Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rascally81
aktív tag
válasz adnoctum18 #2448 üzenetére
Nekem már minden működik, csak a miniDLNA-t kellene még beállítani.
Nem nagyon értem mi a kérdés!?Engem nem érdekel, hogy romlik a pénz. Nincs annyi, hogy rám rohadjon....
-
adnoctum18
senior tag
válasz adnoctum18 #2450 üzenetére
A Transmission GUI eleinte 403 forbidden hibát dobott, most pedig már Host not foundot.
[ Szerkesztve ]
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
Rascally81
aktív tag
válasz adnoctum18 #2451 üzenetére
cd /ffp/start
transmission-daemon -f -g /ffp/tm/.transmission-daemon -w /i-data/md0/video/download/ -t -u user -v password -a *.*.*.*ezt a parancsot kiadttad,,és gondolom te is elkövetted a hibát hogy a négy csillag helyére az ip-det írtad be.
Egy 1óra múlva leszek, de most el kell mennem!
Majd írok, ha vagyok!
addig is ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt :
http://logout.hu/cikk/zyxel_nsa-210_es_a_transmission/transmission_telepites_elso_megoldas.htmlEngem nem érdekel, hogy romlik a pénz. Nincs annyi, hogy rám rohadjon....
-
Rascally81
aktív tag
válasz adnoctum18 #2455 üzenetére
Írok priviben!
Engem nem érdekel, hogy romlik a pénz. Nincs annyi, hogy rám rohadjon....
-
tigrici
tag
válasz adnoctum18 #2450 üzenetére
a Transmission GUI hogy a turóba csatlakozott volna FFP telepités elött,mivel a TM feltétele az FFP.Amig nincs TM addig nincs is mihez csatlakozni.
transmission-daemon -f -g /ffp/tm/.transmission-daemon -w /i-data/md0/video/download/ -t -u user -v password -a *.*.*.*
ebben a sorban bedig " user" "password" szabadon változtatható,hiszen ezekkel lép be a GUI -is.LG-lv5590 ,Lg-La667S , NSA310 :twonky,plex,serviió,transmission.
-
krida
csendes tag
válasz adnoctum18 #2838 üzenetére
Ha router mögül használod a nas -t, akkor engedélyezd a routerben a webes megosztásod portját.
Ha nincs router, akkor pl. http://www.whatismyip.com címen kiírja az IP címedet, azt beírod és bejön a nas.
Viszont ha dinamikus az IP címed, akkor érdemes valamelyik dyndns szolgáltatónál regisztrálnod, hogy mindig frissítse az aktuális IP címedet. Ilyen pl. a http://www.dyndns.org -
shteer
titán
-
shteer
titán
-
tigrici
tag
válasz adnoctum18 #4088 üzenetére
A serviio az megjeleniti a feliratokat ,viszont a file nevekben nem ismeri fel az ékezeteket.
LG-lv5590 ,Lg-La667S , NSA310 :twonky,plex,serviió,transmission.
-
adnoctum18
senior tag
válasz adnoctum18 #4108 üzenetére
Végzett, de nem mutat semmit a mappákban.
A howtoban közvetlenül a NAS elérési útjait adja meg, viszont amikor megpróbálom beírni ugyanígy, akkor a nálam C:-t elé teszi, tehát a saját gépen akarná megkeresni.
Az enyém most így néz ki, szépen meg is kereste a fájlokat, a TVn viszont üresek a mappák. Mit tegyek?
-
adnoctum18
senior tag
válasz adnoctum18 #4112 üzenetére
Na közben képbe kerültem a dolgokkal.
A Serviio kliens telepítésével a gépre is került egy Serviio server és ezen át akarja lejátszani a nemrég beindexelt fájlokat a NASról.
Nekem az kellene, hogy a NASra telepített Serviio server menjen és onnan játssza le közvetlenül a fájlokat, gondolom ehhez viszont kellene valami normális elérési út.
-
tigrici
tag
válasz adnoctum18 #4113 üzenetére
Ez azért van mert a a gépre feltetted a klienst is,Valójában a Nasra kell a klienst telepiteni a gépre pedig csak a konzolt.
-
tigrici
tag
válasz adnoctum18 #4148 üzenetére
elöször is a konzol " ServiioConsole.exe.vmoptions " ban meg kell adni a nas Ip cimét.
" -Dserviio.remoteHost=192.168.0.xxx "
A nason pedig:
Edit / FFP / opt / serviio / bin / serviio.sh és keresse meg a vonal kezdete "JAVA_OPTS", és váltani
A végére a távoli konzol miatt
" -Dserviio:remoteHost=( Nas IP ) "LG-lv5590 ,Lg-La667S , NSA310 :twonky,plex,serviió,transmission.
-
adnoctum18
senior tag
válasz adnoctum18 #4152 üzenetére
Közben megoldódni látszik a dolog, a titok szerintem az, hogy csak a Serviio klienst kell a gépre telepíteni, a szervert nem.
Legalábbis nálam így most eléri a NASt normálisan, igaz baromi lassan indexeli a fájlokat, de legalább van valami.
Köszönöm a segítséget!
-
adnoctum18
senior tag
válasz adnoctum18 #4153 üzenetére
Viszont feliratokat ez se kezel normálisan, legalábbis az 1.1-es verzió.
Fel tudom frissíteni valahogy ezt 1.2.1-esre? Érdemes egyáltalán? Vagy az a gond, hogy .mkv fájloknál alapból nem működik jól az .srt felirat?
-
tigrici
tag
válasz adnoctum18 #4154 üzenetére
Azt már előrébb is irtam hogy a gépre csak a konzol kell.A serviió log fájlban nézd meg milyen karakter kodolást használ.Asc-II vagy UTF-8 ?Viszont az ékezetekkel nem birkozik meg.Nálam eddig minden feliratot vitt.Bár nem sok van belőlük.Az 1.2 -öt azt felraktam abban tudok segiteni.
-
adnoctum18
senior tag
válasz adnoctum18 #4157 üzenetére
Egészen pontosan így néz ki:
Serviio 1.2.1, Win7 64 bit
A NASon fut
Megnéztem a http://192.168.2.2:23423/rest/application segítségével is
A vmoptions ilyen
Ez a hibaüzenet
A log---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
adnoctum18
senior tag
válasz adnoctum18 #4161 üzenetére
Ezt megoldottam, fut a console.
Viszont feliratokat nem akar kezelni egyáltalán. A Delivery fülön bepipáltam mindhárom opciót, és a preferred languaget hun-ra tettem.
-
tigrici
tag
válasz adnoctum18 #4181 üzenetére
milyen karakter kodolást használ a kliens?Log-ban megtudod nézni.
-
adnoctum18
senior tag
válasz adnoctum18 #4183 üzenetére
De ez valószínűleg magára az xml fájlra vonatkozik, nem a feliratok kódolására...
A NASon lévő logban mutatja, hogy milyen fájlokat indexelt be, de egy feliratfájl sincs köztük csak maguk a videók.
[ Szerkesztve ]
-
adnoctum18
senior tag
válasz adnoctum18 #4184 üzenetére
Próbálkoztam a feliratok UTF-8ra konvertálásával notepad++al, de semmi eredmény.
A Serviio logokban változatlanul nem látszik semmi az srt kódolására vonatkozóan.
-
tigrici
tag
válasz adnoctum18 #4191 üzenetére
A film és a felirat teljesen megegyezik?A szerver rendesen müködik? Serviio.log mit mutat?
-
tigrici
tag
válasz adnoctum18 #4194 üzenetére
próbáld meg róvidebre átnevezni, pl: S02E01.
-
Joshi
titán
válasz adnoctum18 #17747 üzenetére
Nem jól adod meg az IP címet, 192.168.0 vagy 1.xxx. Az xxx helyére a NAS pontos címét írd be. Ezt a routerben tudod megnézni. A routerben érdemes fix IP címet kiosztani azoknak az eszközöknek, amelyek nem változnak a rendszerben.
-
Mr Dini
addikt
válasz adnoctum18 #17747 üzenetére
Szia!
Az NSU és a webGUI két teljesen különböző szolgáltatásként fut, így nem sok közük van egymáshoz.
Amennyiben van fent FFp, add ki ezt a parancsot:
LD_LIBRARY_PATH=/usr/local/zy-pkgs/lib /etc/init.d/httpd.sh restart
Amennyiben pedig nincsen, s a gyári Busyboxos shell van fent, akkor elhanyagolható a parancs elejéről a változó felülírása:
/etc/init.d/httpd.sh restart
Amennyiben a parancs dob valamilyen hibát, akkor kérlek másold be nekünk, ha pedig nem, akkor remélhetőleg újraindult a webszerver.
(#17748) Joshi
Én ezt a jelenséget kizárnám, amennyiben tényleg a SqueezeCenter telepítése idézte elő a jelenséget. Illetve feltételezem, hogy akkor a terminálos elérés sem lenne biztosított. De nem rossz ötlet!
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mr Dini
addikt
válasz adnoctum18 #17750 üzenetére
Igen, sérült a webszerver konfigja... Add ki kérlek a vi /etc/service_conf/httpd.conf parancsot, majd az egész kimenetet mondjuk pastebinre tedd fel, s linkeld be!
A többi instrukciót pedig leírom majd, ha meglesz a konfigod.
-
Joshi
titán
válasz adnoctum18 #17753 üzenetére
Akkor ott valamit nagyon megkevertél, hogy a fenébe szállhat el a webszerver konfigja?
-
Mr Dini
addikt
válasz adnoctum18 #17753 üzenetére
Bocs, előre gondolkodtam... Nem vi, hanem cat kell Neked. Az kiírja az egész fájlt egybe.
(#17754) Joshi
Ismert jelenség. Konkrétan Ő a negyedik, aki hozzám fordul ezzel a hibával. Bár eddig csak a phpMyAdmin telepítése okozott ilyesmit.
Amikor felrakta a csomagot, az valamiért nem ment teljesen fel, ezért a NAS azt hiszi, hogy telepítve van, viszont közben hiányzik pár library.
És a probléma az, hogy a NAS a webszerver konfigot csupán egy ramdiskben tárolja, s reboot után mindig újragenerálja az adott beállításoktól függően. Azaz hiába módosítassz rajta, visszaáll következő bootkor...
Egyébként a ZyXEL ezt kicsit okosabban is csinálhatta volna... Mondjuk hogy nem a fő konfigba irkál minden, hanem létrehoz egy újat a csomagoknak.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz adnoctum18 #17767 üzenetére
Szuper! Tedd be kérlek vágólapra a következő parancssort, majd egy az egyben illeszd be a terminálba:
sed -i 's/LoadModule php5_module \/usr\/local\/zy-pkgs\/lib\/libphp5\.so/\#LoadModule php5_module \/usr\/local\/zy-pkgs\/lib\/libphp5\.so/' /etc/service_conf/httpd.conf
LD_LIBRARY_PATH=/usr/local/zy-pkgs/lib /etc/init.d/httpd.sh restartEz elvileg kikommenteli Neked a hibádzó libphp modult, majd újraindítja a webszervert. Ha most nem dob hibát sehol, akkor menj fel a NAS webes felületére, s töröld a phpMyAdmin és SqueezeCenter csomagokat az adatok törlésének pipálásával! Végezetül adj neki egy rebootot, s elméletileg menni fog fixen a webszerver.
Have fun!
PS: PuTTy-ot használsz? Ha igen, ott elég kijelölni a másolandó szöveget, s bekerül vágólapra. A jobbklikk pedig beilleszti és ha van benne enter le is futtatja a vágólap tartalmát.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz adnoctum18 #17769 üzenetére
Megpróbálhatod mégegyszer felrakni a phpMyAdmin-t külön. Ha nem megy, már tudod a megoldást alkalmazni.
Egyébként ha nagyon érdekel a dolog, FFp alól is fel lehet hegeszteni magadnak akár egy phpMyAdmint, vagy a SCt is. Persze ehhez a linuxot valamilyen szinten ismerni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest