Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz spiky03 #4595 üzenetére
"És így akkor biztonságosan tudom majd megosztani a NAS-t a haverokkal?"
VPN-el igen. Mással sem lenne gond, szerintem de ez a lehető legbiztonságosabb.
"Mert kezd kicsit idegesíteni, hogy mindig lemezolvasási hibára fut a TC ha ki akarok valamit csomagolni a NAS-on."
Smart mit mond?
"MC-re nincs valami olyan feature, mint a TC-ben a kicsomagolás? Hogy csak belelépek pl a zip-be és kimásolom a másik ablakba a benne található file-t?"
unzip és unrar van ám linuxon is igaz nem MC-ben, de elérhető parancsként!
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz orimate86 #4602 üzenetére
futtathatóvá kell tenni a fájlt, csak akkor indul el automatikusan
chmod a+x /ffp/start/minidlna.sh
a hozzászólásban említettnél van ám újabb minidlna (1.1.0)
szerk: Mármint, ha az én leírásom szerint csináltad , akkor ok. De ha a hivatkozott szerint , akkor annál van újabb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én nem vagyok linux guru, de van egy kósza ötletem, hátha valaki tud vele kezdeni valamit. A Pyload letöltés után magától kicsomagolja és összefűzi a tömörített állományokat. A jelszavasokat is. Ennek a beállításai a Pyload webes felületén, a config - plugins - menü - ExtractArchive alatt vannak. Még a CPU prioritás is állítható. A scriptek pedig az adminnál, az extracsomagok mappájában. Talán más programok alól is működésre bírhatók.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Azt a Smart-to, hogy csalogatom elő?
Belépek a Puttyba és csak beírom a Smart parancsot és kilistáz valamit? Vagy, hogy képzeljem el ezt?Meg gondolom akkor kellene lefuttatni, amikor a hiba jelentkezik.
@(#4605) Somatom v
Ezt megnézem otthon.
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Tonyk
veterán
válasz spiky03 #4606 üzenetére
Nas-ban az admin felületen a gyári csomagok közül kell telepíteni.
Ezt megnézem otthon.
Ne mondjátok már hogy nehéz kiadni egy parancsot. pl:
unzip <mit_tomorítsen_ki> <hová>
vagy
unrar <mit_tomorítsen_ki> <hová>[ Szerkesztve ]
-
polberto
tag
Sziasztok!
A német fórumoról letölthető 4.61-es fw-t tette már fel valaki a NSA-310-re, müködik? -
törölt tag
Hát nem vagyunk egyformák. Nekem nehéz. Van egy lemezképfájl, ami 20, egyenként 200 megás rar -ra van bontva. A jelszó: 123. Amikor a lemezre került az utolsó darab, akkor szeretném, ha a NAS kicsomagolná és összeillesztené a
"/Volume1/x_megosztas/idekerem"
mappába. Persze az praktikus lenne, ha a meló mellett még elérhető maradna a NAS és lenne ereje ellátni egyéb alapfunkcióit. De nem szeretnék egy távoli gép mellett ülve fenntartani az élő kapcsolatot addig, amíg végez a művelettel. Szerintem amit vázoltam, az elég életszerű elvárás. Hogy is nézne ki ebben az esetben az az egyszerű parancs?[ Szerkesztve ]
-
zambozoli
aktív tag
válasz polberto #4608 üzenetére
És Igen!
De karácsonyra ígérik a következőt!
A változások:
Stand: 15.08.2013- Komprimieren und Dekromprimieren von Dokumenten auf dem NSA
- Magnet Link Support um den P2P Download auszubauen
- 4TB Festplatten Unterstützung (Hitachi, Western Digital)
- I-Tunes Video Support
- WEB GUI Erweiterungen
- NZBGET 9.0 Support
- Paket Update PHP
- Paket Polkast wird geupdatet
- Paket Wordpress auf min. 3.4.1
- Paket Gallery auf min. 3.0.4
- Twonky Server v7.0.13
- Update VLC Plugin auf v2.0.6
- Windows 8 Support
- Bugfix[ Szerkesztve ]
Üdv:ZZ
-
kmarci25
veterán
válasz zambozoli #4611 üzenetére
Komprimieren und Dekromprimieren von Dokumenten auf dem NSA
Ez a mondat gyakorlatban mit jelent? (A fordítás világos.)
WEB GUI Erweiterungen
Érezhető a fejlesztés?
Twonky Server v7.0.13
Itt van valami fejlődés az elődhöz képest?
Bocs, a kérdésekért, de ha írnál pár szót ezekről, azzal sokat segítenél.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
zsgm02
újonc
Sziasztok,
NSA325-öt vettem 3 hete, kb mindent sikerült belőnöm, de a magyar ékezetes karaktereket az istennek sem hajlandó normálisan megjeleníteni (sem shell-ben, sem samba megosztáson keresztül, se sehogy). Szórakoztam egy ideig vele, de a legtöbb, amit el tudtam érni az az, hogy:
root@NSA325:/# export LC_ALL=en_US.UTF-8
-bash: warning: setlocale: LC_ALL: cannot change locale (en_US.UTF-8)setlocale nincs (ffp csomagokban sem találtam olyasmit, ami erre utalna), locale fog. sincs, hogy hol kellene legyen és egyáltalán miért gond az UTF 2013-ban...szóval ezzel szenvedek, fórumokat végigtúrtam, nincs igazán válasz.
Tippje van vkinek esetleg?
Köszi,
zsgm -
zsgm02
újonc
válasz #79335424 #4610 üzenetére
A screen program pont ezt csinálja. Simán elindítod screen-nel, elkezded a kicsomagolást unrar-ral, aztán Ctrl+A, D. Erre kiírja, h [Detached], és becsukhatod az ssh-t, a screen be fogja fejezni a melót. Később úgy tudsz visszamenni, hogy ssh-val bemész a NAS-ra, shellből:
screen -lsErre megmondja, hogy milyen futó screen sessionök vannak a NAS-on, pl. 11550.pts-0.NSA325. Ezután
screen -r 11550.pts-0.NSA325
és visszakapod a korábban lekapcsolt sessiont. exit-re lezárod a screen-t.
-
Szab02
aktív tag
Sziasztok!
Ilyen létezek zyxelhez vagy csak synologyhoz van?
(Amire szeretném: nsa310 a konyhában van... szeretnék rádugni valami hasonlót - ahhoz aktív hangfal, aztán mehetne a webrádió. - van rá valami költséghatékony megoldás?)
http://www.panoramio.com/user/szab02
-
Tonyk
veterán
válasz #79335424 #4610 üzenetére
Hogy is nézne ki ebben az esetben az az egyszerű parancs?
Miért érzem a kötözködést a hangodban ?!
Parancsolj, itt a rettegett parancs:
unrar -p jelszo /eleresi_ut/tomoritett.rar /Volume1/x_megosztas/idekerem
Ha nem akarod végigvárni:
nohup unrar -p jelszo /eleresi_ut/tomoritett.rar /Volume1/x_megosztas/idekerem &
disown -h %1Egyébként az unrar csomag telepítése után unrar parancsot kiadva, sok érdes infót megoszt a program a használatáról
[ Szerkesztve ]
-
SteveL
aktív tag
A transmissionben is be lehet állítani a letöltés utáni automatikus szkriptfuttatást. A legtöbb csomag nem tartalmaz jelszót.
-
zambozoli
aktív tag
válasz kmarci25 #4612 üzenetére
Csak le tudom fordítani
"Komprimieren und Dekromprimieren von Dokumenten auf dem NSA"
Dokumentumok ki és becsomagolása a NSA-on"WEB GUI Erweiterungen"
Kibővített (fejlesztett) WEB felület"Twonky Server v7.0.13"
Csak remélni tudom hogy használhatóbb lett, de mindegy mert ott a minidlna!"4TB Festplatten Unterstützung (Hitachi, Western Digital)"
4TB Vinyó támogatás...Hogy , melyik mit jelent csak sejtésem van, a frissítést még nem raktam fel, ahhoz idő kell, meg nyugalom, ami a kölkök mellett nincs. Pár nap talán és nekiállok. Kíváncsi vagyok mi lesz a változás.
Üdv:ZZ
-
polberto
tag
Nekem lett felírat az LG tévémen miután felraktam a 4.61-es fw-t
-
Anonymus23
veterán
Van aki felrakta már az új firmware-t?
Megmarad a TM?;) - The Power of the Light Side
-
törölt tag
Azért érezheted "kötözködősnek", mert ha annyit össze lehetne hozni, hogy a Pyload plugin akkor is elinduljon, ha egy fájl bekerül a figyelt mappájába, akkor a Pyload lehetőségei fényévnyi távolságban vannak az általad javasolt módszerétől. Nem is értem, hogy miért állítottad párhuzamba a kettőt.
1. a Pyload a gyári cuccra telepíthető out of the box, no ffp, no hókuszpókusz
2. bármilyen böngészőből, egyszerű, webes felületen vagy Androidos kliensből is kezelhető.
3. az általad javasolt parancsnak csak akkor van értelme, ha fájl már a NAS -on van, míg a Pyload időzíthető.
4. a parancs nem szabályozza az erőforrások prioritás alapú elosztását. Ez bizonytalanná teheti a NAS -t. A 210 -esnél azt tapasztaltam, hogy elérhetetlen volt, amíg a kicsomagolás tartott, ha nem szabályoztam a CPU prioritást. -
rsf
senior tag
válasz Anonymus23 #4621 üzenetére
Én most raktam fel a letölthető csomagok között ott van a TM2.77 ha erre gondoltál.
Kissé eltették a fw frissítős és a telepíthető csomagok fület. A kettő egymásból nyílik és fönt kell keresni nem la megszokott helyükön.
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
Bélaaaa
őstag
-
spiky03
veterán
Beállítások, FFP, TM minden megmaradt ahogy volt?
Mondjuk nekem még csak a 4.51-et kínálja fel, mert még az eredeti 4.40-es fw van fent.
Szerintetek ha frissíteném, akkor 2x kellene megcsinálni?
Először felteszi a 4.51-et, majd ha kész akkor jeli, hogy van még újabb és akkor arra is frissítenem kell majd?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
kmarci25
veterán
válasz zambozoli #4619 üzenetére
A fordítások megvoltak (annyira azért még emlékszem a németórán tanultakra), a tapasztalható változások izgatnának.
Jönnek az utódok (2013. harmadik negyedév): Zyxel NSA310S, NSA325 v2 + 2014. első negyedévben az NSA320S is befut állítólag.
És talán majd jön a 4.70-es fw is valamikor."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
rsf
senior tag
válasz spiky03 #4626 üzenetére
Fw frissités után minden beállítás megmarad, de a telepített csomagokat ujra fel kell rakni.
Én mindig közvetlen netről szoktam frissíteni.
Látom nem volt világos, de én nem használok FFP-t.
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
-
spiky03
veterán
A program csomagok közül csak az FFP meg a DDNS van feltelepítve.
Akkor ezek kell majd csak újra feltenni és kész?Gondolom akkor itt is megmaradnak a beállítások, vagy nem?
@(#4631) Szab02
Hoppá, ez nem jó hír.
Mert nekem haver rakott fel mindent a Puttyba. Az cumi lesz ha ott kell ismét mókolni majd.[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
rsf
senior tag
válasz spiky03 #4632 üzenetére
Az FFP az nincs a NAS által letölthető programcsomagok között.
Mivel az teljesen más. Ha vki rámókol vmi alkalmazást a NAS-ra akkor természetesen FW frissítés után kezdheti előlről az egészet.
-
Kami11
őstag
Nálam megmaradt minden, de történhetnek furcsa dolgok másnál, szóval mindenki csak saját felelősségére!
[ Szerkesztve ]
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
konyi79
addikt
Hali!
NSA-310 nason elérhetőnek mutatja a 4,61-es firmet, de letöltés közben mindig azt dobja, megszakadt a letöltés a szerverrel. Német, sőt global oldalon viszont nem ír elérhető frissebb verziót 4,51-nél.
Tudtok linket ennek eléréséről adni? Esetleg valamiért visszavonták a frissítést?Köszi!
-
Anonymus23
veterán
válasz Anonymus23 #4642 üzenetére
Annyit a minden OK-ról, hogy azóta 95-100%-on megy állandóan a proci.
Előtte 15-20% volt.
Aki frissítette meglesné, hogy neki mennyivel megy vajon?;) - The Power of the Light Side
-
pippo76
tag
Tegnap frissítettem én is a 310-t. Minden szépen működik tovább ffp, tm 2.81.
CPU használat 3-21% között volt az elmúlt percekben.
[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
Köszi a linket.
Viszont addigra csak végigfutott a letöltés, fel is telepítette, Ellenben az vebes felületen nem enged belépni, adatok megadása után azt írja ki, Nem várt hiba (?). A transmission a régi torrentekkel viszont fut, remote gui mindent kezel is. Twonky megy rendesen, intézőből mindent látok. Belépni viszont nem akar engedni. Ötlete van valakinek?Szerk.: Újraindítás persze megvolt
[ Szerkesztve ]
-
rsf
senior tag
válasz konyi79 #4646 üzenetére
Én is ugyanígy jártam, de én elkezdtem a neten keresni a default password-öt, de mire meglett kb. 1perc addigra már be tudtam lépni. Szóval kellett még neki egy kis extra boot idő a frissítés után.
Üdv.[ Szerkesztve ]
“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest