Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lbence
aktív tag
Aki foursqare-t használ, annak működik most az alkalmazás?
-
ZooLee
senior tag
válasz attisx #19504 üzenetére
Azúr, persze, mondod ezt a férfiaknak, akik köztudottan 16 színben látnak...
Az egyik kék, a másik kékebb. Na. Hát így kell ezt mondani.iOS-t használok, Androidom volt (ill a zasszonynak most is van, amin nekem kell hargelni mindent) és valóban a Belle-s N8 semmiben nem marad el tőlük a használhatóságot tekintve.
Az iOS gyorsabb, több alkalmazás, jobb játékok vannak rá, de ez nem jelenti azt, hogy a Belle-ne ne lehetne megoldani mindent. Az alkalmazások sokkal egységesebbek az iOS-en, ez nagyon nagy pirospont, a Symbianos alkalmazások ahány, annyifélképpen működik. Ez nem biztos, hogy baj kellene, hogy legyen, de nem minden programozó születik ergonómiai zseninek, és bizony van, ahol szenvedés kezelni egy programot.
Az Androidot nem szeretem, nagyon jól indult, de a fragmentáltsága miatt mostanra egy katyvasz lett az egész (számomra) A biztosítékot pedig az Andorid Market vágta ki végül, ahol gyakorlatilag kontrollálatlanul vannak fent az alaklmazások, és mint gyakorló apát, eléggé mellbe vágott az alkalmazáskínálat. (Nem a hülye/idióta/használhatatlan programokról van szó, mert olyan van az AppStore-ban is, hanem a gyerknevelési elveimmel - és nem csak az enyémmel - nem összeférő alkalmazásokról.) Meg az Androidosok részéről városi legendaként emlegetett kártékony programokról.
Az S^3 legfőbb előnye még mindig, hogy alapvetően egy telefon oprendszerből kinőtt okostelefon rendszer, és a telefonálási (hívás, SMS) képességek megmaradtak a fontossági toplista élén, míg az iOS, Android elsősorban okostelefon rendszerek, amelyekkel telefonálni is lehet. (Ezt leginkább az Androiddal kapcsolatban hallom, a feleségem is állandóan panaszkodik miatta)
Szóval nem vagyok benne teljesen biztos, hogy az S^3 leírása jó dolog, de hát a divat, és a belőle következő számok sajnos nagy urak...
Z.
-
donceleger8
őstag
válasz ZooLee #19506 üzenetére
Szép leírás!
Én azért a jobb játékokat megkérdőjelezném! Na jó, lehet egy kockának tényleg kevés a játékélmény, de annak kevés ios-on is, de azért az N8 esetében az Asphalt 6 HD-val eléggé jól elvagyok. Grafikailag nem hiszem, hogy ennél több kell egy okostelefon esetében.
Tényleg van pár olyan program, ami nem igazán kezelhető, de szerencsére vannak alternatív lehetőségek.
A többivel egyet értek!Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
karldergroße
senior tag
Úgy érzem, eljött az idő, hogy írjak egy összbenyomást a Belle-ről, így egy hét alapján. Nehéz egyértelmű véleményt megfogalmazni, van, ami sokkal jobb lett, van, ami csak kicsit, de van, ami sokkal rosszabb az Annához képest. Ezért végigmennék a különböző „témakörökön”, és -5…0…+5 közötti pontszámmal minősítem, hogy jöttek be az adott újítások.
1.) Főképernyő, widgetek: A főképernyők száma 6-ra bővült, "örülhetünk" tehát. Megközelítettük a 8 androidos főképernyőt. De ennyi főképernyőnek csak akkor van értelme, ha bármelyiket azonnal elérjük. Az annás telefonokon még a képernyő aljának közepén történő nyomkodással is lehetett váltani a három képernyő között, itt csak húzással lehet. Ennek a lehetőségnek a megszüntetése agyament volt. Gondoljuk csak végig: ha valaki mind a 6 főképernyőt használja, az elsőről a negyedikre minimum három mozdulattal jut el. Én bármelyik programomat elérem két bökéssel: 1) be a menübe (ott 12 db tematikus mappa található, szép foldericonos „annaformájú” ikonokkal), tehát még egy nyomás a megfelelő mappára, és megvan a program. Sokkal egyszerűbben, mintha mindent kitennék valamilyen főképernyőre, és az első oldalról a negyedikre kellene navigálnom. (Az egész belle-én egyébként érezhető, hogy a stupid rétegnek próbált kedvezni, azoknak, akik nem tudják, mi a könyvtárstruktúra, nem tudják, hogyan csoportosíthatnának dolgokat, csak mindent kiraknának a kezdőlapokra, éppúgy mint az a júzer, aki a Windowsban mindent az asztalán tárol, olyat is ismerek, aki ilyenkor 150 ikon között bogarászik…) A főképernyők persze kitörölhetők, nekem is csak azért van három, hogy egyik lányom se sértődjön meg, mindegyiknek jut egy-egy fénykép. Viszont a widgetek nagyon bénára sikerültek. Az e-mail-widgetről már sokan kifejtették negatív véleményüket, csatlakozom hozzájuk. Aki tervezte, nem tudná megmagyarázni, mi ennek az értelme. A zenelejátszó widgetje ormótlan és funkciótlan. Akkor már inkább feltettem a MusicKey-programot, amely lezárt képernyőnél mindenféle widget nélkül hozza ugyanazt, amit ez a béna widget tud. Az üzemmódok-widget sem valami jól sikerült, erről később külön is megemlékezek. Szerintem a gyári webeszközök közül talán a wifikapcsoló az egyetlen jó ötlet. Az óra: agyrém. Egyszóval ez a változtatás (6 lehetséges képernyő a belle-s widgetekkel)összesen kb. -2 pontot érdemel.
2. Status-bar, azaz fentről lehúzható értesítési terület: önmagában nem rossz ötlet, a megvalósításával van a gond. Az első probléma, hogy nem testreszabható. Nem lenne rossz, ha én dönthetném el, mi kerüljön a felső négy kapcsoló közé. Nem túl logikus, hogy míg a bluetooth-t és az adatkapcsolatot csak innen lehet kapcsolni, addig az nfc-nek és a wifi-nek widgetje van. Jó lenne, ha azt is módosítani lehetne, mi kerüljön ide. Másik hiba, hogy nehezen kivehető, mi van itt, pl. a töltöttség (lásd később) és a térerő miniatűr, "láthatatlan" jelzése egyértelmű visszafejlődés. Összességben hasznos újítás lehetne, de nem jó mindig a megvalósítás, és néha plusz mozdulatot jelent valaminek az elérése. Ezért csak +1 pontot javaslok ennek.
3. Óra/idő/dátum/profil/töltöttség: az egyik legkatasztrofálisabb fejlemény a belle-nél. A két óra widget nem használható számomra, mert mindkettő böhömnagy. Ha ezeket nem rakjuk ki, egy megoldás van: kirakni az órát, mint hivatkozást (hogy be lehessen állítani legalább az ébresztést) és a konkrét időt vagy a miniatűr értesítési területről leolvasni, vagy a képernyővédőről. Ott dátum is van, ezért ezt szoktam tenni. A profiloknál még rosszabb a helyzet: mindenki azzal jön itt, hogy a kikapcsoló gomb benyomásával el lehet érni mindent. Ez csak részben van így, mivel az időzítés innen nem lehetséges. Az „üzemmódok”-hivatkozást ráadásul eltüntették. Marad a widget, ahol viszont csak a négy gyári beállítás jelenik meg, időzítési lehetőség nélkül. Ha az ember rámegy a „mind. üzemmód-beáll.”-ra (sic), akkor ugyan minden előhozható, de hány mozdulat ez? Így aztán még mindig az a leggyorsabb, ha kiteszünk egy "beállítások"-hivatkozást a kezdőképernyőre és onnan rögtön az üzemmódokhoz érkezünk, ami persze így is körülményes. A töltöttség kijelzése ugyanilyen siralmas. Csak külső szoftverrel lehet a töltöttségi százalékot leolvasni, az viszont extra zabálja az áramot (Battery Monitor, battery info). Az energiatakarékos mód kapcsolására persze megint ott van a kikapcsoló gomb, de nekem még mindig nem áll kézre. Az Anna dátum-idő-profil widgetjét sírom vissza, és a töltöttség-kijelzőjét. Egyszóval ez egyértelmű visszafejlődés, -4 pont.
4. Programok elérhetősége, azokból történő kilépés, „felhasználó-barátság”. Bár az ömlesztett alkalmazások-mappa mindenképpen negatív fejlemény, szerencsére egy kis találékonysággal (mappák létrehozása és az ikonok kicserélése) mindent meg lehet oldani, lehet az alkalmazásokat csoportosítani. Egyértelmű pozitívum, hogy van „vissza”-gomb, tehát nem kell mindenből az béna opciókmenüvel kilépni, hanem egyenesen ki lehet „surranni” a bal alsó gomb használatával. Az egységesség itt sem erőssége persze a cégnek, hiszen a zenelejátszót például így csak elrejtjük, nem lépünk ki, máshonnan azonnal távozunk, de azért összességében ez az újítás az alsó parancsikonokkal együtt +3 pontot ér nálam.
5. Zenelejátszó: a hangszín továbbra is csak „preset”, külön program kell a szabályozásához, ezért nem ját pluszpont. Az Annához képest két pozitív újítás van: megjelennek az albumcímek a lejátszáskor is, illetve a zenetár képes arra, hogy a „The” névelővel kezdődő együttesneveket ne a t-hez sorolja be. Viszont nem tudom, ki volt az a barom, aki kitalálta, hogy a lejátszó működés közben ne mutassa, hogy hányból hányadik számot játssza éppen a listából. Ez abszurd. Na, mindegy, ez egy klasszikus 0-s, se jobb, se rosszabb.
6. Internet, adatforgalom, wifi: Egyértelmű javulás. Az Annán kiszámíthatatlan volt az egész, néha akkor is felment a wifire, ha nem kerestem wifit, néha akkor sem, ha akartam, a mobilnettel sem volt egyértelmű a helyzet. Most van kapcsoló, ha nem akarok wifit, kinyomom, hanem akarok adatforgalmat, ugyanígy teszek annak a gombjával. Arra nem sikerült még rájönnöm, mikor van úgy, hogy a wifi bekapcsolása automatikusan leállítja a mobilnetet és mikor működik egymás mellett mindkettő (mindkét eset előfordult már), de ettől függetlenül egyértelműen +4 pontot adok erre. (A böngésző éppoly fos, mint volt, de úgysem használom, ott az Opera, tehát ez nem oszt, nem szoroz).
7. Térképek: nekem az nem jön be, hogy nem mutatja navigációnál egyszerre a hátralevő menetidőt és a hátralevő távolságot. Gps-jelet gyorsan talál, a térképszoftvernek vannak hiányosságai, de ingyen van, ismerjük el, ez még ebben a formában is előnyös. Nem tudom, miért kellett kivenni az „autóval” funkciót a térképekből, nem olyan egységes a dolog, bár megszokható. Az „időjárás” néha betölt, néha nem és gps is kell hozzá, nem túlságosan informatív, bár nagyon látványos. Az egész viszont dizájnosabb és kezelhetőbb lett, könnyebben megtalálhatók a beállítások. +1 pontot ér ez nekem az Annához képest.
8. Fényképező, videokamera: egyszer megnéztem, nemigen próbálgattam azóta, nem láttam túl sok változást, szerintem maradjunk a 0-nál.
+1. Összbenyomás: +3 pont jött össze, ami 8 témakörrel elosztva 0,375 pontnyi, tehát minimáis javulást jelent az Annához képest. A belle-be tényleg sok energiát fektettek és vannak pozitív dolgok, viszont úgy érzem, hogy az energiát a logikus felépítésre és a kezelhetőségre kellett volna fordítani, sokkal inkább, mint az új böhömnagy widgetekre, a statusbárra és a 6 kezdőképernyőre.
-
MC Pite
veterán
válasz karldergroße #19508 üzenetére
'egyébként érezhető, hogy a stupid rétegnek próbált kedvezni'
Így érzem én is, eyecandy/tömegigény fele megyünk, feláldozzuk amiben a legjobb a symbian.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
ZooLee
senior tag
Szép leírás lett, nagyjából egyet is értek vele, egy pár dolog:
- A rendszer általános sebessége sokkal jobb lett, ez legalább egy +3-at de inkább +4-et érne meg nekem.
- A térképek alkalmazás javult, (nem vették ki az "Autóval" módot, ha megtalálsz egy címet, akkor rábökve, igaz két lépéssel de el lehet érni az autós navigációt) én inkább az aptimalizálást hiányolom belőle, lehettek volna a gombok sokkal nagyobbak, hogy autózás közben is jobban lehessen használni, automatikus éjszakai/nappali váltás, stb. De mivel ingyen van, ezért erre egyszeráen nem lehet mínuszt adni.
- A billentyűzet még mindig rettenetesen kicsi, igazán dolgozhattak volna rajta, hogy használhatóbb legyen (pl. kevesebb billentyű egy képernyőn, és több billentyázet képernyő)
- A gyilkos rövidítések: Na, erre nincs mentség, mindenképpen elvárt lett volna, hogy kijavítsák, scrollozhatóvá tegyék, akármi, csak ne ezek az ostoba félbe-harmadába vágások. Ugyan nem változott semmi, de akkor is -2.
Z.
-
ZooLee
senior tag
válasz MC Pite #19509 üzenetére
Nézd, a vásárlók elenyésző rétegét adják a tudatos választók, tudatos felhasználók, sokkal nagyobb a "hülyék" aránya, akik azé' veszik meg mer' teccik, de hogy mi van mögötte az nem érdekli őket... Üzletileg tökéletesen érthető, hogy rájuk gyúrnak a gyártók.
(kell venni 2-3 tartalék N8-at, aztán csak kihúzzuk pár évig, amíg lesz valami normális újra )Z.
-
MC Pite
veterán
Azúr: Az valami francia kaja, vagy mi?
Igen, a rendszer reakció ideje javult, a funkciók eléréséhez szükséges idő meg nőtt.
Akkor gyorsultunk vagy nem?Tudom hogy a tudatos vásárlókat mindenütt le**ják, e'vvan. Csak idáig úgy tűnt hogy a symbian a praktikusságot kereső, 'poweruser' népeknek van, nem azoknak akik a 'gagyit' hajkurásszák. Szomorú mikor ledőlnek ezek a bástyák is.
Hibernálom addig a másik N8at, 5-6 évig elleszek velük
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
attisx
addikt
válasz ZooLee #19511 üzenetére
Igazából nekem még mindig ez a "minden egy lapra" stratégia 'assza csőröm. Elvileg az a cél, hogy visszaszerezzék a piaci részesedésüket, de egy lábon állva ez úgy sem fog menni. Érdekes módon a Samsung három teljesen különböző OS-el is jelen van a felső-közép kategóriában, és piszkosul szalad a szekerük. A Nokiának is célravezetőbb lenne szerintem, ha azt mondhatná, hogy az 1.0-ás, outofthebox júzereknek ott a WP, míg a nagyobb szabadságra vágyóknak meg ott egy gatyába rázott Symbian*, MeeGo, vagy a kettő egybe gyúrva.
*Sym hanyatlásának okát sokan csak és kizárólag abban látják, hogy a Nokia hagyta elavulni, gyenge HW-t pakoltak alá. Pedig volt egy másik, hasonlóan fontos tényező is: a marketing hiánya. Miközben az elmúlt 2-3 évben a csapból is az "Android = okostelefon" agymosás folyt, addig Nokia részéről egy komolyabb reklám kampány sem volt, amiben az OS lett volna a középpontban...
(#19513) MC Pite: Jóóó van, Drága! Rugjál még te is bele egyet, az amúgy is már romokban heverő nemi identitásomba... De aztán majd várhatod a ClearBlack updatet..
[ Szerkesztve ]
Rossz a helyesírásom?! Vedd úgy, hogy mobilról írtam... :D
-
ZooLee
senior tag
válasz MC Pite #19513 üzenetére
sak idáig úgy tűnt hogy a symbian a praktikusságot kereső, 'poweruser' népeknek van
Így van, ez így is volt, viszont az ájkendi jött, látták, győzött, ez sajnos tény, látszik a Symbian hanyatlásában. A nagyvezírek, akiknek a golyói meg a részvényesek kezében vannak, nem mernek szembepisálni a széllel. Nézd meg a RIM-et, ott is ez megy, ha egyelőre lassabban is. Pedig ott aztán minden megvolt az parasztvakításon kívül, mégis, lassan azok is elfordulnak, akiknek - elméletileg - a funkcionalitás a fontos, nem a vakítás.
Bár, másik oldalról meg az is tény, hogy pl. az iOS, ami az elején tényleg csak egy multimédiás eyecandy volt, nagyon komolyan fejlődik, méghozzá olyan szintre, hogy valóban használható már vállalati szinten is, minden csilli-villi vakítása mellett.
Z.
-
stewe780
őstag
Az általános sebességnövekedés azt jelzi, hogy itt tényleg történt módosítás a rendszermagban. A leginkább negatív pontszámot kapott területek meg 1-2 külső widgettel simán javíthatóak lennének, ha készülne hozzá... Az már más kérdés, hogy a Nokia jelenlegi politikája mellett fog-e még valaki is új widgetet fejleszteni a rendszerre.
És ez a leginkább sajnálatos, a hozzáállás, hogy nem hagyják kifutni a terméket. Miért nem lehet meghagyni életképes alternatívaként, nem értem. Mire valami jó lesz, megszüntetik, kb. mint a MeeGoo. És akkor mi marad. Win, meg a series40 vagy mi.
Kicsit átestünk a ló másik oldalára. Eddig ugye csak a saját rendszer, semmi más, ez volt a jelszó. Most meg csak a Win. Nem lehet valami középutat választani, aztán majd az értékesítés, a számok majd megmutatják. A saját rendszert meg semmi pénzért nem zúzni, hanem minimum valami takaréklángon üzemeltetni kellene.
[ Szerkesztve ]
A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.
-
Tekmen
aktív tag
Van még pár dolog, ami kéne a Belle tökéletesítéséhez. Remélem tudtok segíteni.
-Kéne nekem az, hogy a hangszínszabályzót tudjam állítani.
-Betűtípust lecserélném Pure-ra.C7-em hackelt, szóval jöhet bármi!
Tekmen
-
stewe780
őstag
Csak gondoltam, megkérdezem már, hogy mi ez a betűtípuscsere őrület? Mi a gond a jelenlegi betűtípussal? Annán más volt, vagy ott is cserélgették, akik most? Van valami konkrét oka, gond van a mostanival, amit én nem látok?
-
lbence
aktív tag
A napokban volt róla szó, és azt szeretném, hogy létezik-e a bellés widgeteknek (időjárás és társai) olyan változata, amelyikhez nem kell hackelni a telefont?
Ha nem létezne, ti melyik hack-et ajánljátok? Köszi -
-
deka10
senior tag
válasz karldergroße #19523 üzenetére
Nem kell félni, az eddigi symbis telóimnál a második dolog volt amit megcsináltam mindig.
Ha azt akarod, hogy ne essen le a telefonod akkor rakd repülőgép üzemmódba!
-
Tekmen
aktív tag
-
gyugyo79
addikt
válasz MC Pite #19509 üzenetére
De sajnos ez sem igaz. Mert ugye az egy dolog, hogy sok jó dolgot kivettek / átalakítottak de olyan mintha 3 külön csapat csinálta volna őket és ezt úgy, hogy egyáltalán nem érdekelte őket az hogy egységes legyen. Mert ugye van ami kék / fehér meg van az a nem is tudom barnás szürke, meg a szürke de ezek egymás mellett szerintem (de persze lehet csak szerintem) még véletlenül se néznek ki jól. Ha már csinálták legalább egyforma lenne ...
Nekem n82 -m volt előtte azt is megvettem amikor kijött de annál nem volt soha az az érzésem mint ennél. Nagyon sokat gondolkoztam, hogy ezt vegyem e meg de már néha bánom. Egyszerűen vicc hogy még van amiben ahhoz képest is vissza tudtak lépni.
Pld. azzal, hogy ehhez valószínűleg soha sem lesz alternatív egy multimédiás telefontól elvárható video player csak akkor szembesültem amikor az n82 -vel simán lejátszott streamek nem tudtam megnyitni és elkezdtem utána olvasni.
Az ok, hogy utólag legalább dlna szervert faragtak rá DE azért illene kliensként is működnie. A hardver simán tudná ... ( A TVersity-s és hasonló megoldást ne mondjátok mert az milyen már hogy az amúgy simán a telefonról lejátszható fájlokat is real time kódoltassak újra főleg, hogy egy rendes felbontású film normális legyen erőmű kell hozzá nem egy kis fogyasztású media szerver)De most egy halom butítás egyszerűen elkeserít.
A már sokak említett óra.Egyszerűen nem hiszem el, hogy nem tudták meghagyni a régit is mint opciót. 3 dolgot lehetett elérni és tudom, hogy ez szubjektív de a kinézete is normálisabb volt az átlátszósága miatt nem ütött el szinte semmitől.
Ok kirakom ami van, kirakok egy naptár hivatkozást és az profil web eszközt, hogy ugyan azokat elérjem amiket előtte de az egy dolog, hogy ez + 1 sor de az hogy esztétikailag is a 3-3 színű ... Na és az a fejlesztő aki a profilt kitalálta az kapásból rúgnám ki. Könyörgöm ennek a gyors váltás lenne a funkciója ha már bele rakja, hogy innen is el lehessen érni a beállításokat akkor legalább azt rakja a lista végére és ne az elejére mert mint fentebb olvastam van akinek így fel sem tűnt hogy ott vannak az újak is csak nem látszanak ...
Email. Hát ez a másik vicc. Végül is a mai világban egy okos telefonnak minek is kéne ez ugyan úgy jelezni ha valakinek szüksége lenne rá mint egy sms-t. Gondolom nem én vagyok az egyetlen akinek már több fontos email jön mint sms-s. A webeszközre már ki se térnék komolyan bonyolult lett volna ha állítható a mérete és akinek elég 1 vagy 2 sor annak nem foglalná el a képernyő felét akinek meg több kell az akár kirakhatja ez egész képernyőre ... Mert gondolom nem én vagyok az egyetlen akinek külön van a munka és a szórakozás . De ha már nem állítható akkor ne legyen ekkora vagy legalább meghagyták volna a régit mint alternatíva.A voip -nál már csak legyintettem amikor beállítottam mindent mint n82 -n a telefon szerint minden rendben bejelentkezett a szolgáltatóhoz aztán kb. 5% jó volt 95% meg rossz ha hívást indítottam még ki is csengett miközben a szolgáltató azt se tudta, hogy be vagyok jelentkezve hozzá míg a telefont szerint igen ...
Alternatív szofton keresztül jó csak pld a Nimbuzz -ban elég zavaró, hogy nincs hívás vége gomb nálam... -
busman
veterán
Tud valaki Live timing-hez hasonlatos forma 1 programot.
Tavaly még volt,de lehet megszűnt a támogatás...I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
TommyX_
őstag
Jó lenne a Belle, de a videólejátszás visszafejlődés az Anna szofthoz képest
Anna szoftver alatt simán bele lehetett pörgetni a bdripes filmekbe, Belle-n meg megáll a lejátszás, jó lenne a régi codeckeket visszarakni valahogy, mert ez így nem állapot.Hand's Up Music isn't dead \O/ | Ford Puma A Driver's Dream
-
Pikkolo^^
addikt
válasz ZooLee #19506 üzenetére
"Az S^3 legfőbb előnye még mindig, hogy alapvetően egy telefon oprendszerből kinőtt okostelefon rendszer, és a telefonálási (hívás, SMS) képességek megmaradtak a fontossági toplista élén, míg az iOS, Android elsősorban okostelefon rendszerek, amelyekkel telefonálni is lehet. (Ezt leginkább az Androiddal kapcsolatban hallom, a feleségem is állandóan panaszkodik miatta)"
Amióta az okostelefonokat nem csak okosok használják azóta van gondban a Nokia
-
dlt
tag
Nekem meggyőződésem, hogy a symbian kifuttatásának és lebutításának egyetlen célja van, hogy a wp-s vasakra ne mutasson alternatívát. A nokia becsicskult, már nem a régi. A belle gyárilag reklámozott kezdőképernyője egy hányás, ez nem vitás. Nem hiszem el, hogy valakinek tetszik ez a tarkabarka sárga háttérre rávágott bazi óra, alatta meg az a hirdetőtábla. Elrettentésre tökéletes. Kár, hogy a symbiant nem veszi át valamelyik gyártó, aztán felőlem mehetne a nokia a levesbe a csempés x@rjaival együtt. A legnagyobb baj, hogy már nem a gyártók igazodnak a felhasználói igényekhez, hanem fordítva. Elég egy pár repkedő csempe és a hiányosságokat egytől-egyig benyelik. Tényleg érdemes lesz a régi vasakat nagyobb becsben tartani, hátha szükség lesz még rájuk...
-
Lirion
addikt
Amitől én a falat kaparom belle-n, az az, hogy a felugró menü a képernyő közepére került portrait módban is. Ez egyrészt szerintem totál hülyén néz ki, amikor a menü széltől-szélig kitölti a képernyőt, de alul-felül bazi nagy tér marad, másrészt reggel ébredésnél kurva nehezen tudom eltalálni a szundi gombot. Annán félálomban bármikor lenyomtam, de mióta belle-t használok, még egyszer se sikerült. Ráadásul fizikai gomb sincs a szundira, bezzeg régen az 5230-on a menü gomb jó volt erre...
-
xedos
addikt
Szívat a telefon :-(
Rendszeresen eldobálja a Wifi-s netet... már több helyen is kipróbáltam. Letölt egy weblapot, vagy levelet, majd rákattintok egy linkre, erre megszakad. Mindegy milyen hálózatot igénylő progi. mi a franc baja lehet?Most éppen a cute tubeot próbáltam ki. Behozza a keresett videót, rákattintok -nincs kapcsolat. Felül rákattintok a Related-re betölti!
[ Szerkesztve ]
-
stewe780
őstag
Megtorpant az Android, kaszált az Apple
Ez a Windows bedönti a komplett Nokiát. Az MS túlél bármit, mert az oprendszere finanszírozza a rosszul sikerült projekteket, de a Nokiának egy esélye van, mindent egy lapra tett fel...
-
ZooLee
senior tag
Alapesetben nem kellene az ördögtől való dolognak kezelni a WP7-et, mert ez az összeborulás jól jöhet mind az MS-nek, mind a Nokiának. Az viszont igaz, hogy ami sok az sok, Elop-ot most már kipicsázhatnák, mert attól, hogy a WP7-et nyomják a telefonokra, a Symbian-t nem kellene kinyírni, pláne most, hogy a Belle-el ilyen szépen összekapták magukat. Simán meglehetett volna a két platform egymás mellett szórakoztató/üzleti lefedetséggel, átfedésekkel.
Z.
-
ak76
senior tag
válasz stewe780 #19536 üzenetére
Nem tudom őket sajnálni.
Évek óta tart ez a lefelé ívelő tendencia,lehet hogy az eladásokban/profitban még csak most jön a nagy leszakadás,de a fejlesztések,az innovációk nem ma,nem tegnap kezdtek el lanyhulni,hanem évekkel ezelőtt,"még a trójai előtt"
Annak idején a Nokia volt "A" telefon,egy 6310i volt az üzleti csúcsmobil,egy 8-as széria volt a luxusmobil,aztán jöttek az N szériák,egész faszán ment a szekér egészen az N96-ig,már ott kikönyökölt az ötlettelenség,a förtelmes bug tenger,a fagyások,a javító fw-k,mindenki a frissítésekre várt,ILYEN AZELŐTT NEM VOLT,a Nokia megbízható,funkcionális cuccokat gyártott,ÉVEKEN ÁT.
Aztán leálltak a sikeres projectek is,a hatos széria(miért nem lett méltó utóda a 6700c-nak?),a nyolcas is befejeződött,stb...
Most meg itt van ez a félkész valami,ami trendi,liquid,smooth,eye candy,meg az összes szar bullshit egyszerre,de két nap alatt megunod a hülye csempéket,az ostoba nevetséges hiányosságokat,a full zárt rendszert,a mókolhatatlanságot,azt hogy MINDEN be van szabályozva.
A Symbiant kicsinálják persze,nincs is különösebben létjogosultsága a Droid,az iOs,vagy akár a Bada mellett,de hogy a Meegot is veszni hagyják?!...
Na erre mondom azt hogy megérdemlik a vesztüket.[ Szerkesztve ]
-
Csubakka_
tag
sziasztok!
Nem tudtok olyan alkalmazást amivel az ébresztéshez rádiót lehet beállítani? -
gyurmau
tag
Cégünk a telefonparkját iphone-ról lumiákra cserélte. Már pár nap után megerősödött az a korábban már hangoztatott véleményem, amivel csatlakozom attisx kollégához, miszerint a sym marketingháború áldozata lett. Egy olyan világban, ahol van egy olyan ország, melynek minden lépésére mindenki komolyan odafigyel, és abban az országban van három olyan cég, mint a apple, a google meg az ms, csak idő kérdése volt, hogy mikor indul be valamiféle „cola-háború” a jelenleg egyik legjövedelmezőbb iparágban.
Az igazi csatabárdot az alma ásta ki (és ezzel úm. forradalmasította a mobilvilágot) azzal, hogy már meglévő technológiákat összegyúrva gsm modult rakott az ipodba. Ezt az eszközt aztán „cirkuszt, kenyeret!” módon, diplomaosztással egyenértékű ceremónia keretében árulta, amit az 1 centes iTunes-szal fejelt meg. Vajon mekkora ereje van ennek egy olyan országban, ahol a legtöbbek számára lady gaga a zene alfa-omegája. Itt szó sincs a készülékről vagy os-ről, ami tudásban szerintem a négyes verzióig a toptenben sem volt benn. De átformálta a világot és ezzel a sym sorsát is, ez kétségtelen. Ma már nem elég jót csinálni, azt el is kell tudni adni, márpedig a visszafogott finnek meg a marketing olyan, mint görögdinnye meg az erdőtűz.
Szerintem, ha az MS nem tud elég erős lenni a mobilmegoldásaival a piacon, akkor még azt a maradék sym felhasználót is fel kell szívnia, hacsak nem nyílt forráskódú lesz a sym.
-
attisx
addikt
válasz gyurmau #19544 üzenetére
"Szerintem, ha az MS nem tud elég erős lenni a mobilmegoldásaival a piacon, akkor még azt a maradék sym felhasználót is fel kell szívnia, hacsak nem nyílt forráskódú lesz a sym."
Kérdés, hogy a maradék Sym felhasználó, hagyja-e magát felszipkázni. A dolgok jelen állása szerint engem speciel előbb fog asszimilálni a Borg... Khmm... Akarom mondani Android. Mintsem WP-s mobilt vegyek. És azért szvsz vannak még páran így ezzel. Persze céges szinten más a helyzet, ha nincs szabad választása az embernek, akkor azt használ, amit a kezébe nyomnak...
[ Szerkesztve ]
Rossz a helyesírásom?! Vedd úgy, hogy mobilról írtam... :D
-
-
stewe780
őstag
válasz gyurmau #19544 üzenetére
Ebben csupán egyetlen furcsa dolog van. Mégpedig, hogy az MS aztán tudhatná, hogy hogyan kell eladni valamit. Lehet mások máshogy látják, de szerintem az MS mindig is a marketinggel értékesített, és csak utána próbált meg normális terméket készíteni. Most viszont valamiért mégsem megy neki ez az út.
Az is eszembe jutott már, hogy olyan ez a házasság az USA-ban, mintha Európában a szifon szoftver mondjuk a ZTE telóival akarna tarolni.A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.
-
Arthuro_Adam
őstag
válasz attisx #19545 üzenetére
Egy jó cikk a döntés lehetséges okairól.
Ezeket végiggondolva nem feltétlenül hiba a Symbian elhagyása, de az biztos, hogy én vésztervet tartanék a tarsolyban.
-
ZooLee
senior tag
válasz busman #19546 üzenetére
Szerintem egyértelműen nem. Mármint nem szörnyű a WP7, hanem nagyon is jó, egyedi, jól használható, de egyelőre kevés. A helyzet tulajdonképpen ugyanaz, mint anno az iPhone megjelenésével, de akkor még az Apple egy ismeretlen piacra lépett be, és a hibáit az újdonsága mellett el lehetett nézni (so-so), ill. mivel nem volt más választás, elnézték a hibáit az erényei mellett.
Most viszont gyökeresen más a helyzet egy qrva erős piacra lépett be az MS, ott az iOS, az Android, Blackberry, a Symbian is (és a Bada, stb.). A WP7 jó lett, nagyon is, de ezen a piacon a jó nem elég, soknak is kellene lennie: Sok készüléknek, sok tudásnak, sok alkalmazásnak, sok felhasználónak. Na, hát ezekből egyelőre kevés van, nagyon kevés.
Ezért jól jött, hogy Elop véletlenül ott ül a Nokia egyik bársonyszékében, és megoldotta a készülékproblémát: Egy ilyen nagymúltú gyártót a tudásával (ehem, szabadalmaival) beszervezett a WP7 alá, és már van sok és jó készülék.
Namost, a sok tudással és alkalmazással lassan haladnak, a sok felhasználóhoz idő kell, hogyan lehet gyorsítani? Hát persze, ki kell iktatni a zavaró tényezőket.
IOS, hm, hát nehéz ügy, (pláne, hogy lassan zsebből megvehetné őket almásék).
Android, hát, még nehezebb, a sok-sok olcsó készülékkel és felhasználóval és alkalmazással (=fejlesztővel).
Blackberry, hát már leszálló ágban vannak, meg elég nehéz hozzájuk nyúlni, majd lassan elsorvadnak, lássuk mi marad még. Nahát, van valami Symbian nevű izé, amiről mintha már hallott volna az épületen belül is, nem kell messzire menni érte, az elmúlt évek grafikonjai zuhanó eladásokat mutatnak, a zigazgatótanácsban könnyű lesz megindokolni miért nem kell nekünk ezzel vacakolni.
A meglévő sok-sok millió készüléket és felhasználót meg ügyesen figyelmen kívül hagyjuk, ha majd nem lesz hozzá semmi, kevesen lesznek, önként és dalolva (?) váltanak másra, na mire is? Mondjuk lehetőleg Nokiára, hopp ez még stimmel is, aki S60-at használ, nem fog visszaváltani S40-re, tuti, ott a WP7, minden klappol, Symbian kuka, mindenki (?) boldog, lesz sok új felhasználó, sok fejlesztő, alkalmazás, év végi bónusz megvan, hátradőlhetünk, bal kézzel jobb vállunkat megveregtjük, nagyot alakítottunk.Nekünk meg lóf@sz a seggünkbe, így jártál hülyegyerek, minek vettél kihalófélben lévő telefont...
Z.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest