Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nbettyna
csendes tag
Sziasztok,
Megkérdezhetném, hogy milyen tapasztalataitok vannak a képernyővédő fólia használata és a közelségérzékelő működése kapcsán? EazyGuard fóliát rendeletem, de csak most gondolkodtam el rajta, hogy befolyásolhatja-e (vagy összezavarhatja-e) a közelségérzékelő működését, vagy egyáltalán semmi gond nincs velük?
-
Tim82
félisten
A Nokia Care-s alkalmazottak szerint a szolgáltatóknál úgy általában csak fekete és fehér hátlappal szerezhető be, mert nem vállalták be az "extrém színváltozatokat". Annak idején megkérdeztem ugyanis... De benne van az összefoglalóban is.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Blyan
félisten
Van már émber?
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
King Charles
tag
Sziasztok
A here transittal szeretnék útvonalat tervezni offline módban.Ahelyett hogy kiegészítené a címet amit adok elkezd sírni a netért. Hol lehet ezt kikapcsolni, hogy rendesen működjön? Vagy kell valamit tölteni, hogy meglegyenek neki a címek?
köszi
Dudo -
badrian250
tag
Sziasztok!
Azt meg tudnátok mondani, hogy a telókönyvet mindenképp összekeveri a telefon a facebookossal, ha állítok be facebook fiókkal?
-
Lacus_84
senior tag
válasz badrian250 #4660 üzenetére
igen, de ezt utólag tudod szűrni, hogy ne mutassa a fb-os névjegyeket.
-
diegho
nagyúr
Flip-es tokot használ valaki? Van valami best buy? [link] ezt néztem, ennek a mágnese nem a képernyő oldalán van, hanem hátul.
-
zodo
nagyúr
válasz King Charles #4658 üzenetére
Kikapcsolni szerintem nem tudod, kell hozzá net vagy wifi elérés.
Igaz nem teszteltem még de Maps és Transit csak akkor ad pontos helyet ha wifin lógok, nincs mobilnetem.
Drive még bekapcsolt wifi mellett is kb 150-200 méterrel arrébb pozicionál itt a panel lakásban ülve.Viszont ma próbakép teszteltem offline Drive -ot, elsétáltam cirka két villamosmegálló távot és végig a helyes pozíciót mutatta.
-
Finnugor
tag
Sárga hátlapot külön lehet valahol venni? Én sehol sem találok...
-
badrian250
tag
Első töltéskor kell ilyen 15-16 órákat tölteni, mint a régebbi telókat? A T-mobileos srác azt mondta, h igen, viszont én úgy tudom, hogy ezeket az akksikat nem kell 'kisütni', sőt nem is szeretik, ha csutkára lemerül...
-
Воланд
titán
válasz badrian250 #4668 üzenetére
nem kell.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Tim82
félisten
Jól tudod, nem kell, de ezt valahogy minden szolgáltatói boltban elsütik...
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
badrian250
tag
Köszönöm!
-
ViTToRe
aktív tag
Kíváncsiságból kipróbáltam egy hosszabb úton a navigációt. Az útvonal tervezés esetén mindig a leggyorsabbat kell kiválasztani... A többinél olyan nevetséges kerülőket ad (legrövidebb útvonal esetén is), hogy csak néztem. Hozzátenném, hogy komolyabb előzéskor jelzi is, hogy ,,tartson jobbra" Pontossága navigáció esetén hibátlan.
Sports-tracker a sebesség és magassági grafikonokat olyan pontossággal rajzolja ki, amit eddig egyetlen androidos/symbianos telefon sem tudott. El van mentve az összes, ezért össze tudtam mérni.
Azt hozzátenném, hogy a mobilnet mindig be van kapcsolva, ami lehet(biztos) közrejátszik a pontosság tekintetében.
[ Szerkesztve ]
-
ViTToRe
aktív tag
Ezek szerintem rém gagyi tokok. A műanyag hardcase bele van ragasztva egy ilyen bőrimitációba, elképesztő varráshibákkal, illetve elcsúszásokkal. Értsd: Ha becsukod a tokot, előfordul hogy kicsit ferdén áll a felső rész.
Ezt érdemesebb lenne kipróbálni, én is most fogok beszerezni egyet.
