Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
GodGamer5
addikt
Szerintem nem kéne ezeket a játékokat érőltetni Switchre, az Ark is úgy néz ki rajta mint a hányás.
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
félisten
-
SwaZy1337
tag
Hát én nem tudom mi lesz ebből.
"Ha nem is érdekel az üzlet, a tájékoztatást megköszönni nem bűn..."
-
kilua
senior tag
Igen, eddig az ARK a legrosszabb switch port, ellentétben a doomal, a patch óta a wolfstein2vel, a warframel, a cities skylinesal amik teljesen jól sima HDben futnak switchen.
A Dragon Ball fighterZ, a valkyria chronicles 4, és a legtöbb prevgen port meg fullHDben.A switch meg mióta megjelent kb úgy fogy európában mint a PS4, Amerikában vezeti a listát, ázsiában meg minden héten négyszer annyi fogy mint PS4, szóval a piac erőlteti a kiadók csak mennek utána mert pénz.
-
satz18
őstag
Az ARK az egy csodálatos érv... Sejtem miért nem a DOOM-al példálóztál.
Más: Én nagyon örülök 2 okból is. 1. Kijön Switchre, ami tök jó, mert hordozva is lehet tolni. 2. A játék jobban fog skálázódni különféle hardveren. Egyes címeknél alig lehet nyerni valamit a beállítások módosításával. Kb tudod változtatni a felbontást és slusz. Így nagyobb esélly indulhatnak a potato buildek.
[ Szerkesztve ]
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
maximilian4
addikt
Azért egyáltalán nem mondanám gyengének az 1 Tflops-os grafikus teljesítménnyel (xo 1,3 Tflops). Egyszerűen a fejlesztők lusták optimalizálni, minél kevesebb munkával szeretnének több haszonra szert tenni. Ha valami úgy néz ki switchen mint a hányás, akkor a fejlesztőket tessék szidni. Igen, egy teljesen más architektúra, ha normális portot akarnak, dolgozni kell vele. Én már csak ezért sem veszem meg azokat a portokat switchre, amik úgy néznek ki mint a hányadék. Nem fogom támogatni ezt a fajta tevékenységüket, meg azt hogy egy ekkora felhasználótábor nem érdemel időbefektetést. Meg lesznek véve az exklúzívok azt csókolom. Nekem már a zelda botw miatt megérte a gépet megvenni. Minden más csak bónusz plusz.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
Darth_Revan
veterán
Hát azért a Doom és Wolf-ban is volt nem egy (főleg nyitott) terület ahol a minőség a béka segge alatt van ... Total homályos kep a dynamic resolution miatt illetve annyira alacsony minőségű textúrák a háttérben lévő targyak esetében hogy egy 2005-os játék is elsirna magát.
Képminőség/grafika és framerate teren a játék nagy részében az Android -os Doom 3 BFG port siman veri a Switch-es Doom portot. Switch-en meg hányás minőségű grafika mellett is van ahol kinlodik a 30 fps megtartásával míg Android-om meg a gyengébb Tegra K1-el is majdnem mindenhol megvan a 60 fps.
Az tény hogy van egy pár év a 2 játék között de az Android-os Doom szerintem fényévekkel jobb élmény .
Mindenki annyira élteti a Panic Buttont, hogy technikai csodát hoztak össze...hát szerintem az Nvidia kis csapata házon belul figyelemre méltóbb iparos munkát hozott össze.
[ Szerkesztve ]
-
kilua
senior tag
válasz Darth_Revan #10 üzenetére
"Mindenki annyira élteti a Panic Buttont, hogy technikai csodát hoztak össze...hát szerintem az Nvidia kis csapata házon belul figyelemre méltóbb iparos munkát hozott össze"
Azért más kategória egy Xbox classic játékot portolni (doom3) és más kurrensgen játékokat. De jogos, a panic button sem zsenikből áll, csak annyi hogy közepesnél jobb portokat csinálnak egyedüliként ... eddig -legalábbis a nyugati fejlesztők közül, japán az megint más világ
#11 nem is ez alapján döntött úgy az EA hogy végre portolni kell switchre is hanem ez alapján:
https://www.pastemagazine.com/articles/2018/11/nintendo-switch-sales-in-the-us-were-the-highest-o.htmlNem számítottak ekkora sikerre, és mindenki tudja hogy elmaradt bevétel=veszteség.
#9: ja, a belsős exkluzívok a legjobbak, de ... mióta megvettem a switchet alig játszok pcn, nekem nagyon bejött hogy ugyanazt a játékot lehet tvn és kézben is tolni, ezért én portokat is veszek, persze az arkot semmiképp hacsak nem javítják ki.
[ Szerkesztve ]
-
SlayerSub
tag
válasz Darth_Revan #10 üzenetére
Te miről beszélsz, én nvidia shieldem játszottam az androidos doomot, sehol nincs a switch-hez képest. Látszik csak troll vagy, fogadjunk nincs is switched...
-
félisten
legnagyobb korlát a memória limit ha jól tudom a frostbite motornál, legalább is anno ez volt a probléma. Én nagyon örülök neki, jöjjön csak.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
maximilian4
addikt
Sajnos nekünk abból nincs sok. Elég valószínűnek tartom hogy idén érkezik egy "tuningolt" switch, több memóriával, nagyobb tárhellyel, esetleg ritkábban meghibásodó joy-conokkal. Viszont a tegra x1 tuti marad. Maximum a sokak által messiásként várt dedikált gpu-val, esetleg APU-val elátott dokkoló. Ez azért komolyan kitolhatja a konzol élettartamát. Lásd XOX. Sima XO 1,31 Tflops, XOS 1,4 Tflops, XOX 6Tflops!!
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
félisten
válasz maximilian4 #15 üzenetére
Enyémet most cserélték egy vadizsírra, behalt az alaplap vagy mi. talán el tudom passzolni ha jön az újabb, aztán beruházok rá.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Tigerclaw
nagyúr
Remélem idén utódot kap a Switch, egy jóval komolyabb hardverrel. A 720p, meg a kijelző mérete maradjon, de erősebb vassal alatta.
Mondjuk egy Sony vagy MS alternatívának jobban örülnék az elérhető játék paletta miatt.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
kilua
senior tag
Ne keverd, a motor az csak futtató környezet a játékoknak/fejlesztőkörnyezet, az hogy mennyi memória kell a játék bonyolultságától függ.
PS4en 6 Xen 5 gigát használhatnak a játékok a 8ból switchen 3mat a 4ből az egyszerűsítések után elég lesz ha jól portolják a motort -> szerintem az EA játékok portjai is olyanok lesznek mint a bethesdáé.
#17: ja, a sony alternatíva a psp-PS vita volt, nem vették komolyan a dolgot csak spinoffokban gondolkodtak teljes értékű gép helyett, nem adták ki a tv kábelt vitára mert "tvre ps4et kell venni" meg is látszik. A játék paletta switchen is alakul (sőt)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
nem keverek én, annak idején Abu írt erről nekünk, hogy Ffrostbite nem portolható rá, mert úgy lett kifejlesztve hogy 4 GB ram igénye van , csak a régebbi ( impact)verziója.Itt írt erről :[link]
és én is itt [link] már boncolgattam a témát. Itt írta Abu, hogy még csak 3 Giga sem, hanem 2.3 GB ram elérhető , ami kevés neki. Úgy látszik látják benne a potenciált és kidolgoztak ( talán ) rá valami megoldást és a fejlesztői környezetet is átalakították a Switch igényeire. hajrá ![ Szerkesztve ]
-
kilua
senior tag
Szóval PS3/x360: 512 mega RAM mínusz rendszer, switch: 4 giga RAM mínusz rendszer.
Nézzük hogy 4 giga ram (mínusz rendszer) PCn hogy fut egy frostbite engines játék:
https://youtu.be/8JOmYQcOZT4
Sőt 2 giga RAM
https://youtu.be/h0hOQJlrCqsSzerintem értelmű hogy nem a RAM kevés, főleg hogy a switch mivel konzol egy vas van lehet-kell rá optimalizálni is.
Csak eddig kockázatosnak ítélte üzletileg az ea a switchre portolást, de rekord eladás van, szóval kell.[ Szerkesztve ]
-
Kisgépkezelő
senior tag
Azért a PSP elég komolyan volt véve. Annyira nem ment belőle sok mint a DS különböző változataiból, de azért majdnem annyi elment belőle, mint az akkori két nagykonzolból. A Switchnek szerintem minden esélye megvan rá, hogy lehagyja, de azért kell még 2--3 jó év, mire egyáltalán utoléri. A Vita az sajnos tényleg zsákutca volt.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Kisgépkezelő #22 üzenetére
Csodálkoznék ha nem akarnák másolni a Switch sikerét, főleg ha nem csak azt nézzük hogy milyen most, hanem azt is hogy mi lehet belőle.
Jelenleg egy nagyon jó és viszonylag sikeres koncepció, de egyértelműen gyenge hardverrel megvalósítva, kevés új és sikeres játékkal megspékelve. A jobb játékok egy része nagyon régi.
A következő verzióval viszont kiküszöbölhetik a gyenge hardverből és játékfelhozatalból adodó hátrányokat, amivel már akkora piacot elvehetnek a két nagytól ami már komolyan fájna nekik, főleg ha a fejlesztők és stúdiók is nagyobb fantáziát látnak a Switch-ben.
A Switch 2 az ami sokkal nagyobb fejfájást okozhat nekik, ha nem készülnek rá. A Nintendo meg nem teheti meg hogy a múltban maradjon sokáig.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Silεncε
őstag
Egyébként az is simán elképzelhető szerintem, hogy egy régebbi Frostbite verziót portolnak át, és mondjuk újra kiadják a BC-részeket (esetleg BF3-4 bár erre szerintem kicsi az esély). A régebbi motorból fogják a konzolos változatokat, átültetik és kész. Mondjuk akkor valószínűleg nem portolnának SDK-t, de ha gyorsan és olcsón akar pénzt az EA, akkor ezt is megtehetik
-
félisten
válasz Tigerclaw #23 üzenetére
Mindig azok papolnak a hardver gyengeségeiről, akik még kezükben sem fogták a gépet, nem hogy játszottak vele. A hardver teljesítmény másodlagos ennél a gépénél. 3-5 óra folyamatos játékot ki kell bírnia egy apró kis pár dekás aksival ( nem laptop aksiról beszélünk)3D alkalmazásokat is futtatva, nem holmi android angry birds alatt , hanem egy Zelda vagy éppen mario alatt. Ez volt az elsődleges szempont, hogy hordozható legyen ,de közben az előző gen játékminőségét le tudja tenni az asztalra. Ezt a hardver is lehetne kb még 30 % kal nagyobb teljesítményen járatni,de akkor kb 50 perc alatt lemerülne. Nincs igényem nekem ( mint Switch használó és szerető emberke írom ezt ) hogy ennél nagyobb kijelző legyen benne, vagy ennél nehezebb legyen az miatt hogy jobban menjen. Ezt így egyben van. Nem szeretnék a teljesítmény javára se nehezebb gépet se előbb lemerülőt. Tegra pedig ezen szempontok alapján az akkori egyik legjobb ilyen volt. persze azóta elszállt fölötte az idő de remélem Nintendo a jövőben is arra törekszik, hogy ugyan ilyen hordozható és használható kis csoda masina maradjon, mint most.
El tudnék viselni én is egy erősebb vasat természetesen.
"kevés új és sikeres játékkal megspékelve."
"A Nintendo meg nem teheti meg hogy a múltban maradjon sokáig."
De pontosan a Nintendo megteheti. Még mindig tömérdek 3DS játékot adnak el és a nintendo más elvek alapján működik mint a Sony, vagy az MS szerencsére. van egy ilyen szempont náluk, hogy játékélmény, és ezt mindenek elé teszik.
[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
válasz Tigerclaw #23 üzenetére
Mondj erősebb és sokoldalúbb kézikonzolt?! Közelében sincs egyik sem. Amúgy meg nem csak az erő számít, hanem a felhasználónak nyújtani tudó élmény. Annak pedig közelében sincs semmilyen 3-4x-es áron kapható "gamer" mobil vagy hordozható kézikonzol. A switch pedig újat mutatott a többi gyártónak is és a maga kategóriájában máig egyedülálló, pedig nem tegnap jelent meg. Talán most hogy az eladások szárnyalnak talán megfontolja a sony és a microsoft is valami hasonló koncepció kidolgozását. Nekem az is furcsa és kicsit nagyképű volt, hogy eddig nem léptek semmit. De legalább egyre több fejlesztő ismeri fel hogy ez a jövő.
[ Szerkesztve ]
Maxi
-
Fitzgerald
veterán
Lehet hogy mobil platformokon megvan az erős hardver, de semmit sem ér az egész, ha évek óta nincs igazi premium tartalom rájuk. Most így belegondolva, a 3 legtartalmasabb, igazi premium játék pl. Androidon még mindig az XCOM, a KOTOR, és a San Andreas. Ezek 5-6 éves játékok. A Tegra Zone-os szarok nem érnek, mert azok csak néhány készüléken elérhetőek, azok is mind tabletek.
[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
válasz Plazmacucci #3 üzenetére
Még szépen mondtad! Én az ilyet trash developernek hívom, early access piócáknak.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
Tigerclaw
nagyúr
"Mindig azok papolnak a hardver gyengeségeiről, akik még kezükben sem fogták a gépet, nem hogy játszottak vele..."
Épp ez a lényeg. A gamer közösség nagy része pont azért nem vett és nem fog venni Switch-et, amiért nem vesz egy gamer belépőszintű videokártyát...főleg nem olyan áron, amibe egy prémium kártya kerülne. A Nintendo a sokszorosát adta volna el, ha olyan hardvert rak alá, amiben többen hisznek. A konzol mainstream vásárlói piac is úgy működik, mint a PC gaming. A játékosok olyan vasat akarnak, amivel várhatóan kihúzzák több évig. A Nintendo azért "örök" harmadik, mert biztonsági játékos. Olyanok mint egy zseniális pókeres, aki mindig csak kis tétben játszik. Nagyon jók az ötleteik, de nem tesznek mögéjük elég pénzt. Ha nem hisznek magukban a vásárló sem fog...se a studiók, se a fejlesztők.
A piacon a Switch sikere nem mérhető, mivel nincs konkurenciája a szegmensben. Anno itthon Trabantot és Ladát vettek az emberek, mert csak azt vehettek. Amíg csak Switch lesz a piacon, csak azt vesznek majd, az biztos.
-
kilua
senior tag
válasz Tigerclaw #30 üzenetére
"A Nintendo biztonsági játékos"
Pont hogy pl a sony biztonsági játékos, a ps1-2-3-4 szinte pont ugyanúgy néznek ki, még az irányítóik is kb pont megegyeznek csak a hardvert fejlesztik és kész. Erre fel nézd meg az snes-n64-gamecube-wii-wiiu-switch konzolokat/gamepadjaikat minden generációban teljesen más, egyik sem volt olyan unalmas az előző után mint egy sony konzol.
De jó tudni hogy csak az a játékos aki pl a dragon ball fighterzt 4k 60fpsben tolja nagygépen, míg akinek switchen elég a fullHD 60 fps is vagy épp warframe alatt a sima hd a hordozhatóság lehetősége miatt az már nem.
[ Szerkesztve ]
-
satz18
őstag
válasz maximilian4 #31 üzenetére
[link]
Én valami ilyet tennék bele jóval alacsonyabb órajelen.Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
Norb79
őstag
Én már azzal elégedett lennék, ha átterveznék a tegra1et 7 nanora és akkor az üzemidő felpattanna vagy 25%-ot, meg a súly csökkenne vmit és így kényelmesebb lenne tartani. Persze ez se fog megtörténni, mert az ára akkor kilőne az égbe. De talán egy két év múlva, amikor már olcsóbb lesz a 7 nanos eljárás, vagy lehet első körben csak 12-16 nanora jönnek le 20ról. A 16os gyártósorai úgyis ürülnek a vídiának most hogy a gtx10xx sorozat kifut.
-
SlayerSub
tag
válasz Fitzgerald #28 üzenetére
Szerintem a legjobb tartalmak a pc portok voltak, azokkal töltöttem sok orát amíg nem volt switchem. Heroes 3/Baldurs Gate/ Titan Quest.
Az új fejlesztések pont semmit nem érnek. -
kilua
senior tag
válasz SlayerSub #39 üzenetére
Az a baj, hogy én nem tudom mobil eszközökhöz írni a switchet, de a nagygépekhez sem. Nekem eddig volt PCm, de azzal csak otthon tudtam játszani, voltak handheldjeim, de azokkal meg olyan bajom volt, hogy amikor épp handheld játék jött be, akkor otthon is pl azzal játszottam kicsiben, tehát valahogy nem volt egységes a játékélmény, mindig megszakadt, switchen meg ugyanazt játszhatom handhelden és tvn, szóval számomra megoldotta a handheld-nagygép kettősségének problémáját. Az ára annyi hogy nagygéppel szebb lenne a kép TVn -> nem baj a switch is szép hd, nem nagy ár (de nyilván ez igények-lehetőségek kérdése)
Illetve otthon is előny tud lenni a hordozhatóság ha előbb ébredek fel meg ilyen esetekben jó egy kicsit tolni a cities skylinest mondjuk SimCity mobile helyett, na azzal nem is egy kategória.
[ Szerkesztve ]
-
Scholes9
nagyúr
válasz maximilian4 #9 üzenetére
A Zelda az egy csoda. 165 óránál járok, de a fene tudja hol lesz a vége. 250 körül tippelek
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
Scholes9
nagyúr
válasz maximilian4 #43 üzenetére
kilua: megvettem már a DLC-t novemberben, ha jól emlékszem
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
Silεncε
őstag
válasz maximilian4 #43 üzenetére
Egyre jobban érdekelne a Zelda meg a Switch is magában, viszont annyit nekem nem ér, amennyibe most kerül. Főleg hogy a többi nintendo exkluzív hidegen hagy
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
Nem. Nekem alapvetően egy MS/Sony árazású kézi konzol kellene, amin majd 2 év elteltével nem teljes áron adják a játékokat. Ha meg már switch marad, akkor abból egy időtállóbbat szeretnék. MS amúgy is együttműködik csomó indie gyártóval, hamar jönnének rá cuccok, de pl a 360 felhozatalával is elégedett lennék
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- EAFC 25
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Subaru topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest