Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csab2
veterán
válasz _csocso_ #4641 üzenetére
Pedig az a boríték azért villog. Jól mondod, ha kellenek azok az üzenetek, le kell menteni őket. Ha a Nokia PC Suite vagy az Ovi Suite nem tudja, akkor keresni kell rá valami progit, ami megteszi. Biztosan van olyan, ami pl. sima txt-be teszi és akkor azzal már azt csinálsz amit akarsz.
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 13 mini, LG 50LF652V, PS4 slim
-
zzola
titán
24 órán belül másodszorra landolt a szervízbe, most felküldik a központi szervízbe, talán idén lesz belőle valami, kis hölgy ráírta a papírra, hogy készülékcserét igénylek, szóval pár hét szünet...
-
zzola
titán
Jah, adtak egy új akkumulátort, persze nem volt becsomagolva se semmi, csak a kezembe nyomták, de a miértjét nem értettem, eladó szerint az akku is lehet rossz, persze a harmadikkal sem indult el a telefon...
Természetesen ismételten pedzegette nekem, hogy csak a BH-904-el működik tökéletesen, bármelyik másikkal akár le is fagyhat, teljesen hülyére veszik az embert, természetesen mindig az Ő gyártmányuk a tökéletes, a többi BT headszett a szar, még akkor is ha az Nokia, a telefon nem lehet sz@r...Legközelebbi ilyen attrakciónál beviszem a használati útmutatót, és megmondom a csajnak mutassa meg, hova van leírva, hogy csak azzal az egy bizonyos BT-al lehet üzemeltetni...
[ Szerkesztve ]
-
Joe bácsi
őstag
Na!!! Azért marhaságokat ne írj!!! Sw frissítés kérdése nem megoldott, vagy vmi bug van ott is a sw-el.
(Nekem nem kell akkora batár nagy teló, meg tapicskolós is!)
Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
LonGleY
veterán
Tegnap szert tettem egy fekete E52-re. :] Tény, hogy nem valami erős benne a GPS, de azért használható. Pár kérdés, mert nem találok megfelelően tömör topikot a következőkkel kapcsolatban:
1. Milyen térképszoftvert tudtok ajánlani? Az alap sem rossz, de jó lenne, ha nem kötné előfizetéshez az útvonaltervet. Természetesen tört verziókról nem kérdek itt, mert az nem lenne illendő. :]
2. A PC Suite helyett van valami normálisabb menedzser, ami lehetőleg nem szórja szét a különböző funkcióit mindenféle ablakokra? Az SE-nél a MyPhoneExplorer volt a kedvencem, mely megfelelően gyors és áttekinthető volt.
3. Hogy a rákban lehet AUTOMATIKUS bezárásra ítélni azokat az alkalmazásokat, amelyekből a híváslerakó gombbal lépek ki, nem pedig a kilépés funkcióval? Nekem akkor sem kellene, hogy a háttérben memóriát rágcsáljanak...
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
Ti mi a frászról nyökögtök? Igen, symbian, ezért gondolnám, hogy van rá mód egy ilyen jellegű beállításra (még ha külön szoftverről is van szó), mivel ha valamit lecsukok, akkor nem véletlen történik, ha kell, vissza tudom nyitni, nekem alapvetően nem kell, hogy egy-egy menü is ott figyeljen a futó alkalmazások között, amiből az egyik gomb helyett a másikkal léptem ki. Azok aztán tényleg feleslegesek. Tényleg nem értitek?
[ Szerkesztve ]
-
old rocker
veterán
Hát igen, ez is liberalizálódott..."Mi mindannyian egy jól bevált fogyasztói szokás melléktermékei vagyunk" - azzá kényszerítettek minket, amikor már szinte a fogyasztó van a szolgáltatóért ... Pedig fordítva illene. Én attól függetlenül nagyon udvariasan, de határozottan biztos csinálnék egy cirkuszt, x. eszmei kárra hivatkozva. A mobiltelefon elvileg ugye azért van, hogy még a budin is (sajnos) elérjék az embert. Ha 3 naponta szervizeldébe kell cepelni és napokig ott dekkol, akkor ez a mobiltelefonnak látszó tárgy elveszti a funkcióját, azaz pont arra nemlehet használni, amire elvileg tervezték. Én biztos megjátszanám a kamikázét, leülnék és közölném, rendben van, innen addig, amíg nem cserélik ki, csak erőszakkal tudnak eltávolítani...
Én azt hiszem,ismét a Nokiához fogok fordulni a kérdéssel...
[ Szerkesztve ]
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
zzola
titán
válasz old rocker #4663 üzenetére
Miért, azt hitted máshogy lesz? Ha a Nokia boltban nem adnak másikat, már megyek is a tréhez, és új telefon nélkül nem jövök el...
-
attisx
addikt
válasz LonGleY #4655 üzenetére
1. A normálisabb navi szoftverek mind fizetősek. Amúgy a Nokia/ Ovi Maps ingyen tervez útvonalat, csak a valósidejű, "Turn by turn" navigáció fizetős.
2. Talán az Ovi Suite ilyen, de nem biztos.
3. Pl. használd a Jbak Taskman-t. Ebben a program szabályoknál belehet állítani, hogy háttérbe küldéskor bezáródjon az adott alkalmazás.
Rossz a helyesírásom?! Vedd úgy, hogy mobilról írtam... :D
-
old rocker
veterán
válasz superxaba #4637 üzenetére
Ebből a felsorolásból érdemlegeset csak a töltésre tudok válaszolni:nálam ez nem jelentkezik,tölt,ha kell,ha nem.
A magam részéről inkább azt találom bosszantónak, hogy szoftveresen nem tudták volna megoldani: mint ahogy kérdezi, PC Suite v.adatátviteli módban akarom használni, hogy akarom tölteni, vagy nem...? Engem sokszor bosszant, 1 órája fejeztem be a töltést, de valamit rá akarok rakni,dokumentumot, zenét, programot stb., rádugom a laptopra és vadul elkezdi tölteni... mi a fenének?
Azon kívül: az E75-nél szépen ott a lyuk a hagyományos töltőhöz is a telefon seggében. Ha tehát olyan helyen vagyok,ahol nincs PC, nincs velem a micro USB kábel, de van valakinek egy szabvány Nokia töltője, "szomjan halok a forrás vize mellett", ha nincs nálam a forrósra melegedő adapter... (Kis apróság,de nekem jól esne...:-)) )
A hátlap: engem nem zavar. Amióta nem ugrálok rajta,nem horpad...
A dupla led a házikó alatt nem idegesít különösebben;összességében azonban tény, hogy egy felső-középkategóriás készüléket úgy rakott össze a Nokia, ahogy a kommercializálódó kapkodás diktálta: nagy-nagy szórással. Ez pedig több, mint udvariatlanság...A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
zzola
titán
válasz old rocker #4667 üzenetére
Hát lehet lecserélném N79-re....
Lehet itt olvasgatják a nokiás meg trémobilos szervizesek az üzeneteinket, azt jót röhönek rajtunk...
-
old rocker
veterán
Szerintem,ha hosszabban nyomod a piros gombot, igencsak bezárja...
A zenelejátszót nem...Zolar: írjunk valami gorombátis... molotov koktél, rövidre vágott dupla csövű vadászpuskameg ilyesmi... akkor majd nem mosolyognak
[ Szerkesztve ]
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
old rocker
veterán
válasz LonGleY #4657 üzenetére
öööö most már én nem értelek. Vannak olyan programok,amiket a piros gomb hosszabb (2 sec) megnyomásával be lehet zárni. Van, amelyiknél a választógomb felett ott virít: kilép. És vannak programok, pl.a zenelejátszó, amelyik opciók/kilép, tehát kell "prüntyögni". Ezekből van a legkevesebb. Mit szeretnél?
-
eos30d
aktív tag
válasz Joe bácsi #4654 üzenetére
Naa.. Akkor ezt a samu darabot meg én "fogtam ki". Kiváló minden tekintetben internet, mail, gps "segítség nélkül" talál holdat 30mp alatt és sose ereszti. jelenleg is arról írok, nem utolsó szempont szerint látom is hogy mit ..... akkor lehet csak nekem jött be ez a darab, de el nem engedem az tuti. Ezt a műanyag mindenest is használom, jelenleg tökéletesen teszi a dolgát... (amúgy én is azt hittem hogy nem kell ekkora,kölcsön kaptam egyet míg a Nokia szervízben volt) de valamit valamiért.... A nagyot könnyebb megszokni, de ugye ez a nőknek jobban megy
-
attisx
addikt
válasz old rocker #4669 üzenetére
"Szerintem,ha hosszabban nyomod a piros gombot, igencsak bezárja...
A zenelejátszót nem..."Se az Opera Mobile-t, se az X-Plore-t, se az Energy Profiler-t, stb...
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
válasz old rocker #4669 üzenetére
Áh, Én csak lelki terrort alkalmazok.
-
csab2
veterán
A PC Suite helyett én mindenképpen az Ovi Suite-ot ajánlom. Szerintem sokkal áttekinthetőbb, szebb és jobban használható. Ráadásul beleintegrálták a Nokia Software Updater-t, a Map Loader-t, a Map Updater-t is.
-
Sztbeni
őstag
válasz superxaba #4618 üzenetére
Ezen kicsit kiborultam. Mit furcsállod a pozitív véleményt? Minden rohadt oldal dicséri az E52-őt, csak itt ezen a rohadt fórumon szidjátok ezt a szerencsétlen telót. Hihetetlen! Át lehetne írni a topikot "E52-őt gyűlölők szakmai topikja"-ra. Ha olyan szar lenne, akkor miért dicsérte volna volna az összes tesztelő? Most, hogy 20-an kifogtatok a több ezerből hibásat, azért nem a teló szar, hanem nincs szerencsétek. EZ VAN! Nekem SE K700i-m is volt, olyan kéne nektek, megtudnátok mit jelent az, hogy SZAR! Világít a led a házikó alatt? ÉS? 100%, hogy direkt van! Lötyög az alja? Melyiké nem?! Egyébként én eddig egyszer fogtam E52-őt a kezemben, pont nem lötyögött! Nem ütni vágni kell! Ha ütni, vágni kell, akkor vegyetek Samsung B2100-t! Az bírja! Miért szar a szoftverje? Hát mert új! Melyik új mobilé nem az?! Ja, sokan meg hasonlítgatjátok az ájfon-hoz meg a szatióhoz, de minek azt nem értem! Nem ugyanaz! Ez olyan, mintha a sportkocsit a terepjáróhoz hasonlítanátok. Meg írják néhányan, hogy nem szép, meg sokat tud, meg nem tud sokat, meg még nem tudom mi a faszt. A szépség szubjektív a tudás meg relatív. Arról meg nem tehetek, ha valakié szar, és nem viszi el szervizbe, mert várni kell. Én inkább várok, de nem szart használok! Meg instabil a WiFi, meg a GPS meg nem tudom mi, szerintem ez se igaz. Én már bánom, hogy a kezdetek óta olvasom a topikot. Ha nem olvastam volna, akkor valószinüleg ha megveszem, akkor boldog vagyok, nem azt nézem, hogy hol lötyög. Elveszitek a végén a kedvemet a telótól, de nehezen vagyok befolyásolható hála Istennek, ezért teljesen nem vettétek el a kedvem. Ha meglesz a teló és jó lesz, akkor én mindenkinek azt fogom mondani, hogy jó teló.
Na jó, mindegy is, lehet, hogy ide se nézek be addig amíg nincs meg. Eddigi leghosszabb hsz-em, aki elolvassa szerintem csak tanulni fog belőle.
Hogy félreértés ne essék, nem egy embernek írom a hsz-t hanem mindenkinek a szídja ok nélkül a telót!
Az igazság semmitől sem fél. Csak attól, ha elhallgatják.
-
LonGleY
veterán
válasz Sztbeni #4677 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, hogy amennyire tetszik, úgy vannak fenntartásaim is. A fájlmásolást sokszor elcseszi, amit feltolok a Sajátgépben Nokia Phone Browser-ből, azt nem látja a telefonban és a szintén Sajátgépben elérhető S60 Handset nevű - leginkább sima memóriakártya kezelésre hasonlító - cuccból. Kevereg-kavarog, a menüje sok helyütt túl sok lépcsőből áll. Az Ovi suite sem volt képes rendesen zenéket szinkronizálni, és a frissített térkép sem kezelte le az online account-ból ráfrissített GPS kedvenceket, újra kellett nyomatni ezeket a koordikat. A problémák nálam minden bizonnyal abból erednek, hogy be van állítva WiFi, Bluetooth kapcsolat is amellett, hogy néha USB-n használom a telót és az ilyen többszálú kapcsolódós dolgokat nem kezelték le kellőképpen.
Ezek talán javulnak majd még a további szoftverfrissítések során, mindenesetre 1 nap alatt eddig ezekbe akadtam bele, a többi feature tetszik. Ilyen alapon igazat adok a fikázóknak is, de nálam még így is erősen pozitívba hajlik a mérce.
Két kérdés: szerintetek elérhető lesz a Symbian 2010-es, felújított verziója az E52-re is, vagy az ilyen léptékű váltás mindenképp csak az újabb hardverek kiváltsága?
A másik, hogy az Ovi accountot a netes leírás alapján a Menü / Tools cuccból lehet szinkronizálni, ami nálam még torz magyar fordításban sem létezik. Csak a GPS-nél találtam meg az erre vonatkozó lehetőséget - természetesen a szinkronizálást kizárólag a térképkedvencekre szűkítve. (A desktop kliensből megy, de ha már van WiFi, szükséges lenne a natív frissítési lehetőség is.) Erre tudtok megoldást, mi hiányozhat?
Egyébiránt a gmail IMAP kezelése fenomenális, nagyon jó, már csak ezért is megérte a beruházás! :] Ez a telefon folyamatos WiFi-n lógásra termett, anélkül csak kóbor jószág.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
De hogy ellent is mondjak, a GPS pedig tényleg instabil, azt ne várd, hogy bármiféle épületben van közöttük fogja majd a jelet, mert nem igazán. Ha 60-ért vesz az ember fia telót, akkor az is egyszerűen belátható, hogy a nyekergés nem túl jó érzés (megnyugtatlak, egyáltalán nem vészes), a W890-em sokkal jobban összeszerelt volt. Attól még tetszhet a kütyü, de a tényeket letagadni kár, mert attól semmi nem változik, legfeljebb késlelteted a reális értékelést.
[ Szerkesztve ]
-
csab2
veterán
válasz LonGleY #4678 üzenetére
Már bocs, de ha pl. zenéket akarsz felmásolni akkor mint a PC/Ovi Suite? Rádugod a kábelt, adattárolás választod és simán pl. Total Commanderrel feldobod a zenéket a kártyára. Ugyanez igaz természetesen bármilyen fájlra. Pl. zene, kép, film, dokumentumok, stb. Erre ne a telefon szűkös memóriáját használd hanem a kártyát.
Ovi Account szinkronizálása
Ezt neten kell kezdeni, minek következtében kapsz egy konfigurációs sms-t amit el kell menteni. Ezzel gyakorlatilag létrejön egy szinkronizálási profil. Ezt kell kiválasztani a Menü - Vezérlőpult - Telefon - Syn ML-ben.
A Symbi új verziója NEM tehető fel egyik régebbi telóra sem. Vagyis ezen a Symbi 9.3 OS van S60 3rd Edition, Feature Pack 2-vel, ezen nem lehet változtani.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
Már rég regisztráltam és használom, és kábelen, manuálisan pakolászom fel a dolgokat, de ekkor is előjön néha a fentebb leírt probléma. Mindettől függetlenül a zeneszinkronizálás is jól jönne, ha már használatba van véve az Ovi, de erre nem igazán képes. Úgy írja, hogy befejezte, talán létre is hozott 1-2 mappát a memkártyán, de fájlokat már nem másol...
Köszi, megtaláltam a szink. profilt!
Mit jelent a különféle szinkronizálandó cuccok
beállításainál a "Távoli adatbázis"? Csak a lementendő
cuccok neveit?[ Szerkesztve ]
-
akos3
addikt
Szia! Én a hosszó hsz-ed első 3 sorát olvastam csak el, szal arra reagálnék csak:
Azért mert a tesztelőknél nem volt tovább a telefon 3 napnál, míg az itt fórumozók ezt használják (használnák) már több hónapja a nap 24 órájában! Ergo, a hosszabb használat során, több hiba bukkan fel. -
eos30d
aktív tag
-
veterán
Félve jegyzem meg, hogy az én telefonom továbbra is tökéletesen működik (se fagyás, se lehalkulás, se nyiszorgó elő és hátlap, se zaj az MP3 lejátszóban, se hullámzó LCD kijelző, se elcsúszó hangszórófedél, sőt meg a headsettel is együttműködik). Ezen a jó működésen még az sw frissítés sem tudott rontani
Ennek valami nagy gebasz lesz a vége
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
zzola
titán
válasz Donki Hóte #4692 üzenetére
Irigyellek!
Nem értem, hogyan lehet ekkora szórás egy típuson belül...
[ Szerkesztve ]
-
beci
őstag
Egyenlőre,de remélem még sokáig is,az elégedettek táborába tartozom.
Se ropogás,se fagyás,se beszéd kihagyás.
Csak egy gondom akadt,ami az én hibám,nem tudom felrakni rá a Sygic navit.Esetleg akinek már fent van,segithetne. Pár progit felraktam már,de ez nem jön össze.Szignóm van.Köszönöm.[ Szerkesztve ]
Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
_csocso_
senior tag
válasz _csocso_ #4639 üzenetére
"A másik a voip telefonálás segéd szoftver nélkül".. Utána néztem a dolognak, valóban működik. A telefon alapból nem tudja mint az E51. Le kell tölteni hozzá egy segéd programot, ami létrehoz egy új menüt a telefonban, és így már lehet használni, az E51 ről is ismert beállításokkal. Igaz itt nálam legalábbis, a proxy szerver részt is ki kellett tölteni, addig nem volt hang, csak kapcsolódás, a voip szolgáltatóhoz. És kicsit barátságtalannak tűnik a kapcsolódás, az E51-ben külön menüvel is lehetett, ha jól emlékszem, itt a wlan keresés menüben van lehetőség rá, vagy a telefonszám beütése után felajánlja az internettelefon lehetőséget.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
old rocker
veterán
Gyerekek.Nyugalom.Ez csak egy telefon. Akinek nem jól sült el a vásárlás,persze,hogy neki van keseredve. Akinek meg bevált -nekem is - ...
Azért legyünk már igazságosak: Sztbeninek is van igazsága: "Én már bánom, hogy a kezdetek óta olvasom a topikot. Ha nem olvastam volna, akkor valószinüleg ha megveszem, akkor boldog vagyok, nem azt nézem, hogy hol lötyög."Ugyanezt magamon is tapasztaltam. Ha nem olvasom ezt a topikot, nem kezdek el időnként eszelni azon, amit már írtam: jó, most jól működik... de ha nekem is beleeszik a fene? Nem kellene elcserélni egyE66-ra?
Ugyanakkor ezzel nem azt állítom, hogy itt csak dicsérni kellene a telefont,csak valahogy úgy érzem, lett egy fazon adva a topiknak és ... ezen az úton haladunk tovább. Pedig én már leírtam,hogy szerintem a felemás szervizeldei szolgáltatás is gerjeszti ezt a hangulatot. Hogy túl nagy volt a várakozás, az elvárás a telefonnal szemben,aminek sok esetben nem felelt meg.
Amit korábban írtam,annyival egészíteném ki: az E51-es egy ász volt a maga kategóriájában. Az E52 pedig egy nagy ígéret, ami van, akinek teljesült, van, akinek nem.
(Nem a némileg költőire sikeredett hatást akarom rombolni,de azért zárójelben, minden él nélkül megjegyzem: Joe bácsi, aki mindannyiunk között a legszarabbnak titulálta a telefont, ami összevetve az E51-el, egy hulladék, hányszor is járt az E51-el szervizeldében? Hatszor. Ő írta, ha jól emlékszem...)
-
attisx
addikt
válasz old rocker #4696 üzenetére
"Joe bácsi, aki mindannyiunk között a legszarabbnak titulálta a telefont, ami összevetve az E51-el, egy hulladék, hányszor is járt az E51-el szervizeldében? Hatszor. Ő írta, ha jól emlékszem..."
Ő már csak ilyen. Lassan 3 éve vagyok itt a fórumon, és vele kapcsolatban másra sem emlékszem csak, hogy folyamatosan fikázza a Nokiát, így sz@r, úgy sz@r, nem vesz többet ilyet. De érdekes módon mégis mindig egy újabb Nokiánál köt ki...
[ Szerkesztve ]
-
Joe bácsi
őstag
Itt minden kedves fórumtag előtt megfogadom, h. soha többet nem veszek Nokiát!!!
Az E51 után nem mondtam, h. nem kell több Nokia. De az E52 után már ez lett a véleményem és ehhez tartom is magam!!!
Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest