Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Köszönöm! Ha van valakinek konkrét tapasztalata, hogy ezt hogyan kell csinálni, akkor én örülnék, ha megosztaná. A nálam lévő felállás szerintem általános. Fogtam a vinyót, beleraktam. A NAS létrehozta a partíciókat. Az egyiken rajta vannak a tárolt adatok, amiket nem szeretnék elveszíteni. Gondolom, így fel sem ismerné a Win. Hogyan tovább?
-
rsf
senior tag
Ezt a progit használtam egy régi Green Winyómnál, de a 2T ami a NAS-ban van abban már a javított fw-volt ami az akkori hírek szerint nem volt érintett ezzel a hibával. De úgy néz ki a NAS-ban nem érzi jól magát.
Azt hittem, hogy a NAS-ban lehet valamit beállítani.
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
rsf
senior tag
válasz #79335424 #3901 üzenetére
Én használtam annó és nem is fut win alól. Csak Dos kell hozzá.
Ha jól tudom Hiren's boot CD-n is rajta van ez a progi.
Üdv.Ja bocsi már van windows-os változat!
[ Szerkesztve ]
“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
Game78
tag
Ez nem csak diagnosztikai program?A parkolást nem lehet vele állítani...
-
kenyerr
tag
Most nézem, hogy ffp/start alatt van transmission.sh és transmission.sh.new is, az a new nem kavar be? Mind a kettő futtatható. Gondolom upgrade óta van ott.
-
szjoci
őstag
Igen, ez az a progi. Kicsit para volt mert amikor megnéztem 1 év használat után a smart adatokat, majdnem tele volt már a 2 terrás greenem. Akkor vettem észre ezt a fejparkolgatásos "hibát", és akkor leltem rá erre a ph!-s cikkre. Ráeresztettem a progit, minden adatom megmaradt. Mondjuk windows alatt használtam akkor a hdd-t, ntfs fájlrendszerrel (ez nem tudom befolyásol-e valamit...).
Üdv,
Joci[ Szerkesztve ]
-
rsf
senior tag
Igen én is annó ennek a hírnek a hatására csináltam meg egy régi green winyómon, de az új 2T-sen nem mivel az nem volt benne a listában. De nemrég láttam, hogy a NASba berakott winyón 1év alatt már több mint 300.000 a fejpakolgatások száma.
Úgy látom ki kell venni belőle és meg kell hackelni.
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
Ezt hol lehet megnézni? Mármint a vinyó kiszerelése nélkül.
A s.m.a.r.t. csomag fel van telepítve a nas-ra, de nem tudok rájönni mi mutatja.
Mellesleg a linkelt PH cikkben az én vinyóm nem szerepel (WD5000AACS).Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
-
Szerintem reális. Ez egy négy éves vinyó, ami pár hónapja van a NAS-ban.
1 - 0
3 - 6058
4 - 5082
5 - 0
7 - 0
9 - 12940
10 - 0
11 - 0
12 - 4112
192 - 61
193 - 5082
194 - 47
196 - 0
197 - 0
198 - 0
199 - 120
200 - 0Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
dawe666
tag
Sziasztok, téma volt ez a fejparkolás, ezért ránéztem én is a dologra. Kicsit több, mint 1 hónapja van bent a vinyó, egy WD20EZRX, frissen vásárolva. A listán ugyan nem volt rajta, hogy érintett lenne, de elég meglepő számokat látok:
4 Start_Stop_Count 279
12 Power_Cycle_Count 19
193 Load_Cycle_Count 16101Az első kettőt korrektnek érzem, de amikor megláttam a 193-ast levert a víz.
Ez lehetséges lenne 1 hónap alatt? Hogy tudnám szerintetek átállítani a fejparkoltatást, mert nincs PC-m amibe betehetném, csak notebookok.Illetve mekkora az a szám, ami az élettartam rovására megy már?
-
Avicularia
veterán
válasz dawe666 #3920 üzenetére
Megnéztem a 2 terás samsungot ami benne van most. Februárban lesz 3 éves. több mint 2 évig pihent nagyjából az asztalon, ritkán volt bekapcsolva adatmentésre. Mikor megvettem a nas-t március 25.-én beleraktam, azóta folyamatosan megy 24 órában. 193-as nekem nincs a smart-ban, a Load_Cycle_Count a 225-ös értéknél van és 246 az értéke. Ez nem tűnik túl soknak.
-
dawe666
tag
rendben, megpróbálom mielőbb elintézni. Érdemes hosszabb időre állítani, vagy tiltsam le a fejparkoltatást?
Ez a 16k egy kicsit megijesztett most, lehet tudni róla, hogy mi az ami már tényleg csökkenti az élettartamot? Tehát, ha most kilövöm a parkoltatást, akkor ennek az eddigi 16k-nak mennyi hatása volt már a vinyóra vajon? -
rsf
senior tag
Nekem közel 1évig volt a polcon alig volt használva és 1éve van bent a NAS-ban.
WD Green: WD20EARX 2TB
Smart 193: 370204
Kezdjek aggódni?
-
zambozoli
aktív tag
Sziasztok!
Beruháztam egy NSA310-re én is.
Kis segítséget szeretnék kérni a WOL funkcióhoz. Biztos vagyok benn, hogy agyon beszéltétek a témát, de apró 3 kölök mellett sajnos nincs időm végigkeresni mindent pontosan.
A következő a gondom:
Minden egy tp-link tl-wr1043nd routeren megy keresztül (gyári, legfrissebb Fw). Laptop vezeték nélkül kap netet. (Laptopról szeretném ébreszteni a NAS-t...egyenlőre.) NAS menüben a WOL engedélyezve, Routerben DHCP kikapcsolva minden készülék fix ip-re állítva, IP/MAC bind beállítva a NAS-hoz, IP foglalva minden eszköznek. Most ott tartok a WOL-al, hogy ha kikapcsolom a NAS-t (menü, tápgomb) akkor rövid időn belül laptopról indított wol paranccsal felkel. Ha tovább várok (egy ékszaka), vagy áramszünet van akkor nem kel fel.Mit kell még beállítani?
Gyári FW-vel a routeren fog menni a WOL rendesen vagy tegyek arra valami jobbat.Köszönöm
Üdv
ZZÜdv:ZZ
-
konyi79
addikt
válasz zambozoli #3927 üzenetére
Én ugyan ilyen router-nas kombóval használom, de sajnos minden igyekezet ellenére a 310 ébredési hajlama nagyon hektikus. Kiszámíthatatlan mikor fog felébredni, nekem pl áramtalanítás után soha.
Nézz be esetleg a nas central fórumaiba, ott volt téma, hátha lett rá megoldás. Én fél éve feladtam. -
yuhui
csendes tag
válasz konyi79 #3929 üzenetére
zambozoli és konyi79: az IP & MAC Binding Setting / ARP List menüben is állítsátok be a NAS MAC címéhez az IP-t (bind-oljátok/load-oljátok). Mert lease time lejárta után "elfelejti" a router, és csak miután bekapcsoltátok a NAS-t akkor rakja össze az IP-t a MAC címmel.
-
dawe666
tag
Ha lehet hinni ennek [link], akkor 300k körülre tervezik az élettartam során Ez azt jelenti, hogy 1 hónap alatt ellőttem 5%-ot az élettartamból. Kíváncsi lennék, hogy ha megpusztul 1 év után, és visszaviszem garanciával, kiolvassák-e a SMART-ot, és észreveszik-e, hogy teszem azt 30 bekapcsoláshoz tartozik 300.000 parkoltatás, ezzel nem veszítek garit?
-
-
Balinov
titán
sracok, erdekes dologra figyeltem fel a minap. NSA-325, 4.60FW. mc-t hasznalva atirtam a transmission.json-ban a letoltesi mappa eleresi utvonalat, el is mentettem a beallitast, ennek ellenere a gyari TM kliens (ami a 9091-es portot hasznalva) konzekvensen nem azt a mappat hasznalja a letoltott torrenteknek.
Letezik, hogy a korabban ffp@HDD-re telepitett TM json-jat irtam at? Istbiz rakerestem a .json fajlra es atirtam.
Ha ssh-n uninstalalom az ffp-s TM csomagot, majd ugy keresem meg a json-t akkor elvileg mar jonak kene lennie, nem?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Tonyk
veterán
válasz Balinov #3936 üzenetére
A gyári tm-nél 3 db json fájl van. Hardlinek úgy emlékszem. Szóval elég egy helyen átírni.
A gyári tm-nél van újabb, nevezetesen 2.80-as tm az ffp csomaghoz. Szóval ha fenn az ffp, totálisan értelmetlen a gyárit használni.
Valamint a json szerkesztése előtt le kell állítani a tm szolgáltatást , szerkeszteni a jsont, és újra elindítani a szolgáltatást.[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
yuhui
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy ilyen HDD van a 310-ben: Seagate ST2000DM001-9YN1 CC4B.
Ilyen SMART adatokkal:
4 / Start Stop Count / 54
12 / Power Cycle Count / 46
193 / Load Cycle Count / 5421Ebben a témában nem igazán vagyok járatos, így csak az előbbi hozzászólásokra tudok támaszkodni, amik alapján ez a HDD nem éppen tökéletes erre a célra (nem saját választás volt, ezt sikerült beszerezni, és most nincs lehetőségem cserélni).
Van valakinek tapasztalata, ötlete ezzel a HDD-vel kapcsolatban, hogy hogyan lehetne minimalizálni a fejparkoltatást? Vagy még ez az érték elfogadható? Kb. 2-3 hónapja megy szinte 0-24h-ban.
A segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv,
yuhui -
Tonyk
veterán
Nálam egy Toshiba megy (de a gyártó lényegtelen is), fél év alatt szedett össze 333 db fejparkoltatási műveletet 1542 óra alatt ( smart 9 ). Nézz körül az Energiagazdálkodás körül, (Karbantartás -áramellátás - Energiamenedzsment - Merevlemez(ek) kikapcsolása), nincs -e túl alacsony értékre állítva.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
FefeeX
veterán
12 Power_Cycle_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 14
192 Power-Off_Retract_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 13
193 Load_Cycle_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 33
3 Spin_Up_Time 0x0027 182 176 021 Pre-fail Always - 3883
4 Start_Stop_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 47
9 Power_On_Hours 0x0032 095 095 000 Old_age Always - 4091kb fél éves WD RED
-
stomi76
tag
Hali!
310-re a PLEX az alábbi csomaggal van feltéve:
plexmediaserver-0.9.7-arm-1.txz
van esetleg ennél újabb, ha igen érdemes frissíteni rá?
üdv
Tomi
-
stomi76
tag
Engem azerrt érdekelne,hogy van e frissebb verzió
-
motrola
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Lehet nem a legjobb helyen teszem fel a kérdést, de bízom benne valakinek lesz rá megoldása.
A phpMyAdmin-t szeretném elindítani de a http://xxx.xxx.x.xxx/pkg/phpmyadmin/ oldalt megnyitva az itt megadott root 1234 párossal nem engedi megnyitni. A firmware 4.40. és minden része jól működik a NAS-nak.
Ha valakinek van ötlete ossza meg velem Köszi!
Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
szegabapuci
tag
Sziasztok !
Én a napokban vettem egy NSA310-et. Az lenne a kérdésem, hogyan lehet E-SATA felületen a neki megfelelő gyors sebességen (60 MB/sec) felmásolni az adatokat a NAS-ra, úgy hogy ne a hálózati keresztmetszetet használja?
Előre is köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs