlan fix HW miatt.

Hogy a régi konzolokkal mi lesz, az a konzolgyártókat hidegen hagyja. Nem az ő gondjuk. Nekik eladni kell. Erre pedig még mindig az a legjobb mód, ha időről időre új terméket adnak ki. A 3-4 éves periódus ideális HW-fejlesztés terén, aki számítógépen játszik, annak is ez az egészséges ciklus egy középkategóriás gépen. Nem évente és nem is 5-6 évente. Meg lehet csinálni mindkettőt, de az első anyagilag kompromisszumos, a második meg ugye meg azért, mert "otthagy" a játékipar és az utolsó években már vissza kell venni a grafikát, egyes funkciók nem lesznek elérhetőek.

Szó nem volt gazdasági fejlődésről vagy környezetvédelemről, azt te haluztad, nem én... ;)

EK-FC Radeon Vega - Nickel eladó - / / - I'm cursed with a brain, compulsive thinking and lack of appetite for anything that could numb it.

(#35) nonsen5e válasza #20691712 (#30) üzenetére


nonsen5e
(PH! addikt)

Valahogy az X360-nál is össze tudták vásárolni a Xenon + ATI alkatrészeket, ugyanúgy ahogy a PS3-ban is NV gpu ment a Cell mellett.
Ha feltétel volt az MS-nél, Sony-nál, hogy egy chip legyen, egy gyártótól legyen minden, akkor ők önszántukból láncolták saját magukat a "gyenge" alternatívát kínáló AMD-hez.

Solo Live! III hype! 「いまが最高」

(#36) DithenS válasza nonsen5e (#35) üzenetére


DithenS
(senior tag)

A PS4 PRO-ban azért már nem olyan gyenge az APU.Plusz sok előnye is van.Jobh mint a proci + vga kombó.

(#37) NandoXXL válasza sh4d0w (#15) üzenetére


NandoXXL
(senior tag)

Nagy farkú, meztelen, transzvesztita cím szavakkal is tele van a sajtó számolatlanul. Ettől még bulvár szinten marad, de nem baj, erre van igény. Csak ne önérzeteskedjen a cikk író ha kiáll a sarokra.

(#38) TESCO-Zsömle válasza nonsen5e (#35) üzenetére


TESCO-Zsömle
(Jómunkásember)

Technológiailag nem volt alternatíva. Az APU-k a legszűkebb keresztmetszetet tágították fel, a CPU és a GPU közti kommunikációt. Sony-nak csak annyi volt a kényszerítő, hogy nem lehetett Cell alapú, x86 kellett mert a multiplatform címeknél elég gyakran alulmaradtak az x360-nal szemben, mivel arra azonos idő/befektetés árán jobban lehetett optimalizálni a PC-ken fejlesztett játékokat, mint a Cell-re.

EK-FC Radeon Vega - Nickel eladó - / / - I'm cursed with a brain, compulsive thinking and lack of appetite for anything that could numb it.

(#39) nonsen5e válasza TESCO-Zsömle (#38) üzenetére


nonsen5e
(PH! addikt)

Persze. X és Y dolgot akartak a konzolgyártók, ezt csak az AMD-től tudták megkapni. Amíg a többi gyártó ennyit sem tud felmutatni az asztalra, addig nem az AMD-t kell szidni.

[ Szerkesztve ]

Solo Live! III hype! 「いまが最高」

(#40) Nilnarunion válasza Medocsabi (#33) üzenetére


Nilnarunion
(tag)

Játszottam és nem érdekel, engem így is bőven elvisz egy kellemes és élvezetes mesevilágba. Így van ezzel a vásárlók másik 70%.
A másik 28%-ot érdekli, de pénzt nem adna érte, hogy megvegye az erősebb vasat.
A 2%-ra pedig ott van a gammer piac, amíg van.
( Szerintem te se látod azt a nagy különbséget, de vallással nem vitatkozom. :D )

Nem igazam van, hanem véleményem. Mint itt mindenkinek.

(#41) sh4d0w válasza NandoXXL (#37) üzenetére


sh4d0w
(PH! nagyúr)

Nem lattam, hogy onerzeteskedett volna a szerzo. Ez az iras egy olyan temat feszeget, amit a kulfoldi sajto mar lebegtet es elkepzelheto, hogy egy szakportal olvasoi is kivancsiak lennenek a hatterre, fuggetlenul attol, hogy bulvar-e vagy sem.

A gond azonban nem a temavalasztas, hanem ahogy irtam, nehany troll/vallasi fanatikus mar meg sem nezi, mi a tema, csak a szerzot es maris bebofog valamit.

Ha marhasagot irok, vallalom a pofonokat erte a forumon, nem sirok a modiknak.

(#42) lenox válasza TESCO-Zsömle (#38) üzenetére


lenox
(PH! addikt)

De amugy nem, az amd-s konzolokban pc-n sosem latott savszelt adtak az apuknak, leginkabb ez az erossege az egesznek, nagyjabol a jatekok 99%-anal meg lehetett volna csinalni dgpuval is a jatekelmenyt, csak gondolnam, hogy bonyolultabb lap kene hozza, akkor meg minek, teljesen jo igy.

#41: Hat szerintem nem zorog a haraszt, ha a szel nem fujja, sok munka van ebben.

[ Szerkesztve ]

(#43) joysefke válasza sh4d0w (#41) üzenetére


joysefke
(PH! addikt)

Te mégis hogyan olvasol el egy cikket? Te nem azzal kezded egyáltalán az olvasást, hogy megnézed ki a szerző és hogy honnan van az anyag? Ha nem, akkor a sorok között értelmet keresést meghagyhatod nekünk "dörzsölt rókáknak" , ha pedig igen, akkor ennyi év PH karrier után már pontosan tudod te is, hogy hol a hiba.

És itt nem egy cikkről van szó, hanem sok éves tendenciáról, amibe ez az utolsó is nagyon szépen beleillik és egyáltalán nem kirívó eset...

Boldog békés karácsonyt kívánok mindenkinek!

[ Szerkesztve ]

(#44) TESCO-Zsömle válasza lenox (#42) üzenetére


TESCO-Zsömle
(Jómunkásember)

Őőő... De. Korábban is volt combos sávszél a grafikának, csak az nem volt a proci mellett. -> Az újítás az volt, hogy a grafikát betették a proci mellé, hogy közvetlen tudjanak kommunikálni. Az összes APU-nak ez lenne a lényege.

EK-FC Radeon Vega - Nickel eladó - / / - I'm cursed with a brain, compulsive thinking and lack of appetite for anything that could numb it.

(#45) Pug válasza joysefke (#43) üzenetére


Pug
(PH! kedvence)

Sírok...
"Dörzsölt rókák...." :DDD

Ez az új kódneve az infantilis, antiabu, még a cikk címekbe is belekötõ nV huszár ovisseregnek?

Már kezd a szánalmas alá süllyedni az a mûsor, amit mûveltek, de tényleg....

[ Szerkesztve ]

(#46) Polllen válasza MaUser (#22) üzenetére


Polllen
(PH! nagyúr)

A Wii hosszú távon konkrétan egyértelmű csőd volt a Nintendo-nak, mivel ugyan eladtak rengeteget belőle viszonylag rövid idő alatt, de a gyenge grafika miatt játékokat már alig vett hozzá valaki és a kezdeti hype után nullára beestek az eladások, olyan spirálba lökve a Nintendo-t, amiből négy éve próbál kikecmeregni és ha az generáció is bukta lesz, akkor gyakorlatilag megszűnik érdemi gyártóként.

Hogy mi?
VGchartz

Nézd meg a hw és sw eladásokat.

Csak software-re:
2006: megjelent a wii. Ekkor a 4. volt az éves eladási listán.
2007: a második. (DS volt az első)
2008: első
2009: első
2010: első
2011: harmadik (totálban megjelenés óta számolva még mindig az első, itt kezdtek el csökkeni a sotware eladások)
2012: harmadik (masszív visszaesés a sales-ben)
2013: negyedik és innen el is kezdtek meredeken lefelé menni. Jól érezték hogy 2012-ben kell az új gép.

A Wii U-ra lehet mondani, hogy nem lett siker sztori, de ilyen marhaságokat, hogy a wii egyértelmű csőd... Csak óvatosan.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#47) sh4d0w válasza joysefke (#43) üzenetére


sh4d0w
(PH! nagyúr)

Nem, engem a tartalom erdekel. A szerzot csak akkor nezem meg, ha vmi nagy baromsag van az adott irasban. Azt viszont nem ertem, milyen tendenciakrol vakerolsz, mert a szerzok erdeklodesi kore alapvetoen befolyasolja, hogy mirol irnak - ezert nem egy szerzot foglalkoztatnak az online lapok, mint pl. a PH, a HWSW es meg lehetne sorolni.

Ellenben Abu minden irasa alatti "Abcug Abu!" mar rohadtul unalmas es semmi addicionalis tartalommal nem bir.

Ha marhasagot irok, vallalom a pofonokat erte a forumon, nem sirok a modiknak.

(#48) jedis válasza sh4d0w (#47) üzenetére


jedis
(senior tag)

+1 !

Ez olyan, mikor Tóbiás Janika mondja:

-Okádok már Győzikétől ! Miért kell ilyen műsorokkal szennyezni a médiát ? A múltoki adásban is, mikor .............................. :U

Tán leláncolnak a karosszékbe, és kipeckelik a szemedet, és pisztolyt tartanak a fejedhez, hogy nézned kell ? :U Nekem sincs egy kommentem sem , se a "Győzikesós", se az EzoTV-s topikban, mivel nem nézem, így véleményt sem nyilvánítok róla. Valahogy itt is ezt kéne tenni egyeseknek . :U

Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !

(#49) Komplikato válasza derive (#17) üzenetére


Komplikato
(PH! kedvence)

Én meg azt hittem az a probléma, hogy a Switch bedokkolva egy Shield teljesítményének majdnem harmadát tudja kétszer akkora áron, miközben ott pont nem számítana a TDP. Nem dokkolva pedig még rosszabb a helyzet. És ezen nem fog segíteni a Vulcan sem, egyéb Voodoo mágiáról nem szólva. Szóval ár-teljesítményben eddig talán létező legrosszabb konzol,már ha nevezhető annak.

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#50) Polllen válasza Komplikato (#49) üzenetére


Polllen
(PH! nagyúr)

Ha lesznek rá jó játékok, ez egy szűk réteget fog csak zavarni.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.