Új hozzászólás Aktív témák

  • old rocker

    veterán

    válasz -Maci- #3856 üzenetére

    Maci,ne haragudj,de egy kicsivel több empirikus hajlamot... Ezeket a dolgokat nekem se mutatta meg senki: feltelepítettem egy programot és megnéztem, mit tud, mit lehet beállítani, hogyan működik. A smart settingssel is ugyanígy volt. Amikor feltelepíted, alapból felad 5 programot, köztük magát a smartot és a keylockot is. Az auto lock menüt hagyom a 3.14csába, mert azalap beállításoknál (biztonság/sim) engedélyeztem az automata billentyűzárat.Beállítottam 2 perc várakozási idővel. Ha rögtön le akarom zárni, akkor vagy szabvány bal/jobb-at, vagy a korábban leirtak alapján bal/bal. Vagy bal/ok. Ahogy tetszik,ahol a bal=smart gyorsbillentyű. A smart menüjében a következő pont az easy unlock. Ahol nem nyúlok a turn on light-hoz,hanem megetetem a disznókat, figyelmen kívül hagyom az easy lockot, de akár be is állíthatnám, de minek.Majd azt követi az easy unlock, ahol én következetesen minden telefonomnál a hatost választom. Engedélyezem a standard unlockot és jobb gombbal back. Mostjön a startmenü, ahol kiválasztom,bal vagy jobb választó gomb legyen a startmenü. Én a balt szoktam választani, a jobb pedig a névjegyzék. Majd ezt követően rámegyek az applicationsra, ahol az eredetileg beikszelt 5 alkalmazásból négyet iksztelenítek,de,ha mind az ötöt,vagyis a keylockot is kiveszed, akkor sincs baj. Majd haladok lefele, olvasom az alkalmazásokat,s amelyiknél úgy döntök, kelleni fog a smart start menüben, azt megjátszom döntetlenre... (x). Leokézom. Ha a legújabb smart van, akkor a contacts a következő pont. Itt a telefonkönyvi tételekből lehet beélesíteni azokat, akikkel gyakran beszélsz. Afféle gyorshívás, csak azt fejben kell tartanod, itt meg megnézed és ha hívni akarod, az okéval!!! felhívod. (Navi gomb közepét megnyomod.)
    Végül jön a content manager,ahol gyönyörűségesen megrendezheted, milyen sorrendben legyenek a start menüben a programjaid. Hogy hogyan kell, csak egy options-ra kellene rábökni, és máris láthattad volna, hogyan lehet mozgatni itt az egyes címszavakat.De leírom, hátha nehéz enélkül. (S ha most egy ici-pici tréfás ingerültséget érzel a stílusból, az nem a véletlen műve...)
    Az ikszelések során a smart felülről lefele építkezik, azaz mindig az utoljára kiválasztott menüpont van legalul. Ez nem biztos, hogy jó a felhasználónak,mert pl. az első 12 alkalmazás gyorsgombbal is elérhető: tahát start menü (nálam bal választó) és mondjuk egy hatos számbillentyű. A telefon már nyitja is a hatos számhoz (ha elöl a keylock tanyzik, akkor hetedik,ha nem,hatodik helyi értéken tanyázó) rendelt programot. Igy pl.én egy bal/5 = óra, bal/1= handy safe pro, bal/6= foreca weather alkalmazást tudok sepillanat alatt előrántani. Visszatérve a content managerben való mozgatásra:ha le-fel nyomkodsz,akkor ugye, sétál a"kurzor". De ha megállapodva a menüponton jobbra nyomkodsz, helyezi lefele, ha balra, akkor felfele az alkalmazást. Vagyis, ha én az órát az 5. helyről feljebb akarnám vinni,akkor balra,ha mondjuk a hatodik helyre szeretném rakni,akkor jobbra nyomnék egyet és akkor az óra lenne a hatodik, a foreca az ötödik. Utána le-fel lépkedve kiválasztod a következő, mozgatni szánt ikont.
    Miután mindent berendeztél, esetleg a kontakt személyeket is, nem kilépsz!! Mert akkor megint írod, Rokker, én mindent úgy mozgattam,ahogy írtad,de amikor kiléptem, semmi sem volt a helyén... A beállítást ugyanis el kell menteni, különben adtál a guanónak egy pofont.
    Ha innen kiléptél, az application icons enabled vagy disabled.Én enabled. Aztánback. Ha akarsz, még benézel a preferences menüpontba, ahol változtathatod a smart nevét mondjuk rohaggymegrokker programra, változtathatod az ikonját, és akár le is tilthatod.
    Ezt követően addig nyomod a backet(jobb felső), amíg vissza nem kerülsz a készenléti képernyőre. Megnézed, jó-e úgy, ahogy a contentben beállítottad. Ha valami még kell hozzá, beikszeled. Ha nem vagy kiikszeled, vagy a contentben egyszerűen kitörölöd.

    Majd megállapítod, igaza volt az Old Rockernek, mert ez a smart settings tényleg világbajnok.Mert csak a készenléti ikonokig ugrik fel,jobbra-balra hatosával, le-fel egyesével lehet benne lépkedni.

    [ Szerkesztve ]

    A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

Új hozzászólás Aktív témák