Elnézést a dupla postért
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz ViTToRe #4673 üzenetére
Ha már ilyesfajta tokot kerestek, akkor érdemes ránéznetek a Nillkin Fresh Fruit és az Imak tokokra.
Az összefoglaló végén különféle tokokat is linkeltünk amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz ViTToRe #4672 üzenetére
Köszi szépen, másnak biztosan hasznos infókat.
Nekem nincs autóm de talán jövőre bringázok és akkor majd jól jöhet. Előbb vázolt esetben (tudtam hova megyek) nem adtam ki célt csak a jel pontosságát vizsgáltam.
Láttam a beállításokat alatt hogy szűrhető autópálya, komp, alagút, stb de egyelőre csak ha gyalog ismeretlen területre tévednék veszem hasznát a naviknak.Tim82
Arról te kapsz valamilyen infót hogy mennyien nyitották ki az összefoglalót amióta elkészítetted ?
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Ez nem olyan, mintha egy Logout-os írásom lenne, nem láthatom a lekérések számát.
-
zodo
nagyúr
Köszi. Végül is nem annyira fontos csak kíváncsiságból kérdeztem.
Más:
Ma volt első napja hogy kivittem a drágaságomat a szabadba de hiába a bekapcsolt olvashatóság nekem valahogy mindig tükröződött a kijelző felület ha éppen nem árnyékban gyalogoltam.
Szóval a kérdésem hogy valaki használ(t) valamilyen matt és/vagy karcálló kijelzővédő fóliák közül?
Nem akartam fóliát de ha segít hogy látható legyen akár napsütéses időben is a kijelző akkor azt a pár száz forintot még rászánom.
-
diegho
nagyúr
-
ViTToRe
aktív tag
-
Milka 78
nagyúr
Tud valaki olyan töltés jelzőt ami normálisan megjelenik a csempéken is?Én a My Batteryt-t használom ami tök egyszerű és ez jó is nekem,de a csempét nem frissíti rendesen.Mindig rá kell böknöm egyet,hogy jól működjön.
-
old rocker
veterán
válasz Milka 78 #4681 üzenetére
Battery. Zöld, fekvő piktogramja van az áruházban. Kis csempén is kijelzi a töltöttséget, a programban van wifi, adatforgalmi, helymeghatározás és bluetooth kijelzés - ha belépsz az app-ba, látszik is, mi hogy áll; utsó töltés, várható idő, grafikon, napló. Asszem 235 Ft.
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
old rocker
veterán
Ez egy hülye, régi beidegződés a kadmiumos (?) akksik korából. Aki ezt kisütögeti, jól hazavágja pár hónap alatt. Első alkalommal egy picit még rajta szoktam hagyni, nem kapom le rögtön . ennyi. Ez a 12-16 óra egy urban legend.
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
Laslow
senior tag
Döntenem kell, hogy Nokia Lumia 520-at, vagy Huawei Y300-at használjak-e a jövőben (várhatóan éveken keresztül). Eddig csak butatelefonom volt. A segítségeteket kérem abban, hogy választani tudjak a két telefon közül.
Szeretem testre szabni a készülékeket. Ezt megcsinálom az első pár napban, utána viszont évekig csak használom, de semmit sem módosítok rajtuk. Szeretem, ha gyorsan működik minden, és nem kell várnom a készülékre, nincsen időpocsékolás, maximális a funkcionalitás. (Példa erre a mostani Symbian-os telefonom, amiben utálom, hogy SMS törlésnél miután rákérdezett, hogy biztos törölni akarom-e az SMS-t, és rányomtam, hogy igen, kijelzi 1-2 másodpercen keresztül, hogy Üzenet törölve, és ezt ki kell várni, addig semmit sem lehet csinálni a készülékkel.) Az Android ezerszer testreszabhatóbbnak tűnik a WP8-nál. Ez jó, mert szeretem ha olyan a telefon, amilyennek akarom, ugyanakkor amikor ma megnyomkodtam a két kszüléket egy boltban, rosszul voltam attól a kismillió ikontól, amikkel tele volt a Huawei képernyője, és amiknek a többségére szerintem semmi szükségem nem lesz soha! Sokkal közelebb áll hozzám a minimalista stílus, a letisztultság. Ebben jobb a Nokia. Tartok azonban attól, hogy hiába letisztultabb a WP8, ha a sok korlátozás miatt nem olyan használható. Amúgy működésre mindkét telefonnál tapasztaltam várakozásokat, de összességében a Nokia a folyamatosabb, kevésbé akadozó működésű.
Tehát a szívem a Nokia felé húz, de vannak félelmeim. Mit tudtok mondani az alábbiakra, van, amelyiket rosszul tudom?
1. Nem lehet eltérő hangjelzést beállítani hozzájuk: SMS, MMS, Email, Notifications, stb., sem pedig kontaktfüggő hangjelzéseket.
2. Egységes hangerőállítás van mindenre: csengőhang, értesítések, média, ébresztő, beszélgetési hangerő. Azaz ha pl. lehalkítod a videó hangerőt, halk lesz az ébresztő és a csengőhang is...
3. Nincs File Manager: pl. nem lehet a telefonon lévő fájlt csatolni e-mailhez (kivéve képek), vagy lementeni pl. egy e-mailben jött Word doksit.
4. Memóriakártyára nem lehet menteni appokat, sem e-mail csatolt fájlokat, vagy böngésző által letöltötteket. Lehet egyáltalán böngészővel fájlokat letölteni?
5. Nem minden Bing feature elérhető el Magyarországról. Van, ami nagyon hiányzik
6. Csak IE van, más böngésző nincs.
7. IE10: nincs Előre gomb, jelszavakat nem ment, text reflow nincs, szövegkeresés az oldalon nincs, direkt fájlfeltöltés weboldalra nincs, könyvjelző-szinkronizáció asztali géppel nincs.
8. Nincs feketelista a bejövő üzenetek/hívások szűrésére.
9. Nincs Google Talk/Hangouts támogatás (külső IM alkalmazáson keresztül alapszintű támogatás van, ugye?).
10. Értesítések (pl. e-mail, Facebook, stb.) késnek.
11. Google Maps és Google+ elérhetőek rendesen?A Nokia 520 előnyei számomra: kisebb, letisztultabb, kevésbé akadozik, ritkább (ez nálam előny), az első benyomás neki kedvezett.
A Huawei Y300 előnyei: jobb fogás (gumis hátlap és hogy van rendesen oldala is, ellentétben a Nokiával), sokkal testreszabhatóbb, sokkal több app érhető el (tuti mindenre találok alkalmazást, amire csak szeretnék, ráadásul pont olyat, amilyet szeretnék, nem csak hasonlót), Google integráció valószínűleg magasabb fokú.
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Milka 78
nagyúr
Közben rájöttem,erre a 30 perces frissítéses dologra.Nem lenne rossz ha ezen tudnának szűkíteni esetleg real time-ban frissíteni.
-
Bailey
senior tag
Ha több évre veszel telefont akkor az Y300 nem éppen nyerő választás. Ha felteszel néhány alkalmazást akkor az 512MB ram kb. semmire sem lesz elég droidon. 1 giga ramnál kevesebbel ne vegyél droidot már.
Nekem ugyan nincs 520-am, de van a családban 820 és az Amber frissítéssel került bele feketelista a szűrésre. Szerintem ez az 520-ba is bekerül frissítéskor.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
Közben találtam Google Maps és Plus alkalmazásokat és a h.sz-ek szerint műkdnek.
Én még csak egy hete használok 520-ast,de az androidhoz(Galaxy Ace)képest már szinte unalmasan nyugis a teló.Nem fagy,nem lassul es bár nem tudsz belenyúlni anyira,de cserébe sokkal letisztultabb kezelhetőbb mint az android.Abban addig turkáltam a fájlkezelővel,amig szét nem rogyasztottam mindent.Persze vannak idegesítő gyerekbetegségei,korlátai,de a kezelése bőven kárpótol.
Hozzáteszem én csak egy átlagos felhasználó vagyok mint sem telefon guru.Telefonálás,netezés,Navi ,kis játék és a mail-eim nyomonkövetése volt a szempont amit bőven teljesített is.[ Szerkesztve ]
-
Laslow
senior tag
válasz #40993792 #4690 üzenetére
Köszönöm a véleményt.
Megkérdezhetem, hogy miért vált be neked nagyon a Lumia, milyen szempontok alapján ajánlanád azt egy Androidos készülékkel szemben?"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
zodo
nagyúr
Nem oly rég volt pont Huawei Y300 vs Lumia 520 választási téma de ahogy kivettem a válaszokból ma már nem ajánlott android és a kiszemelt teló 512MB ram párosa más egyéb felhasználói vélemények mellett.
pl.: nem tetsző gyári Emotion UI, pár hét után belassul és fagyMondom ezt úgy hogy első okos telóm az 520, android világáról maximum ezt azt olvastam.
2. Igaz
6. Igaz
10. Részben igaz.
Van akinek azonnal megérkeznek de ha késnek is csak perceket.Leírtak alapján erős dilemmában lehetsz amire egy nem túl szerencsés vagy ide illő hasonlattal válaszolnék.
Android vs Wp = Windows vs LinuxAzaz veszel egy Huawei Y300 aminek jobb a fogása és szétfőzheted aztán majd lesz valahogy
vagy
veszel 520-at letöltöd a kellő alkalmazásokat (kb mindenre van alternatíva) és használod. -
Tim82
félisten
1. Nem lehet eltérő hangjelzést beállítani hozzájuk: SMS, MMS, Email, Notifications, stb., sem pedig kontaktfüggő hangjelzéseket.
2. Egységes hangerőállítás van mindenre: csengőhang, értesítések, média, ébresztő, beszélgetési hangerő. Azaz ha pl. lehalkítod a videó hangerőt, halk lesz az ébresztő és a csengőhang is...
3. Nincs File Manager: pl. nem lehet a telefonon lévő fájlt csatolni e-mailhez (kivéve képek), vagy lementeni pl. egy e-mailben jött Word doksit.
4. Memóriakártyára nem lehet menteni appokat, sem e-mail csatolt fájlokat, vagy böngésző által letöltötteket. Lehet egyáltalán böngészővel fájlokat letölteni?
5. Nem minden Bing feature elérhető el Magyarországról. Van, ami nagyon hiányzik
6. Csak IE van, más böngésző nincs.
7. IE10: nincs Előre gomb, jelszavakat nem ment, text reflow nincs, szövegkeresés az oldalon nincs, direkt fájlfeltöltés weboldalra nincs, könyvjelző-szinkronizáció asztali géppel nincs.
8. Nincs feketelista a bejövő üzenetek/hívások szűrésére.
9. Nincs Google Talk/Hangouts támogatás (külső IM alkalmazáson keresztül alapszintű támogatás van, ugye?).
10. Értesítések (pl. e-mail, Facebook, stb.) késnek.
11. Google Maps és Google+ elérhetőek rendesen?1. Ahogy írta Milka 78, ez nem így van, be lehet mindent állítani.
2. Ha én hangot állítok a zenelejátszóban, vagy a Skype-ban hívás közben, az megfigyelésem alapján nem módosítja az "általános", csengéshez, ébresztéshez beállított hangerőt. (A telefon pl. eleve 30 fokos skálán méri a hangerőt, a Skype app-on belül viszont csak 10 fokos skála van.)
3. Valóban nincs File Manager.
4. Ez nem egészen így van. App-ot tudtommal valóban nem, de emailből az ahhoz csatolt Word doksit pl. engedi a telefonra menteni az Office. Böngészőből szintén enged megnyitni fájlt, egy pdf-fel próbáltam. A telefonra mentés aztán már a megnyitó alkalmazástól függ.
5. Nekem nem hiányzik a Bing térképszolgáltatása, Európában amúgy sem túl jó állítólag.
6. Van más böngésző, de alapvetően mindegyik az IE motorját használja. Operának, Firefox-nak, Chrome-nak egyelőre nincs WP8-as változata.
7. Ez mind igaz, ha jól tudom, igazából ebből nekem csak az Előre gomb hiányzik (néha), meg a könyvjelző szinkronizáció (ezt át lehet hidalni app-pal).
8. Nincs, de lesz (írták már).
9. [link]
10. Furcsa, de többünknek megjavultak az értesítések. Nekem most kb. 5-6 percen belül megérkezik egy FB-értesítés (JDB for Facebook app).
11. Nem hiszem, tekintve, hogy a Google jelen pillanatban kifejezetten beint a Microsoft-nak és a WP8-felhasználói tábornak. A HERE Maps nem lenne jó egyébként?"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- További aktív témák...